Onko rikos jos postia katoaa/Kerro mielipiteesi

makke2

Mitä olette mieltä kun postia katoilee Postilaitoksista, onko tapahtunut rikos kun et ole saanut tilaamaasi tuotetta lähipostiisi tai kotiisi.
Pitäisikö lakia muuttaa niin ettei Postin sisäinen tutkinta saisi tutkia jos rikos on tapahtunut ja joku on varastanut lähetyksiä Postilaitoksista vaan, että Poliisi tutkii asiaa.

7

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • c43t4t334

      Kyllä ehdottomasti on kriminalisoitava postin katoaminen. Laittomasti kadonneelle postilähetykselle on tuomittava vankeutta tai vähintään sakkoa. Koska suurin osa on kirjeitä, riittää helposti yhden vankilan yksi selli lukemattoman laittomasti kadonneen postilähetyksen rangaistuksen toimeenpanemiseen, kun pinotaan ne päällekäin sinne.

      Kerrotko vielä, että siinä vaiheessa kun ollaan päättämässä, että saako posti itse tutkia vai tutkiiko poliisi, niin mistä tiedetään onko jokin rikos, esimerkiksi varkaus, tapahtunut vai onko kyseessä vain vahinko? Kukaan kun ei vielä ole tutkinut asiaa...
      Millä perusteella siis ennen asian tutkintaa päätetään siitä, kuka tutkii?

    • Missä viipyvät?

      Kyllä vaan, pitäisi perustaa poliisiin erikoisyksikkö, joka etsii kadonneita postilähetyksiä. Niitähän saattaa kadota kenenkään edes tietämättä.
      Minäkin luulen, että minulle on jäänyt tulematta vaikka kuinka monta eri lehtien näytenumeroa, jotka poliisin pitäisi etsiä ja toimittaa ne minulle, tai sitten niiden varastajat pitäisi selvittää.

      • 13+17

        Hihna hinkkaa tyhjää ! Joku varastaisi sinulle tulevaa mainospostia ???


      • c43t4t334
        13+17 kirjoitti:

        Hihna hinkkaa tyhjää ! Joku varastaisi sinulle tulevaa mainospostia ???

        Sarkasmi on vaikea laji...


    • makke2

      Jep Poliisille pitäisi antaa valta tutkia Postilaitoksissa tapahtuneita lähetysten katoamisia.
      Kuulin, että mikäli Itellan Postilaitoksissa katoaa lähetyksiä niin sisäinen tutkinta hoitaa tapausta ei siis Poliisi vaan Itellan oma joka on puolestaan törkeää ja väärää kun kerran varkaan kuuluu aina ilmoittaa Poliisille.
      Kun Postilaitoksissa katoaa lähetys niin aina on syytä epäillä rikosta sillä ei mikään noin vain katoa kun kerran ihmiset katoamisista kirjoittelee esim. Aamulehteen ja muihin nettipalstoihin, ei tarvitse kuin googleen kirjoittaa kadonneet postit niin kyllä löytyy asiaa.
      Lisää saa kirjoittaa esim. onko "kadonnut" lähetyksiä ja mitä ovat sisältäneet esim. onko ollut arvokasta toisinsanoen tietokoneita, koruja, rahaa, kaikenlaista vastaavaa ja mikäli on niin kertokaa se tänne.

      • hapsiainen6

        Kyllä mielestäni on rikos jos postia katoaa jäljettömiin. Toki jakajille joskus sattuu virheitä, mutta minulta on kadonnut postissa mm. luottokortti ja lahjakortti, sekä avattu kirjekuori ja toinen lähetys. Postista vain pahoittelivat asiaa ja sanoivat että seurailevat tilannetta tms. Aivan varmasti juu. Ärsyttää vain, että nuo kaikki tapahtuivat n.8kk ajalla ja vähän liian hyvä sattuma, että juuri sellainen posti katoaa joka voi varkaita kiinnostaa, mutta muut kyllä tulleet perille kuten lahjakortin kanssa postitettu lehtinen... Ja jotkut jakajat rimpauttavat lähetystä tuodessaan kerran aamulla ovikelloa ja sitten painavat kiireellä menemään, eivätkä edes jätä sitä noutolappua vaan saattavat tuoda seuraavana päivänä... Nehän kuuluisi jättää heti ne laput eikä seuraavaan päivään niitä pantata.

        Ilmeisesti vaihtelee paikkakunnittain tuo postin touhu, tulipa tuossa törmättyä viime viikonloppuna postinjakelulaatikkoon josta oli luukku jäänyt jakajalta auki ja siellä oli ihmisten kirjekuoria kenen tahansa napattavana. Luukku tuli laitettua kiinni, toivottavasti kukaan ei ollut sitä ennen ehtinyt viemään toisten lähetyksiä. Jollain ainakin olisi ollut hyvä tilaisuus viedä koko lootan sisältö. Aiemmalla paikkakunnallani posti toimi täysin moitteettomasti, aina tuli postit oikeaan osoitteeseen useista muutoista huolimatta ja touhu oli hyvinkin rehellistä ja täsmällistä. Ärsyttää että nykyisellä paikkakunnalla tuntuu että vähän liian usein on toimimattomuutta palvelussa.


    • c43t4t334

      Voivoi sentään...

      Mitähän ne on ne semmoiset Postilaitokset? Onko niitä Suomessa montakin?

      Joo, kyllä. Lakia pitäisi ehdottomasti muuttaa. Kyllä poliisin pitää tutkia kaikki postin katoamiset. Itella kuskaa vuodessa noin kolme miljardia lähetystä, joiden pohjalta tehdään vuosittain noin 18 000 katoamistiedustelua.
      Kyllä, ehdottomasti tämä työ pitää laittaa poliisin harteille. Ja joo, kyllä ehdottomasti poliisin toimivalta pitää laajentaa myös Itellan suvereeniin ja autonomiseen valtioon. Ei välitetä siitä, että poliisilla on jo oikeus tutkia rikoksia myös Itellan toiminnan piirissä, kun sen tosiasian toteaminen vain haittaisi tunteen paloa.

      Otetaan heti kaikki partiopoliisitkin tekemään tätä tärkeää työtä. Suomessa on johto mukaanlukien jotain luokkaa vajaat 10 000 poliisia korkeintaan. Jos Itella kuljettaa päivässä 12 miljoonaa lähetystä, niin yhdelle poliisille jää siis päivää kohden vain 1200 lähetyksen perillemenon varmistaminen. Kahdeksan tunnin työpäivää kohden se tekee vain 150 lähetystä tunnissa, eli 2,5 lähetystä minuutissa. Kyllä ne ehtii soittelemaan ja varmistamaan. Ruoka- ja kahvitaukoja ei tarvitse pitää, eikä käydä vessassa. Ja kyllähän jokainen meistä ehtii poliisille vastaamaan ja tietää kesken työpäivän, että onko posti tullut perille vai ei.

      Tai jos otetaan vain nuo katoamistiedustelut, noin 18 000 kappaletta. Siis 49 kappaletta päivää kohden. Joo, ei muuta kun jokaista tutkimaan poliisi. Mitäpä siitä, että noistakin varmaan joka toinen on sellainen, että se kirje on mennyt mainosten mukana suoraan paperinkeräykseen, eikä ole enää mitenkään jäljitettävissä, mutta pääasia, että poliisilla on töitä, ja saadaan yhteiskunta ja viranomainen mukaan tähänkin. Eihän niillä muutenkaan tarpeeksi töitä ole.

      Vai hankitaanko kenties poliisille kristallipalloja? Sitten poliisi voisi niistä katsoa mitkä kadonneet postilähetykset olivat arvokkaita, ja mitä kannattaa tutkia rikoksena. Kumpikaan makke tai hapsiainen kun ei kertonut tehneensä rikosilmoitusta kadonneesta postistaan, joten kristallipallostahan se olisi katsottava, että nyt kansalainen tarvitsee virkakoneiston apua.

      Ihan oikeasti ihmiset. Käykää joku muukin koulu kuin peruskoulu, menkää töihin, nähkää maailmaa ja aikuistukaa. Myötähäpeä on valtava kun näitä teidän kirjoituksia lukee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe