Eroon tuonnista

lösdfajsd

14

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lekug

      Valitettavasti Suomessa noudatetaan EU säännöksi aloitteesta huolimatta. Alkoholipolitiikka on kansallista, näin on sopimuksessa sovittu.
      Tästä huolimatta kotimaassa voitaisiin tehdä jotain, verot ovat suhteettomat ja ongelmat vain paisuvat.

      • alskdfjö

        Tuo nyt on lähinnä suomen oma tulkinta että täällä noudatettaisiin EU-säännöksiä. Niin monessa asiassa, kuten autoverotuksessa, huomattu että ei noudateta. Sama asia tässä. Toki sinäkin aivopestynä luulet että valtiovalta noudattaa jotain sääntöjä, ei noudata.


      • kiitos ja ei
        alskdfjö kirjoitti:

        Tuo nyt on lähinnä suomen oma tulkinta että täällä noudatettaisiin EU-säännöksiä. Niin monessa asiassa, kuten autoverotuksessa, huomattu että ei noudateta. Sama asia tässä. Toki sinäkin aivopestynä luulet että valtiovalta noudattaa jotain sääntöjä, ei noudata.

        Valitettavasti olet väärässä. Kun Suomi liittyi EUhun sovittiin tietyistä poikkeuksista - mm alkoholipoliikasta. Suomi toteuttaa omaa alkoholipolitiikkaansa ja siinä ei kaupparatsun selitykset auta. Vähittäismyynti on monopoli ja niin kauan kunnes eduskunta muuta säätää. EU verojen harmonistointi ei tässä auta, sillä on tarkoitus vain saada yhteinen minimi verokanta alkoholille - kansallisesti voidaan päättää vero joka on tämän ylittävä - tämäkään ei ole edennyt - koska osalle jäsenmaita se ei kelpaa. Toki haluta saa, mutta lakiin tai eu:n on turha vedota - niistä ei ole tässä asiassa apua. Verot pitää maksaa vaikka olisi kysessä ns etämyynti.


    • tvk

      oho alote olikin ehtinyt jo tänne. en kyllä ole huomannut että valtio olisi tehnyt mitään tämän "harmonoisoitumisen" eteen.

    • peltiku

      Nyt kun valtiolla tuntuu olevan varaa palkata miehiä seuraamaan tullissa alkoholin ja tupakan tuontia,niin minä teen näin.Ennen kävin kerran kahdessa kuukaudessa tallinnassa pienellä pakullani,olen eläkeläinen ja minulla on monta lasta olen tuonut heille juotavat lahjaksi.yleensä 30 olutta ja viisi mäyräkoiraa,siitä tuli tullissa rutinaa.Nyt maksan laivayhtiölle kerran pari kuussa matkat ja tuon tuon suosituksen mukaisen määrän juomia.lisäksi tuon puolen litran limsapulloja 100 kpl alennus suomeen 1 € kpl.sian savulihat,potkat,kalasäilykkeet,grillituotteet,vaatteet,kengät ja paljon muuta kaikenlaista mikä on laadultaan samaa kuin suomessa,mutta paljon edullisempaa.Vai onko puolalainen kiinankaali parempaa suomessa maksaessaan 2.85 € kg kuin viron 65 c maksava.Eipä minulla ainakaan käy suomen liikkeitten ovi usein.Alko on kuulemma suomen pellervolaisten suojatyöpaikka,siirtäköön niitä lidlien ja siwojen yhteyteen.Minä ostan alkotuotteeni yleensä prismasta,saan vielä bonuksen.Onkohan se tavaratalon kassa suomessa niin tyhmä,että se pystyy myymään alle 4.7,mutta ei väkevämpää.Viisaat laskekaa paljonko halvemmalla pullon saisi marketista ostettuna,kun siinä ei olisi alkoholiliikkeen kustannuksia.Miksi suomessa ei saa ostaa viinaa vapaapäivinä,vaan se pitää ostaa viikolla varastoon,kenellä säilyy kenellä ei!

    • vjkk

      Veroja voitaisiin alkoholijuomista laskea reilusti ,mutta tilalle voitaisiin ottaa sairausvakuutus maksu ,jolla kustannetaan juomien aiheuttamat kulut,

      • Jaska Lööf

        Sairausvakuutusmaksu on jo käytössä - ollut jo vuosikymmeniä


    • japimeetäduuniavielä

      Parhaitenhan toi hoituu, kun otetaan kela-asiakkailta fyffet pois.

      Huvittavinta on, että suomalaiset kantavat kolmanneksen Viron viinasta himaan ja samalla nämä maksavat Viron fatan kuluista noin saman kolmanneksen.

      Miten ihmeessä viina voikin valua ylämäkeen samalla kun Suomi-neito vuotaa hunajaa etelään?

    • realisti2

      Viinaverot laskettava Viron tasolle niin täällä alkaa ruottalaisten ja norjalaisten viinaralli, verorahat jää suomeen plus ruotti/norja tuo meille helvetin isot rahat. Mutta tämä holhouspässihallitus tätä ei tajua, Pelkosen Jaanaa lukuunottamatta... Konkurssiin menee koko Suomi ihan muutaman vuoden sisään.

    • realisti2
      • Koti on paras

        Tästä pas...a valtiosta saa poistua jos meno ei kelpaa - tosin tämän on vain suositus jota toivosin kaikkien vastaavien noudattavan. Paras paikka kun vain ensin päästäisiin loisista eroon.


      • Komu EX

        Vanha taistolainen ekonomisoi "Suomi kerää EU:n puolesta tullituloja ja saa niistä 25 prosenttia itselleen. Menetetyt tullitulot pitää ottaa huomioon, koska muuten lukema vääristyy," Valitettavasti ei ole kyse Suomen tulleista vaan EU:n tuontitulleista joista Suomi saa 25%.


    • alkukirjaimet...

      Jos vain näiden aloitteiden tekijöiden kirjoitustaito olisi sellainen että viitsisi lukea. Vaikka saahan aloitteen tehdä kehnollakin suomen hallinnalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe