Alinopeutta ajavat

hugsty

Miksi Seinäjoella on niin paljon alinopeutta ajavia?

Pohjan valtatiellä autot ajaa pääsääntöisesti 70:ä. Sitten keskustassa ajetaan alle sallitun, ja lähdetään liikennevaloista kuin täi tervasta. Ei tartte lähteä kuin Tampereelle tai Vaasaan, niin jo lähtee autot rivakammin liikkeelle, eikä alinopeutta ajella. Helsingistä puhumattakaan, siellä täkäläinen autoilija ei pärjäisi ollenkaan.

Itse olen ajellut ympäri Suomen, ja voin todeta että mitä suurempi kaupunki, niin sitä paremmin autoilijat osaa liikennesäännöt sekä autolla ajon. Johtuisko siitä, että kun on paljon autoja sekä kylttejä, niin pitää oikeasti osata ajaa. Ja sitten täällä, kun ei ole paljoa liikennettä eikä kaistoja, niin ei tartte osata oikein mitään. Ja se näkyy kaikessa. Todella paljon on ep:llä surkeita kuskeja, jotka pysähtyy esim suojatien päälle, eikä osaa ajaa liikenneympyrässä oikein, eivätkä ryhmittyä, eikä väistämisvelvollisuuksia yms yms. Seinäjoella se sitten korostuu, kun kaikki maakunnan umpitunarit autoilijat lähtee ostoksille.

Eniten silti ärsyttää tää alituinen alinopeus, ja nysvääminen. Hävettää tälläänen touhu.

22

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiiruson

      Jos ei vaan oo oikeen mihinkään kiire:)

    • mee sinne Helsinkiin

      Mikä on "alinopeus". Jokainen saa ajaa sitä nopeutta mitä parhaakseen katsoo. Liikennemerkillä ilmoitettu nopeusrajoitus tarkoittaa suurinta sallittua nopeutta, ei pakolla noudatettavaa nopeutta.

      • Pois alta

        No ei kyllä muuten saa. Etkö tunne liikennesääntöjä? Liikenteen haittaaminen on rangaistavaa.

        Mitäs jos ostaisit mopoauton kun tuo oikealla autolla ajaminen ei suju? Saat hinata etanavauhdilla ihan luvan kanssa.

        Tosin olen sitä mieltä että työttömien tukia saisi leikata niin paljon, ettei ole varaa tulla köröttelemään työssäkäyvien tielle. Sossuloiset voivat mennä vaikka pyörällä, kun ihmisillä voi olla KIIRE. Eläkeläisiltä ajokortin saisi vaihtaa bussikorttiin heti kun työt loppuvat.

        Mitäs jos tehtäis jatkossa niin, että te riisikupistit, pienimunaiset ja muut neidit siirrytte reilusti penkan puolelle antamaan tilaa, kun näette peilissä todella tehokkaan saksalaisvalmisteen lähestyvän?

        Pahoittelen karkeaa kielenkäyttöä, mutta joutilaat, riisikupistit, ämmät, neitimäiset miehet, eläkeläiset, jne. hiturit vituttaa kun kiirekin olisi oikeisiin töihin.


    • volvoko?

      No esim.tyttäreni vielä opettelee ajamista joten sinunlaisia on usein puskurissa rääkkä pohjassa,ei ole kovin mukavaa.Hieman avarakatseisuutta liikenteeseen ja asennetta ettei kaikki ole niin mahtavia ja nopeita kuskeja kuten sinä.

      • Pois alta

        Voisko se harjoitella jossain suljetulla alueella niin kauan että oppii käyttämään kaasupoljinta?


    • ainakin milli ajettu

      Kuule viestiketjun alullepanija....on sinullakin suuret murheet.Pohjalainen luonteen kyllä huomaa liikenteessä...ohi on päästävä,vaikka ei olisi kiirekään.

    • Kunnon ajovälit

      Mopoauto traktori heinäkuotmineen mummot papparaiset ja uuden osoitteen etsijät vieraassa paikassa ns. tuntematon ajopel.i kuopat heitot tiessä jne. pysy vaan siellä kaukana ainakin minusta, kun huomaan perseen raapijan teen yleensä arvaamattoman äkkijarrutuksen jotten aja mirrin päälle, eteenpäi pidän ajovälia ja taaksepäin tällalailla.

    • bimmerijatke

      Eksä tollo tiedä jotta seinäjoella on ihan omat liikennesäännöt!

    • malttia

      Suurin ongelma täällä EP:n liikenteessä ovat ne joiden mielestä suurin osa muista ajaa väärin tai eivät osaa ajaa ollenkaan, kuten ketjun aloittaja. Tuota piirrettä ei monessa suuremmassa kaupungissa näy ja siksi siellä liikenne sujuu paremmin.

    • Raotettava venttiili

      Höyrypäät ja hätäilijät ovat vaarallisuus liikenteessä, entinen taksarikin lopetti taksauksen ennen eläkeikäänsä, oli kuulemma, niin vaarallista liikua höyrypäitten seassa.

    • .suvaitsevaisuutta!!

      Kyllä sen vasta kortin saaneen on totuteltava ajamaan oikean liikenteen seassa eikä missään sivukylillä, eikä meillä työssäkäyvilläkään ole niin jumalaton kiire sinne töihin, useimmilla on liukuva työaika.

    • mufinssi

      Miksi suurin osa pysähtyy suojatien päälle, vaikka olisi mahdollisuus jättää rako?
      -Siksi että havainnointikyky ei riitä liian moneen asiaan yhtä aikaa.

      Miksi liikenneympyrässä ei osata huomioida kevyttä liikennettä?
      -Siksi että havainnointikyky ei riitä kuin autoihin.

      Miksi rampilta tulijaa väistetään yhtäkkisesti toiselle kaistalle sokkona?
      -Siksi että havainnointikyky ei riitä kuin väistöliikkeeseen.

      Yleisesti. Seinäjoella ajaa paljon maalaisia. Maalaisten ensimmäinen kosketus moottoriajoneuvoon on ollut useimmiten traktori. Traktorilla on ajettu pellolla, ja väistetty kuoppia. Siitä kai se väistörefleksi monella johtuu. Pellolla ei yleensä tule vasenta kaistaa muita ajoneuvoja, joten ei olla totuttu vilkuilemaan sivuille. Myöskään pellolla ei ole suojateitä, eikä liikenneypyröitä.

    • ammattikuljettaja

      Alinopeutta ei ole tieliikennelaissa, vain suurin sallittu.

      • ydrhyyu56hh

        Kyllähän se niinkin on,notta jos esim. Lapualle oot menos, keli on hyvä,tiä kuiva,80:tä nopeusrajootus, eresnäs 20:nen auton jono jota vetää joku joka ajaa miälestänsä mailman turvallisimmin 70:tä kilometriä tunnis, niin takaan notta "liikenneraivo" alakaa heikentöhön liikenneturvallisuutta!!


      • Järkevä soluminen
        ydrhyyu56hh kirjoitti:

        Kyllähän se niinkin on,notta jos esim. Lapualle oot menos, keli on hyvä,tiä kuiva,80:tä nopeusrajootus, eresnäs 20:nen auton jono jota vetää joku joka ajaa miälestänsä mailman turvallisimmin 70:tä kilometriä tunnis, niin takaan notta "liikenneraivo" alakaa heikentöhön liikenneturvallisuutta!!

        2,6 minuutiahan sitä on myöhemmin Lapualla vaikka ajaisikin tuota 70km/h matkanopeutta, kuin 80 km/h ajavat, pitkältä ajalta se tuokin aika tuntuu rakkovikaiselle... Solumallahan hitaat yleensä ohitetaan jonossa, mutta siellä on muitakin arastelijoita välissä, että homma ei toteudu, niinkuin lehden painaminen joo.


    • 920

      Pahimpia tunareita ovat perässäroikkujat ja suurta ylinopeutta ajavat.
      Mopoautot sais myös hävitä liikenteestä.

    • dykhdznll

      Mä lähden yleensä niin ajoissa että mulla ei ole mihinkään kiire. Ihmiset voisivat aikatauluttaa elämänsä niin ettei tartte turhaan hätäillä. Stressi lyhentää elinaikaa. Lopettakaa kiire ja rauhoittukaa, niin mäkin teen.

    • uttiv

      Mikä ristus siinä on että rampeissa ei osata kiihdyttää ja sovittaa vauhtia muuhun liikennevirtaan? Sitten kuitenkin tukitaan eteen sitä ALINOPEUTTA muuhun liikennevirtaan nähden. Rampista liityttäessä on kuitenkin väistämisvelvollisuus. Vilkuttaminen ei oikeuta liittymään liikenteeseen kenenkään eteen alinopeudella. Jotkut pöljät ajavat vielä niin hiljaa rampeissa, että takana tulevillakaan ei ole mitään mahdollisuutta kiihdyttää kunnolla.

      • ds31dfxaz432fd43

        Joo se on kyllä perhanan rasittavaa ku itse yritän kiihdyttää rampissa vauhdin sinne 80-85 tienoille niin edessä joku hituri ajaa neljää kymppiä ja jarruvalot vilkkuu...


    • 3 vuotta tietä ajanu

      Kuusseiskalla kaikki ajaa kyllä 90-100.

    • Väli

      Olikhan tuo ketjun alootaja Hyllykalliolla kun 40kh alueela piti koheltaa ohi kyllä turpon paineet oli tapis.Itelä gps näytti 44km/h . Vai ajeliko vanhan rajoituksen mukaan.Jokohan konstaapelit on huamannu tuan uuden sakotus paikan peräs ajelleena nopeus ko rajoitus alueela normaali lähes 60 km /h .

    • lijghytdr

      Aloittajan kanssa niiiin samaa mieltä. No on se kumma kun esim Tampereella, liikenne sujuu ja siellä osataan pysähtyä suojatien eteen. Tätä piti oikein ihmetellä! Monin kerroin pienemmässä paikassa, Seinäjoella, ei osata liikennesääntöjä!
      Samoin nimim. uttiv, kuin mun suusta sanottua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2823
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      21
      1031
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      993
    Aihe