Kairon slummissa kaksi vuosikymmentä

Tiesitkö tämän?

St.Simon-Patmos Hospital - Pyhän Simonin Patmossairaala täytti 20 vuotta lauantaina 12.4.2014. Sairaala ja samalla tontilla toimiva Patmoksen rakennuttama ammattikurssikeskus ovat Suomen Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin rakennettuja kohteita, joiden tukemista Patmos Lähetyssäätiön Lastenapu on jatkanut kahden vuosikymmenen ajan. Kummiohjelma Mokattamin jätteidenkerääjäyhdyskunnassa alkoi jo sairaalatyötäkin ennen, yli 25 vuotta sitten.

Sairaala toimii ympäri vuorokauden ja on ollut auki kaikkien viime vuosien kriisienkin aikana. Leikkauksia tehdään n. 150 kuukaudessa, poliklinikkakäyntejä on 2000 kuukauden aikana. Lääkäreitä on 22 ja lisäksi sairaalan puitteissa on koulutettu hoitajia ja lääketieteen opiskelijoita on perehtymässä työhön Patmossairaalassa.

Vaikka alueen väestö on valtaosin koptikristittyjä, sairaala on avoin kaikille ja esim. muslimiäidit tuovat lapsensa lastenlääkärin vastaanotolle.

Suurin muutos Mokattamin alueen väestön terveystilanteessa sairaalan avaamisen jälkeen on ollut lapsikuolleisuuden väheneminen ja äitien synnytysolojen parantuminen. Aiemmin äidit synnyttivät slummin epähygieenisissä oloissa, nyt sairaalan synnytysosastolla, jossa tehdään myös keisarinleikkauksia.

Sairaalan johtava lääkäri, tri Samuel Maher on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri.

Sairaalatyön lisäksi Patmos Lähetyssäätiö tukee lasten koulutusta, ammattikurssitoimintaa sekä tytöille että pojille, köyhien perheiden avustamista kummiohjelman kautta ja alle 7-vuotiaille lapsille tehostettua ruokintaohjelmaa, joka toteutetaan lastenlääkärin valvonnassa.
http://www.patmos.fi/arkisto/702/patmossairaala_toiminut_kairon_slummissa_kaksi_vuosikymmenta

14

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siunausta

      Herra siunatkoon hyvää työtänne.

    • Suomen kristityt auttamassa arabeja?
      Kyllä nyt pittää taas israelfanittajien nousta vastarintaan.

    • KTS(eikirj.)

      Niin, ettepä olisi arvanneet minun mielipidettäni. Pyllistys siitä.

    • ---

      Mielenkiintoista, ettei tuonnimisestä sairaalasta löydy netistä tietoja ollenkaan, jollei lasketa Patmoksen omia sivuja ja pari muuta vastaavaa. Kyllä tuollainen sairaala olemassa on, mutta Patmos näyttäisi olevan mukana hyvin pienellä rahalla. Päärahoittajia ovat ihan muut tahot. Patmos on mukana sen verran pienillä summilla että sen mainosbudjetti kestää... Julkisuuttahan on kiva saada :)

      • Mani,mani,mani...

        Ensimmäinen tarkkanäköinen.
        Sinua ei petetä. Otat asioista selvää.


      • niimpä

        Juu! Näimpä se menee! Olis kiva nähdä pudjetit!


    • Höh

      Voi hyvät ihmiset sentään. Nimittäin tuota tietämättömyyttä. Pimeys peittää maan ja synkeys taivaan. Ilman Patmosta koko sairaalaa ei olisi olemassa.
      Sairaalan johtava lääkäri, tri Samuel Maher on useita kertoja Patmoksen Savenvalajanpajassa ollut itse kertomassa sairaalasta, sen toiminnasta, omasta elämästään, nuorena lääkärinä aloittamastaan auttamistyöstä yhdessä, pienessä huoneessa yhden katosta roikkuvan valaisimen turvin, ilman "työkaluja"
      Sitten osui Patmoksen pomo paikalle ja pyörät lähti pyörimään.
      Lastenapu ja muuta oheistoimintaa lähti alkuun lääkärin ja Patmoksen yhteistyönä myöskin. Miksi pitää pitää puhua puppua? Eikö helpompaa olisi tutustua tilanteisiin ja kuunnella Patmoksen ohjelmia. Kuulla mitä lähetitkin tekevät ja miksi, sekä missäpäin maailmaa. Patmos ei yleisesti mainosta, vain omissa tilaisuuksissaan, omissa ohjelmissaan ja ystäkirjeissään tulee terveisiä eri puolilta maailmaa.

    • Ota selvää

      Paljon on suomalaiset ihmiset auttaneet puutteenalaisia ihmisiä maailmalla Patmoksen kautta. Enemmän kuin moni uskookaan.

      • Antakaa rahaa!

        Mistäs sinä tuon tiedät? "Meller sanoo niin."
        Mistä sinä tiedät, mihin teidän rahanne ovat menneet?

        "Ilman Patmosta koko sairaalaa ei olisi olemassa."
        Mistä sinä tuon varmasti tiedät?
        "No ku Melleri sanoo niin."

        .


    • Ai mistäkö?

      Minä ainakin tiedän kun Patmoksen kustantamat lähetit ja työntekijät raportoivat eri maista suoraan tilanteista, sekä siitä, että sikäläiset käyvät kertomassa eri tilaisuuksissa itse. Ei kaikki ole niin tyhmiä, ettei voisi tarkistaa asioita näin netti aikoina.
      Netissä myös katsottavissa videoita tapahtumista. Joulun lapsi kampanjan kahden rekan saapumisesta Romaniaan ja lahjojen jakamisesta filmi nähtävissä vieläkin.

    • Ollaan äveriäitä

      Hyvä, me suomalaiset avustamme.

    • Tietoa lisää

      Patmoskummit antavat lapsille mahdollisuuden
      17.4.2014 7.00 | PIRKKO SÄILÄ
      Vuoteen 2015 mennessä 56 000 lasta jää ilman peruskoulutusta, kertoo YK:n tyttöjen koulutukseen keskittyvä YK:n konferenssi, UNGEI! Monet koulua käymättömistä lapsista ovat tyttöjä. Patmos Lähetyssäätiön Lastenapu on mukana auttamassa ja edistämässä tyttöjen koulunkäyntiä.

      Tuoreimpana saavutuksena tästä on Etiopiaan avattu katulapsikoti tytöille. Pressujen alla tai taivasalla asuneet tytöt pääsivät oikeaan kotiin, jossa on katto ja seinät ja oma sänky. Tietysti turvalliset aikuiset ja yksi parhaista asioista, joita kadulta käsin ei voi saavuttaa: mahdollisuus päästä kouluun.
      http://www.patmos.fi/arkisto/704/patmoskummit_antavat_lapsille_mahdollisuuden

    • Onkin

      Siinäpä sitä oikeaa tietoa.

    • Jesywoit

      Herjaajia ja solvaajiia ei vaan totuus taida kiinnostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1806
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1417
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1386
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1309
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1303
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1237
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1028
    Aihe