Jani Tikkasen kirjoitus tuulimyllyistä Koti-Lapissa

herätkää..

Tähän ei voi muuta sanoa kuin, että vastustaminen estäää nykyajassa pysymistä. Kemijärven pitkältä sillalta maisemia katsellessa, ei valitettavasti paikkakuntaa kehitetä!

51

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menneitä muistellen

      Kun nyt on kuoleva paikkakunta, niin kannattaako enää kehittää ?
      Sinänsä laajemmin ajateltuna, kun taas julkaisivat maailman tilaa käsittelevän raportin, on tuulimyllyjen kehittäminen yhtenä fossiilisten polttoaineiden korvaajana, tärkeä vaihtoehtona.
      Kemijärvi on siinä asiassa aivan yhdentekevä, että sen argumentin voimme sivuuttaa osaltamme.
      Nykyajassa emme ole enää pitkään aikaan olleet, ja kun lukee palstan kirjotyksia, niin menneeseen näkyy se kaipuukin olevan, ei täällä moni halua nykyaikaan, eikä siihen ymmärrys edes riittäisi, jos sellaiseen jotenkin jouduttaisiin.
      Tämä on sellainen iso saattohoitola.

    • lavat oikes onneksi

      Hyvä JANI TIKKANEN ! Nuoret osaavat ajatella tulevaisuutta. Junttipäättäjät katsovat lyhytnäköisesti hetkellisiä pieniä tuloja maatikkujensa omistamisen kautta. Myllyvouhotus tulis jättää kokonaan täällä ja keskittyä olennaisiin kehittämisasioihin. Puusta se lähtee..matkailusta se lähetee. Vahvuutemme on niissä.

    • kallaan kotka

      Maisemamatkailulla ei kukaan kemijärveläinen elä.
      Ketonen suorittaa 23 purjehdusta kesässä, 10h/ reissu /20e henkilö = 4600 e, "siitä se kemppa elää".
      Suomun toimintaan saaminen on ainoa merkittävä matkailuhanke.
      Norvionväylän sillankorvassa ruokaileva ohikulkija ei paljon kemppaa elvytä.

    • järjen voitto

      Tuulivoima on todella suuri tulonsiirto tavallisilta kuolevaisilta veroparasii...veroparatiisejä hyväksi käyttäville sijoittajille. On se kumma, että kuviota ei hahmoteta, vaikka esimerkiksi Jaakko Ojaniemi on näistä asiaa kirjoittanut.

      Nielkää nyt vaan maanvuokraajat murskatappionne, turha enää marmattaa.

      Tuulivoimalat olis tuhonnu totaalisesti matkailun edellytykset eikä tuulivoimasta ole mitään hyötyä miltään kantilta, lukuunottamatta tuulivoimatukia tavalla tai toisella rohmuavia, joista ahneet maanomistajat ovat yksi vähäinen, mutta äänekäs osajoukko.

      Annatte vaan huonon kuvan itsestänne matkailun ja muun järkevän toiminnan ainaisina vastustajina.
      Turha matkailua on haukkua, jollette itse osaa mitään tehdä ja saada aikaiseksi, älkää viitsikö jatkuvasti vastustaa negatiivisuudellanne matkailua ja sitä kehittäviä ja siitä leipänsä saavia.

    • kallaan kotka

      Mitä sinä "järjen voitto" halusit sanoa.

      • positiivisuuden kierre

        Järkevät ihmiset haluavat oikeasti kehittää oikeita asioita eivätkä ajaa alas Suomen, kuntien ja kansalaisten taloutta tuulivoimalla ja ilmastonmuutos- ja co2-vouhotuksella.

        Pimeintä ja syvintä negatiivisuutta on pyrkimys ajaa alas hyviä ja kehityskelpoisia asioita tuulivoimaa "mainostamalla" ja oikeasti hyviä asioita haukkumalla. Joko tieten tahtoen tai hölmöyttään.

        Ahneet maanvuokraajat ovat säälittäviä - he saavat vain pikku ropoja tuulivoiman tukirahoista, jotka tavallisilta tallaajilta pakkosyöttötariffina ja verojen kautta otetaan. Sivumennen sanottuna muualla EU:ssa on yhä enemmän ja yhä laajempia mielenosoituksia tuulivoimaa ja hankkeita vastaan.

        Tylsää porukkaa, kun kaikkea muuten kuin tukien varassa pyörivää normaalia elinkeinotoimintaa vastustetaan. Ettekö todellakaan saa konkreettisesti aikaan mitään positiivisia asioita, vain valittamista ja negatiivista tunnelmaa.


      • kollaan katka

        Sitä mitä umpiluukallo, tyhjäaivo ei ymmärrä!


    • göpö.45

      Kemijärven misemat,rapasia rantoja,paljaaksi hakattuja vaaroja ja tienvarsi risukoita siinä meillä turisti maismaa.

    • uudet tuuloset

      Kemijärvellä on hyvä tulevaisuus ko myllyjä ei tuu. Nyt alkaa puutuotealan ja matkailun kehittäminen . Myllyvouhotus kesti monta vuotta. Energiaa valui hukkaan. Kun vain 5 valtuutettua oli myllyvouhkaajien kannalla pitäs jo uskoa mikä on kansan ääni.

    • Ehdotus tämäkin

      Aletaan vaatia Luusuan niskan ruoppausta ja voimalaitosten purkamista, niin saadaan Kemijoki uuteen kukoistukseen ja järviniityt maisemaa kaunistamaan.
      Matkailu oikeaan kukoistukseen.

    • kallaan kotka

      Minkä elinkeinotoiminnan kanssa tuulivoima on ristiriidassa? Matkailun. Mitä se matkailu Kemijärvellä on? Tunturit Pyhä ja Suomu. Järven matkailullinen hyödyntäminen on nähdäkseni höpö hommaa.
      Maailmassa on maisemia, suomessakin tuhansia järviä, jotka eivät häpeä yhtään Kemijärveä.
      Ketonen vaikka satakertaistais purjehdustoimintansa, siltikin se on yhtä, kuin "hyttysen paska meressä".
      Tuulivoiman vastustajat, Pro Kemijärvi, eivät ole esittäneet mitään korvaavaa toimintaa, nyt ne uhkaa laajentaa toimintaansa muuhunkin Kemijärven hankkeiden vastustamiseen.

      • eteenpäin mennään

        Tuulivoima on huuhaata. Hyvä valtuusto ko olitte enemmistönä järkeviä ! Pro Kemijäveltä voitulla hyviäkin kehittämisesityksiä . Elinkeino-osastolta ei näytä mitään tulevan. Totta kai hullut asiat kuten tuulimyllyt järvimaisemaan pitääkin ajaa alas .Pro Kemijärvi osoitti faktat ja sillä siisti. Täällä aletaan itsekin ajattelemaan eikä uskota sokeasti mitä joku yhteismettän junttiporukka väkisin haalaa.


      • yxz1

        Minkä hankkeiden?


      • kollaan katka

        Sua on turha pyytää kemppaa kehittämään kun otsalohkon takana ei ole kuin yksi pieni herne, joka pyörii yhtä hitaasti ku tuulimlly tyynessä säässä.


    • kallaan kotka

      Yhteismetsä on merkittävämpi, myönteinen tekijä taloudellisesti, kuin Pro kemijärven jäsenet ymteensä. Metsävarojen hyödyntämiseenhän täällä usein ramataan.
      On taas kerran todettava se, että "kateus on kiimaa kiivaampi tunne".
      Minulla ei ole aariakaan metsää. Kiiman tunnekkin on sitä ja tätä, mutta en kadehti, jos joku kerkelä ja yhteismetsäläinen vähän hyötyis tuulivoimasta.

      • eikerkelä

        Kun on aivot persereiässä, ajatuksetkin on yhtä pierua.


      • olkiukkoja joopa joo

        Mikäköhän selevännäkijä - ajatustenlukija nimimerkki "kallaan kotka" luulee olevansa, kun luulee tietävänsä toisten ihmisten motiivit nuinki tarkkaan, että kukako on kateellinen ja kuka mitäki.

        Olisiko olkiukkoja ahkeroivilla peiliin katsomisen paikka? Lieneekö peili edes tuttu kapistus "kallaan kotkalle" ja kaltaisilleen...


      • pro on asiallinen

        Ei Pro-Kemijärvi yhteismettää vastusta kunhan se on avoin ja huomioi muutkin asukkaat täällä. Kaikki "salahankkeet" paljastuvat. Kemijärvellä asuu muitakin kuin yhteismettän osakkaita. Heilläkin on oikeus luontoon mm. järveen ja vaaramaisemiin.


    • kallaan kotka

      Otan osaa!

      • 1+1=3

    • mutta ne 5 ?

      No niin...Mettähallitus ja Fortum.. Kaavoituttivat ja hakivat rakennusluvat ja myivät valmiit myllypaketit ulkomaalaisille sijoitusyhtiöille. Se siitä isänmaalaisuudesta ja paikallisten hyvinvoinnista. Onneksi Kemijärvi oli viisas. Ei jobbareille luontoa ! Hyvä Pro-Kemijärvi ja valtuuston viisas enemmistö.

    • vaarila2

      Täällä ollaan niin tyhymiä, että vastustetaan periaatteesta ei keskustella mitä hyötyä uudesta teknologiasta olisi, ( vaikka vain tuulimyllyistä ) pitää neuvotella tuotteen hyödyntämisestä alueelle ja alueen väestölle mutta ei hanttiin pannaan. !
      Epäilen että suurin osa vastustajista ei ole käyny saati sitten nähny läheltä kyseisiä myllyjä, niiden äänimelu '''' höh''''' sanon minä sitä ei ole !

      • luvassa hyytävän kylmää

        Tuulivoimaloista ei ole tavallisille tallaajille kuin haittaa. Edes ilmasto-liirum-laarumilla tuulivoimalle ei ole enää perusteita.

        Hyväuskoisia vain höynäytetään!

        Ylikuumentunut bisnes jäähtyy ja jäätyy aivan varmasti:

        Luvassa hyytävän kylmää ja kovaa tuulta Mielmukkavaaralta ja Ailangalta.

        Puuskissa ajoittain myrskylukemia koko maassa.


      • menikö oikein?

    • mäntsylä

      Tuulivoimaa Mäntyvaaraan?

    • Täyttä asiaa

      on myös se, että tuulivoimattomuus on LOISSÄHKÖÄ ja LOISENERGIAA!

      Kun tuotto on tilastoissa negatiivinen lukema, turbiinit kuluttavat muuta energiaa.

      Pahimmillaan tuulivoimaloiden kautta "kierrätetty" muu energia työnnetään takaisin verkkoon tuulienergiana, ja mikäs siinä sijoittajien on hykerrellä tämmöisen rahasammon hyödyntäjinä.

      Idioottivarmoja valtavan suuria voittoja ketkuille, niin kauan kuin ihmiset ovat idiootteja ja uskovat liirum-laarumeja tuulivoiman autuudesta.

      Arvatkaapa, keiltä ne veroparatiiseihin jemmattavat jättivoitot loppujen lopuksi otetaan...

      • M B

    • Tyhjästämaksaja
    • mikä järki ?

      Mitä järkeä linkittää jotain tammikuun uutista nyt tänne. Onko hiukan tarkoitushakuista ?

      • lavat tanassa

        No järkeähän siinä on. Tuo myllyvouhotus pitää saaha loppumaan täällä Kemijärvellä. Son täyttä huuhaata. Ei yhtään myllyä näille palkisille ja sillä siisti.


      • Kalenteri

        Jokavuodessa on "tammikuu"!


      • Opettavainen

        Tammikuu,tammikuu!Kuuluu jokavuoteen.Ei pyörinyt "myllyt" tammikuussa 2014,eikä pyöri 2015 tammikuussa!Joko alkaa aukeamaan käsitys tuulimyllyistä?


    • Kylläpä

      "tuulee"! niin köyhät luulee.

      • minäsinämaksat...

        Simossa eri- yhtiöiden 7 myllyä aivan kuntakeskustassa, valot räpsyy eri tahtiin, häiritsee pimeällä ja humina melkoinen.
        Nyt tulossa 30 uutta jättimyllyä. Keskustalla ylivalta ja he määräävät miten toimitaan, ei hyvältä näytä, mutta minkäs voit.

        Kepu se Kemijärvelläkin määrää, vai olenko väärässä ?

        Myllyt tulevat "kaunistamaan" perinnemaisemanne.


      • yllä katon
        minäsinämaksat... kirjoitti:

        Simossa eri- yhtiöiden 7 myllyä aivan kuntakeskustassa, valot räpsyy eri tahtiin, häiritsee pimeällä ja humina melkoinen.
        Nyt tulossa 30 uutta jättimyllyä. Keskustalla ylivalta ja he määräävät miten toimitaan, ei hyvältä näytä, mutta minkäs voit.

        Kepu se Kemijärvelläkin määrää, vai olenko väärässä ?

        Myllyt tulevat "kaunistamaan" perinnemaisemanne.

        Miten niin kepu ? Eikös kepuvaltuutetuista melekonen osuus vastusta jyrkästi myllyjä kemppaan ? Näin ainaki mä oon lukenu. Persutki vastusti. Miten sostemit ?


      • Ei eläkeläinen
        yllä katon kirjoitti:

        Miten niin kepu ? Eikös kepuvaltuutetuista melekonen osuus vastusta jyrkästi myllyjä kemppaan ? Näin ainaki mä oon lukenu. Persutki vastusti. Miten sostemit ?

        Eiköhän ne yhteismetsän osakkaat ole isoin osa kepulaisia.Yhteismetsän alueillehan niitä suunniteltiin kemijärvellä.Onneksi on kemijärvellä vielä "järki-ihmisiäkin".


      • Pöytäkirja
        yllä katon kirjoitti:

        Miten niin kepu ? Eikös kepuvaltuutetuista melekonen osuus vastusta jyrkästi myllyjä kemppaan ? Näin ainaki mä oon lukenu. Persutki vastusti. Miten sostemit ?

        Valtuustossa myllyjä kannattivat Heikki Nivala, Lea Soppela, Kauko Jaakkola, Jukka Ojala ja Teemu Kostamovaara, yksi oli poissa ja kaikki muut 29 vastustivat.


      • Onseniinekologista

        Niinpä. Suomen kallis tuulivoimahömpötys on maksanut ja tulee maksamaan miljardeja. Nyt on lama ja sähkönkulutus sen mukainen. Kun nousukausi alkaa ja
        sähkönkulutus kasvaa sen mukaiseksi niin miten Suomen käy? Venäjän rapistuvien voimaloiden tuotto menee heidän yhteiskuntansa käyttöön.Viroon ei voi turvata
        vaikka heidän,ah niin vihreää,palavan kiven sähköä ehkä saisikin. Suomen päättä-
        jät ovat toiminnallaan ajaneet Suomen energian tuotannon sellaiseen suohon että
        siitä nousu kestää kauan ja maksaa paljon.


      • Maalaistollot sivist
        Onseniinekologista kirjoitti:

        Niinpä. Suomen kallis tuulivoimahömpötys on maksanut ja tulee maksamaan miljardeja. Nyt on lama ja sähkönkulutus sen mukainen. Kun nousukausi alkaa ja
        sähkönkulutus kasvaa sen mukaiseksi niin miten Suomen käy? Venäjän rapistuvien voimaloiden tuotto menee heidän yhteiskuntansa käyttöön.Viroon ei voi turvata
        vaikka heidän,ah niin vihreää,palavan kiven sähköä ehkä saisikin. Suomen päättä-
        jät ovat toiminnallaan ajaneet Suomen energian tuotannon sellaiseen suohon että
        siitä nousu kestää kauan ja maksaa paljon.

        Minkä takia kemijoen vesiä lasketaan perämereen tulvaluukkujen kautta,joka kevät ohi turbiinien?Tämähän on suoranaista energian tuhlausta.Saasteetonta,äänetöntä,hajutonta energiaa heitetään "hukkaan".Vuotos pitää rakentaa ja vesivoima käyttöön!


    • Onseniinekologista

      Eilen oli Maaseudun Tulevaisuudessa artikkeli tuulivoimaloista. Artikkelin mukaan
      maanomistaja on lain perusteella velvollinen huolehtimaan tuulimyllyn rakennuspaikan saattamisesta sellaiseen kuntoon kuin laki edellyttää kun mylly
      joudutaan purkamaan. Maanomistajalla on siihen velvollisuus ja jos näin ei tapahdu
      niin tarvittavat toimet tehdään maanomistajan laskuun. Että siitä vaan joskus osta-
      maan tuulimyllytiloja. Saa varmasti halvalla ja silti myyjä voittaa.

    • valveutunut.

      Tämä nyt ei ole mitään uutta, johan tuo on tiedetty vuosia sitten.

    • sama...

      Ps. samoin venäläisten maakaupat ja Posti on Posti jne.

    • Järkeä hoi
    • Tilastotimo

      Tuulivoimasta esitettyä kritiikkiä

      Amerikkalaisen National Wind Watch -yhdistyksen mukaan suuren mittakaavan tuulivoimatuotannon etuja liioitellaan ja haittoja vähätellään. Yhdistyksen mukaan tuulivoiman merkittäviin haittapuoliin paikallisille yhteisölle lukeutuvat tuulivoimaloiden suuri koko, väistämätön melu, valoilmiöt sekä näistä johtuvat elämänlaadun ja jopa terveyden vaarantuminen. Yhdistys listaa tuulivoimasta aiheutuviksi oireiksi mm. unettomuuden, päänsäryn, tinnituksen, korvien paineen, huimauksen, näön hämärtymisen, sydänongelmat, paniikkikohtaukset ja keskittymisongelmat. Ongelmien todetaan olevan merkityksellisiä alle 2 km:n etäisyydellä suurista tuulivoimaloista. Yhdistys on myös huolestunut tuulivoimaloiden ja niiden infastruktuurin linnuille, lepakoille, hyönteisille ja muille villieläimille aiheuttamista haitoista.[105]

      Tanskan, Saksan ja Espanjan vuosien kokemuksenkaan perusteella ei yhdistyksen mukaan ole pystytty osoittamaan, että tuulivoima vähentäisi fossiilisten polttoaineiden ja ydinvoiman käyttöä.[105]lähde tarkemmin? Saksassa uusituvien tuuli ja aurinkoenergian tuki oli vuonna 2013 19,4 miljardia euroa, jonka seurauksena sähkön hinta nousi pilviin.[106]

      Tanskalaisen liberalistisen, valtion tukia vastustavan CEPOS -think-thankin mukaan Tanskassa on Euroopan kallein sähkön hinta ja bruttokansantuote on tuulivoimalle maksettavista tuista johtuen 270 miljoonaa dollaria alhaisempi kuin se olisi, jos tuulivoimateollisuuden työvoima työskentelisi muilla aloilla.

    • kallaan kotka

      Ainahan ne laskut, mitä ei ole kerjetty maksaa, jää jälkipolville. Niin myös hyödyt. Norvion sillankorvasta katsoessaan, näkis mielellää muutaman rupelin pyörivän horisontissa.

    • Se siitä.

      Kiitos! Vielä kerran päättäjille hyvästä päätöksestä!

    • Ohi meni taas

      Vastustaminen on helppoa ja sen osaa jokainen. Mutta kun pitäisi kehittää, sitä ei osaa jokainen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe