muuta,tai lunasta kotisi, eli köyhät kyykkyyn

tuleva riistettävä??

Mitäs tässä Kaupungissa oikein on meneillään?? Kodin tarvitsevia jonossa ties kuinka paljon, mitään ei rakenneta kun sekin niin kallista. No pistetään tosta nyt yks talo paavolasta remonttiin ja tehdäänpä yks kerros lisää, Monet ruokakunnat tarvitsevat mahdollisen väliratkaisun kun koko talo tyhjennetään ja onko takeita että pääsee takaisin?? Enpä tiedä varmaksi , eli mistä koti väliaikaisesti monelle??. No eihän tässä mitään ,Kaupunki sitten pääomistajana Nordean kanssa päätti myydä kokonaisen kerrostalon osakehuoneiksi tossa pari vuotta sitten, tietysti vuokralaisilla etuosto nahdollisuus, joten missähän suurin osa asukkaista tällä hetkellä??--- No mutta nyt sitten pistetään viereinenkin talo aittatiellä myyntiin, asukkailla tietysti osto-oikeus, huoh, eikö kukaan ajattele yhtään mitään. Monellako on vara lunastaa vuokrakämppänsä itselleen. Tiedän että talo sellainen missä monet asuneet jopa miltein ikänsä ja nyt puhutaan ihmisten KODEISTA. On perheitä jossa monta lasta,yksinhuoltajia,sairaseläkeläisiä, eläkeläisiä ,alkoholisteja yms.Monet myös työelämässä mukana, mutta ei sekään varmasti takaa edes vuokratakuu rahoja uuteen kotiin jos kitkutellaan pienipalkkaisissa hommissa, tuskin pankki ( esim Nordea) myönnä lainaa noin 60 vuotiaalle eläkeläiselle että sais asua Omassa Kodissaan, HAH. Eli mistä Koti näillekin???. Itsekin asunut Paavolassa samassa kämpässä yli 20v. Kotini on Linnani ja nyt hirvittää kun tämäkin talo myytiin eli Hyvinkään kaupunki myy Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy;lle. Mitä sekin tarkoittanee käytännössä??, Vuokrat nousee pilviin??. Pitänee ruveta säästämään jotain isoa armeijatelttaa varten että sitten kun homma karkaa käsistä , pystytän teltan Kokon,Rantalaisen tai jonku muun kaupunginhallituksen jäsenen pihalle. Nouskaa hyvät ihmiset puolustamaan Kotejanne ennen kuin jotain radikaalia tapahtuu. Ei pieni ihminen yksin voi asioille mitään, mutta tunnen nyt niin suurta sympatiaa Aittatien asukkaita kohtaan, että parempi mieli mulle ainakin tulee kun menen ja vaihdan pankkia ainakin. Hauskaa ja Turvallista Kevättä kaikille joiden ei tarvitse pelätä Kotinsa puolesta.

27

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä tästä seuraa

      Kaupunki haluaa, että tänne muuttaa vain hyvätuloisia, terveitä ja nuoria. Näin kuulin eräässä asuntomessuja edeltävässä tilaisuudessa ihan omin korvin. Vähät välitetään vuokra-asuntojen rakentamisesta tai jo olemassa olevien kunnossapidosta.

      Minä menen telttailemaan mieluummin Kytäjärven rantaan. Kuskatkoon sieltä sitten joko ruumishuoneelle tai minne vaan. Vuokra alkaa olla kaupungin asunnossa jo sitä tasoa, ettei jää laskuihin rahaa. Maailma on rikkaiden - tällä hetkellä. Mutta köyhiä vaan on enemmän, joten rikkaat joutuvat aitaamaan kotinsa kohta kuten USA:ssakin sekä palkkaamaan vartijoita.

    • lähihistoriaa

      Vaaleja tulee ja sitten kaikki asunnontarvitsijat äänestämään eikä kokoomusta!

      Asuntoja tarvitaan heti, eikä tuolla äänestyksellä saada akuuttiin asiaan helpotusta, mutta jos pitkässä juoksussa asuntoasiat saataisiin kuntoon.

      Kyllä minä viime kunnallisvaalituloksen kuultuani hypin seinillä, kun ihmiset luulevat kokoomuksen laittavan köyhien ja pienituloisten asiat kuntoon.

      Kartanon herra ja torppari!

      • älä hóuri hönö

        Se nyt ei äänestämällä nuo asiat muutu. Ihanki sama ketä äänestät.


    • lähihistoriaa

      Jos ei äänestämällä, niin tappelemalla sitten, kuten on ennenkin tässä maassa tehty.

    • Risto Realisti

      Nyyh nyyh. Suomessa taitaa olla omistusoikeus eli voi määrätä omaisuudestaan. Jos on siinä tilanteessa että muut määrää omasta asumisesta on virhe tapahtunut jo aikaisemmin.

    • hyvät puolet

      Vuokralla asuminen on ihan hyvä vaihtoehto, jos ei halua tai kykene ostamaan omaa asuntoa. Parasta siinä on se, että ei ole asunnon takia paikkasidonnainen. Eli pystyy joustavasti lähtemään parempien töiden perään muualle.
      Aloittajalla on käynyt siinä harha, että hän on sitoutunut emotionaalisesti toisten omistamaan asuntoon. Hänen pitäisi suhtautua siihen vähemmän tunnepitoisesti.
      Hakea uutta kämppää vuokralle, siinähän on koko vuokrakämpän idea. Niihin muutetaan ja niistä lähdetään tuosta noin vain, ilman sen kummempaa ihmettelemistä.
      Pitää katsoa asioiden hyviä puolia. Jos olisi tuonkin kämpän omistanut, niin joutuisi pahimmassa tapauksessa maksamaan ison putkiremontin, ja muutenkin asuntoa kunnostamaan. Nyt hän on pystynyt juhlimaan nekin rahat, ja elämään hyvää elämää, kun kaikki rahat ei ole mennyt lainan lyhennyksiin.

    • lily-of-the-valley3

      Juhlimaan? Hah, juu kyllä todellakin. Itse olisin ainakin mieluummin hankkinut aikoinaan oman asunnon, mutta köyhästä kodista lähteneenä ei ollut takaajia lainalle. Toisaalta 90-luvun hurjia takausjupakoita seuranneena en olisi halunnutkaan vanhempiani pyytää. Luulen, ettei ainakaan isäni olisi edes suostunut.Ja miksi en kerännyt varallisuutta sitten, no, tein yhden väärän valinnan hyvin nuorena. Eli kumppanin valinta meni pieleen. Elätin, kasvatin ja koulutin pitkälle yksin lapseni. Niin ja se ammatinvalinta, se oli se toinen pieleen mennyt. Näistä töistä kun ei ole kovia palkkoja maksettu (täällähän on tapana besserwissereitten aina syyllistää ihmiset, kuitenkin nämä pienipalkkaiset hommatkin on jonkun tehtävä).

      Teillähän on se asuntolainojen korkovähennysoikeuskin, jota mekin maksamme. Ja milläs niitä kovia vuokria maksat, jos ei palkka/eläke ole tarpeeksi suuri? Suomessa ei voi asua kovin mukavasti ulkosalla.

    • simmusta se sitten

      Noin sitä on trhty vääriä valintoja elämän läpi. Tuo onkin useille naisille tyypillistä.
      Läheisriippuvaiset ottavat jonkun härrski-Harrin ja elämä menee pers edellä metsään. Koulutus ja ammatti jää sen projektin varjoon, ja siitä kärsii usein myös ne lapsetkin.
      Ikävä juttu, joo.
      Kyse on ns. elämän hallinnasta, tai oikeastaan sen puutteesta.

      • Kuka ottaa johdon??

        Simmustakin vois herää, . kun puhutaan asiaa, minäkin vuokralla ja aikoinaan kun tähän tullut niin se perusta et loppu ikäsi voit olla kun hommasi hoidat kunnialla. kun puhutaan kaupungin kämpästä se yleensä tarkoittaa jatkuvuutta---- No matkataan muualle Suomeen.vaikka ihan tähän uudellemaalle. Ihan lähellä olevista esimerkeistä( Ota selvää,Jos Kiinnostaa)--- ON paikkoja kaupungien, jos olet ollut vuokralla esim 5v, olet asunut, saat remonti kamppeet kun älyät edes kysyä 10 vuotta kun olet asunut niin sut palkitaan yhden kk:n vuokralla, --- Niin mikäli kun et muuta ja olet varma, halutaan susta pitää kiinni --- Ja miten tämä menee Hyvinkäällä?????---- Tee Töitä, Maksa ja muuta vaikka Lappiin--- mukana talkoissa, VAIHdan vaika PANKKIa---- Misä se Facebook ryhmä viipyy


      • lily-of-the-valley3

        Onnea simmusta! Täydellinen, erehtymätön ihminen on siis olemassa! Elämää et kyllä sinäkään voi hallita, onneksi. Syöpä kun iskee, siinä on sinunkin elämänhallintasi hukassa, usko vaan!

        Kouluttauduin ammattiin, josta sopi olettaa palkkaakin saavan. Vanhempiani en voinut valita, joten oppikouluun minua ei laitettu - vaikka opettajakin siihen aikaan harvinaisella tavalla laittoi kotiin viestin, että pitäisi. Lapseni koulutin pitkälle, ja uskonpa, että peittoaa sinun mahdollisen jälkikasvusi fiksuudessa milloin vaan.

        Mutta - asiahan olikin se, että köyhienkin pitäisi pystyä saamaan jonkinlainen asunto ja maksamaan vuokransa. Toisin kuin sinä, osaan ajatella muitakin. Minulla on ainakin vielä asunto. Tosin HyVa tekee kaikkensa, että asukasvalinnoilla tämäkin sentään melko rauhallinen talo on muuttunut aina vaan rauhattomammaksi.


    • asuntoja mistä?

      Onko ohrakadullakin tyhjennys tulossa?

      • tyntyri

        sehän menee remonttiin koko talo, eikä siellä silloin asuta....


      • HP asukas

        Tyhjennys on tulossa, ilmeisesti jo tämän vuoden puolella. Remontin pitäisi alkaa ensi vuoden alussa, toki viivästyksiä voi tulla. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

        Aloittajalle tiedoksi: Hakapaavon nykyiset asukkaat EIVÄT PÄÄSE takaisin remontin valmistuttua. Hakemuksen voi tietysti laittaa, mutta uskon että mahdollisuudet päästä takaisin ovat aika pienet. Remontti sinänsä on tarpeen ja sitä on toivottu, mutta kun paikat vihdoin saadaan kuntoon, siitä ei pääsekään itse nauttimaan.

        Kaupunki (HyVa) lupaa AUTTAA uuden asunnon etsimisessä. En tiedä mitä se tarkoittaa, vapaita asuntojahan HyValla ei tosiaan ole. Yksityisellekö on mentävä? Paljonko vuokra nousee uudessa asunnossa? Mihin joudut muuttamaan? Miten kuljet työmatkat? Onhan näitä kysymyksiä, kunhan saisi jo vastauksia. Muuttaminen on vaivalloista ja kallista, täytyy yrittää säästää.

        Luin myös Riihitie 4:n myynnistä. Moni heistäkin ehkä tarvitsee uuden asunnon. Mistä? Tosin kun Aittatie 10 myytiin, asukkaisto pysyi aika samana. Sijoittajat ostanevat Riihitienkin kämpät ja asukkaista suuri osa saanee jäädä. Toivotaan.

        Se että sinun kotitalosi myytiin HyValle tarkoittaa sitä että saat tulevaisuudessa vuokrassasi maksaa muiden talojen remontteja. Että tervetuloa HyVaan! :)


      • aittatie 1o
        HP asukas kirjoitti:

        Tyhjennys on tulossa, ilmeisesti jo tämän vuoden puolella. Remontin pitäisi alkaa ensi vuoden alussa, toki viivästyksiä voi tulla. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

        Aloittajalle tiedoksi: Hakapaavon nykyiset asukkaat EIVÄT PÄÄSE takaisin remontin valmistuttua. Hakemuksen voi tietysti laittaa, mutta uskon että mahdollisuudet päästä takaisin ovat aika pienet. Remontti sinänsä on tarpeen ja sitä on toivottu, mutta kun paikat vihdoin saadaan kuntoon, siitä ei pääsekään itse nauttimaan.

        Kaupunki (HyVa) lupaa AUTTAA uuden asunnon etsimisessä. En tiedä mitä se tarkoittaa, vapaita asuntojahan HyValla ei tosiaan ole. Yksityisellekö on mentävä? Paljonko vuokra nousee uudessa asunnossa? Mihin joudut muuttamaan? Miten kuljet työmatkat? Onhan näitä kysymyksiä, kunhan saisi jo vastauksia. Muuttaminen on vaivalloista ja kallista, täytyy yrittää säästää.

        Luin myös Riihitie 4:n myynnistä. Moni heistäkin ehkä tarvitsee uuden asunnon. Mistä? Tosin kun Aittatie 10 myytiin, asukkaisto pysyi aika samana. Sijoittajat ostanevat Riihitienkin kämpät ja asukkaista suuri osa saanee jäädä. Toivotaan.

        Se että sinun kotitalosi myytiin HyValle tarkoittaa sitä että saat tulevaisuudessa vuokrassasi maksaa muiden talojen remontteja. Että tervetuloa HyVaan! :)

        Aittatie 10 oli Rekan omistuksissa. Reka myynnyt huoneistoja sitä mukaan kuin on saanut ostajia. Edelleen omistaa useamman huoneiston k.o. talosta. Tietääkseni ei kaupungilla mitään osuutta kyseiseen taloon.


      • ,,,--
        aittatie 1o kirjoitti:

        Aittatie 10 oli Rekan omistuksissa. Reka myynnyt huoneistoja sitä mukaan kuin on saanut ostajia. Edelleen omistaa useamman huoneiston k.o. talosta. Tietääkseni ei kaupungilla mitään osuutta kyseiseen taloon.

        kaupunki omistaa 51% ja nordea 49%---- et semmosta


      • aittatie 10
        ,,,-- kirjoitti:

        kaupunki omistaa 51% ja nordea 49%---- et semmosta

        iAittatie 10 omistaa yksityiset sekä Reka, ei kaupunki ja nordea, tiedän kun itse asun kyseisessä talossa


    • VVO

      Tuskin täällä ketään sentään kadulle laitetaan. Mikä mahtaa olla virallinen kanta asiaan?

    • kyykkyselleen vaan

      No se on se, että köyhät on hyvä pitää kyykyssä, niin näkee maisemaa kattella paremmin.

      • =(((

        suomalainen perusluonne et valitetaan, ollaan hiljaa, ei tehdä mitään.. ja sitten ykskaks jollakin menee hermot kokonaan, tehdään jotain tosi radikaalia että varmaan päästään uutisiin. sitten ihmitellään, miksi kävi näin, miksi joku teki noin, no perustetaan työryhmä pohtimaan asiaa ja spekuloidaan sitä sit muutama vuosi, olis pitänyt tehdä noin tai näin niin olisi voitu ennaltaehkäistä sekin asia ja plaa plaa--- ja kukaan ei loppupeleissä osaa katsoa kokonaiskuvaa, ja meidän tyhmien äänestäjien vika se on, mitä laitetaan paukapäitä päättäviin elimiin jotka ei tunnu tavisten elämästä tietävän yhtään mitään. Herätkää


    • rämpylä

      ai tuskin ketään kadulle laitetaan, lyödäänkö pikku veto ja summa oli????...... et voi olla tosissasi . luuletko ettei sitä olis jo tapahtunut, mutta niille nössöille jotka ihan hiljaa. mutta näitä nössöjäkin alkaa olla jo kohta niin paljon että alkaa toivottavasti kuulumaan----!!!!!

    • Prööt !

      Ai mitä alkaa kuulumaan ?

    • huhheijaaxxxxxxxxx

      Nyt kaupunki panee Talvimartistakin myyntiin omistamansa 17 asuntoa ja yhden liikehuoneiston, jossa on päiväkoti. Vaikea ymmärtää yhtälöä, että suunnitellaan vuokra-asuntojen lisärakentamista, mutta myydään entisetkin pois.

    • Onneksi oon jääkäri

      Täytyy ostaa varmuudeksi armeijan talvi/kesä teltta jemmaan kaminan kera.

    • bbbnn

      siis mitä--- oikeesti, nekinmyyntiin. jos välitätte kanssa ihmisistä--- äänestäkää kokoomusta...=(

    • äänestetty on

      Joo aivan, kokoomuksen Henna Virkkusta äänestin, ja tyttö pääsikin sitten EU hommiin.

    • Suomen Kom. Puolue.

      SKP on mielestäni tasa arvoisen palkka kehityksen linjalla ja reilunpelin meiningillä mukana politiikassa. Tämä puolue edes yrittäisi kunnolla jakaa kakun palat yhtä suurina jokaiselle.

    • jepulis5

      muuta POIS SLUMMISTA...

      paavolasta tehdään ISOn R:n asuma-alue ja köyhät muuttakoot riihimäelle....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe