Mikä v***u siinä suojatien eteen pysähtymisessä on niin vaikeaa?

Jalankulkija

Taas meinasin jäädä auton alle. Tuossa Anttilan kohdasta vähän matkaa Itikanmäelle päin Vapaudentiellä suojatien eteen pysähtyi auto. En heti uskaltanut lähteä ylittämään kun näin, että toista kaistaa tuli kans auto eikä merkkiäkään pysähtymisestä. Sen mentyä lähdin ylittämään suojatietä, mutta sieltäpä tuli toinenkin ääliö, jota en jostain syystä huomannut mutta jonka aivan varmasti olis pitänyt huomata, että suojatien eteen on viereiselle kaistalle pysähtynyt auto. Vieläkin sydän hakkaa kahtasataa kun oli niin lähellä ettei päälle ajanut. Mikä saatana näitä ihmisiä vaivaa, jotka ei tajua pysähtyä toisen auton viereen?

27

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kortti pois prkl!

      Tuo on kyllä todella niin käsittämättömän typerää joiltakin autoilijoilta, että ei mene perille se, että ei OHITETA autoa joka on pysähtynyt siksi, että antaa suojatiellä kulkijoiden mennä,

      Rekisteritunnus ylös ja ilmoitus poliisille kun tällaista näkee liikenteessä, ovat HENGENVAARALLISIA tuollaiset pässikuskit!

      Onneksi sinä säästyit.
      Tällä kertaa ainakin.

      Rekisterinumero AINA ylös ja ilmoitus liikenteen vaarantamisesta poliisille!!!

      • Jalankulkija

        Yritin tiirailla ääliökuskin rekkaria, muttei siinä oikein mikään mieleen jäänyt kun säikähdin niin kovasti. Punertava auto ja keski-ikäinen nainen ratissa, sen verran havaitsin.


      • Huhuhuh pelästys
        Jalankulkija kirjoitti:

        Yritin tiirailla ääliökuskin rekkaria, muttei siinä oikein mikään mieleen jäänyt kun säikähdin niin kovasti. Punertava auto ja keski-ikäinen nainen ratissa, sen verran havaitsin.

        Sepä se - kun tulee läheltäpiti tilanne kohdalle, niin on niin järkyttynyt ettei pysty reagoimaan siihen autokuskiin tai ottamaan tietoja ylös. Siksi silminnäkijät olisivat hyviä jos tulisivat esiin ja todistajiksi. Sehän on selkeä taponyritys kun melkein ajetaan hengiltä ellei ehdi hypätä SUOJATIELTÄ pois auton alta!


    • tsiisus

      Ei muuta kun otat yhteyttä siihen Ruukintien aktivistiin ja teetätte yhdessä Anttilan edustalle kävelykadun

    • kas kas

      Kuka tämä Ruukintien aktivisti oikein on? Se n.50v tummahiuksinen kaveriko joka kiertää ympäri Seinäjokea polkupyörällä neuvomassa autoilijoita?Muuta tekemistä ei varmaan ole?

      • uhjuhrfd54dkf

        Siinäpä tyäsarkaa Seinäjoella piisaa! Onmeinaan sevverran palijo niitä neuvottavia! Pitääskähä laittaa autohon kamera, niinku itääses ihimemaaski on,sais rokumenttia!!


    • kolaritiede

      Autoilijan näkökulmasta voisin sanoa sen, että valitettavasti ajaessa ei aina hoksaa toisen ajoneuvon pysähtyneen juuri _suojatien eteen_ . Seinäjoella autoja on usein parkissa ja pysähdyksissä kadunvarsilla, mm. Kirkkokadulla urheilutalon kohdalla lähes aina. Joskus epähuomiossa olen ajanut suojatien eteen pysähtyneen auton ohi ja se tapahtui uimahalli-urheilutalon kohdalla, kyllä sain pahan katseen suojatien eteen pysähtyneeltä kuskilta ja ihan syystäkin!

      Toisaalta autoilijana on vaikea arvioida, millon jalankulkijalle uskaltaa antaa tietä. Jos pysähdyn nyt ja annan tietä kävelijälle, posottaako viereiseltä kaistalta joku ja ajaa jalankulkijan päälle? Vilkkaalla reitillä voi olla viisaampaa ajaa vain ja jättää jalankulkija odottamaan turvallista tienylitystä.

      • dsa312sd43312sd312

        Autoa ei saisikaan pistää parkkiin suojatien eteen vaan väliä pitää jättää muistaakseni 5 metriä.


    • Aino29

      Ruukintietä melkein päivittäin kulkiessa sekä pyörällä ja autolla voin sanoa että vähintään kerran viikossa näkee vastaavan tilanteen missä auto ei pysähdy suojatien eteen. Ja pyöräilijöiden väistäminenkin tuntuu olevan erittäin vaikiaa.

      • Yksi konsti olisi

        Pitääs sjoen suojateille virittää poliisien valvontakamerat niin tulis selville ketä ne pässit siellä on! Ja kunnon rapsut ja kortti pois tuallaasilta!


    • hantare55

      Vapaudentiellä Jaakkolantien kohalla meinasin kans jäädä auton alle. Auto vilkutti Jaakkolantien suuntaan oikean puoleisella kaistalla ja hidasti, eli oli kääntymässä sinne ja siltä suunnalta muita autoja ei tullut. Katsoin toiseen suuntaan ja päättelin että kerkeen tien yli ennen kuin Itikan risteyksestä tulee autoja ja lähdin ajamaan tien yli.
      No, tämä kääntyvä autoilija tulee hirveetä vauhtia vasenta kaistaa ihan millin päästä edestäni.

      Ei sitten kääntynytkään ja näki taatusti että olin ylittämässä tietä, koska olin jo yhden kaistan yli ajanut. Ilmeisesti sen takia painoikin niin paljon kaasua. Se oli todella millistä kiinni, onneksi omat jarruni toimivat.

      • "Suoja"tie.

        "13-vuotias tyttö oli ylittämässä suojatietä toisen tytön kanssa Vaskivuorentiellä Ojahaantien suuntaan noin kello 15.45.

        Suojatien vasemmalle kaistalle oli pysähtynyt autoja antamaan ylittäjille tietä. Samaan aikaan oikeaa kaistaa pitkin lähestyi vuonna 1985 syntyneen miehen kuljettama henkilöauto, joka ei pysähtynyt suojatien eteen, vaan törmäsi toiseen tyttöön.

        Poliisin mukaan tyttö lensi törmäyksen voimasta useita metrejä, mutta selvisi tapahtumasta melko pienillä vammoilla. Hänen vointinsa on poliisin saamien tietojen mukaan olosuhteisiin nähden hyvä.

        Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena." Helsingin sanomat 4.1.2014


    • jo p joo

      Yhtälailla kävelijät on vastuuttomia Seinäjoen liikenteessä kuin autoilijatkin,pyöräilijöitä puhumattakaan.

      Asenne opittu toisilta ja tähän asenteeseen tulisikin saada muutos,muuten kaikki menee taas entisellään.

      Hei.

    • kgnrnrnr

      On seinäjoen kuskit aika pällejä. Koiran kans menin tien yli ja olin puolessa välissä menossa ku joku puhelimeen hoilottava vanha ämmänlänkyrä painaa tallan pohjaan ja kurvaa mun nenän edestä penkan kautta niin että pölisi vain. Jäin viittomaan suojatielle vastaantulevien kaistalle keskisormi pystyssä.

      ei siis ollut edes mitään keskivallia tiessä vaan pelkkä suojatie.

    • kaistalla

      Usein pysähdyn suojatien eteen antamaan jalankulkijalle turvallisen ylityksen pysäyttäen auton kaistojen keskelle ei blokkaan myös toista kaistaa ajavat kaistapäät.

    • suojatiekuolemat

      Suojatiekuolemat ovat järkyttäviä, taas yksi :

      "21-vuotias nainen jäi suojatiellä auton alle ja menehtyi Outokummussa yöllä.
      Onnettomuus tapahtui kaupungin keskustassa Joensuunkadulla.

      Henkilöauton kuljettaja oli ajanut Joensuunkatua Kaasilan suuntaan kun auto oli törmännyt oikealta kävelleeseen jalankulkijaan. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

      Epäilty on outokumpulainen nainen.

      Poliisi epäilee, että kuljettajalla on ollut tilanteeseen nähden liian suuri nopeus. Tutkinta jatkuu nyt teknisenä tutkimuksena sekä kuulusteluin" (Lähde : IS 18.4.2014)

    • mun auto mun oikeus

      Kahden kaistan tiellä ei pysähdytä päästämään jalankulkijoita yli! Tämä on aiheuttanut huomattavasti enemmän vaaratilanteita ku oon tässä jo liki 15v ajellu sjoella.

      Eli kirkkokatu, valtionkatu ja ruukintie, lopettakaa päästämästä niitä jalankulkijoita yli. Ite en ainakaan ikinä päästä toisen auton alle, vaikka joku hyväsydäminen luuleekin lisääväänsä karmaansa pisteitä.

      Tässä kaupungissa on kyllä jalankulkijoissakin vikaa, kun yleensä tungetaan alle katsomatta tuleeko sieltä autoja. Ei mikään ihme että sakkia jää tämän takia autonkin alle varmaan joka kuukausi.

      V******** ******* suunnattomasti ainakin tällääset kuskit.

      • anteeksi kuinka?

        "kirkkokatu, valtionkatu ja ruukintie, lopettakaa päästämästä niitä jalankulkijoita yli."

        Siis mitä helv*ttiä sä selität?
        Lakatkaa pysäyttämästä suojatien edessä ja päästämästä suojatien yli ettei kukaan jää potentiaalisen pässin auton alle?

        Seinäjoki -- käytännön älyn kehto.


    • anttipaita.....

      Kokeilkaapa mennä kävelylle Vaasaan, niin huomaatte pian, että Seinäjokiset kuskit on paljon ovat kuin taivaasta verrattuna vaasalaisiin...

    • Näin on

      Kaksikaistaisella tiellä ei kannata pysähtyä päästämään jalankulkijaa yli, opetti autokoulun opettaja viime kesänä, kun ajelin moottoripyörä korttia. Ihan järkevää tuo on, koska pysähtyminen saattaa aiheuttaa todella vaarallisia tilanteita.

      • Molempi pahempi

        Totta puhut. Olen kahdesti miltei tappanut jalankulkijan pysähtyessäni oikealle kaistalle kääntymään rautatiesillan alta Pohjaan. Vasenta kaistaa on puskenut autoilija silmät ja äly ummessa ehtiäkseen vihreisiin valoihin ja liki lytännyt jalankulkijan. Odotanko nyt kolmatta kertaa, jotta se ohittaja onnistuu tappoyrityksessään vai jätänkö suojatien kylmästi huomioimatta?


    • anttivaan...

      Itse ruukaan varmuuden vuoksi pysähtyä jokaisen suojatien eteen.

      • Et silleen

        Ruukintie aktivisti on se vihreä sivari jolla ei ole edes itsellä autoa


    • nii just

      Ja on myös sellaisia pyöräilijöitä, ketkä vaan tulee sinne suojatielle katsomatta tuleeko autoja! Kun se auto esim talvella liukkaalla kelillä ei niin vaan pysähdy ku seinään. Mutta autottomat kaiketi näin luulee että sinne suojatielle voi vain "tryykätä", kyllä ne autoilijat väistää.
      Tottahan se on että suojatien eteen pitää pysähtyä mutta, ihan yhtälailla autottomienkin pitää noudattaa turvallisia liikennesääntöjä, ei sinne suojatielle vaan mennä!

    • en oo jääny alle

      Ei kyllä kannata mun mielestä kävellä tai pyörällä ajaa
      auton alle, huonosti siinä käy. Pitää seurata muuta
      liikennettä kun niillä on kovempi vauhti ja massa.
      Kaikissa tapauksissa seinäjoella, kevyenliikenteen
      onnettomuuksissa on menty liikkuvan auton alle.
      Varmasti näkee liikkeessä olevan auton jos seuraa
      liikennettä ja voi pysähtyä ja antaa auton mennä.

      • Lanssi

        No aivan niin, kun kevyenliikenteen käyttäjät luulee että he saavat vaan mennä sinne suojatielle sen kummemmin seuraamatta mitä liikenteessä tapahtuu ja onko turvallista ylittää tie.


      • kaupunkilainen
        Lanssi kirjoitti:

        No aivan niin, kun kevyenliikenteen käyttäjät luulee että he saavat vaan mennä sinne suojatielle sen kummemmin seuraamatta mitä liikenteessä tapahtuu ja onko turvallista ylittää tie.

        Tuo on jotenkin tosi outoa ettei ihmisillä ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa kaupungissa. Luulisi että jossain päin päätä soisi kellot siinä vaiheessa kun mennään lujaa liikkuvan auton eteen, mutta ei.
        Eritoten naisilla tuntuu tuo olevan ongelma, he ovat liikenteessä ikäänkuin siellä ei olisi ketään muita kuin he itse.

        Vapaudentielläkin erä naishenkilö ajeli pyörällään oikealla reunalla ja kääntyi kertaakaan taakseen katsomatta autokaistojen yli tien toiselle puolelle. Siinä vain kuljettajan hyvät refleksit ja auton hyvät jarrut säästi naisen ruhjeilta.
        Ja samaa on tullut vastaan ennenkin, ei katsota taaksepäin ollenkaan vaan lähdetään yhtäkkiä meneen autotien yli välittämättä onko siinä liikennettä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe