Ero vai ei

Nuorenhuoli

Poikaystäväni ei tiedä mitä haluaa - erotakko vai olla yhdessä. Haluaa omaa aikaa ja tilaa mutta tunteet eivät ole muuttuneet. Parisuhteemme on lähes kaksi vuotinen.

Miten kestätte tauolla, olemme nyt olleet jo useita viikkoja. Välillä riipivää. Hän oli eroamassa minusta vastikään mutta koki kuitenkin että vielä on toivoa kun keskustelimme. Kovasti häntä ahdistaa minulle tuotettu mielipaha kun vain odottaa toisen vastausta. Ehkä siksi myös ajatteli eroa ja toki on itselläkin välillä se ajatus ollut. Kaikki kuitenkin kuulema tuntuu niin erilaiselta kun olemme kahden - järkevät ajatukset muuttuvat vaikeiksi.

Ongelmia suhteessamme ei ole ollut ja siksi tämä onkin niin vaikeaa. Kaipaan kovasti vertaistukea, onko täällä siis samassa tilanteessa olevia tai olleita. Odottamaan olen valmis koska koen parisuhteemme sen arvoisena ja koska olemme kuitenkin olleet tähän asti onnellisia.

10

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aatteleppa ite

      Jos lopult miehes jättää ni älä aattele ettei se sua rakasta vaa aattele et se rakastaa nii paljo ettei halua enää tuhlata sun aikaas turhiin vaikeuksiin ja päästää sut siks menee

      • Nuorenhuoli

        Ehkäpä se tosiaan on näin. Omalla tavallaan lohdullista! Toisaalta jos olisi isoja ongelmia niin päätökset tuntuisivat helpommilta.


    • Nuorenhuoli

      Jätän nyt pallon hänelle, ainakin ensiviikkoon jos vain pystyn. Näemme varmaan liian usein, ehkä siksi taukomme ei myöskään toimi.

    • Nuorenhuoli

      Olemme nähneet pikaisesti ja keskustelleet. Hän toivoo ettei häntä painosteta. Tuntuu että ensi kertaa ymmärsin asioita sillä tavalla mitä hän on yrittänyt selittää. Tämä helpotti hänenkin oloaan ja hän ymmärsi minua paremmin.

      Oloni on hyvä mutta tuntuu että menen hirveää tunteiden vuoristorataa. Olen alkanut keskustella ihmisille joiden kanssa en ole aikoihin kunnolla jutellut. Yksi henkilö mietityttää, olkn vuosia sitten häneen ihastunut. Riskeeraanko asiat jos tapaan häntä? Keskustellessa ei mitöän tunteita ole ollut ja poikaystävääni rakastan pakahduttavan vahvasti ja järkkymättömästi. Kannattaako kuitenkin pitää töhön kaveriin etäisyyttä ihan varmuuden vuoksi kun se kuitenkin mietityttää. Minulla ei ole paljoa ystäviä (liian vähän) ja tämä kaveri kuitenkin on minun kanssa samalla aaltopituudella. Tuntuu että ihmisille juttelu pitää minut hengissä kun elämä on tosiaan nyt niin epävakaata. Välillä on niin raskasta, työni on erittäin vaativaa ja kuormittavaa.

    • Nuorenhuoli

      Nyt päivät kuluvat, välillä on helpompaa ja välillä surkeaa. Välillä on ihan hyväkin olla. Pelkään että sattuu ja toivon liikaa. Olemem nyt olleet päiviä ottamatta toisiimme yhteyttä. Onko se hyvä vai huono asia tilanteessamme?

      • voimahali

        Varmaan hyvä, jotta pystytte molemmat selvitellä ajatuksianne ja mitä haluatte.


    • Nuorenhuoli

      Asiat ovat muuttuneet parempaan. En enää ole huolissani. Myös poikaystäväni sanoi että suunta on parempi. Hän on taas käynyt luonani ja tunnelma on ollut ihan erilaista kuin kuukauteen - välitöntä, rakastavaa ja läheistä. Tuntuu että energiaa on taas. Toivotaan että suunta jatkuu tälläisenä. Keskustelumme on avointa kuten on kyllä ollut tähänkin asti. Hän selkeästi tahtoo pitää minusta huolta.

      Olen nyt viettänyt enemmän aikaa kavereiden kanssa. Eli oman arkeni hallinta on parempaa.

      Se mikö minulle on selkeytynyt on, että tahdon tämän ihmisen kanssa jakaa elämäni. Kuitenkaan en voi sitä yksin päättää. Suurin ongelmani luonteessani on minun herkkyyteni ja poikaystäväni pelkää joskus loukkaavansa minua. Miten voisin tulla vähemmän herkäksi? Vai onko se vain ominaisuus minussa joka ikinä ei muutu. En sanoisi itseöni yliherkäksi, mutta herkäksi kuitenkin. Ja myös se on selkiytynyt että joka tapauksessa elämä jatkuu. Olen nuori, kiltti ja fiksu. Vaikka olen valmis viettämään tämän ihmisen kanssa lopun elämääni, ei se välttämättä toteudu. Mikään ei elämässä ole varmas. Kuitenkin siitä pääsee lopulta yli.

      Tällä hetkellä tuntuu että suhteessamme on jopa enemmän läheisyyttä kuin ennen taukoa. Ehkäpä arjen rikkoutuminen teki ihan hyvää. Tuskin palaamme yhteiseen asuntoon vielä aikoihin, jopa vuosiin, mutta sen kestän. Toivotaan että tässä kävi nyt niin että odottaminen palkittiin. Ehkä pahin vaihe alkaa nyt olla takana.

    • nots40

      Parisuhteessa intohimovaihe kestää 6 - 24 kk. Teillä on tuo 2 vuoden aikaraja mennyt umpeen. Silloin voi luulla, ettei enää rakasta toista, vaikka se vain tarkoittaa, että se alun kiihkeä huuma, intohimo, on alkanut vähetä. Moni eroaa 0,5 - 2 v. päästä. Tässä vaiheessa pitäisi päättää, että haluaa rakastaa toista ja että haluaa tehdä parhaansa, että kummallakin on suhteessa hyvä olla.

      Jos olet herkkä, niin se on ookoo. Kannattaa kuitenkin yrittää opetella sellaiselle linjalle, että miehelläkin on oikeus sanoa omat mielipiteensä eikä niistä pidä heti ottaa nokkiinsa ja pitää mykkäkoulua vain siksi, että mies ei ole osannut asettaa sanojaan oikein. Tämä asia helpottaa kyllä ajan myötä. Naiset yleensä etsii piilomerkityksiä miehen sanomisista, vaikka mies on sanonut asiansa ihan suoraan.

      Kannattaa tavata omia kavereitakn. Suhde voi paremmin, kun ehditte ikävöidä välillä toisianne. Sen sijaan toisia miehiä ei kannata alkaa vilkuilemaan. Sitä pitää olla vain yhdessä suhteessa kerrallaan. Jos jostakin syystä tulisi ero, niin sitten erotaan ja surraan, mutta vasta sen jälkeen etsitään uutta kumppania.

      Hirmu usein käy niin, että ensimmäinen rakas ei ole se loppuelämän kumppani. Kuitenkin ekassa/ekoissa suhteissa oppii niitä parisuhteen alkeita. Jatkakaa vain juttelemista, koska ongelmien selvittäminen puhumalla on ainoa tapa tutustua toiseen, saada selvyyttä hänen arvoista ja nähdä, että onko tästä ihmisestä loppuelämän kumppaniksi.

      Onnea teille!

    • Nuorenhuoli

      Kiitos viestistäsi! Lämmitti mieltä. Tuntuu että asiat menevät oikeaan suuntaan. Vaikeaa on vain hänen rahan käyttönsä, mutta ehkä siihen saadaan muutosta kunhan tilanne normalisoituu.

    • Nuorenhuoli

      Nyt on tuntunut arki asettuvan. Yhtenä iltana hän oli kyllä sitä mieltä että ero tulee mutta sai ajteltua asioita ja on luottavaisempi asioiden suhteen.

      Nyt on töissä kauhean rankkaa.. Tuntuu että ei jaksa. Tätä ei ole ollut kauaa. Noh, kohta on viikonloppu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe