Nuorenparin ero

Äitiliini

Nuori avopari ajautuu suhteen katkeamiseen. Toinen on asuinpaikkakunnalta ja toinen on pääkaupunkiseudulta. Toinen häätää toispaikkakuntalaisen pois yhdessä vuokraamastaan asunnosta. Asuinpaikkakuntalainen joka omasta mielestään jää asumaan yhdessä vuokrattuun asuntoon on työtön, mutta tällä toisella on ammattikoulu kesken vielä asuinpaikkakunnalla, tätä vuotta ratkaisevan tärekeä käydä kolullulla ja sen jälkeen vielä vuosi jäljellä. Mitä häädetyn pitäisi tehdä, voi asua vanhempien luona, mutta pitäisikö matkustaaa joka arkipäivä 270 km / suunta kouluun ja taas illaksi takaisin. Ei sukulaisia, eikä ystäviä asuinpaikka kunnalla, hotelliin ei varaa opiskelijalla.

6

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäkö tehdä?

      Tuossa mitään hotelli- tai sukulaismajoitusta tarvitse. Ammattikoululainen voi hakea opiskelija-asuntoa. Niitä on pilvin pimein tällä hetkellä jopa heti vapaana. Eikun vaan hakemus menemään. Jos kyseessä pienempi paikkakunta, niin joillakin amiksilla on vielä omia asuntoloita.

      Tai sitten jatkaa opiskeluja syksyllä siellä omalla kotipaikkakunnallaan äitiliinin helmoissa, jos saman alan koulutus sieltä löytyy.

      Jos vuokrasopimus on molempien nimissä, niin kumpikin on tasaveroinen vuokralainen ja kummallakaan ei ole oikeutta häätää toista pois ilman että tekevät yhdessä irtisanomisen ja ilmoittavat vuokranantajalle, että toinen jää asumaan. Asumaan jäävä tekee sitten yksin vuokrasopimuksen uudestaan.

    • Äitiliini

      Opiskelija asuntola on hankala löytää kun nuorella on kaksi koiraa, joista hän ei luovu, harva asuntola ottaa lemmikkejä vastaan. Äitiliini toki mielellään lapsukaisen pitäisi helmoissaa, (tai sitte ei), mutta se ottaa nuoren luonnon päälle, tulla takaisin kotiin kun kerran on lentänyt pesästä pois. Hätä majoitus toki kelpaa. ja annetaan. On tässä puntaroitu asioita. On vain mukava kuulla muidenkin kommentteja. Lisää vinkkejä otetaan vastaan. Nuorella on tunteita vielä häätäjää kohtaan, eikä halua jätti riitaa saada aikaiseksi.

      • vinkkejä

        Opiskelija-asuntola
        Hätämajoitus
        jättiriitaa


    • cho-

      Kyllä normaalilta asunto puolelta (mm. vvo, vts jne.) saa yleensä asunnon aika nopeaakin kun vain selittää tilanteen.. Tosin kauhean kranttu tässä vaiheessa ei voi olla, mutta kun on loputa päässyt muuttamaan voi ruveta vaikka samantien katsomaan sopivampaa asuntoa ja muuttaa sitten uudestaan kun löytyy.
      Eli rohkeasti vaan rehellisin mielin asuntoa etsimään vapailta markkinoilta!

    • -erkki

      Huoneenvuokralaki 48 §:n 2 momentti
      "Jos muut kuin aviopuolisot ovat vuokranneet huoneiston käytettäväksi heidän yhteisenä asuntonaan, tuomioistuin voi jonkun heistä sitä vaatiessa yhteisen asumisen päätyttyä määrätä huoneistoa eniten tarvitseva tai tarvitsevat jatkamaan vuokrasuhdetta sekä vapauttaa toisen tai muut vuokrasuhteesta taikka vapauttaa heidät kaikki vuokrasuhteesta."

      Tytär voi siis saada käräjäoikeuden päätöksen siitä kumpi saa jäädä asumaan asuntoon. Kannattasi ehkä käydä oikeusaputoimistossa selvittämässä asiaa.

    • kaksilensiyli

      "Opiskelija asuntola on hankala löytää kun nuorella on kaksi koiraa, joista hän ei luovu, harva asuntola ottaa lemmikkejä vastaan. Äitiliini toki mielellään lapsukaisen pitäisi helmoissaa, (tai sitte ei), mutta se ottaa nuoren luonnon päälle, tulla takaisin kotiin kun kerran on lentänyt pesästä pois. Hätä majoitus toki kelpaa. ja annetaan. On tässä puntaroitu asioita. On vain mukava kuulla muidenkin kommentteja. Lisää vinkkejä otetaan vastaan. Nuorella on tunteita vielä häätäjää kohtaan, eikä halua jätti riitaa saada aikaiseksi."

      Selityksen makua!
      Nuori ottaa vaan lusikan kauniiseen käteen ja alkaa selvittää asioita!
      Ihan varmasti selviää, kun tahtoo ja on pakko!
      Tämä on sitä mitä elämäksi kutsutaan! Tervetuoa aikuisten maailmaan!
      Totta kai äitiliini voi, ja pitääkin auttaa ja tukea,mutta ei tulla valmiiden ratkaisujen kanssa ja kääriä pumpuliin! Joskus on vaan pakki tehdä kompromisseja. Elämä ei aina ole kivaa-kivaa. Joskus joutuu kurkkuunsa kumoamaan myös sen katkeran maljan. Asioita joista oppii!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe