Helsingin ytimessä

kumma paikka

Jouduin tuossa käymään ihan ytimessä työasiassa.

Auton joutui jättämään kolmen poronkuseman päähän kohteesta tökeän kalliilla parkkimaksulla. Koska auton joutui jättämään kolmen poronkuseman päähän sai siihen tunkea kourallisen kolikoita ettei parkkipirkko riemastu.

Ulkona tuuli kuin maailman katolla ja joka korttelissa vastatuuli.

Vastaantulijat tuijottelivat tiivisti omia kenkiään. Ilmeisesti katekontaktia vältellään viimeiseen asti.

Kuka tuolla haluaa omatahtoisesti asua? Alkoholisti narkkaritko, joiden fyysinen kunto on sellainen että kaikki palvelut on oltava 16m sätellä?

27

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KKHS

      Kaupunkiasuminen, varsinkin metropoliasumionen soveltuu ihmisille joille on tärkeää kätkeä sisäisen elämän tyhjyys.

      • pelto

        Sisäisen elämän tyhjyys paistaa täälläkin muutamalla kun aamusta iltaan pitää täällä roikkua.


      • Ei uskottavaa
        pelto kirjoitti:

        Sisäisen elämän tyhjyys paistaa täälläkin muutamalla kun aamusta iltaan pitää täällä roikkua.

        Aloituskin on täysi ei uskottava provo. 1 poronkusema on noin 7 kilometriä joten kaveri olisi jättänyt autonsa 21 kilometrin päälle. No miksi se maksoi parkista kun ympäri pääkaupunkiseutua on ilmaisia liityntäpysäköinti paikkoja metron sekä raideyhteyden vieressä ja vieläkin lähempänä keskustaa kuin tuo 21km.

        Toinen ei uskottava asia on kylmyys ja tuuli. Ei stadissa tarvii mennä dallaan ulos tuuleen ja tuiskuun. Maan alle louhittu tunnelien verkosto kauppakeskuksesta toiseen takaa tasaisen lämpimän ja esteettömän kulun.


    • Sairas pääkaupunki

      Vahinko, että koko maata koskevat päätökset tehdään tuolla alueella, jossa olosuhteet ovat niin poikkeavat. Se on ihan omanlaistensa ihmisten elinympäristö, jossa parhaillaan kokeillaan taloudellista ikiliikkujaa käytännössä.

      • noin se menee

        Jossainhan ne päätökset jakaa vastikkeetonta rahaa maalaisjunteille täytyy tehdä.


      • Joskus isäntä
        noin se menee kirjoitti:

        Jossainhan ne päätökset jakaa vastikkeetonta rahaa maalaisjunteille täytyy tehdä.

        Ainakin asumistukea lapataan kaksin käsin juuri Helsinkiin.


    • 15+9

      Suurin osa Suomen verorahoista tulee kyllä jostain muualta kuin Helsingistä että kyllä se pitää muualle jakaakin.

    • Luki.

      Onhan se helsinki ja ympäristö ihan erinlainen paikka kun kehä kolmelta ja siitä ylöpäin mennään.

      Maaseudun kaverille tuolla ei ole paljon mitään,ehkä muutamana viikonloppuna voi olla kesäaikaan ihan kiva mutta talvisin on ihan toista,jumalaton tuuli katijen keskellä,niin hirveetä ettei siitä kannattaisi maksaa senttiäkään,sitten on katujen ahtaudet ja lumet sielä missä niitä ei saa olla jne.....

      Yökerhot on aikaa sitten sulkeneet talvisin ovet sielä ei ole enään kuin räkälät,nuorilla ei ole varaa elättää yökerhoja,se aika o mennyt,jos joku haluaa sitä ooppeeraa niin menee erikseen sinne,itse en kyllä mene vaikka maksettas oopperoihin kun sitä näkee tv:tä ihan liikaakin.

      Mitä tulee noihin ruokapaikkoihin niin ei taastustu ole laatua,bakteeri lihaa ja ties mitä jätettä saa kilpailu on niin kovaa että vanhaa lihaa saa syödä satavarmasti.

      Sitten on se puhtaus......limppejä ja hajuja joka paikassa,ei rauhallista kulmaa jos etsii sitä,se ei yksinkertaisesti sovi maalaisihmiselle joka ei ole aito hesalainen.

      Sitten on vielä pölyhiukkaset jota on pakko hengittää,ihan karmeeta,ja kukaan ei oikein tunne samassa kerrostalossa toisiaan hyvin,on ihan huikeaa jos asuisitte niin voi sanoa että monelta menee mielen rauha.

      Kylmiä ihmisiä kauppamaailmassa kassoilla ja kehillä ym...ihan ovat ropotteja,heilä jää elämä elämättä.

    • veio

      On muuten pelkästään positiivinen asia että pysytte pois helsingistä.

    • Luki.

      Hitto ne hullut maksaa vielä siitä,minä en maksaisi paljoa nykyisin,se on oikeasti niin kuppanen paikka,ei ole yökerhoja enään talvisin auki,ajatelkaa ei ole paikkaa missä nuoret saa mennä.

      On kyllä niin kuppanen paikka että hävettää olla suomalainen.Sitten jos jotain hyödyllistä haluaa tehdä niin ei sielä ole mitään.

      • Luki.

        Yhelläkin tuttavalla on huoneisto kolmio viikkissä melkouusia,bisnes kaveri ,no tuumas että laittaa vuokralle ettei viihdy helsingissä ja ostaa maalta uuden talon,saa halvalla kun on suhteet.

        Eli jättää hesan tomut tekee Lukit,ei viihdy niin ei viihdy.


      • veio

        "Hitto ne hullut maksaa vielä siitä,minä en maksaisi paljoa nykyisin,se on oikeasti niin kuppanen paikka,ei ole yökerhoja enään talvisin auki,ajatelkaa ei ole paikkaa missä nuoret saa mennä."

        Helsingissä on nuorille takuulla ylivoimaisesti eniten menopaikkoja koko maassa. Ei tarvitse ajella p-rallia abc:n tai nesteen ympäristössä.

        Sinulle yökerho meinaa varmaan niitä 90-luvun tissibaareja ja niitä ei enää ole niin paljon.. Kyseiset baarit oli sellainen lama-ilmiö silloin ysärillä milloin viimeksi olet helsingissä käynyt.

        Yökerhoja on ylivoimaisesti eniten helsingissä kun vertaa muuhun maahan ja tämä tuskin on uutinen kenellekään. Helsingistä ei tarvitse lähteä täyteen ahdetulla nissanilla taajamaan karaokebaariin hoilaamaan.


    • Luki.

      Sitten on vielä silleen.

      Helsiki on paha juttu autoilevalle,nimittäin kun se matka ei eestymillään.

      Meneppäs toimittamaan jotain oikeasti,no kehällä 3 ollaan ja kappas tuo liike onkin tuolla puolen,saata-na että siinä menee sitten aikaa ja paljon.

      Voi olla kun pientä ruuhkaa niin ajat kehän päästä päähän lähes kaksi tuntia,ei hel-vetti.

      Sitten kun sinun oikeasti pitää päästä perjantaina menemään jonnekin heksingistä niin parempi on oikeastaan ettei lähde 16 jälkeen enään mihinkään,odottelee rauhassa tunnin ja kaksikin että oikeasti pääsee menemään.


      Ihan se on sellainen paikka jos pääsette pois niin lähtekää,mitään älkää maksako sielä olemisesta,ne hullut jotka sielä maksaa jotain elämisestä saasteiden keskellä meteli ,pölyä narkkareita,käveliä muumioita,ihminen ei ole ihminen sielä.

      • Stadilainen, aina

        Kannattaa jättää auto metroasemalle ja jatkaa yleisillä. Ei tarvitse etsiä parkkipaikkoja, eikä kulkea pitkiä matkoja autonsa luo.

        Hyvä, etteivät kaikki halua asua Helsingissä, jolloin asuntojen hinnat nousisivat vielä kalliimmiksi.Minua kammottaisi ajatus pysyvästä maalle muutosta. Viihdyn hyvin maallakin, mutten kovin pitkiä aikoja.


    • onnekas helsingissä

      Helsinkiläinen ei tarvitse omaa autoa liikkumiseen kaupungilla. Hän jättää auton talliin tai ehkä kokonaan hankkimatta. Ei kukaan viisas liiku omalla autolla Helsingin keskustassa.

      On ymmärrettävää, että ihmiset palaavat juurilleen. Viihtyvät monet helsinkiläisetkin luonnossa. Helsinkiläiset voivat valita vapaasti mieleisensä ympäristön, ku, pääsevät muutamassa minuutissa vaeltamaan luontoretkille, merenrantaankin ja vesille.

      Kaupungin palvelut ja tapahtumat ovat lähellä. Itse muutin aikoinaan nuoren perheeni kanssa pois keskustan läheisyydestä, lähemmäs luontoa ja rauhallisempaan ympäristöön. Kun lapset ovat muuttaneet jo omiin kuvioihinsa, me palaamme taas lähemmäs keskustaa, kaupungin puistoja, kanavia ja merta.

    • kylmä kaupunki

      Helsingin ainoa hyvä puoli on että sieltä pääsee montaa tietä pitkin pois. Missään maailman tilanteessa en suostuisi siellä asumaan saatikka ostamaan järkyttävän ylihintaista kämppää sieltä.

    • Luki.

      "me palaamme taas lähemmäs keskustaa, kaupungin puistoja, kanavia ja merta."

      Pitääkö siitä ilosta maksaa itsensä kipeeksi? kun käy aika harvoin todellisuudessa sielä kanavilla ja ihan meren äärellä ja pistoissa.

      Mitä minä olen viettänyt aikaa niin ei sielä ole ketään,tyhjillään vesi solisee ja ihmisiä ei mailla halmeilla millonkaan,jos on niin kyse on tapahtumasta.

      Tuo ihannointi on päässä ei realismia,se on kovin kallista ihannontia että minuutille tulee hirveä taksa kun laskee että muutitte vain hieman kauemmas ja voisitte mennä muute ihailemaan samoja asioita.

      Miettikää hyvät ihmiset mitä kerrotte täällä,se merikin on niin kauhan likainen ja pahenee vuosi vuodelta,itse en suostu edes uimaan tuolaisessa vedessä.

      Katsokaa ympärille kaikkea saastetta,eläkää sitä oikeaa elämää,älkää turhia haaveita,ota vaikka hotelli viikonlopuksi ja kiertele tai viikoksi niin olet ihan täynnä koko souvia kun viikon olet kävelyt kanavia ja merenrantoja ja puistoja,voi olla että muutat lappiin samatien kunhan tajuat mitä on elää helsingissä,se ei ole ruusuista.

    • Luki.

      Se on niin pitkään mukava paikka kun luodaan mieli kuvia ja katsotaan tv:stä.

      Todellisuus on mikäli omaa kokemuksen muusta suomesta niin ihan huikeaa,sielä ei ole muuta hyvää kuin lukemattomat kalja baarit,siinä on hyvyys.

      Köyhänä ihmisenä sinne ei kannata edes katsoa,pois pääsyä ei ole.Saattaa joutua asunnottomaksikin ,se ei ole onnenmaa katsokaa mikä on onen maa.

      http://www.youtube.com/watch?v=f2kk4TGzbPc

    • Luki.
    • miten haluaa....

      Heh, Sipoosenko jätit autosi parkkiin ta johonkin muuhun paikkaan 30 km säteellä. Kyllä hieman lähemmältäkin olisi löytynyt paikka autollesi.

    • ely1

      muuttakaa maalle ei oo ruuhkia

    • Näin on!

      Kuka haluaa asua mamujen joukossa. Helsinki on ruma ja masentava paikka.

      • onkohan noin

        Kuka haluaa asua tyhmien ja naapureita kyyläävien maalaistollojen kanssa? Niille on vuoden kohokohta käydä kerran vuodessa järjestetyllä bussikyydillä Tallinnassa ja sammua jo menomatkalla ja tulla ryöstetyksi Tallinnassa.


      • Takaisin kaupunkiin
        onkohan noin kirjoitti:

        Kuka haluaa asua tyhmien ja naapureita kyyläävien maalaistollojen kanssa? Niille on vuoden kohokohta käydä kerran vuodessa järjestetyllä bussikyydillä Tallinnassa ja sammua jo menomatkalla ja tulla ryöstetyksi Tallinnassa.

        Niitä tyhmiä ka kyylääviä maalastolloja on, niitä havaintoja on tullut tehtyä.Se homma meni pahemmaksi siinä vaiheessa kun "maalaiset"sai internetin.Helsinki oli monelta kantilta paempi ja nyt on monilla se tarve päästä karkuun maasedulta, koska tulee se kauhuelokuvien ilmapiiri esiin monesti.Friikit ja hullut kömpii esiin pimennoista ja koetaa kyyrillä ja kyytäilla rauhallisia ihmisä.Lomareisuista maaseudulla voi tulla painajainen.


    • läskien lotinaa

      Ainahan se on järkytys maalaisille, että Helsingissä joutuu jopa kävelemään omin jaloin, siis käyttämään niitä kahta alaruumiin jatkona olevaa ulotinta.

      Maallahan ei kukaan tätä nykyä enää kävele, mitättömän pienet matkatkin siellä kuljetaan jollain moottorivetoisella vekottimella. Ja se kyllä näkyy maalaisten fyysisessä kunnossa ja ulkomuodossa, ei niin lihavia näe Helsingissä.

      • Nekkupojat

        Eikä maalla näe noin mustia mitä helsinkiläiset on.


      • hyh hyijää!
        Nekkupojat kirjoitti:

        Eikä maalla näe noin mustia mitä helsinkiläiset on.

        Helsingissä ei näe yhtä ahdistunutta ja sisäsittoista porukkaa mitä savella on.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe