Apuja

Legion1

En tiedä mistä kysyisin, joten ajattelin että täältä löytyisi asioihin vihkiintyneitä.
Elikäs, lapsuudenkodissani on limenvihreä saab merkkinen auto, joka on isäni tietojen mukaan vuosimallia 1976-1977. Ladossa on seisonut varmaan viimeiset 26vuotta ja kuntokin on varmasti sen mukainen.

Nyt olisi tarkoitus myydä se, mutta minulla autottomana ja muutenkin niistä tietämättömänä, ei ole hajuakaan paljon sellaisesta kehtaisi pyytää.
Akku on kuulemma "uusi", mutta tietenkin tyhjä ja renkaat lutot. Helmoissa ei ole ruostetta ja on muutenkin aika ruostevapaa. Pölyä ja muutakin seittejä on siihen kerääntynyt, muuta en oikein osaa kuvailla.

Jos saa jotain vinkkiä, niin olisin kiitollinen.

10

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seppo Sepon Seppo

      Joku voi muutaman satasen antaa sittenkin he kysyvät koska katsatettu ym höpökysymyksiä.Muijalta pitää vielä kysyä ym selityksiä.Sitten kun samanlainen auto olisi myynnissä ulosottovirastossa siis vouti laittaisi myyntiin niin tarjouksia tulisi valtavasti mitään ei kysyttäisi ajokunnoista ym.Olen jo vuosia seurannut näitä huutokauppoja.Auto muuttuu heti paremmaksi jos saa huutokaupasta.Syynä on Suomalaisten perisynti kateus.

    • Kelpo Mies

      Näinhän se ikävä kyllä on. Laitat esim. Moblaan myynti-ilmoituksen ja sen jälkeen saat vastailla kysymyksiin :"Onko leimassa, miksei ole ?, Onko museoauto, miksei ole ?, Miksi on jäänyt seisomaan, taitaa olla jotain vikaa" ja tietysti aina parhaana kaikista "Paljonkse vie pensaa ?"

      Sitten, jos joku tulee katsomaan autoa, alkaa vimmattu tinkaaminen "Väärä väri, köyhä varustus" ym.

      Oma auto on suomalaiselle mopilistille kallein aarre, mutta sellaisen hankkimisesta ei haluta maksaa mitään. Kas myyjähän voi jopa rikastua perusteettomasti ja kaikenlainen kaupallisuus on suomalaiselle mopilistille kuolemansyntiä pahempi.

      Mutta helpoin tapa myydä ko. ajoneuvo on laittaa netissä Mobilisti-lehteen ilmainen myynti-ilmoitus.

      • Legion1

        Kiitoksia neuvoista. Ainakin tietää mitä odottaa. On nyt rahasta vähän pulaa, joten en ihan muutamalla kympillä viitsisi luopua.


    • Sori to tell

      Valitettavasti ei ole kuin romuraudan tai varaosien arvoinen tarvitsevalle.
      Nyt tullaan juuri siihen kysymykseen ja keskusteluun mikä on ollut eräässä aiheessa jossa kyseltiin entisöintipajan perustamista.
      Suomi on pullollaan juuri tämmöisiä isän,äidin,kumminkaiman ja esi-isän autoja jotka on tavallisimmista tavallisimpia kansanmalleja jotka ei ole kummoisen arvoisia edes ehjänä-ajokunnossa,saati raatona-projektina,oli lähtökohta vaikka miten ruosteeton päällisin puolin,yleensä ovat aina lahoja,Suomessa kun ollaan ja ilmasto mitä on....
      Saabilta ei edes löydy 70-luvulta mitään malia joka kiinnostaisi erityisesti keräilijöitä tai harrastajia entisöintimielessä ja Ruotsista saa pilahintaan ehjiäkin joka lähtöön.
      Sonett mallit taitanee olla ainoita ja enpä usko että on moinen niitä löytyy 100%ruosteettomia "Californiasta"eikä hinnalla pilattuja tännetuotunakaan,kas kun niistä siellä kukaan ole kiinnostunut.
      Ehkäpä myös avomallin Saabit,vaan ei tainnut olla 70-luvulla tehdastekoisia tai erittäin hyvä turbo 99-900 2 ovisena jonkun mieleen sopuhintaan eli halvalla!
      Muut 99,900 ja 96 jäterautaa,ainoastaan harvinaiset 95 mallit paremmin kiinnostavia.

      • Enempi taakka

        Kylläpä se näin on pääosin kuinka tuossa kerrotaan,ei voi mittään.
        Kyllähän Mopilistiin ilmoituksen kannattaa laittaa tokikin että joku tarvitsija löytää eikä romumies,meinaan että kait se enempi tarpeen on sille entisöijälle tai osien tarvitsijalle kuin sulattamolle.
        Tunnesiteet eri juttu,mutta Saab ei kuulu himoittuihin keräilykohteisiin ja juurikin Avomallit,70-luvun Turbo,EMS ja Sonett näitä niinkuin tuossa olikin.
        Ikivanhoissa tietty mielenkiintoisiakin,siis 50 ja 60 luvuilla,näitä 2 tahtipöristimiä.
        Toki tietty kyselijöitä,muka kiinnostuneita(jotka ei ikinä tule katsomaan)tai jotain pilapuheluita "onko katsastettu paljonko ajettu"tulee,mutta niitä jotka tulee rahat kourassa,ei tarjoa mopoa/halkoja tms vaihdossa,osamaksua..ei tule elikkäs halvalla menee jos eroon haluat päästä.
        100-300 jos täydellinen eikä ihan laho ja ajettu siihen.


    • Simo 2

      Romumies on joka ei kysele katsastuksista ym.Itsellä ollut joskus näitä 60 luvun autoja hyväpeltisiäkin.Mobilistissa ja Keltaisessa pörssissä olen muutaman kerran ilmoittanut.Kyllä älyttömiä kysymyksiä esitetty..Ilmeisesti avohoitopotilaita suurinosa Aikani sitä vinkumista ja valitusta kuunneltuani soitin romumiehen paikalle.Sitä samaa suosittelen kaikille.

      • Repe 3

        Näin on, kaikki vanhat autot tulisi määrätä lailla pakkoromutettavaksi.


      • Pavosen Heska

        "Ilmeisesti avohoitopotilaita suurinosa"

        Ei vaan mobilisteja. Kuvauksesta päätellen olet keskustellut mobilistien kanssa.
        Se on oma rotunsa jonka omistuksessa paskasta tulee kultaa eli oikea midaksen kosketus siis.
        Kun mobilisti ostaa viidelläkympillä vaikkapa -67 mallisen Morris mailerin ja täyttää sen renkaat niin se on jo kahden tonnin auto. Öljynvaihto päälle niin hinta onkin jo viisi tonnia.
        Mobilistin kuuluu saada ostaa pilahinnalla hyviä kulkuneuvoja sillä onhan hän mobilisti ja myydessään jotain mobilistin kuuluu saada tavarastaan huippuhinta vain siksi, että hän on mobilisti. Kansakunnan ja varsinkin harrastajakunnan kermaa siis. :D
        Perusmobilistia kuvaa hyvin seuraava: etsin harrastekulkineeseeni osia ja sain vinkin The Mobilistista jolla moisia on.
        Hyvä niin tuumasin ja ajelin 100km kuuntelemaan tunteja kestävää esitystä, kuinka erinomainen mobilisti tämä herra on ja, kuinka oikeastaan kohdalleni oli sattunut satumainen onni saadessani edes ajaa hänen pihalleen vääränmerkkisellä käyttöautollani.
        Session lopuksi sain armosta ostaa marjapuskan juurelta ruostuneet osatarpeeni melko suolaiseen hintaan ja vain varovasti katsella parempikuntoisia säilytyshallissa.
        Eikä tämä ole yksittäistapaus.


    • Ykä

      Kyllähän jos ulosottovirasto laittaa samanlaisen myyntiin niin kyllä heti menee kaupaksi.Olen myös seurannut näitä Viimevuonna oli myynnissä Peugeot 403 hinta oli 2300 e Lähdeppä itse kaupittelemaan samanlaista ehjääkin niin ostajia saa etsiä vuosia.Auto muuttuu heti kiinnostavaksi ja paremmaksi kun vouti sitä kaupittelee.Se kateus joka meitä vaivaa.On kauheaa jos joku yrittää myydä autoaan siinä voi myyjä rikastua ja vikaakin varmasti on.Luulotauti toinen kansantautimme.

    • Nettiautoon

      Laita se Nettiautoon myyntiin mahdollisimman tarkoilla tiedoilla ja hyvillä kuvilla. Kyllä erittäin hyväkuntoisesta saa varmasti useamman satasen. Hunokin saattaa kelvata satasella tai kahdella varaosiksi.

      Halvin katsastettu Saab 70-luvun loppupuolella on 750 euron pyynnillä, joten ei siitä voi viittä sataa saada, ellei kyseessä ole todella vähän ajettu helmi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe