80m2 1,5krs hirsi vs puurunkoinen

mattiiokk

Onko hinnallisia eroja hirsi ja puurunkoisella talolla? Eikös hirressä tulisi valmista pintaa heti? Entäs jos talot tehdään vielä paalun päälle, vaikuttaako ne kustannuksiin?

11

1127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hirttä

      Valinta kannattaa tehdä muilla perusteilla, ei varmasti tule halvemmaksi.

      Hirsitalojen julkisivut ovat monesti huvilamaisen koristeellisia ja vesikaton/välipohjan rakenteet massiivisia, joista tulee varsin mielenkiintoisia haasteita rakentaessa. Kitti/pakkelituubilla ei saa peiteltyä huolimatonta työn jälkeä, eli pitää tykätä nysvätä.

      Meillä oli esim. ympäristö niin kaunis mäntypohja, ettei sinne kehdannut mitään postimerkkitonteille suunniteltuja citypaketteja laittaa vaikka alunperin oli tarkoitus.

      Hirsitaloista löyty todella kauniita malleja alle 120 neliöisistä (kaikki mallit käy, älä siis tyydy katsomaan kotimallistoja!), kun taas muilla mennään tupakka-askeihin alle 160 neliöisissä.

      Esimerkiksi tälläisiä valintaperusteita, muista että rakennustyöt on ohi vuodessa ja 200 erää maksettuasi tuskin muistat saitko maailman halvimman kämpän. Sen kuitenkin muistat, jos säästit väärässä paikassa.

    • Strui

      Me pyydettiin juuri tarjouksia 1-kerroksisesta, 120 huoneneliöisestä talosta, kok. rakennusala 133 neliötä (seinät, katto, ikkunat ja ovet toimittajalta asennettuina, ei sis. maatöitä, perustuksia). Halvin hirsitalotarjous oli 67 000 ja puutalo 60 000. Eli 7000 enemmän tuli maksamaan hirsitalona. No, sitten vielä tingattiin hirsitalosta, niin nyt hinta on 63 000. Puutalosta ei tingattu.

      • jaccipala

        Niin ja onkos hirressä valmiit ulko ja sisäpinnat?
        eli molemmissa oli samanlainen sisältö? Oliko ns.sateelta suojaan?, entäs millainen perustus tulee Rossi vai laatta?


    • Että tämmöstä

      Oma kokemus 1,5 kerroksisesta "hirsitalosta". Piti olla yli 100 neliötä, todellisuudessa alakerrassa n. 50 ja yläkerrassa jyrkkä harjakatto, joten vain keskilattialla seisomakorkeus alle 2 metrin leveydellä (15 neliötä). Yläkerran seinät laskee lattiaan asti reunoilla. Kummallakin seinustalla turhaa tilaa. Seinälle ei siis saa mitään huonekaluja. Suomalaisen on vaikea tunnusta että mönkään meni, mutta niin vain kävi. Kannattaisi käydä tutustumassa ennen kuin tekee ostopäätöstä. Tätä asiaa ei tajunnut ennen kuin talo tuli tehtyä. 1,5, kerros mökkejä näyttää olevan paljon kun katselee mökin vuokrausilmoituksia.Muutenkin yläkerta on epäkäytännöllinen ja raput vaaaralliset. Harkitkaa asiaa. Yläkertaa ei sitten paljon käytetäkään, ja yksi iso juttu: talvella lämmittäessä lämpö nousee ylös ja alhaalla viileää. Siivotessa imuri pitää raahata ylös rapuista ja lattianpesuvedet ym...Onpa näistä puurapuista tultu alas "pää edelläkin"

    • myy1

      Edellisen kirjoittajan tekstiin nyt pakko kommentoida että eihän se ole hirsirakennuksen syy jos te olette tällaisen rakentaneet. Nämä asiat tulee todellakin miettiä etukäteen ja piirrustusten mukaan taloja tehdään, on sitten materiaali mikä tahansa! Kuulostaa kesämökiltä jossa on parvi ylhäällä, ei ollenkaan talolta.

    • Kehno mikä kehno

      Ei ole parvi, vaan lattiapinta-ala on sama ala ja yläkerrassa.
      Kokemuksen perusteella oppii ettei kaikki mikä näyttää kauniilta olekaan todellisessa elämässä niin mukavaa-kuten se yläkerta. Ja voin vielä lisätä että pimeetäkin on koska vain päädyissä ikkunat. Tämä on nyt yksi kokemus ja tämä on keskustelupalsta jossa saa hyviä kokemuksia ja voi ottaa opikseen.

      Hauskasti sanottu tuossa yläpuolella - että eihän se ole hirsirakennuksen syy jos te olette tällaisen rakentaneet "
      Mitähän tuolla tarkoitetaan: eiköhän se juurikin ole hirsirakennuksen syy ettei se sovi käyttöön...

      • fakta

        Jos sen talon tekee mallilla X niin sillä materiaalilla ei ole mitään merkitystä vaan malli on X olipa se hirrestä, betonista, metritavarasta tai kananpaskasta.

        Rakennusmateriaalin syyttäminen mallista X on ihan turhaa. Mallin X on valinnut rakennuttaja joten syytä mielummin häntä.

        Hirrestäkin voi rakentaa täyskorkean 2.krs. Usein vain rakennuttaja piheyttään tai persaukisuuttaan jättää näin tekemättä.


      • sitä ostamista
        fakta kirjoitti:

        Jos sen talon tekee mallilla X niin sillä materiaalilla ei ole mitään merkitystä vaan malli on X olipa se hirrestä, betonista, metritavarasta tai kananpaskasta.

        Rakennusmateriaalin syyttäminen mallista X on ihan turhaa. Mallin X on valinnut rakennuttaja joten syytä mielummin häntä.

        Hirrestäkin voi rakentaa täyskorkean 2.krs. Usein vain rakennuttaja piheyttään tai persaukisuuttaan jättää näin tekemättä.

        Meilläkin on mökissä tuvan seinäkorkeus 4 metriä, ei tunnu ahtaalta!

        Se on tosiaan siitä kiinni mitä ostaa. Vaikea uskoa että kauppa olisi tehty väärillä piirustuksilla!

        Näillä rakentamispalstoilla jatkuvasti rummutetaan että suunnittelijat on turhia, vastaavaa mestaria ei tarvita. Ja tässä sitä ollaan.

        Hyvä opetus tarinalla; nielkää ylpeytenne ja kyselkää ja kyselkää. Uutta autoa ostaessa kierretään kymmenen liikettä ja koeajetaan puoli tusinaa autoa, luetaan vuoden tekniikanmaailmat. Taloa ostaessa kysytään "mitä talo maksaa" ja ostetaan halvin.


    • 5+2

      Näppituntumalta sanoisin, että hirsitalona viistoista tonnia kalliimpi. Hirrestä tulee kyllä kerralla valmista pintaa, mutta kun puu on seinän kallein materiaali, niin umpipuinen tulee kokonaisuutena kalliimmaksi.

      Paaluperustuksia on monenlaisia. Jos tehdään paalujen päälle umpisokkeli, se on puu ja hirsitalossa täsmälleen sama asia. Jos taas jätetään talon alusta auki, niin puutalo tarvitsee kehäpalkin seinän alle, kun hirsitalossa hirret toimii kehäpalkkinakin - eli kehäpalkin hinnan verran edullisempi hirsitalossa tuollainen perustusvaihtoehto.

    • Jussi9

      Kyselin talvella hintoja, ja karkeasti sanottuna eristetyn puutalon sai säältä suojaan pystyyn asennettuna samaan hintaan kuin hirsitalopaketin ilman asennusta eli vain tarvikkeet. Tässä kohtaakin meinasi puutalo jäädä hieman hirttä halvemmaksi. Lisäksi kun hirsitalon pystytykseen saa varata 10 000-30 000e niin sen verran kalliimmaksi tulisi minulla oman talon rakentelu jos valitsen hirsitalon.

    • tämmönen tapaus

      Keskustelun otsikko on 1,5 krs talo. Voisko tarkoittaa että alakerran neliöistä vain puolet on yläkerrassa normaalikorkuista-reunoilla matalampaa. Ei siellä yläkerrassa ainakaan 4 metriä korkeutta ole?
      Kysyjä puhuu 80 neliön talosta. Usein ne on juurikin näitä "käkikellotaloja".
      Ja miksi muutamat kommentoijat ovat niin hurjina kun täällä vaan keskusellaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe