koira ja kerrostalo?

epätoivoinen

Olen tässä pitkään jo miettinyt, minkälainen koira sopii kerrostaloon? Asunnon koko tulee olemaan noin 50-80neliötä. Myös hiljainen rotu toki olisi eduksi, otaksuisin ainakin näin.
Iltasanomien sivuilta löytyvän hauvakoneen testin olen tehnyt ja laittanut oikeanlaiser kireerit mitä itse haen eli hiljainen ja muiden koirien koirien kanssa toimeen tuleva sekä pienen liikkumatilan. Sieltä jatkuvasti pomppaa lyhytkarvainen unkarinvizsla ja tanskandoggi. Dalmatiankoiraa, Novascotiannoutajaa ja Australianpaimenkoiraa olen myös vahvasti pohtinut.
Voisiko joku hieman, mahdollisesti jotain kokemusta roduista omaava, neuvoa kotoa pois lähtevää opiskelijaa. :)

11

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota pieni

      niin silloin koira ei syö sinua vararikkoon. Jos nyt noista joku niin se tolleri taitaa olla pienin(ja nätein)

    • Pohdipas-vielä-kerta

      Todellakin opiskelijana kannattaa miettiä kohtalaisen pientä koiraa, sillä isot todellakin vievät reilusti rahaa, nii ruokaan kuin kaikki eläinlääkärikäynnit, leikkaukset, matkustelut, puruluut, lelut, hihnat, heijastinliivit, valjaat yms. Maksaa moninkertaisesti verrattuna pieneen koiraan. Eli mieti paljonko on rahaa laittaa koiraan joka kuukausi, pienen koiran kanssa voi pärjätä 20 eurolla, kun taas isoon uppoaa helposti 300 euroa kuukaudessa ;) ja tietenkin vielä ne yllättävät sairaudet yms.

      Periaatteessahan kerrostaloon sopeutuu kaikki koirat, eihän siellä asunnossa kuulu kuin vain nukkua ja syödä. Ja muuten sitten ollaankin ulkona, koirapuistoissa, uimassa, harrastuksissa, lenkeillä yms.

      Kannattaa siis miettiä, että mitä aikoo ja haluaa sen koiran kanssa tehdä? Että katsoo sen koiran käyttötarkoitusta, ja miettii pystyykö tarjoamaan koiralle sen mukaista toimintaa? Esim. Metsästyskoiralle metsästystä, vesikoiralle vesijuttuja yms.

      Faktahan on myös, että tanskandogin kanssa saat huudella niitä 10 kilometrin lenkkejä kun taas pienemmän kanssa samassa ajassa saatatte edetä vain 2-3 km, eli hiukan sitä omaakin liikunnallisuutta kannattaa miettiä. Toki usein myös pienet tarvitsevat ajallisesti yhtä lailla virikettä, vaikka itselle se "lenkin raskaus" olisi kevyempi.

      Kerrostaloon ei kannata ainakaan laumanvartijoita ottaa ja pystykorvien kanssa joutunee pohtimaan sitä haukkumista...

      Loppupeleissä se että sopeutuuko koira riippuu ihan ihmisestä, että osaako kouluttaa koiransa hyvin ja panostaa siihen? Että voi sitä kultaisestakin noutajasta vaikeuksia tulla, jos ei yhtään osata kouluttaa. Mutta aloittajalta suosittelen jotain suht helppoa koulutettavaa (jos kokemusta ei ole kauheasti?) esim juuri novascotiannoutaja, vaikka tarvitsee sitten reippaasti myös sitä liikuntaa.

      • 14+1

        " kun taas isoon uppoaa helposti 300 euroa kuukaudessa ;)"

        Mitä ihmettä selität? Mulla on 30kg koira ja opiskelen. Ruokiin ja leluihin menee max 60e kuukaudessa ja koira vielä kaiken lisäksi syö vain raakaravintoa. Kaviaariako sää koiralles syötät :D


      • Aivan kaikki
        14+1 kirjoitti:

        " kun taas isoon uppoaa helposti 300 euroa kuukaudessa ;)"

        Mitä ihmettä selität? Mulla on 30kg koira ja opiskelen. Ruokiin ja leluihin menee max 60e kuukaudessa ja koira vielä kaiken lisäksi syö vain raakaravintoa. Kaviaariako sää koiralles syötät :D

        koirat ei suostu syömään makaroonia ja tonnikalaa kuten ehkä sinulla.


    • Rakit pois taloista!

      Ei saaaatana minkään lainen tai rotuinen koira sovellu kerrostaloon! Jätä sellaiset haaveilut hyvän sään aikana, jollet halua muita asukkaita kimppuusi. Ei niin hyvää koira aolekaan, edes pientä, joka ei haukkuisi etenkin silloin kun olet poissa.

      • edjsrusr45w6sx

        bostoninterrieri


      • hgghjgjgj

        Kettuterrierit hyviä ei haukkuherkkiä; itselläni ja kasvattajallakin ollut kerrostaloissa ja sopeutuvaisia. :)

        Hauskoja ja hyväkoulutteisia harrastamiseen.


    • Dallu

      Meillä dalmatialainen ja haukkuu kyllä. Vahtiviettiä löytyy jonkin verran. Esimerkiksi ovikello haukutaan ja jos joku mekastaa rappukäytävässä. Asunut ikänsä kerrostalossa, jossa muitakin koiria paljon ja paksut seinät niin ei ole ketään varsinaisesti häirinnyt. Mutta en suosittelisi kyllä dallua kerrostaloon noin yleisellä tasolla. Varsinkaan jos ohuita seiniä.

    • epätoivoinen

      Kiitoksia kaikille vastanneille, pohdinnat jatkuu edelleen tiukasti. En oikein pääse yksimielisyyteen itseni kanssa. Pieni koira olisi kätevä, mutta ne ovat usein niin kova äänisiä (juu tiedän että kouluttamalla sen saa kitkettyä, mutta on myös se riski ettei se sitten onnistukkaan kaikista poppaskeinoista huolimatta). Vaikea myös löytää koirarotua, mikä olisi luonnostaan todella kiltti muille koirille (koska äitini koira vähän pelkää muita koiria ja sitäkin pitäisi joskus nähdä) ja turkki olisi kaiken kukkuraksi helppo huoltaa/trimmata lyhyeksi... On tämä vaikeaa. Mielelläni otan lisää nasevia ehdotuksia ja vinkkejä asioihin! :)

    • Iha itte

      Juhuu, uskotkos jOULUPUKKIIN :) Kyllä noi netti-testit on samaa tasoa. Kyllä sun pitää IHan itte PÄÄTTÄÄ JA VALITA SE ROTU.

      • epätoivoinen

        nii tottahan se on mutta aina sitä jostain toivoisi saavan vähän apua kun ei kuitenkaan kokemusta ole kun labradoreista ja boksereista niin jonkinlaista vihiä noista pikku koirista :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe