Geelimäinen aurinkosuoja

Hankala tilanne

Osaisiko joku neuvoa tällaisessa: etsin erittäin kevyttä kohtuuhintaista geelimäistä aurinkosuojaa kasvoille, rasvoittuvalle iholle. Suojakerroin saa olla todella korkea. En halua ruskettua kasvoista, koska se ei pue minua ollenkaan - tulen ihan suttuisen näköiseksi. Innostuin tuossa jo googletellessa Eco-cosmeticsin geelisuojasta, mutta törmäsin lopulta eräässä nettikaupassa henkilökunnan lisähuomautukseen, että sopii vain kuivalle iholle, koska muuten iho jää kiiltäväksi ja rasvaiseksi.

Meillä on töissä myynnissä eräs todella hintava tuote, mutta sekin on silikonipohjainen suoja, jota ei varmaankaan ole hyvä käyttää päivittäin. Lisäksi tuote on tosiaan niin kallis, etten raski ostaa edes tukkuhinnalla ja henkilökunta-alella..

Kaikki kasvovoiteet tekevät ihoni järkyttävän kiiltäviksi, joten mikään suojakertoimellinen päivävoide ei käy laatuun. Vaatiiko suojakerroin jotenkin täyteläistä voidetta, kun tuntuu, että missään oikeasti kevyissä tuotteissa ei ole kerrointa?

6

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vgnjvbjgj

      On niitä kevyempiäkin. Avenen Hydrance Optimale Light spf 20 esimerkiksi sekä Malu Wiltzin saman tyyppinen voide, jonka nimeä en muista. Geelimäisiä kumpikaan ei tosin ole, vaan ovat ohuita voiteita (miellän siis geelin suht nestemäiseksi ja läpikuultavaksi :)). Lisäksi on Widmerin anti-age spf 30 ja Paula's Choicella on myös ohuita. Tosin luin nyt teskstisi tarkemmin - siis silikonipohjainen ei kelpaa?

      • Aloittaja..

        No juuri sellaista melkein nestemäistä kaipaisin.. Silikonipohjaisten käyttö ei kai ole hyväksi tukkeutuvan sorttiselle iholle. En tiedä, ainakin joillain meidän firmamme asiakkailla se on aiheuttanut näppyyntymistä.

        Kiitokset vinkeistä, pitää kokeilla noita, jospa joku niistä toimisi!


    • ei rasvaa ei

      Miksi ihosyövät lisääntyvät samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö?

      Syöpäjärjestöt muistuttavat, että aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä.

      Suomessa rekisteröidään nyt vuosittain jo yli 1300 uutta tapausta, kun 1980-luvulla niitä oli vain noin 400 vuodessa. Ja sitä ennen tuskin lainkaan, vaikka ihmiset ovat aina kaikki kesät olleet ulkona päivällä. Ennenvanhaan tehtiin ulkona töitä maalla koko päivä keväästä syksyyn. Miehet oli ilman paitaa, kun paidat olivat kuumia ja pitkähihasia.

      Aurinkorasvat ovat tulleet markkinoille vasta 80-luvun jälkeen.

      1950-2000-luvuilla (ja varmaan sitä ennenkin) ihmiset olivat aina koko kesän ulkona, niin aikuiset kuin lapsetkin. Se oli normaalia elämää. Syksyllä kaikki oli ruskeita kuin piparit. Mitään rasvoja ei ollut. Esim. lapset eivät edes saaneet kauniilla säällä koskaan olla sisällä leikkimässä. Joten eikun kaivamaan kaikki vaan niitä vanhoja kesäkuvia ja katsomaan kuinka ulkona oltiin ja oltiin ruskeita.
      http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/aurinkoa_varastoimassa_19484.html#media=19486

      "Vaatteiden lisäksi ihmiset turvautuvat auringolta suojautuakseen tietysti erilaisiin aurinkorasvoihin, jotka ovat eittämättä yksi nykyajan suurimmista vedätyksistä. Harva nimittäin tietää sen, että aurinkorasvojen käyttö lisää merkittävällä tavalla melanoomariskiä. Eli jos haluat välttyä melanoomalta, niin kannattaa jättää ne aurinkorasvat kauppaan. Lisäksi aurinkorasvojen sisältö on monesti varsin kyseenalaista tavaraa, jota en ainakaan itse suostuisi iholleni laittamaan."

      http://www.raikasweb.com/nauti-auringosta

      Farmaseutti: Aurinkorasva vaaraksi pienelle lapselle - Vaikutuksia kehitykseen ja kasvuun

      http://yle.fi/uutiset/aurinkorasva_vaaraksi_pienelle_lapselle_-_vaikutuksia_kehitykseen_ja_kasvuun/6724008

      "Väärä käsitys aurinkovoiteiden syöpää estävästä vaikutuksesta pysyy julkisuudessa rahanahneen aurinkovoideteollisuuden ja syöpäteollisuuden pelotellessa ihmisiä vuorotellen. Miten sopivasti sattuukaan, että nämä auringon mustamaalaajat unohtavat mainita, että lähimpänä päiväntasaajaa asuvilla ihmisillä on vähiten ihosyöpää. Sen sijaan kesän lähestyessä media pommittaa meitä päivittäin myyteillä, joiden mukaan auringon säteiltä suojautuminen suojaisi meitä jotenkin siltä ainoalta asialta, jonka auringonsäteet itse asiassa ehkäisevät, eli syövältä. Auringon UV-säteilyltä suojautuminen vaikuttaa dramaattisesti D-vitamiinin tuotantoomme, mikä johtaa korkeampaan kuolleisuuteen, sairauksiin ja mielenterveysongelmiin. Mikä ironisinta, aurinkovoiteet itsessään aiheuttavat syöpää."

      http://www.magneettimedia.com/on-aika-paivittaa-tietosi-aurinkovoiteiden-kaytosta/


      "Maailman paras stressilääke – pari sanaa auringosta

      Aurinko on hyvinvoinnillesi yksi huikeimmista asioista, ja vieläpä täysin ilmainen. Jos alitajunnassasi on vielä pelko siitä, että aurinko olisi melanooman suurin syy, omaa käsitystään voi tarkastaa esimerkiksi tästä linkistä"

      http://samisundvik.com/2013/06/25/maailman-paras-stressilaake-pari-sanaa-auringosta/


      Harva aurinkovoide täysin turvallinen - iso osa jopa lisää ihosyövän riskiä

      http://www.terve.fi/ihosyopa/harva-aurinkovoide-taysin-turvallinen-iso-osa-jopa-lisaa-ihosyovan-riskia


      "Jos levitämme ihollemme aurinkorasvoja, häiritsemme tehokkaasti ihollamme tapahtuvaa D-vitamiinisynteesiä sekä muita iholla muodostuvia fotoreaktiivisia yhdisteitä. Mitä korkeampi on rasvan SPF-kerroin - sitä enemmän siinä on kemikaaleja. Kemikaalit häiritsevät kehon hormonitoimintaa ja ne saattavat mm. laukaista estrogeeniriippuvaisia syöpiä rinnoissa, kohdun limakalvossa ja eturauhasessa. Jos haluamme välittää ympäristöstämme ja syödä kaloja, niin huomioitava seikka on myös se, että aurinkorasvamme ja niiden sisältämät kemikaalit ajautuvat pesuvesien mukana vesistöihin, jotka voivat sitten vaikuttaa negatiivisesti kaloihin. Täältä voit lukea lisää aurinkovoiteiden haitoista."

      http://balanssi.blogspot.fi/2012/06/kuinka-valttaa-auringossa-palaminen.html

    • ei rasvaa ei

      Uima-allas saattaa tehdä aurinkorasvasta syöpäpommin!

      http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/51/

      Auringonvalon ja D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70 syöpätyyppiin. Toki melanooman riski lisääntyy auringossa kärvistellessä, mutta samalla kuitenkin useiden muiden syöpien riski pienenee. Melanooman kuolimisen riski 75 ikävuoteen mennessä on ~0,3%, kun taas kaikkien syöpien riski on yhteensä 9,65%. Tarvitsemme auringonvalosta UVB-säteitä, joiden avulla muodostamme ihollamme D-vitamiinia.

      Varmin tapa saada D-vitamiinia on ottaa aurinkoa keskipäivällä ja ilman rasvaa. Mutta vain sen verran, että ei pala. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.

      Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99% helsinkiläisistä alakoululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50µg D-vitamiinilisää lapsille.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Possible 75% cancer mortality reduction with Vitamin D

      http://www.youtube.com/watch?v=9FMlQeH8RFA&feature=player_embedded

      New randomized controlled trial shows, omega-3s may protect against skin cancer!

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/03/11/new-randomized-controlled-trial-shows-omega-3s-may-protect-against-skin-cancer/

      Auringonvalo voi oikeasti suojata ihosyövältä!

      http://www.magneettimedia.com/auringonvalo-voi-oikeasti-suojata-ihosyovalta

    • ei rasvaa ei

      D-vitamiinia talvella 50-100µg/vrk (aikuisen normaali annos), niin alkaa iho heti ruskettumaan keväällä ja ruskettuu nopsaan.

      Johtuneen ihan siitä, että kun kropassa on D-vitamiinitasot kunnossa, niin iho voi ruskettua, sen sijaan että olis vaalea kerätäkseen mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinivarastoa täyteen.

      Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä, kun se on mahdollista.

      100µg on ollut 40-60 luvulla lasten annos eli ei ole liikaa. Aikuinen kuluttaa n. 100µg D-vitaminia päivässä, jos sitä on saatavilla.

    • porkkanamehua

      Porkkanamehua on hyvä valinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe