Mikä kannettava paras?

naisenaivot

Olen ostamassa uutta kannettavaa tietokonetta ja haluaisin kysyä teiltä minkä merkkinen olis paras?En halua mitään typeriä vastauksia vaan ihan kunnollisia mielipiteitä.Rahaa ei oo paljoo mitä laittaa koneeseen mut en haluu mitään leluakaan.Kone tulee olemaan vain yksinäisen naisen käytössä eli shoppailen netissä, luen lehtiä,kattelen huutokauppoja,maksan laskuni ja pelaan jotain pelejä(lähinnä pasiansseja).Tallentelen myös mielenkiintoisia sivuja.askartelu- ja käsityöohjeita.Koneen ei siis tarvii ilmeisesti olla mikään tehopakkaus.
Mulle on kehuttu Aceria ja Asusta.Moitittu ja myös kehuttu HP, joten kertokaapa mielipiteenne.

18

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakin Asus, Lenovo, Dell, Samsung, MSI kannettavat ovat hyviä keskustelujen mukaan. HP Pavilion ja Acer koneita ei pidetä kovinkaan luotettavina.

      • Ainakin oman kokemuksen mukaan HP:n koneet on jakautuneet selkeästi kahteen leiriin. Halvat Pavillion sarjan koneet eivät ole kestäviä, mutta enemmän yrityskäyttöön suunnatut Probook ja Elitebook -sarjan koneet on.
        MSI on taasen suuntautunut enemmän pelikannettavien tekijäksi, ja heidän valikoimastaan ei sellaista keskihintaista konetta ole tarjolla. Jäljelle oikeastaan jää Asus, Lenovo, Dell ja Samsung.
        Itse, jos ostaisin nyt kannettavan, niin valinta olisi todennäköisesti joku Dellin tai Lenovon kone.


      • Dell__
        pmtm81 kirjoitti:

        Ainakin oman kokemuksen mukaan HP:n koneet on jakautuneet selkeästi kahteen leiriin. Halvat Pavillion sarjan koneet eivät ole kestäviä, mutta enemmän yrityskäyttöön suunnatut Probook ja Elitebook -sarjan koneet on.
        MSI on taasen suuntautunut enemmän pelikannettavien tekijäksi, ja heidän valikoimastaan ei sellaista keskihintaista konetta ole tarjolla. Jäljelle oikeastaan jää Asus, Lenovo, Dell ja Samsung.
        Itse, jos ostaisin nyt kannettavan, niin valinta olisi todennäköisesti joku Dellin tai Lenovon kone.

        Tuo dell on kyllä hyvä :)


    • austerism1

      Täytynee suositella konetta, jonka äskettäin ostin. Hinta hieman varustelusta (esim. prosessorimalli) riippuen 700 - 800 euroa.

      Itselläni tämä on työkoneena, eli ei ole mikään lelu. Kuitenkin kevyt ja näppärä kuljettaa tarvittaessa mukana, ja toisaalta teho riittää kaikkeen, mihin nyt tarvitsee riittää. Kaikki tuollainen hoituu vaivatta, mihin kerroit tarvitsevasi (hoituu kylläkin melkein millä tahansa nykykannettavalla).

      Ainoa miinus tiettyjen käyttäjien kannalta on ehkä se, että optinen asema uupuu. Ei voi siis katsella DVD- tai Blu ray -levyjä. Itseäni ei haittaa - ja tarvittaessahan saa. edullisesti ulkoisen optisen aseman.

      Ohessa erään e330-version arvostelu. Kannattaa lukaista aluksi jutun lopusta "Verdict": http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330-Notebook.83754.0.html

    • tuo on varmaa

      Toshiba , jos haluat vähävikaisimman koneen .

      • khjkhjkhjk

        Tämä windows 8 on ihan pas**! Jää jumiin välillä....


      • Toshibaska

        Pamahti justii puol vuotta vanhasta Toshibasta kovalevy :l


    • lumia 2520

      Tuohon käyttötarkoitukseen ehkä Nokia Lumia 2520 tabletti on paras. Toimii todella ripeästi ja sutjakkaasti vastaavanhintaiseen halpaan läppärinrutkuun verrattuna, ja siinä toimii pasianssit ja IE11 selain, nettisurffaus on nopeaa ja sujuvaa raksuttaviin tahmaläppäreihin verrattuna. Myös työpöytä ja Office2013 täydet työpöytäsovellukset siitä löytyvät, tosin x86 ohjelmia siihen ei voi asentaa, niille tosin ei ollut tarvettakaan.
      Siinä on myös hyvät kamerat ja 4G LTE sim-kortille paikka, liittymäksi käy esim. DNA cat4 (150mbps) hintaan 14,90€/kk.

    • Ei kannata. Windows RT on sen verran rejoitettu käyttis ettei siihen voi esim asentaa normaaleja Windows ohjelmia.

      Miksi ostaa rajoitettu tabletti kun voi saada vapaamman samaan hintaluokkaan? ( Windows 8 32-bit)

      • ...

        Yleisesti ottaen ei voikaan suositella, mutta kyllä AP:lle voi, kun koneen käyttötarkoitus on tuollainen. Win8.1 x86 versio kuitenkin toimii halpisraudalla todella hitaasti RT:hen verrattuna eikä sellaista välttämättä kannata valita kun legacy-ohjelmille ei ole erityistä tarvetta.


    • Ei sovellu hänelle kunnolla sillä sovellusvalikoima on pieni. Hänhän haluaa pelata pelejä.

      • parempi tietoturva

        Pasianssin tyyppisiä pieniä pelejä löytyy RT:lle pilvin pimein. Ei todellakaan ole niistä pulaa.
        Lisäksi AP käyttää konetta laskujen maksamiseen. WinXP, 7, 8, ja android-laitteet ovat vihonviimeisiä valintoja tuohon tarkoitukseen. RT:llä sen sijaan voi turvallisesti maksaa laskut. Urkintaohjelmia ja viruksia siihen löytyy tasan 0 kpl.


    • Hyvin voi maksaa laskut Windows 7 ja 8 käyttiksillä. ei mitään ongelmaa kunhan vaan käyttäjä osaa huolehtia tietoturvasta.

      • parempi tietoturva

        100 miljardin menetykset vuosittain nettirikollisille ei ole mikään ongelmia? (the true cost of fraud stydy)
        Win7/8 ovat huonoimmat mahdolliset vaihtoehdot, joita ei pitäisi ikinä käyttää nettiostoksiin eikä laskujen maksuun. Pitää olla tietoturvasta täysin piittaamaton, jos niitä käyttää mihinkään raha-asioihin.


    • vapunen

      Hyvin voi käyttää. en näe siinä mitään riskiä jos vain käyttäjä osaa huolehtia tietoturvasta eli

      - Pitää varmuuskopion yllä
      - Pitää käyttiksen ja ohjelmat aina ajantasalla
      - Ei lataa ohjelmia tai tiedostoja tuntemattomista tai epäilyttävistä paikoista
      - Käyttää normaalia tiliä JV sijaan.

      Näillä pääsee jo pitkälle ja itsekin olen hoitanut pankkiasioita Windows 7 versiolla vuosia ja ei ole haittaohjelmia tullut.. Se on nähkääs käyttäjästä kiinni tuleeko niitä.

      • ...

        Nuo ovat kohtalaisen turhaa näpertämistä joka ei suojaa ammattimaisilta nettirikollisilta. Ammattimaiset rikolliset maksavat hyökkäysohjelman tekijälle melko suuren summan rahaa ohjelman uusimmasta versiosta joka hyödyntää uusia löytymättömiä windowsin haavoittuvuuksia, sen jälkeen ne virallisesti löydetään ja niistä tulee 0-day haavoittuvuuksia jotka muutamassa päivässä paikataan, mutta rikolliset ovat jo kahmineet miljoonia. Aika riskialtista käyttää seiskaa laskujen maksuun. Sama kuin ajaisi autolla ilman turvavöitä ja huutelisi että ei tässä vielä ole mitenkään käynyt.


    • Suhteellisen harvinaista on että 0-päivän aukko aiheuttaa vakavia ongelmia. Niitähän voi olla myös tuossa RT versiossa. Kuka tietää.

      Verkkopankissa käynti, ostosten tekeminen on turvallista Windows 7 ja 8 versioissa kunhan vaan muistaa noi minun kertomat hommat ja käyttää maalaisjärkeä.

      Jos ei huolehdi tietoturvasta niin silloin asia on luonnollisesti toinen.

      • tai sitten

        Asentaa jonkun linux distron..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe