Korvike vain?

Prototyyppi

Hei!
Tähän alkuun sanottakoon, että olen vasta 16-vuotias. Elämä edessä ja blaa blaa blaa, mutta eräs asia vaivaa minua niin, että pakko siitä on jonnekin päästä puhumaan, ja tämä "aikuisten osio" taitaa olla hiukkasen kypsempi paikka, jos vertaa tuohon nuorille suunnattuun keskusteluosioon.

Olen ollut kolme vuotta kovasti ihastunut yhteen tyttöön. Hän on jo kauan ollut paras ystäväni, sekä minä hänen. Mutta mitä ihastumiseen tulee, tunteet eivät ole kuitenkaan molemminpuolisia.

Tytöllä on tapana ihastua poikaan, olla tämän kanssa muutaman kuukauden, erota, ja kohta taas on uusi kiikarissa. Tyttö tietää tunteistani häntä kohtaan, ja erään kerran se melkein sai välimme katkeamaan, mutta pääsin tunteistani eroon. Ystävystyimme uudestaan, mutta kuinkas sitten kävikään... ihastuin jälleen. Tätä on tapahtunut jo kolme kertaa. Lähennymme tytön kanssa, tyttö ottaa itselleen poikaystävän, vieraannumme toisistamme, tyttö eroaa ja välimme lämpenevät taas.

Tyttö ei pidä minua itselleen potentiaalisena poikaystävänä, koska olen hänen mielestään liian hyvä ystävä, eikä hän halua riskeerata välejämme. Hän on kyllä sanonut, että olisin täydellinen poikaystävä, mutta olemme kuulemma myös liian samanlaiset. Tiedän hänellä olevan minua kohtaan myös seksuaalista kiinnostusta.

Talvella tilanne oli tämä: tyttö oli kesällä eronnut poikaystävästään, ja oli sitä mieltä ettei ota itselleen vähään aikaan uutta, koska hänellä ei ole siihen aikaa. Talven mittaan ystävyytemme lujittui, vietimme aikaa keskenämme, ja annoin itseni ihastua jälleen tuohon silmissäni maailman kauneimpaan naiseen. Samanlaista kehitystä olin aistivinani tytössäkin. Tyttö sanoi, että saa minulta kaiken, mihin miestä tarvitsee, leikittelimmepä jopa ajatuksella, että seurustelisimme, ainakin ulkopuolisen näkökulmasta olisi varmasti välittynyt sellainen viesti. Kohtelimme toisiamme hellästi, ja meillä oli mukavaa yhdessä. Tyttö oli imarreltu siitä, että häntä pidettiin "näin komean" pojan tyttöystävänä. Oli meillä jopa intiimejäkin hetkiä, ja hetken elin unelmaani.

Alkukeväästä, kuin salama kirkkaalta taivaalta vanha kuvio alkoi toistua. Tyttö vaivihkaa erkani minusta, pisti intiimisuhteemme poikki, tekosyynä se että "ei tehnyt enää mieli". Hän ei viettänyt enää niin paljon aikaakaan kanssani. Syy selvisi viikon päästä, kun tyttö tunnusti olevansa ihastunut uuteen poikaan. Tämä tuli järkytyksenä minulle. Voit kuvitella tilanteen, jossa pitkän odotuksen jälkeen saatte (ainakin melkein) sen, mistä olet haaveillut, mutta juuri loppusuoralla se viedään teiltä pois. Juuri kun päänne on jo pinnalla friendzonen syvistä vesistä, se työnnetään takaisin.

Näin kävi minulle. Minut nakattiin takaisin ystävät-kategoriaan. Mitään hellää ja intiimiä ei enää välillämme ollut. Tämä kevät on ollut todella raskas. Tyttö ja uusi poika ovat edelleen yhdessä, ja niin rakastavaisia että ei herranjumala. Vai ei muka aikaa poikaystävälle, vaikka poika tuntuu ramppaavan tytöllä päivittäin?

Erityisen vaikeaksi tilanteen tekee se, että meillä on tytön kanssa pitkä ja vankka ystävyys. Liikumme samanlaisissa piireissä, joten selkeän pesäeron ottamiseltakaan ei voine välttyä ainakaan lähivuosiin. Tiedän, että tyttö haluaa pysyä ystävänäni, ja että merkitsen hänelle paljon, mutta tunnen oloni riittämättömäksi, loukatuksi ja jätetyksi. Sille en mitään voi että aina vaan ja uudestaan ihastun samaan tyttöön jokaisen "kylmän kauden" jälkeen, mutta se tekee elämästäni vaikeaa. Uskon, ettei minulla todellakaan ole ongelmia naismarkkinoilla, mutten kertakaikkiaan pysty kuvittelemaan ketään joka koskettaisi minua samalla tavalla!

En tiedä mitä tekisin. Odottaisinko että tytölle tulee ero ja yrittäisin sitten uudestaan? Odottaisinko muutaman vuoden eristyksissä tytöstä ja kokeilisin kynsiäni sitten, tosin välien katkaiseminen on erittäin vaikeaa koska olemme kuitenkin sydänystäviä. Ne harvat aikuiset, joille olen tilanteestani avautunut, sanovat, että aikuisiän myötä tyttö saattaa tulla järkiinsä, ja ihastua lopultakin minuun, poikaan, joka rakastaa, tuli eteen mitä tahansa.

Vai pitäisikö minun valita toinen tie? "Tuntea oma arvoni" ja jättää tuo tyttö, joka selkeästi pitää minua korvikkeena, kakkosvaihtoehtona, ainakin kunnes tajuaa arvoni. Välien poikki laittaminen on vaikeaa. Se antaisi ystävyydellemme selittämättömän lopun, heikentäisi samalla välejäni myös tytön kavereihin, ja mikä pahinta, jättäisi minut ikävöimään. Vai jatkaisinko ystävyyttämme sinnikkäästi tuskat kantaen, motiivina se, että saattaisin jälleen tulevaisuudessa päästä hänen lähelleen. Tosiasiahan on, että niin hyviä ystäviä kuin olemmekin, kaikki on aina johtanut siihen, että sydämeni särjetään. Mutta jos hänet jätän, menetän myös ainoan tosiystäväni.

Kertokaa näin vähän elämää nähneelle, korviaan myöten pihkassa olevalle jannulle, mikä olisi oikea ratkaisu jatkaa eteenpäin!

Ja kiitokset, jos jaksoitte lukea!

3

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nti kesäheinä

      Etköhän vastannut jo itse itsellesi tuossa kirjoituksessa? Tyttöä ei kiinnosta oikeasti muu kuin ystävyys ja usko pois, ehkä niin on kuitenkin parempi. Voin kertoa omakohtaisen kokemuksen. Ystävystyin n. 17 vuotiaana erään minua muutama vuotta vanhemman miehen kanssa. Olimme kuin paita ja peppu. Mutta siihen ei liittynyt mitään muuta kuin vankka ystävyys.

      Muutaman vuoden päästä mies yhtäkkiä tunnusti että on ollut rakastunut minuun koko sen ajan ja yhtälailla kuin sinä, haaveillut yhteisestä tulevaisuudesta ja ollut mustasukkainen silloisesta poikaystävästäni. Oli hankala yrittää kertoa hänelle etten halua upean ystävyyden loppua, sillä hän ei suostunut ymmärtämään että todennäköisesti jos olisimme mennet yhteen ja ero olisi tullut, merkitsisi se myös todennäköisimmin ystävyyden menetystä.
      Emme olleet tämän keskustelun jälkeen muutaman kuukauteen tekemisissä, mutta sitten hän otti yhteyttä ja kertoi pohtineensa asiaa tuolta kantilta ja ymmärsi vihdoin ettei ystävyys ole menettämisen arvoinen asia, ja olemme jatkaneet ystävinä sen jälkeen..monta monta vuotta.

      Se mitä voin vaan sanoa sinulle on että anna tytön seurustella kenen kanssa haluaa. Sinuna alkaisin katselemaan muita ehdokkaita, mutta säilytä tytön kanssa ystävyys jos haluat pitää hänet elämässäsi. Nimitäin jos osoitat joka kerta tytölle nyrpeytesi kun hän on löytänyt onnea elämäänsä, on vaarana että karkoitat hänet.

      • lottamari<3

        Hyvä ja hieno neuvo, mutta pelkään että pitämällä tytön lähellään ystävänä, hän ei pysty katselemaan muita ehdokkaita, koska riippuu tunteissaan tytössä. Minusta on parempi pitää vallan välimatkaa, antaa tytön elää omaa elämäänsä, eikä tunkea siihen ystävänä, koska ei voi sellainen sillä hetkellä hänelle olla. Minusta pojan pitää antaa nyt itselleen vapaata tuosta tytöstä ja tuosta kahlitsevasta tunnesiteestä.

        Aikaa myöden tuo asia selviää mitä kumpikin haluaa ja mitä löytää. Ystävyyden voi palauttaa vain oma henkinen kypsyminen ja kasvaminen, kokemuksia pitää kartuttaa ja nähdä muutakin. Muuten helposti jää koukkuun siihen yhteen jota pitää ainoana oikeana maailmassa,..kuten minulle kävi. Tunteet voivat johdattaa meitä harhaan liian vähäisten kokemusten vuoksi. Kokemusten myötä viisauskin tunteissa karttuu ja oppii ottamaan vastaan rakkautta muualtakin ja antamaan sitä oikealla tavalla eikä sairaalloisella läheisriippuvuudella.


    • Prototyyppi

      Kiitos neuvoista!

      Siinäpä se ongelma onkin, että niin kauan kun pidän tuon tytön lähelläni, en pysty näkemään ketään muuta naista samassa valossa, mahdollisena tyttöystävänä. Sen oman kullan tulisi kuitenkin olla sellainen, jonka kanssa haluaisi vanheta, tapahtui mitä tahansa, ja ketään muuta kohtaan en tällä hetkellä pysty tuntemaan samoin.

      Toisaalta jos annan tytön mennä, saatan ahdistua itse ikävästä, ja "luovuttamisen" tunteesta. Tosin ehkä pesäeron ottaminen voisi olla hyväksi, mistä sen tietää mitä mielissämme liikkuu esim. kymmenen vuoden päästä. Uravalintojemme vuoksi olen varma että tulevaisuudessa tapaamme vielä monta kertaa ja silloin olemme molemmat viisaampia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe