Kannattaako minun opiskella farmaseutiksi?

Eksynyt..

Oon nyt luokion ekalla, ja en yhtään tiiä minne haluisin. Mut mun isä ehdottaa farmaseuttia, ja itseasias mua kiinnostaa se silleen. Oon opiskellut 3 vuotta latinaa, josta oli farmaseutille hyötyä.

Mutta, sain kemian ykköskurssista 6:sen, eli en ollu siinä kovin hyvä. Tosin yläasteella mulla oli 9. En myöskään varautunut,että jatkaisin sitä lukiossa. Sen takii mä vaa halusin päästä nopee läpi sen, kun en mä kemiasta ees tykkää.
Fysiikasta en tykkää.

Mul on lyhyt matikka, ja matikka ylipäätään on mulle vaikeeta.
Käyn psykan 2. kurssia, ja oon miettinyt sen kirjottamista?
Terveystietoakin jatkan vielä.

Kielissä oon tosi hyvä, tai ainaki oon kiinnostunut. Englanti sujuu mainiosti, ja no ruotsi siinä ohessa .. Ja opiskelen kans espanjaa.

Hmm.. mitäs muuta. Bilsan 1. kurssi eli se eliömaailma, mis on eniten jtn eläimiin liittyvää, ei mennyt hyvin.

Eli onko mulla mitään mahdollisuuksia päästä opiskelee farmaseutiksi tai proviisoriksi lukion jälkeen? Ja kannattaako? Mitä mun pitäs tehä?

5

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfssf23

      Miks opiskella farmasiaa, jos kemia eikä fysiikka kiinnosta. Mieti, joku ala jossa oot hyvä tai josta tykkäät :D

    • ex-farmasisti

      Latinalla et tee farmaseuttina yhtään mitään. Tarvitset ehkä pari sanaa jotka voi vaan opetella ulkoa 5 minuutissa. Kemiaakaan ei itse työssä tarvitse, mutta kun koko ala periaatteessa perustuu orgaaniselle kemialle niin siitä olisi hyvä olla perustiedot hallussa. Itse opinnoissa on vain muutama kurssi kemiaa jotka menee jonkinverran lukiojuttuja hankalimmiksi, mutta eivät ole todellakaan millään tasolla ylitsepääsemättömän vaikeita.

    • näinsekäy

      Itse luulin vihaavani matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa lukioon mennessäni. Sitten kun tajusin haluvani lääkikseen, aloin panostaa kyseisiin aineisiin todella (aiemmat numerot olivat 6-7), ja pian ne kohosivat 9-10. Niistä tulikin sitten lempiaineitani, vaikken olisi ikinä uskonut. Vieläkin naurattaa ajatella sitä.

      Älä siis väitä vielä, että et tykkäisi jostain aineesta, mistä et todellisuudessa tiedä mitään. Jos todella haluat farmaseutiksi, alat panostamaan fysiikkaan ja kemiaan. 100% varmuudella alat tykkäämään näistä aineista, kun uurastuksesi palkitaan numeroilla 8-10. Niin se ihmismieli toimii.

    • sdfghjk

      farmaseutiksi on aika helppo päästä opiskelemaan. Jos yhtään opit kiinnostumaan kemiasta niin tuskin tulee ongelmia ainakaan sisäänpääsyssä. Ja työssähän kemia ei niin isossa osassa edes ole, vaan ky se lähinnä asiakaspalvelusta. Fysiikkaa et farmaseutin pääsykokeessa edes tarvitse, joten riittää että luet sitä vaan sen yhden pakollisen kurssin. Eli bilsaa ja kemiaa kannattaa lukea, terveystieto ja psykakin ihan ok.

    • sivustahuutelija

      En halua ottaa kantaa siihen, onko sinusta opiskelemaan kyseistä alaa. Jos motivaatiosi on kohdillaan ja olet todella valmis tekemään töitä unelmiesi eteen, niin epäilemättä tulet pärjäämään hyvin myös opinnoissasi:)

      Mieti ennemminkin sitä, vastaako farmaseutin työnkuva sitä mitä itse haluaisit tehdä tulevaisuudessa työksesi. Ota selvää ja kysele vaikka farmasianopiskelijoilta tai jo valmistuneilta, millaisia työmahdollisuuksia ala tarjoaa. Ainakin apteekeissa farmaseuttien työ on aika pitkälle asiakaspalvelutyötä - jos syvällä sisimmissäsi tiedät vihaavasi asiakaspalvelua niin kannattaa miettiä vielä kahdesti. Toki farmaseutteja työskentelee muuallakin, esim. Kelassa lääkevakuutusasioiden parissa paperia pyörittämässä.

      Yleisesti ottaen farmasia tarjoaa varmasti paremmat työllistymismahdollisuudet kuin yliopistojen luonnontieteelliset koulutukset yleensä, luulisin ainakin ja tämäkin riippuu tietysti alasta ja suuntautumisesta. Muistaakseni yksi entinen kämppikseni oli lukenut vähän biokemiaa ja 5v. biologiaa ja valmistuttuaan (lyhyen pätkäurailun jälkeen) päätti lähteä Helsinkiin lukemaan farmaseutiksi edes vähän parempien työllistymismahdollisuuksien toivossa. Ihan fiksu veto varmaankin.

      Mieti siis asiaa monelta eri kantilta. Valmiuksia ja kykyjä opintoihin sinulla varmasti on:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe