Pariutumisen vaikeus

ToinenKierros

Eronneena näen valtavan kontrastin pariutumisessa nyt tai viisitoista vuotta sitten. Toiselle kierrokselle päätyneet 30-40 vuotiaat kohtaavat paljon haasteita joita parikymppisillä ei ole.
Parikymppisenä jokainen oli opiskelemassa tai vasta hetken ollut työelämässä ja miehen sosioekonominen asema ei näytellyt niin merkittävää roolia parinmuodostuksessa . Riitti kun muutoin miehenä teki vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen ja jos kiinnostus oli molemmin puolista suhde saattoi alkaa. Kännykät olivat soittamista varten ja netti ei näytellyt minkäänlaista roolia pariutumismarkkinoilla.
Uusia haasteita joita toisella kierroksella oleva mies kohtaa on monia. 1) Naisten vaatimustaso on noussut
2) Naisten kumppanille asettamat kriteerit ja niiden vastaavuus omiin. 3) Seksuaalinen vetovoima tai sen puute.

1. Naisten vaatimustason nousu tai miehelle asetetun vaatimuslistan tarkentuminen. Parikymppiset nuoret heittäytyvät suhteeseen jossakin määrin ilman huolta huomisesta, mutta elämänkokemusta omavaa yli 30v. nainen suhtautuu tilanteeseen huomattavasti kriittisemmin. Osalla naisista on miestä kohtaan vaatimus lista, mikä on rakentunut aikaisempien kokemusten mukaan. Osalle merkitsee paljon miehen sosio-ekonominen asema, toisille miehen fyysinen koko, kolmas haluaa luonteeltaan jämäkän miehen jne. Näitä kaikkia ominaisuuksia naiset ovat myös nuorempana painottaneet, mutta elämän ollessa edessä ei vaatimuksista olla pidetty niin tiukasti kiinni kun muutoin mukava mies on kohdalle sattunut. Myös nykypäivänä nettideittailu on saanut aikaan illuusion aivan kuin koko maailma olisi tarjolla ja näin ollen rimaa on vedetty ylös reilulla kädellä verrattuna aikaan ennen nettiä.

2. Vaikka mies olisikin ylittänyt ensimmäisen riman on seuraavaksi vastassa ongelmat,joita nuoret pariutujat eivät kohtaa. Nainen voi olla sinkku joka toivoo perhettä tai yksinhuoltaja joka lapsia ei enää halua. Kun miehellä on itsellä takana avioliitto ja vastuu omista huollettavista voi tässä vaiheessa toiveet mennä pahasti ristiin uuden kumppaniehdokkaan kanssa. Vaikka molemmilla olisi lapsia voi elämäntilanne olla hyvin erilainen jos toisen lapset ovat päiväkodissa ja toisella lukiossa.

3. Seksuaalinen vetovoima, se kuuluisa kemia on yleensä läsnä heti ensitapaamisesta lähtien. Joillakin miehillä tämä ilmeisesti korreloi suoraan naisen kauneuden kanssa. Omalla kohdalla on aina kokonaisuus ratkaissut ja kaikkein kauneimmat naiset eivät aina ole olleet niitä kaikkein vetävimpiä. Tässä suhteessa ymmärrän täysin naisten kirjoittelua asian suhteen, kokonaisuus ratkaisee. Kun kokonaisuus on se ratkaiseva tekijä hyvin erilaiset naiset saa yllättäen syttymään. Tämä on pitänyt hyvällä tavalla yllä mahdollisuuden yllätykseen monet kerrat.

Palstan kirjoittelua leimaa atm nillitys ettei saa ketään, mutta usein unohtuu että haasteet alkavat vasta kun naisen kanssa on ensi kertaa kohdattu. Itse olen huomannut että osa naisista ei kiinnostu lainkaan ja toiset tulevat tekemään jopa itse aloitteen ravintolaympäristössä. Näiltä osin poikkean keskivertovaltavirrasta että kontakteja syntyy lähes itsestään vaikka läheskään kaikki naiset eivät osoita mitään kiinnostusta. Live kohtaamisen etu on että naisen osoittaessa kiinnostusta voi olettaa jonkinlaiselle seksuaaliselle vetovoimalle on mahdollisuus, aina ei näin käy. Live kohtaamisen jälkeen seuraakin jännitysnäytelmä onko vastapuoli sinkku vai varattu jne. Ensi kohtaamisen jälkeen viimeistään mahdollisilla treffeillä selviää onko jatkoa luvassa.
Netin kautta treffaamisessa kuljetaan esterata kohdasta yksi kohtaan kolme ja vaikka järkisyin vastapuoli olisi ihannekumppani on vaikea jatkaa eteenpäin,jos molemminpuolista vetovoimaa ei ensi kohtaamisessa ole syntynyt.

Rakkautta sisältävän ja molempia osapuolia tyydyttävän parisuhteen löytäminen toisella kierroksella tuntuu todella haastavalle. Rakastajan rooli joko vapaan tai varatun naisen kanssa on monin verroin helpompaa saada. Monille miehille tosin tuo jälkimmäinen on ideaalitilanne, mutta omasta mielestä siitä puuttuu vielä paljon mitä parisuhteessa on. Toistaiseksi on tyytyminen tuohon jälkimmäiseen.

105

2330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PS-markkinat crash

      Hyvää settiä sinulla. Näyttää siltä, että pariutumismarkkinoilta on poistunut sellainen myötäsyntyinen tehokkuus tai dynamiikka, joka mahdollistaa pariutumisen. Kyse on pitkälti naisten nirsoudesta ja ylisuurista odotuksista. Halutaan vain parhaimpia miehiä. Mutta niitäpä ei ole tarjolla läheskään kaikille naisille.

      Toisaaltaan miesten sosioekonominen asema on laskevalla trendillä. Nuorten ikäluokkien koulutetuilla naisilla on ihmettelemistä, kun ei löydy vastaavasti koulutettuja ja hyväpalkkaisia miehiä. Naiset joutuvat siis väkisin laskemaan taso-odotustaan miesten suhteen tai jäämään sinkuiksi. Tai sitten käy niin, kuten käy luonnossa, naaraat ryhmittyvät voittajaurosten ympärille haaremeiksi.

      Naiset haluaisivat siis "ostaa" markkinapaikalta sellaista tavaraa, mitä siellä ei ole tarjolla. Näinollen markkinapaikka pikkuhiljaa kuolee pois, koska kauppa ei käy. Yleensä markkinataloudessa (jota Suomi ei edusta) kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Nyt tässä on kuitenkin se ongelma, että markkinoille tarjottava miesten taso ei ole nousemassa. Vaan päinvastoin laskemassa.

      Mitä mieltä olet tästä "Vastakkainasettelu loppunut" ajatuksesta.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12196338

    • ajat muuttuu...

      Hyvä kirjoitus, tosiaan ei se silloin 25v tuntunut näin vaikealta kuin nyt 30 . Naiset melkein poikkeuksetta tuntuu ainakin kirjoitusten perusteella kaikki vaativan työssäkäyvää miestä joka haluaa perhettä, tai sitten naiset ovat itse yksinhuoltajia. En sitä sano että 25-30v olisi juurikaan paljon eroa, mutta se 5vuotta ajassa miten netti on kehittynyt ja ihmisten seuranhaku on muuttunut totaalisesti siitä mitä se oli joskus 5vuotta sitten. Vai oiskohan sekin vaikuttanut, että joskus itse oli 25v niin pysty katselemaan niinkin nuoria kuin jotain 20-25, nykyään en viittis edes yrittää alle 25v, koska turpaan tulis kuiteskin. Voin vain sanoa, että 5vuotta sitten kun olin 25v niin minusta tuntui, että minusta jopa oltiin kiinnostuneita ja nyt jäin sinkuksi 30 niin tuntuu ettei tosiaankaan ole mitään kysyntää, tai kiinnostusta keneltäkään.

    • toinen kierros

      Toisen kierroksen vaikeus naisen näkökulmasta:

      Toisella kierroksella monella miehellä on pieniä lapsia. Yhteishuoltajuudessa joko vkl tai vuoroviikot. Jopa yksinhuoltajiakin. Ei tule kysymykseenkään. Vaikka suhteen alussa selviäisi periaatteella, että kumpikin huolehtii omista asioistaan, niin tilanteen vakavoituessa mies jossain vaiheessa olettaa lastensa kuuluvan molempien elämään.

      Jotkut miehet putoavat rattailta eron jälkeen. Jopa syrjäytyvät. On kauniita kertomuksia naisista, jotka ovat löytäneet pubista jotain epämääräistä, vähän puleeraaneet ja kas, kylvystä nouseekin kelpo elämänkumppani. Itse en usko noihin satuihin, todennäköisempää on että saa vain riesan niskoilleen kaljarahoja pummaamaan.

      Mikäli taas keski-ikää lähentelevä mies ei ole eronnut, karannut eikä leski vaan pesunkestävä vanhapoika, niin hän on todennäköisesti tapoihinsa jumittunut jäärä tai huikentelevainen play boy, ja hänen muokkaamisensa parisuhdekelpoiseksi on työlästä. Saattaa toki onnistuakin.

      • odottavan aika

        Vastaus toiseen kierrokseen minun näkökulmasta (mies)

        Niin eiköhän toiseen kierrokseen joutuneella tai päässeellä ole aika oletettavasti lapsia. Yhteishuoltajuus olettaen myöskin. Miksi ei tule kysymykseen? Siksikö kun miehen pitäisi olla lapseton jotta kelpaisi sille toiselle kierrokselle?
        Lapset kuuluu aina siihen perheeseen jossa ovat. Oli sitten iskä tai äiti sitten millä kierroksella hyvänsä. Pelisäännöt kuka on ketä ja miten sovitaan sitten varmaan erikseen.

        Olen varmaan syrjäytynyt kyllä, ei oikeesti esimerkin tapaiset ajattelut ihan nappaa. Vähintään turn off. Mielummin vaikka syrjäydyn. Ei satuja ole mutta todellisuus tulee ihmisen omasta päästä, siitä tulee just sellainen kun sen haluaa nähdä. Itsekkään en ole poikkeus siinä.
        Miksi mies on riesa, en pysty käsittämään sitä. uskon että puhut totta ja uskot siihen, mutta minulle se on kuin puhuisit josta toisesta maailmasta.
        Kaljarahoja? Oikeesti? Mä en oikein pysty pitämään sellaista parisuhteena saati sitten rakkautena.
        Ei ihmistä muokata miksikään, ei minusta. Se on sellainen jollainen on ja hyväksyttävä myös niin.
        Jos ei toimi väärä tyyppi.

        Itse olen miettinyt mikä minut saisi innostumaan naisista, sitä päivää olen odotellut kun joka päivä törmää naisiin joka vie sen innostuksen alunkaan johonkin todella syvälle metsään.
        En edes ymmärrä sitä miksi jaksan edes vaivautua mutta kai se naisissa on silti se jokin joka saa uskomaan heihin ja että ehkä joskus jos ei heti, tapaa naisen jolla kaikki on kohdallaan, sopivasti oikeilla paikoillaan ja hänen äänensä laittaa veteläksi. Sitä ootellessa.


      • "keski-ikää lähentelevä mies"
        Omasta mielestäni keski-ikäinen on aina tarkoittanut n. 50v iältään olevaa henkilöä. Näin suht. vasta 30 täyttäneenä tuo on vielä kaukana edessä onneksi :) Mutta vuodet vierii uhkaavasti kyl.

        Tuohon aiempaan "ajat muuttuu..." kirjoittajan kommenttiin, olen itse huomannut päinvastaista näin miehenä että kun on tullut enemmän ikää niin kiinnostuneita naisia on ollut enemmän kuin nuorempana yli 10v sitten. Jolloin ihan rauhassa sai olla järjestään melkeen aina yksin.


      • toinen kierros
        odottavan aika kirjoitti:

        Vastaus toiseen kierrokseen minun näkökulmasta (mies)

        Niin eiköhän toiseen kierrokseen joutuneella tai päässeellä ole aika oletettavasti lapsia. Yhteishuoltajuus olettaen myöskin. Miksi ei tule kysymykseen? Siksikö kun miehen pitäisi olla lapseton jotta kelpaisi sille toiselle kierrokselle?
        Lapset kuuluu aina siihen perheeseen jossa ovat. Oli sitten iskä tai äiti sitten millä kierroksella hyvänsä. Pelisäännöt kuka on ketä ja miten sovitaan sitten varmaan erikseen.

        Olen varmaan syrjäytynyt kyllä, ei oikeesti esimerkin tapaiset ajattelut ihan nappaa. Vähintään turn off. Mielummin vaikka syrjäydyn. Ei satuja ole mutta todellisuus tulee ihmisen omasta päästä, siitä tulee just sellainen kun sen haluaa nähdä. Itsekkään en ole poikkeus siinä.
        Miksi mies on riesa, en pysty käsittämään sitä. uskon että puhut totta ja uskot siihen, mutta minulle se on kuin puhuisit josta toisesta maailmasta.
        Kaljarahoja? Oikeesti? Mä en oikein pysty pitämään sellaista parisuhteena saati sitten rakkautena.
        Ei ihmistä muokata miksikään, ei minusta. Se on sellainen jollainen on ja hyväksyttävä myös niin.
        Jos ei toimi väärä tyyppi.

        Itse olen miettinyt mikä minut saisi innostumaan naisista, sitä päivää olen odotellut kun joka päivä törmää naisiin joka vie sen innostuksen alunkaan johonkin todella syvälle metsään.
        En edes ymmärrä sitä miksi jaksan edes vaivautua mutta kai se naisissa on silti se jokin joka saa uskomaan heihin ja että ehkä joskus jos ei heti, tapaa naisen jolla kaikki on kohdallaan, sopivasti oikeilla paikoillaan ja hänen äänensä laittaa veteläksi. Sitä ootellessa.

        Täsmennys lapsiasiaan - tietysti lapset kuuluvat perheeseen. En myöskään hyväksyisi miestä, joka laiminlyö mahdolliset lapsensa. Sellainen on selkärangaton limanuljaska, ellei kyseessä ole hänestä riippumaton syy, kuten eri asuinmaat, äiti eristänyt lapset tms. Koska oma lapseni on lentänyt pesästä enkä uusia halua, en myöskään halua partnerini pikkulapsia elämääni. Mikäli olisin ollut toisella kierroksella lapseni ollessa pieni, olisi ollut luontevaa sulauttaa miehen lapset mukaan uusperheeseen. Miehen aikuiset lapset eivät minua häiritsisi.

        Vähän samat ajatukset, jaksanko enää innostua, jaksanko enää vaivautua, mutta ehkä... Sitä ootellessa :)


      • toinen kierros
        itmies kirjoitti:

        "keski-ikää lähentelevä mies"
        Omasta mielestäni keski-ikäinen on aina tarkoittanut n. 50v iältään olevaa henkilöä. Näin suht. vasta 30 täyttäneenä tuo on vielä kaukana edessä onneksi :) Mutta vuodet vierii uhkaavasti kyl.

        Tuohon aiempaan "ajat muuttuu..." kirjoittajan kommenttiin, olen itse huomannut päinvastaista näin miehenä että kun on tullut enemmän ikää niin kiinnostuneita naisia on ollut enemmän kuin nuorempana yli 10v sitten. Jolloin ihan rauhassa sai olla järjestään melkeen aina yksin.

        Heh, tässähän jo lähestytään Darkkiksen teemoja, ovatko parhaat nuoruusvuodet vielä edessäpäin :D Kyllä nelikymppinen on jo varhaiskeski-ikäinen, viisikymppinen selkeästi keski-ikäinen. Tosin on huomattava, että ikäkausien määritttelyyn käytetään erilaisia määreitä. Biologisia, elämänvaiheita ja kulttuurisia. Pidentyneiden opiskeluaikojen vuoksi esimerkiksi nuoruus on venynyt, perheenperustamisikä noussut kuten myös kuolema lykkääntynyt totutusta. Viisikymmenvuotislahjaksi ei anneta hopeanummista kävelykeppiä.


      • toinen kierros
        toinen kierros kirjoitti:

        Heh, tässähän jo lähestytään Darkkiksen teemoja, ovatko parhaat nuoruusvuodet vielä edessäpäin :D Kyllä nelikymppinen on jo varhaiskeski-ikäinen, viisikymppinen selkeästi keski-ikäinen. Tosin on huomattava, että ikäkausien määritttelyyn käytetään erilaisia määreitä. Biologisia, elämänvaiheita ja kulttuurisia. Pidentyneiden opiskeluaikojen vuoksi esimerkiksi nuoruus on venynyt, perheenperustamisikä noussut kuten myös kuolema lykkääntynyt totutusta. Viisikymmenvuotislahjaksi ei anneta hopeanummista kävelykeppiä.

        *nuppista*


      • kolmas kierros

        YH-nainen ei tule kyseeseen.


      • 17+17

        Kyllä kai sitä syrjäytyy, kun syrjitään :D


      • Setä on vielä teini
        toinen kierros kirjoitti:

        Heh, tässähän jo lähestytään Darkkiksen teemoja, ovatko parhaat nuoruusvuodet vielä edessäpäin :D Kyllä nelikymppinen on jo varhaiskeski-ikäinen, viisikymppinen selkeästi keski-ikäinen. Tosin on huomattava, että ikäkausien määritttelyyn käytetään erilaisia määreitä. Biologisia, elämänvaiheita ja kulttuurisia. Pidentyneiden opiskeluaikojen vuoksi esimerkiksi nuoruus on venynyt, perheenperustamisikä noussut kuten myös kuolema lykkääntynyt totutusta. Viisikymmenvuotislahjaksi ei anneta hopeanummista kävelykeppiä.

        Nelikymppinen ei todellakaan ole mikään varhaiskeski-ikäinen. Varsinkaan jos ei koskaan ole nussinut, niin on vielä nuori mies, seksuaalisesti samalla viivalla teininaisten kanssa, eikä suinkaan minkään melkein itsensä ikäisten monien miesten nussimien yh-raakkien.

        Nämä toiskierroslaiset pelleilkööt keskenään. Kokemattomalle miehelle kuuluu tasoisensa nainen: koskematon teinineitsyt.


      • ole ilman
        Setä on vielä teini kirjoitti:

        Nelikymppinen ei todellakaan ole mikään varhaiskeski-ikäinen. Varsinkaan jos ei koskaan ole nussinut, niin on vielä nuori mies, seksuaalisesti samalla viivalla teininaisten kanssa, eikä suinkaan minkään melkein itsensä ikäisten monien miesten nussimien yh-raakkien.

        Nämä toiskierroslaiset pelleilkööt keskenään. Kokemattomalle miehelle kuuluu tasoisensa nainen: koskematon teinineitsyt.

        Kokemattoman nelikymppisen miehen vastine on kokematon nelikymppinen nainen.

        Ei mikään teinityttö. Kukaan teini ei halua niin vanhaa ukkoa. Jo kolmikymppiset on teiniern mielestä ikäloppuja.


      • Setä on vielä teini
        ole ilman kirjoitti:

        Kokemattoman nelikymppisen miehen vastine on kokematon nelikymppinen nainen.

        Ei mikään teinityttö. Kukaan teini ei halua niin vanhaa ukkoa. Jo kolmikymppiset on teiniern mielestä ikäloppuja.

        Tässä pitää nyt erottaa panneet ja ikipoikamiehet toisistaan. Nussinut mies voi hyvinkin olla ikäloppu. Se on ryytynyt uraansa ja asuntolainaansa ja rääkyvien ja paskantavien kakaroidensa vaipanvaihtoon ja aina saman kurttuisen aviovitun loputtomaan nussimiseen, kaljuuntuu, lihoo ja rypistyy.

        Nussimatonta miestä eivät vaivaa mitkään "aikuisten" ongelmat, hän on kuin teinipoika ja odottaa innokkaana ensimmäistä teinirakkauttaan, ensimmäistä sukupuoliyhdyntää, penetroivan peniksensä edessä periksi antavaa immenkalvoa ja suihkuavaa immenverta.


    • skeetsu

      Kieltämättä toinen kierros on naisenkin haastavaa. Parikymppisenä oli elämä edessä enkä mä ainakaan vielä tiennyt mitä elämältä halusin saati parisuhteelta. Riitti että mies oli hauska ja kemiaa oli. Yhdessä sitten kasvettiin ja opeteltiin sitä parisuhde elämää. 20 vuoden jälkeen kun erottiin niin kyllä mä mietin pitkään että millaisen miehen ja suhteen haluan, eli vaatimuksia on tullut.

      Toinen juttu olikin se että ympäristö oli muuttunut. Nettideittailua on pitänyt opetella ja baarissakin eri meininki. Tarjolla on tilapäistä hoitoa ja vakiohoitoa jne. Just. Mä olen arvoineni jäänyt dinosaurukseksi.

      Mä olen näiden markkinateorioiden poikkeus muutenkin. Mä en hae miehestä taloudellista turvaa vaan henkistä turvallisuuden tunnetta. Mä en hae sitä muiden suosikkia bodattua tatska miestä nostamaan mun sosiaalista statusta ystäväpiirissä. Itseasiassa mun ystävät edelleen tykkää mun eksästä yli kaiken ja varmasti vertaavat uutta häneen. Mä en myöskään etsi isää lapselleni, kun eksä on loistava isä. Uuden miehen pitää tulla juttuun lapsen kanssa.

      Haastavinta mun mielestä on löytää netin suuresta tarjonnasta mies jonka jutut, elämän arvot ja se kemia kiinnostaisi. Ihan ok tyyppi ei vaan riitä, pitää oikeesti henkisesti natsata.

    • Skeetsu

      Jatketaanpa vielä sen verran että tottakai on taloudellisesti helpompaa kun kaksi ihmistä maksaa asumiskuluja ja muita arjen perusmenoja. Mutta kun tulen omalla palkallani hyvin toimeen, ei miehen rahat tee hänestä kiinnostavampaa. Mun perusarvoihin kuuluu töissä käyminen ja omilla tuloilla eläminen, siksi pitkäaikaistyötön ja sosiaalituilla elävä mies ei kiinnosta.

      Pariutumisen vaikeus syö selkeästi ihmisten itsetuntuntoa ja rohkeutta, mikä on sääli. Ja tekee heistä katkeria. Katkeruus ja negatiivisuus ei ole viehättävää.
      Nettideittailu tekee kaikista kontakteista kamalan/ luonnottoman tarkoitushakuisia. Itsekin huomaan kiinnittäväni välillä kummallisiin asioihin huomiota. Eikä sitä aina jaksa kymmenettä kertaa kirjoittaa niitä perusjuttuja. Baarissa voi jutella luontevasti ihmisten kanssa vaikkei olisikaan parisuhdepotentiaalia. Se kummasti piristää.

    • 16+9

      Todella hienoa saada kerrankin sinkkupalstan aiheeseen kuuluva aloitus eikä alituista ätminkäiskälätystä! Kiitos tästä!

      • Samaa mieltä täysin!


    • Pitkälti komppaan

      Aikuisilla on monessa muussakin asiassa erilaiset kriteerit kuin kaksikymppisinä, eikä kaikkea enää tarvitse oppia kantapään kautta, kun on jo kerran opittu.

      Älypuhelimet ovat jo pilanneet suuren osan ihmiskunnasta. Omat ja muiden ihmissuhteet ovat koko ajan tarkkailtavissa ja helposti katkottavissa, ja potentiaalinen kumppani on annettu tuttavapiirille ruotimista varten jo ennen ensimmäistä tapaamista.

      Minä en ole toisella kierroksella, koska en ehtinyt sille ensimmäisellekään. Oli niin paljon muuta tekemistä ja jotenkin puolihuolimattomasti oletin, että kai minä sopivan kumppanin löydän, kun kaikki muutkin löysivät. Nyt olen jo nähnyt ja kokenut niin paljon, että omillani oleminen loppuun asti ei ole kovinkaan häiritsevä ajatus.

    • 30+12

      Ehkä hieman off topic, mutta oletteko pistäneet merkille, että nettideittailulla ja järjestettyjen avioliittojen neuvotteluilla, esim. keskiajalla tai nykyäänkin joissain kulttureissa, on paljon yhteistä? Listataan ehdot joilla liitto on mahdollinen. Netissä romanttista rakkautta etsitään järkiliiton keinoin. Ristiriita on valtava.

      Tämä vain huomiona nettideittailun erikoisesta luonteesta, onneksi kuitenkin kohtaaminen irl kuitenkin se, mikä yleensä ratkaisee.

      Hyvä kirjoitus aloittajalta!

      • on havaittu

        Noita listoja laativat ihmiset ovat melkolailla pihalla siitä mihin he pyrkivät. Pienellä tilastollisella analyysillä nimittäin selvisi, että listojen sisältö ei tule toteutumaan kuin äärimäisen epätodennäköisessä tapauksessa.

        Listojen laatijat eivät todellisuudessa ole ns. rakkauden perään.


    • piiloalfa

      Kyllähän 30-40v mies löytää helposti naisen, jos käy töissä, on normaalipainoinen, siisti, fiksu, ei polta tupakkaa ja käyttää alkoholia harkitusti tai ei ollenkaan. Nämä miehet vain ovat käytännössä aina varattuja.

      Oikeastaan naisten vaatimukset ovat vain tulleet iän myötä sille tasolle, jolla niiden soisi olla alusta lähtien. Kaksikymppisenä ei välttämättä vaadi muuta kuin että mies näyttää hyvältä ja on hauska, mutta noilla ominaisuuksilla ei tee elämässä oikeasti mitään, jos mitään muita ominaisuuksia ei sitten olekaan. Tai no saa niillä kertapillua jatkossakin, mutta jos se on pääasia yli kolmekymppisenä, niin ei ole kyllä kasvanut sen aikuisemmaksi kuin My Little Pony -figuureja keräävät bronyt.

      • mies 35

        No en minä ainakaan löydä. On vakityö, harrastuksia, en polta ja naiset ei vaan halua treffeille.


      • 20+10
        mies 35 kirjoitti:

        No en minä ainakaan löydä. On vakityö, harrastuksia, en polta ja naiset ei vaan halua treffeille.

        Syrjäinen paikkakunta, ylipaino, huono ulkonäkö? Nuilla mitä sanoit ylitetään se ensimmäinen tärkein pakollinen vaatimustaso, sitten alkaa seuraavat vaatimukset. Itse taas olen työtön, joten en karsiudu edes siitä ekasta aidasta.


      • m79--

        No tämä ei kyllä ollenkaan pidä paikkaansa. Harrastan urheilua, kouluja on käyty, työelämässä on tullut "menestystä", en polta, olen mukava ihmisille ja koitan olla aina iloinen ja kannustava ihmisille. Koskaan en ole kuitenkaan seurustellut. Olen hieman introvertti enkä osaa baarissa iskeä naisia eivätkä naiset millään tavoin huomioi minua baarissa eikä missään muuallakaan. Omasta mielestäni en ole mitenkään erityisen ruma, mutta tästä naiset ovat todennäköisesti eri mieltä, koska kyllähän tähän ikään mennessä joku olisi flirttaillut tms. jos yhtään silmää miellyttäisi.


    • toinen kierros

      Eri kommenteista voi vetää johtopäätöksen, ettei ole merkitsevää kumpi hakee kumppania, mies vai nainen, vaan kaikki muut olosuhteet. Mikä ajoi eroon eksästä, miten ero sujui, millaiset ovat välit nyt eksään, lapsiin ja muihin "entisiin" sukulaisiin (mikäli on lapsia, pysyvät sukulaiset eksän puolelta jonkin verran menossa mukana). Onko itsellä pikkulapsia, aikuisia lapsia vai ei lainkaan lapsia, kenties jo lapsenlapsia.

      On aivan eri asia pyörittää uusperhettä, jos entiset puolisot ovat järkeviä ja tasapainoisia ihmisiä, lapsia ei käytetä kliistakapuloina, erosta ei ole jäänyt suurta katkeruutta eikä riitoja, kumpikaan ei ole kusettanut toista erossa kuin mikäli noin on. Erityisen hyvä olisi tavata uusi kumppani eron jälkeen eikä missään tapauksessa olla eron syynä.

      • 5+5

        Nainen kiinnostui muista miehistä ja jätti, ei ole lapsia. Olisin siin kaiken järjen mukaan vielä ihan kelpo parisuhteeseen, ei minulla ole omasta takaa ainakaan mitään esteitä, mutta eipä silti vaan ole ketään joka minusta tuntuis kiinnostuvan.


    • T.Eräsmies

      Yksi seikka on siis selvittäminen, miksi edellinen suhde meni pieleen. Etenkin miehiltä ei uskottavaa selvitystä useinkaan helposti saa, vaan joutuu kuuntelemaan ja suodattamaan kaikkea potaskaa. Se on tieten vaikeuttava juttu, jos nainen ei halua uutta sattumanvaraista "seikkailua" tai epävakaata suhdetta.
      Näin on, kuuluu hivenen biologiaankin, että nuorena ei kaihda riskejä kovin, so.luottaa parisuhteen osaltakin osin sattuman kauppaan; vanhempana yrittää edes jossain määrin arvioida riskejäkin eikä lähde sokkona uuteen suhteeseen, plus mainitsemasi uusioperheeksi käytännön järjestelyt lisätekijä myös.

      Mutta jos pohjaa henkiselle yhteydelle ja aaltopituudelle löytyy ja käytännön järjestelyjen puolesta on mahdollista, niin mikä ettei. Taloudellinen yksikkö parisuhde ei enää juurikaan ole, vaan paras on, että osapuolet voivat tulla myös itsenäisinä omillaan toimeen. Tarkoittaa sitä, että muu kuin ihan tilapäinen työttömyys on uuden suhteen kannalta turn off

      • Skeetsu

        Kaikki eivät ole niin selvillä omasta tunne-elämästään että osaisivat sanoa mikä meni pieleen. Eivätkä kaikki osaa työstää solmuja jotta oppisivat virheistään. On helpompaa pistää silmät kiinni ja olla ajattelematta.


    • oikeaaodotellessaNN

      Näin keski-ikäisenä omanlaisen, itselle sopivan ihmisen löytäminen on todellakin vaikeaa ja aikaa vievää. Jos mies onkin kaikinpuolin sopiva niin eikö joku tärkeä asia jää puuttumaan (kemia, ikä, koulutus esim.) tai jotain on liikaa (omistushaluinen, sovinistinen, itsekäs) tietäen, ettei niistä pitemmän päälle hyvää seuraisi. Vaikka OK miehiä olisi tarjolla, se ei vaan ole sitä mitä haluaa. Näin vanhempana ja itsensä paremmin tuntevana sen vaan tietää, kun sen itselle oikean kohtaa. Todella harvassa ovat ja ehkä hyvä niin.

      • Edelleen pinnallinen

        Jos sinulla on kriteerinä koulutus miehelle, minulla kriteerinä naisen ulkonäkö. Tällöin on pakko katso alle 30v naisia, koska lähes kaikki 40v naiset pahasti rupsahtaneita.


      • 9+1

        Patista mies kouluun, niin ei puutu kuin korkeintaa ikä tai kemia.


      • oikeaaodotellessaNN
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Jos sinulla on kriteerinä koulutus miehelle, minulla kriteerinä naisen ulkonäkö. Tällöin on pakko katso alle 30v naisia, koska lähes kaikki 40v naiset pahasti rupsahtaneita.

        Silloin se on kriteerinä, jos toinen on kouluttautunut vuosikausia, esimerkkinä vaikka lääketieteen tohtori ja kirurgi, millaisia miehiä tällainen nainen etsisi ja varsinkin elämänkumppaniksi, jonka arvomaailmaan selvästi kuuluu yhtenä keskeisenä koulutus mielekkään ammatin saamiseksi? Kyllähän mies saa aikamoinen remonttireiska ja arvostettu kotifilosofi olla tällaisissa tapauksissa. Ja kyllähän sellaisiakin liittoja on ja hienoa, jos niinkin käy;)


      • 15+13
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Silloin se on kriteerinä, jos toinen on kouluttautunut vuosikausia, esimerkkinä vaikka lääketieteen tohtori ja kirurgi, millaisia miehiä tällainen nainen etsisi ja varsinkin elämänkumppaniksi, jonka arvomaailmaan selvästi kuuluu yhtenä keskeisenä koulutus mielekkään ammatin saamiseksi? Kyllähän mies saa aikamoinen remonttireiska ja arvostettu kotifilosofi olla tällaisissa tapauksissa. Ja kyllähän sellaisiakin liittoja on ja hienoa, jos niinkin käy;)

        Niin, eli toisin sanoen se miellyttävä (hyvin ansaitseva) ammatti on se asia eli RAHA mikä ratkaisee. Toivottavasti jäät yksin loppu elämäksesi ja sitten vanhana mietit oliko se raha sen arvoista.


      • 30+12
        15+13 kirjoitti:

        Niin, eli toisin sanoen se miellyttävä (hyvin ansaitseva) ammatti on se asia eli RAHA mikä ratkaisee. Toivottavasti jäät yksin loppu elämäksesi ja sitten vanhana mietit oliko se raha sen arvoista.

        Ei pelkästään raha. Kouluttautuneilla ihmisillä on usein samanlainen tapa ajatella ja samantyyppinen huumorintaju. Voi tehdä viittauksia ja heittoja asiayhteyksiin ilman että tarvitsee juurta jaksaen selittää koko stooria. Koulutuksen, varsinkin korkeasellaisen, vaatii myös itsekuria ja päämäärätietoisuutta, mitkä ovat ominaisuuksia, jotka ovat naisten mielestä miehen vetovoimaa lisääviä ominaisuuksia. Raha ei ole ainoa koulutukseen sidoksissa oleva tärkeä asia.


      • just joo
        30+12 kirjoitti:

        Ei pelkästään raha. Kouluttautuneilla ihmisillä on usein samanlainen tapa ajatella ja samantyyppinen huumorintaju. Voi tehdä viittauksia ja heittoja asiayhteyksiin ilman että tarvitsee juurta jaksaen selittää koko stooria. Koulutuksen, varsinkin korkeasellaisen, vaatii myös itsekuria ja päämäärätietoisuutta, mitkä ovat ominaisuuksia, jotka ovat naisten mielestä miehen vetovoimaa lisääviä ominaisuuksia. Raha ei ole ainoa koulutukseen sidoksissa oleva tärkeä asia.

        Ok, joten jos menen 30 kouluun ja hommaan saman asteisen koulutuksen sulle kelpais koulutettu työtön mies? Tai jos tekisin ilmaiseksi vapaaehtois töitä ja olisin rutiköyhä täysin rahaton. Tämä sopisi sinulle? Silloinhan olisi se elintärkeä koulutus, vaikka rahaa ei olisikaan centtiäkään.


      • 30+12
        30+12 kirjoitti:

        Ei pelkästään raha. Kouluttautuneilla ihmisillä on usein samanlainen tapa ajatella ja samantyyppinen huumorintaju. Voi tehdä viittauksia ja heittoja asiayhteyksiin ilman että tarvitsee juurta jaksaen selittää koko stooria. Koulutuksen, varsinkin korkeasellaisen, vaatii myös itsekuria ja päämäärätietoisuutta, mitkä ovat ominaisuuksia, jotka ovat naisten mielestä miehen vetovoimaa lisääviä ominaisuuksia. Raha ei ole ainoa koulutukseen sidoksissa oleva tärkeä asia.

        Siis: *Koulutuksen loppuun vieminen vaatii…*


      • 30+12
        just joo kirjoitti:

        Ok, joten jos menen 30 kouluun ja hommaan saman asteisen koulutuksen sulle kelpais koulutettu työtön mies? Tai jos tekisin ilmaiseksi vapaaehtois töitä ja olisin rutiköyhä täysin rahaton. Tämä sopisi sinulle? Silloinhan olisi se elintärkeä koulutus, vaikka rahaa ei olisikaan centtiäkään.

        Olen mies, mutta vastaan: luultavasti nainen edelleen odottaa sinun maksavan osasi yhteisistä kuluista. Miten ajattelit suoriutua siitä?


      • 10+12
        30+12 kirjoitti:

        Olen mies, mutta vastaan: luultavasti nainen edelleen odottaa sinun maksavan osasi yhteisistä kuluista. Miten ajattelit suoriutua siitä?

        Samalla tavalla kuin tuhannet muutkin joilla ei satu olemaan työtä ja elävät parisuhteessa?


      • 2+9
        10+12 kirjoitti:

        Samalla tavalla kuin tuhannet muutkin joilla ei satu olemaan työtä ja elävät parisuhteessa?

        Vitsihän tässä on, että selitetään kaikkea muuta, vaikka kyse ei kuiteskaan ole mistään muusta kuin rahasta, pelkkää sanahelinää. Vaikka olisi korkeakoulutettu akateeminen mies joka olisi työttömänä ja rutiköyhä, kävisi vaikka ilmaistöissä vapaaehtoisesti, niin ei saletisti kelpaisi.


      • 30+12
        10+12 kirjoitti:

        Samalla tavalla kuin tuhannet muutkin joilla ei satu olemaan työtä ja elävät parisuhteessa?

        OK, mutta he eivät olekaan vasta pyrkimässä parisuhteeseen, vaan työttömyys on yllättänyt olemassa olevan suhteen aikana. Nainen tuntee miehensä ja hänellä on tod.näk. muitakin kuin emotionaalisia sidoksia tähän ja on näin ollen valmis tilapäisesti kustantamaan kaikki kulut. Korostan: tilapäisesti. Pitkien suhteiden etu, mutta huono aloitustilanne.


      • 10+1
        30+12 kirjoitti:

        OK, mutta he eivät olekaan vasta pyrkimässä parisuhteeseen, vaan työttömyys on yllättänyt olemassa olevan suhteen aikana. Nainen tuntee miehensä ja hänellä on tod.näk. muitakin kuin emotionaalisia sidoksia tähän ja on näin ollen valmis tilapäisesti kustantamaan kaikki kulut. Korostan: tilapäisesti. Pitkien suhteiden etu, mutta huono aloitustilanne.

        Kaikki kulut? Eikö suomessa ole perustoimeentulo taattu tukina kaikille? Ei se nainen ennen suhdettakaan ole maksanut mitään kuluja ja sitten yht äkkiä nainen maksaisi kaikki kulut? Mietippä uudelleen asiaa.


      • oikeaaodotellessaNN
        15+13 kirjoitti:

        Niin, eli toisin sanoen se miellyttävä (hyvin ansaitseva) ammatti on se asia eli RAHA mikä ratkaisee. Toivottavasti jäät yksin loppu elämäksesi ja sitten vanhana mietit oliko se raha sen arvoista.

        Eiköhän juurikin ne, jotka eivät aikoinaan kouluttaneet itseään, vaikka älynlahjoja olisikin ollut, ovat juurikin niitä, jotka ajattelivat/ajattelevat rahan päälle "mahdollisimman pian töihin hällä väliä mitä ja mielyttääkö se, kunhan saa palkkaa eli rahaa itselleen käytettäväksi". Eiks niin, ei halunnut nuorena opiskella, koska olisi pitänyt elää rahattomampana muutaman vuoden!!


      • 13+15
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Eiköhän juurikin ne, jotka eivät aikoinaan kouluttaneet itseään, vaikka älynlahjoja olisikin ollut, ovat juurikin niitä, jotka ajattelivat/ajattelevat rahan päälle "mahdollisimman pian töihin hällä väliä mitä ja mielyttääkö se, kunhan saa palkkaa eli rahaa itselleen käytettäväksi". Eiks niin, ei halunnut nuorena opiskella, koska olisi pitänyt elää rahattomampana muutaman vuoden!!

        Ok, no käyn opiskelemassa mennään naimisiin heti kun saan todistuksen. Töitä en aio tehdä päivääkään, sovittu.


      • 30+12
        10+1 kirjoitti:

        Kaikki kulut? Eikö suomessa ole perustoimeentulo taattu tukina kaikille? Ei se nainen ennen suhdettakaan ole maksanut mitään kuluja ja sitten yht äkkiä nainen maksaisi kaikki kulut? Mietippä uudelleen asiaa.

        Mieti itse. Rahaa tarvitaan väistämättä aina jonkin verran. Miehestä ei anna kovin hyvää kuvaa se, että hän on kyvytön tai haluton ansaitsemaan oman elantonsa, vaan raha tulee yhteiskunnalta. Sellainen mies ei ole turvallinen. Kuka sanoi, että nainen ei ole maksanut mitään kuluja? Yleensä on, tässä maassa varsinkin.

        Olen edelleen sitä mieltä, että koulutuksen ainoa hyötypuoli naisten silmissä ei ole raha. Parisuhde on myös elämää, sen kuuluu edetä. Työttömän, saati pitkäaikaistyöttömän elämä usein polkee paikallaan tai taantuu. Sellainen ei kiinnosta naista. Eikä miestä myöskään, jos tilanne on toisin päin.


      • oikeaaodotellessaNN
        13+15 kirjoitti:

        Ok, no käyn opiskelemassa mennään naimisiin heti kun saan todistuksen. Töitä en aio tehdä päivääkään, sovittu.

        Asenteesi ei miellytä, joten olet työtön tai työllinen koulutettu niin "ei kiitos" . Jos luit oikein aiemmat kirjoitukset, koulutus oli yks/eräs keskeisistä/oleellisista ominaisuuksista, mitä ihmisissä arvostan. Olen pahoillani, kun en ajattele asioista kuten sinä.


      • Edelleen pinnallinen
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Asenteesi ei miellytä, joten olet työtön tai työllinen koulutettu niin "ei kiitos" . Jos luit oikein aiemmat kirjoitukset, koulutus oli yks/eräs keskeisistä/oleellisista ominaisuuksista, mitä ihmisissä arvostan. Olen pahoillani, kun en ajattele asioista kuten sinä.

        Naisen koulutus on täysin toissijainen, jos nainen on kaunis ja nuori. Keski-ikäinen lääkärinainen ei aiheuta mitää säväväriä/kipinää, jos ei ole todella timmissä kunnossa.

        Todennäköisesti myös keski-ikäinen lääkärimies on samaa mieltä ja ottaa mielummin kauniin nuoren naisen puolisokseen kuin fyysisesti parhaat päivänsä nähneen keski-ikäisen naisen.


      • Edelleen pinnallinen
        30+12 kirjoitti:

        Mieti itse. Rahaa tarvitaan väistämättä aina jonkin verran. Miehestä ei anna kovin hyvää kuvaa se, että hän on kyvytön tai haluton ansaitsemaan oman elantonsa, vaan raha tulee yhteiskunnalta. Sellainen mies ei ole turvallinen. Kuka sanoi, että nainen ei ole maksanut mitään kuluja? Yleensä on, tässä maassa varsinkin.

        Olen edelleen sitä mieltä, että koulutuksen ainoa hyötypuoli naisten silmissä ei ole raha. Parisuhde on myös elämää, sen kuuluu edetä. Työttömän, saati pitkäaikaistyöttömän elämä usein polkee paikallaan tai taantuu. Sellainen ei kiinnosta naista. Eikä miestä myöskään, jos tilanne on toisin päin.

        Kaikkiien julkisella puolella töissä olevien esim. lääkärien, ekonomien, diplomi-insinöörien, lakimiesten yms. palkat maksetaan verorahoista. Siinämielessä työtön on ihan samalla tavalla yhteiskunnan elättämä kuin em ammattiryhmät.


      • turha edes puhua
        30+12 kirjoitti:

        Mieti itse. Rahaa tarvitaan väistämättä aina jonkin verran. Miehestä ei anna kovin hyvää kuvaa se, että hän on kyvytön tai haluton ansaitsemaan oman elantonsa, vaan raha tulee yhteiskunnalta. Sellainen mies ei ole turvallinen. Kuka sanoi, että nainen ei ole maksanut mitään kuluja? Yleensä on, tässä maassa varsinkin.

        Olen edelleen sitä mieltä, että koulutuksen ainoa hyötypuoli naisten silmissä ei ole raha. Parisuhde on myös elämää, sen kuuluu edetä. Työttömän, saati pitkäaikaistyöttömän elämä usein polkee paikallaan tai taantuu. Sellainen ei kiinnosta naista. Eikä miestä myöskään, jos tilanne on toisin päin.

        Joo, ei sellainen varmasti kiinnosta, eihän siinä kiinnosta mikään muu kuin saavuttaa kokoajan enemmän materiaa, ette te mitää muuta edes nää elämässä.


      • Edelleen pinnallinen
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Silloin se on kriteerinä, jos toinen on kouluttautunut vuosikausia, esimerkkinä vaikka lääketieteen tohtori ja kirurgi, millaisia miehiä tällainen nainen etsisi ja varsinkin elämänkumppaniksi, jonka arvomaailmaan selvästi kuuluu yhtenä keskeisenä koulutus mielekkään ammatin saamiseksi? Kyllähän mies saa aikamoinen remonttireiska ja arvostettu kotifilosofi olla tällaisissa tapauksissa. Ja kyllähän sellaisiakin liittoja on ja hienoa, jos niinkin käy;)

        Täytyy vielä kommentoida tätä tohtori/kirurgi-juttua. Olet siis ilmeisen fakkiutunut omaan ammattikuntaasi tai koulutukseen ja kuvittelet sen olevan jotenkin erityinen asia. Silloinhan sinun luulisi hankkineen esim. yliläärimiehen tai tekniikan tohtorin tai menestyvän toimitusjohtajan puolisoksi?

        Se, että vaikka olisit lääketieteen tohtori ei poista sitä tosiasiaa, että sinun pitää osata tehdä ruokaa, pyykätä ja siivota. Ja sinun pitää olla kaunis.


      • oikeaaodotellessaNN
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Naisen koulutus on täysin toissijainen, jos nainen on kaunis ja nuori. Keski-ikäinen lääkärinainen ei aiheuta mitää säväväriä/kipinää, jos ei ole todella timmissä kunnossa.

        Todennäköisesti myös keski-ikäinen lääkärimies on samaa mieltä ja ottaa mielummin kauniin nuoren naisen puolisokseen kuin fyysisesti parhaat päivänsä nähneen keski-ikäisen naisen.

        Kuten huomaat, en ole tohtorin hatulla varustautunut huippukirurginainen, sillä hän ei olisi viitsinyt vastata tällaisiin hiekkalaatikkokirjoitksiin. Veikkaan, että kirjoittaja on nuorena mennyt se alapään pää edellä ja nyt sitten harmittaa, kun ei kelpaa ihan kaikille naisille.


      • 30+12
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Kaikkiien julkisella puolella töissä olevien esim. lääkärien, ekonomien, diplomi-insinöörien, lakimiesten yms. palkat maksetaan verorahoista. Siinämielessä työtön on ihan samalla tavalla yhteiskunnan elättämä kuin em ammattiryhmät.

        Haloo?!!

        A) He ovat työssä, joka tekeminen katsotaan tarpeelliseksi. Sille työlle on siis kysyntää.

        B) He tekevät työtä elättääkseen itsensä ja voidakseen kantaa vastuunsa.

        Mitä sinä teet? Yrität venkoilla tyhjillä argumenteilla. Matkasi kestävään suhteeseen naisen kanssa ei olekaan ihan lyhyt.


      • Edelleen pinnallinen
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Kuten huomaat, en ole tohtorin hatulla varustautunut huippukirurginainen, sillä hän ei olisi viitsinyt vastata tällaisiin hiekkalaatikkokirjoitksiin. Veikkaan, että kirjoittaja on nuorena mennyt se alapään pää edellä ja nyt sitten harmittaa, kun ei kelpaa ihan kaikille naisille.

        En kyllä ymmärrä tätä; "tohtorin hatulla varustautunut huippukirurginainen".. Ehkä ammatillisesti huippu (tai sitten ei) ja yhteiskunnan rahoista elätettävä;)

        Millä tavalla jokin ammattiosaaminen tekee naiseta kiinnostavan, se tässä on se pointti mikä ei aukea. Naisessa kiinnostavaa on kauneus ja nuoruus, ja tietenkin luonne.


      • Skeetsu
        turha edes puhua kirjoitti:

        Joo, ei sellainen varmasti kiinnosta, eihän siinä kiinnosta mikään muu kuin saavuttaa kokoajan enemmän materiaa, ette te mitää muuta edes nää elämässä.

        Tää on niin jännä juttu miksi joitakin rassaa se että joku haluaa koulutetun miehen.
        Jos molemmat ovat korkeakoulutettuja voi olettaa että he arvostavat kouluttautumista samalla tavalla ja löytyy muutenkin samanlaista arvopohjaa.
        Mulle yksittäistä kriteeriä tärkeämpää on samankaltainen arvomaailma.

        Kieltämättä samanlaisen koulutuksen hankkineet ihmiset ymmärtävät toisiaan keskustelussa helpommin jos käytetään alan omaa sanastoa tai viitataan johonkin kyseisin korkeakoulun omaan juttuun. Muille niitä joutuu selittämään.


      • oikeaaodotellessaNN
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        En kyllä ymmärrä tätä; "tohtorin hatulla varustautunut huippukirurginainen".. Ehkä ammatillisesti huippu (tai sitten ei) ja yhteiskunnan rahoista elätettävä;)

        Millä tavalla jokin ammattiosaaminen tekee naiseta kiinnostavan, se tässä on se pointti mikä ei aukea. Naisessa kiinnostavaa on kauneus ja nuoruus, ja tietenkin luonne.

        Vastaan edelleen, että olen pahoillani, kun en ajattele asioista samalla tavoin. Voisitko puolestasi yrittää ymmärtää minua, joka ei ajattele kaikista asioista sinun tavallasi ;) ?

        Ja vielä kerran: koulutus oli ERÄS/YKSI arvostusta herättävä asia miehessä. Eikä koulutus tarkoita pelkästään yliopistosta saataavaa tutkintoa, kuin yksiviivaisesti tulkitset ihmisten kirjoituksia....Ja toki, toki pidän myös nuorista ja komeista miehistä ei siinä mitään, mutta minulle kiitos vain ja ainoastaan katseluetäisyydeltä ;)))


      • Edelleen pinnallinen
        30+12 kirjoitti:

        Haloo?!!

        A) He ovat työssä, joka tekeminen katsotaan tarpeelliseksi. Sille työlle on siis kysyntää.

        B) He tekevät työtä elättääkseen itsensä ja voidakseen kantaa vastuunsa.

        Mitä sinä teet? Yrität venkoilla tyhjillä argumenteilla. Matkasi kestävään suhteeseen naisen kanssa ei olekaan ihan lyhyt.

        Suuri osa julkisensektorin työstä on turhaa. Turhia virastoja on lukemattomia. Erityisesti nämä "asiantuntijatason" tehtävät ovat usein täysin turhia, suorastaan haitallisia. Se, että he "asiantuntijat" raahautuvat työpaikoilleen tekemään työtä, ei tarkoita sitä, että sillä työllä olisi sinällään juuri mitään arvoa. Julkisensektorin työntekijät elättää yksityisen puolen veronmaksajat. Ihan samoin kuin elättää myös työttömät.

        Miksi kimpaannnut, olet ilmeisesti tätä julkisenpuolen verosyötiläsjengiä?


      • Edelleen pinnallinen
        Skeetsu kirjoitti:

        Tää on niin jännä juttu miksi joitakin rassaa se että joku haluaa koulutetun miehen.
        Jos molemmat ovat korkeakoulutettuja voi olettaa että he arvostavat kouluttautumista samalla tavalla ja löytyy muutenkin samanlaista arvopohjaa.
        Mulle yksittäistä kriteeriä tärkeämpää on samankaltainen arvomaailma.

        Kieltämättä samanlaisen koulutuksen hankkineet ihmiset ymmärtävät toisiaan keskustelussa helpommin jos käytetään alan omaa sanastoa tai viitataan johonkin kyseisin korkeakoulun omaan juttuun. Muille niitä joutuu selittämään.

        Ihan samoin jotkut haluavat kauniin naisen;)


      • Edelleen pinnallinen
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Vastaan edelleen, että olen pahoillani, kun en ajattele asioista samalla tavoin. Voisitko puolestasi yrittää ymmärtää minua, joka ei ajattele kaikista asioista sinun tavallasi ;) ?

        Ja vielä kerran: koulutus oli ERÄS/YKSI arvostusta herättävä asia miehessä. Eikä koulutus tarkoita pelkästään yliopistosta saataavaa tutkintoa, kuin yksiviivaisesti tulkitset ihmisten kirjoituksia....Ja toki, toki pidän myös nuorista ja komeista miehistä ei siinä mitään, mutta minulle kiitos vain ja ainoastaan katseluetäisyydeltä ;)))

        Ei minua kiinnosta miten keski-ikäiset naiset ajattelevat, paitsi, jos he ovat kauniita, anteeksi;)

        Tässähän on tämän kupletin juoni..
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ongelma-parisuhdemarkkinoilla--nainen-katsoo-koulutusta--mies-ulkonakoa/1929672


      • 30+12
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Suuri osa julkisensektorin työstä on turhaa. Turhia virastoja on lukemattomia. Erityisesti nämä "asiantuntijatason" tehtävät ovat usein täysin turhia, suorastaan haitallisia. Se, että he "asiantuntijat" raahautuvat työpaikoilleen tekemään työtä, ei tarkoita sitä, että sillä työllä olisi sinällään juuri mitään arvoa. Julkisensektorin työntekijät elättää yksityisen puolen veronmaksajat. Ihan samoin kuin elättää myös työttömät.

        Miksi kimpaannnut, olet ilmeisesti tätä julkisenpuolen verosyötiläsjengiä?

        Kieltämättä vähän hermostuttaa asenne, jossa arvostellaan muita, mutta piilotellaan omia kortteja. Työssäkäyvä ja työtön tuskin ovat rinnastettavissa, katsoi asiaa kuinka päin tahansa.

        Mutta meitä miehiä on monenlaisia. Annetaan naisten tehdä valinta ja lopetetaan kitinä, eikö niin? ;)


      • Skeetsu
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Ihan samoin jotkut haluavat kauniin naisen;)

        Joo mutta se ei herätä samanlaista vastareaktiota kuin koulutus.
        Mikäs siinä jos ulkokuori riittää


      • Edelleen pinnallinen
        30+12 kirjoitti:

        Kieltämättä vähän hermostuttaa asenne, jossa arvostellaan muita, mutta piilotellaan omia kortteja. Työssäkäyvä ja työtön tuskin ovat rinnastettavissa, katsoi asiaa kuinka päin tahansa.

        Mutta meitä miehiä on monenlaisia. Annetaan naisten tehdä valinta ja lopetetaan kitinä, eikö niin? ;)

        Työsskäkäyvä ja työtön on täysin rinnastettavissa jos palkanmaksaja on sama taho. Eli yksityisenpuolen veronmaksaja. Olet ilmeisesit verosyöttiläs?

        Sinnule ilmeisesti kelpaa keski-ikäinen ei niin kaunis nainen. Ole hyvä vaan;)


      • 12+9
        Skeetsu kirjoitti:

        Tää on niin jännä juttu miksi joitakin rassaa se että joku haluaa koulutetun miehen.
        Jos molemmat ovat korkeakoulutettuja voi olettaa että he arvostavat kouluttautumista samalla tavalla ja löytyy muutenkin samanlaista arvopohjaa.
        Mulle yksittäistä kriteeriä tärkeämpää on samankaltainen arvomaailma.

        Kieltämättä samanlaisen koulutuksen hankkineet ihmiset ymmärtävät toisiaan keskustelussa helpommin jos käytetään alan omaa sanastoa tai viitataan johonkin kyseisin korkeakoulun omaan juttuun. Muille niitä joutuu selittämään.

        Ai missä on se ongelma, ongelma on siinä että _kaikki_ naiset tavoittelee niitä hyvätuloisia miehiä ja sitten ovat enemmin yksin kuin ottavat taviksen, vaikka olisi ihan hyviä miehiä tarjolla vaikka kuinka.


      • Edelleen pinnallinen
        Skeetsu kirjoitti:

        Joo mutta se ei herätä samanlaista vastareaktiota kuin koulutus.
        Mikäs siinä jos ulkokuori riittää

        Minua lähinnä säälittää naisten halu ylikorostaa koulutustaan ja ammattiosaamistaan.


      • oikeaaodetellessaNN
        Skeetsu kirjoitti:

        Joo mutta se ei herätä samanlaista vastareaktiota kuin koulutus.
        Mikäs siinä jos ulkokuori riittää

        Joo, komppaan "skeetsua" joillekkin riittää "se syvällisin osa ihmisessä" = kauneus

        Pitkää ja syvällistä parisuhdetta toivotellen :))


      • Edelleen pinnallinen
        12+9 kirjoitti:

        Ai missä on se ongelma, ongelma on siinä että _kaikki_ naiset tavoittelee niitä hyvätuloisia miehiä ja sitten ovat enemmin yksin kuin ottavat taviksen, vaikka olisi ihan hyviä miehiä tarjolla vaikka kuinka.

        Suomessa n. 1 070 000 sinkkutaloutta. Luulisi löytyvän sopivia parimuodostusmahdollisuuskai. Mutta eipä toimi markkinat enää. Tulevaisuudessa vielä huonommin, koska miesten suhtellinen koulutustaso ja ansiotaso laskussa naisiin nähden.


      • 6+18
        oikeaaodotellessaNN kirjoitti:

        Asenteesi ei miellytä, joten olet työtön tai työllinen koulutettu niin "ei kiitos" . Jos luit oikein aiemmat kirjoitukset, koulutus oli yks/eräs keskeisistä/oleellisista ominaisuuksista, mitä ihmisissä arvostan. Olen pahoillani, kun en ajattele asioista kuten sinä.

        En minäkään rehellisesti sanottuna sinua ottais, vaikka olisit kuinka rikas ja menestyvä töissäsi. Halusin vaan tuoda esille miten jauhat paskaa, vaikka voisit sanoa ihan suoraan että sinua kiinnostaa miehen ansiot, etkä turhaan selittäisi jostain henkisesti yhteydestä.


      • B0sstheme
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Suomessa n. 1 070 000 sinkkutaloutta. Luulisi löytyvän sopivia parimuodostusmahdollisuuskai. Mutta eipä toimi markkinat enää. Tulevaisuudessa vielä huonommin, koska miesten suhtellinen koulutustaso ja ansiotaso laskussa naisiin nähden.

        Ei ole mitään "hyviä miehiä" tarjolla vaan selkärangattomia ja munattomia häviäjämiehiä, jotka ovat elämäntapapummeja koska ("muidenkaan ei tarvitse") mitään omia arvoja, päätöksiä tai periaatteita ei ole olemassa. Harvassa on oikeasti fiksuja ja vastuuntuntoisia miehiä. Voittajat haluavat oikeasti tehdä mielekästä työtä yhteiskunnan, muiden, sairaiden ja köyhien hyväksi, vaikka olisikin paljon pummeja, rosvoja, pahiksia ja huijareita. Se kertoo naiselle kaiken oleellisen miehestä jos aitoa halua tehdä töitä ei ole. Kyllä korkeasti koulutetut ovat aina varattuja ja kouluttamattomat suomi24 luuserimiehet omaavat häviäjämentaliteetin ja ovat oikeutetusti sinkkuina.


      • Edelleen pinnallinen
        B0sstheme kirjoitti:

        Ei ole mitään "hyviä miehiä" tarjolla vaan selkärangattomia ja munattomia häviäjämiehiä, jotka ovat elämäntapapummeja koska ("muidenkaan ei tarvitse") mitään omia arvoja, päätöksiä tai periaatteita ei ole olemassa. Harvassa on oikeasti fiksuja ja vastuuntuntoisia miehiä. Voittajat haluavat oikeasti tehdä mielekästä työtä yhteiskunnan, muiden, sairaiden ja köyhien hyväksi, vaikka olisikin paljon pummeja, rosvoja, pahiksia ja huijareita. Se kertoo naiselle kaiken oleellisen miehestä jos aitoa halua tehdä töitä ei ole. Kyllä korkeasti koulutetut ovat aina varattuja ja kouluttamattomat suomi24 luuserimiehet omaavat häviäjämentaliteetin ja ovat oikeutetusti sinkkuina.

        Sinullekin on varmasti sopivan tasoinen kumppani saatavilla.

        Mutta koska kyseessä on markkina, joudut kilpailutilanteeseen ja saat sen mihin kykysi ja ominaisuutesi riittävät - eli itsellesi sopivantasoisen kumppanin markkinan mukaisesti. Saattaa toki olla alemmantason puoliso kuin unelmissasi toivot.

        Nythän tilanne on nuorten koulutettujen naisten kannalta todella "hälyyttävä" (jos pariutumiskriteerit ei muutu). Naisille ei enää riitä koulutettuja hyvätuloisia miehiä, koska naisistunut yhteiskunta on suuressa viisaudessaan päättänyt naisistaa yliopistot, virat, yms.


      • skeetsu
        12+9 kirjoitti:

        Ai missä on se ongelma, ongelma on siinä että _kaikki_ naiset tavoittelee niitä hyvätuloisia miehiä ja sitten ovat enemmin yksin kuin ottavat taviksen, vaikka olisi ihan hyviä miehiä tarjolla vaikka kuinka.

        Ei ne tulot vaan älykkyys, hyvä yleissivistys jne.

        Komealla mutta tyhjäpäisellä tai rikkaalla typeryksellä en tee mitään, ei kiinnosta. Korvien väliin on pitänyt kertyä jotain. Tunne-älykkäät miehet on todella harvassa.


      • 19+1
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Täytyy vielä kommentoida tätä tohtori/kirurgi-juttua. Olet siis ilmeisen fakkiutunut omaan ammattikuntaasi tai koulutukseen ja kuvittelet sen olevan jotenkin erityinen asia. Silloinhan sinun luulisi hankkineen esim. yliläärimiehen tai tekniikan tohtorin tai menestyvän toimitusjohtajan puolisoksi?

        Se, että vaikka olisit lääketieteen tohtori ei poista sitä tosiasiaa, että sinun pitää osata tehdä ruokaa, pyykätä ja siivota. Ja sinun pitää olla kaunis.

        Lääkäriystävilläni kyllä käy siivooja.


      • Edelleen pinnallinen
        19+1 kirjoitti:

        Lääkäriystävilläni kyllä käy siivooja.

        Tämä on juuri ongelma, nainen ei osaa hoitaa tonttiaan.


      • 30+12
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Sinullekin on varmasti sopivan tasoinen kumppani saatavilla.

        Mutta koska kyseessä on markkina, joudut kilpailutilanteeseen ja saat sen mihin kykysi ja ominaisuutesi riittävät - eli itsellesi sopivantasoisen kumppanin markkinan mukaisesti. Saattaa toki olla alemmantason puoliso kuin unelmissasi toivot.

        Nythän tilanne on nuorten koulutettujen naisten kannalta todella "hälyyttävä" (jos pariutumiskriteerit ei muutu). Naisille ei enää riitä koulutettuja hyvätuloisia miehiä, koska naisistunut yhteiskunta on suuressa viisaudessaan päättänyt naisistaa yliopistot, virat, yms.

        :D

        "Edelleen pinnallinen", hei! Tule pois tältä palstalta. Tytöt alkaa kohta kiusaamaan sua, kun sä olet niin helppo. Pistä nyt hyvä mies kone kiinni, please!


      • olipa kerran
        skeetsu kirjoitti:

        Ei ne tulot vaan älykkyys, hyvä yleissivistys jne.

        Komealla mutta tyhjäpäisellä tai rikkaalla typeryksellä en tee mitään, ei kiinnosta. Korvien väliin on pitänyt kertyä jotain. Tunne-älykkäät miehet on todella harvassa.

        Voisin kertoa sulle jotain mitä se koulutus kertoo älykkyydestä. Esim Jätin itse koulut aikoinaan kesken ja mulla oli päästö todistuksessa jotain 5keskiarvo, sitten myöhemmin elämässäni päätin huvikseni mennä takaisin kouluun, koska sitten kiinnostikin erilailla kuin silloin nuorena ja miten kävikään? Nostin saman keskiarvon yli 9, joten jos oisin vaan nuorena ollut kiinnostunut opiskelusta oisin voinut menestyä ihan loistavasti. Tarinan opetus oli että voi ne kouluttamattomatkin ihmiset olla ihan fiksuja, heitä on vaan kiinnostanut muut asiat kuin lukeminen.


      • asdfgsf
        olipa kerran kirjoitti:

        Voisin kertoa sulle jotain mitä se koulutus kertoo älykkyydestä. Esim Jätin itse koulut aikoinaan kesken ja mulla oli päästö todistuksessa jotain 5keskiarvo, sitten myöhemmin elämässäni päätin huvikseni mennä takaisin kouluun, koska sitten kiinnostikin erilailla kuin silloin nuorena ja miten kävikään? Nostin saman keskiarvon yli 9, joten jos oisin vaan nuorena ollut kiinnostunut opiskelusta oisin voinut menestyä ihan loistavasti. Tarinan opetus oli että voi ne kouluttamattomatkin ihmiset olla ihan fiksuja, heitä on vaan kiinnostanut muut asiat kuin lukeminen.

        päästötodistuksessa*


      • Edelleen pinnallinen
        30+12 kirjoitti:

        :D

        "Edelleen pinnallinen", hei! Tule pois tältä palstalta. Tytöt alkaa kohta kiusaamaan sua, kun sä olet niin helppo. Pistä nyt hyvä mies kone kiinni, please!

        Voisin vielä kertoa vielä sellaisesta megatrendistä trendistä kuin sinkkuus ja koneseksi.

        Tulevaisuus näyttää siltä, että suurin osa tulevien ikäluokkien ihmisistä jää sinkuiksi Suomessakin. Näinollen lapsiakaan ei paljon synny ja maailma pelastuu kuten vihervasemmistolaiset ovat toivoneet. Onneksi kuitenkin tuomme "lapsemme" Afrikasta, joten kansamme pelastuu;)

        Tulevaisuudessa, jo hyvin lähitulevaisuudessa keskimääräinen ihminen harrastaa seksiä ainoastaan itsensä ja koneiden kanssa. Seksirobotit yleistyvät. Virtuaalimaailmojen bordelleista tulee ihmisten suurta huvitusta, virtuaalikypärän näytöllä tapahtuu huimia asioita. Tosimaailmassa thaihierontarobotti antaa käsihoidon hieronnan lopuksi, baareissa on asiakkaiden käyttöön seksirobotteja jne.

        Parisuhteesta tulee kulttuurinen reliikki. Parisuhteessa olevia aletaan vainoamaan jne.

        Tulevaisuudessa nuorten miesten suosituin koulutussuunta ja ammatti on seksirobotitkorjaaja.


      • Skeetsu
        olipa kerran kirjoitti:

        Voisin kertoa sulle jotain mitä se koulutus kertoo älykkyydestä. Esim Jätin itse koulut aikoinaan kesken ja mulla oli päästö todistuksessa jotain 5keskiarvo, sitten myöhemmin elämässäni päätin huvikseni mennä takaisin kouluun, koska sitten kiinnostikin erilailla kuin silloin nuorena ja miten kävikään? Nostin saman keskiarvon yli 9, joten jos oisin vaan nuorena ollut kiinnostunut opiskelusta oisin voinut menestyä ihan loistavasti. Tarinan opetus oli että voi ne kouluttamattomatkin ihmiset olla ihan fiksuja, heitä on vaan kiinnostanut muut asiat kuin lukeminen.

        Niin koulutuksen väitetään kiinnostavan naisia vain rahan takia, siksi vastasin noin. Oppiarvo ei ole mulle välttämättömyys vaan se että sielä korvien välissä on jotain.
        Kaikki eivät menesty peruskoulussa, vaan löytävät myöhemmin mielenkiinnon muualla opiskeluun kuten sinä.


      • Skee

      • työssäkäyjä
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Työsskäkäyvä ja työtön on täysin rinnastettavissa jos palkanmaksaja on sama taho. Eli yksityisenpuolen veronmaksaja. Olet ilmeisesit verosyöttiläs?

        Sinnule ilmeisesti kelpaa keski-ikäinen ei niin kaunis nainen. Ole hyvä vaan;)

        Hah. :D

        Työssäkäyvä ja työtön on rinnastettavissa jos palkanmaksaja on sama? Mutta kun työtön ei palkkaa saa vaan tukea, muutoin olisi työssäkäyvä. Eivät siis ole rinnastettavissa.

        Jos suomesta muuttaisi pois jokainen työtön, eipä olisi suurta ongelmaa. Luultavasti menisi muilla entistä paremmin kun tarvitsisi vähemmän veroja maksaa heidän elättämiseensä.

        Jos suomesta muuttaisi pois jokainen valtion tai kunnan palveluksessa oleva työssäkäyvä - on lienee selvää että tämä koko paska kaatuisi omaan mahdottomuuteensa. Kuka kouluttaisi lapsia? Kuka estäisi räyhääviä juoppoja hakkaamasta sivullisia? Kuka sammuttaisi palavat talot? Kuka pelastaisi sen työttömän sohvaperunan hengen kun sydänkohtaus iskee?
        ... Ne kaikki työttömät vai? Taitaisivat olla kovin täystyöllistettyjä siinä vaiheessa.

        Ihan turha verrata pääosin hyödyllistä työtä tekeviä ihmisiä (vaikka tietysti sekaan mahtuu muutama turhakekin) ja yhteiskunnan verorahojen tuhlaajia toisiinsa.
        Se on puolestani ok, jos tilapäisesti on vaikea löytää töitä ja joutuu hetken aikaa valtion tuilla elämään. Se, että valitsee elämäntavakseen muiden työllä elämisen, on vaan säälittävää ja itsekästä. Täysin laillista kyllä, se myönnettäköön. Toivottavaa vaan että ne naiset ei tällaisia luusereita itselleen valitse.

        En muuten ole valtion enkä kunnan hommissa. En siis ole omia hommiani perustelemassa. Ihan itse työllistän itseni.


      • Nainen 31
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        En kyllä ymmärrä tätä; "tohtorin hatulla varustautunut huippukirurginainen".. Ehkä ammatillisesti huippu (tai sitten ei) ja yhteiskunnan rahoista elätettävä;)

        Millä tavalla jokin ammattiosaaminen tekee naiseta kiinnostavan, se tässä on se pointti mikä ei aukea. Naisessa kiinnostavaa on kauneus ja nuoruus, ja tietenkin luonne.

        Aika jännä, että itse olen 31- vuotias ja minulla on vientiä niin 18v. Nuorten miesten kuin vanhempienkin 20-45- vuotiaiden miesten kohdalla. Olen korkeasti koulutettu ja aika moni näistä miehistä arvostavat sitä.

        Saan ihan kenet haluaisin niin parisuhteeseen kuin vaikka panokaveriksi, mutta itse haluan katsella vielä.


      • olet siis iloinen
        työssäkäyjä kirjoitti:

        Hah. :D

        Työssäkäyvä ja työtön on rinnastettavissa jos palkanmaksaja on sama? Mutta kun työtön ei palkkaa saa vaan tukea, muutoin olisi työssäkäyvä. Eivät siis ole rinnastettavissa.

        Jos suomesta muuttaisi pois jokainen työtön, eipä olisi suurta ongelmaa. Luultavasti menisi muilla entistä paremmin kun tarvitsisi vähemmän veroja maksaa heidän elättämiseensä.

        Jos suomesta muuttaisi pois jokainen valtion tai kunnan palveluksessa oleva työssäkäyvä - on lienee selvää että tämä koko paska kaatuisi omaan mahdottomuuteensa. Kuka kouluttaisi lapsia? Kuka estäisi räyhääviä juoppoja hakkaamasta sivullisia? Kuka sammuttaisi palavat talot? Kuka pelastaisi sen työttömän sohvaperunan hengen kun sydänkohtaus iskee?
        ... Ne kaikki työttömät vai? Taitaisivat olla kovin täystyöllistettyjä siinä vaiheessa.

        Ihan turha verrata pääosin hyödyllistä työtä tekeviä ihmisiä (vaikka tietysti sekaan mahtuu muutama turhakekin) ja yhteiskunnan verorahojen tuhlaajia toisiinsa.
        Se on puolestani ok, jos tilapäisesti on vaikea löytää töitä ja joutuu hetken aikaa valtion tuilla elämään. Se, että valitsee elämäntavakseen muiden työllä elämisen, on vaan säälittävää ja itsekästä. Täysin laillista kyllä, se myönnettäköön. Toivottavaa vaan että ne naiset ei tällaisia luusereita itselleen valitse.

        En muuten ole valtion enkä kunnan hommissa. En siis ole omia hommiani perustelemassa. Ihan itse työllistän itseni.

        ja tyhmä veronmaksaja, et tajua systeemin dynamiikasta mitään. Valtiolta ja kunnilta voidaan potkaista saman tien 50% jengistä ulos. Eivät he tuota mitään erityistä hyvää. Ei ole ongelma heitää pihalle ja mitään suuria ongelmia ei tule . Em syöttiläsporukan elintaso toki laskee. Suuri osa valtion ja kuntien palveluista on kuitenkin täysin turhia, he työlistävät itse itseään. Markkinat korjaavat tilanteen. Tosin, sitähän ei kaltaisesi iloinen ja tyhmä veronmaksja tajua;)


      • et kuitenkaan
        Nainen 31 kirjoitti:

        Aika jännä, että itse olen 31- vuotias ja minulla on vientiä niin 18v. Nuorten miesten kuin vanhempienkin 20-45- vuotiaiden miesten kohdalla. Olen korkeasti koulutettu ja aika moni näistä miehistä arvostavat sitä.

        Saan ihan kenet haluaisin niin parisuhteeseen kuin vaikka panokaveriksi, mutta itse haluan katsella vielä.

        Ole päässyt parisuhteeseen, joten jatkappa vaan jakamista.


      • Kevättä rinnassa
        Edelleen pinnallinen kirjoitti:

        Ihan samoin jotkut haluavat kauniin naisen;)

        Elätkö ja seurusteletko sen kauniin ulkokuoren kanssa? Oletettavasti ulkoinen olemus herättää mielenkiinnon, mutta ainakin itsellä muut ominaisuudet toisessa saavat hänet loistamaan.. Koulutuksen merkitystä ei voi kiistää, se kun vaikuttaa paljon myös elämänasenteeseen ja itsetuntoon. Ainakaan itse en halua tyhjyyttä kolisevaa tynnyriä kumppaniksi, lähinnä oksettaa kommentit kauneudesta sellaisten suusta.


    • lottamari<3

      Mietin tuota ensikohtaamisen molemminpuolista vetovoimaa.

      Uskoin aikoinani itsekin siihen vahvasti, että siitä se lähtee ja ei muuksi muutu, jos sitä tunnetta ei heti synny että tuossa toisessa on sitä jotakin.

      Olen huomannut olevani väärässä. Joskus joku ei ensikohtaamisella herätä ja sytytä minkäänlaista tunnetta, mutta myöhemmin monien kesustelujen ja ehkä tapaamistenkin kautta tuo toinen saattaa muuttua silmissä aivan muuksi,.ja hänestä löytyä jotain mikä alkaakin kiinnostamaan ja saa herättelemään tunteita häntä kohtaan.

      Joskus on vaan annettava mahdollisuus myöskin sellaiselle ihmiselle ja suhteelle, joka näyttää aluksi toivottomalta ja jossa ei näyttäisi olevan kipinää ja kemiaa. Se kemia voi löytyä myöhemmin ja suhteesta muodostua paljon järkevämmällä pohjalla oleva kuin se heti jalat alta vievä ihminen ja huuma, jota me kaikki odotamme.

    • ATM-aisurille jämät

      Pariutumisen vaikeus on siinä, että nainen kuuluu AINA puhkaisijalleen. Muu on teeskentelyä.

      Eikä rumalla naisella tee mitään.

      • Klemdjruelnwjx

        Sinkut-palstan graffiti-trolli taas vauhdissa. Jokaiseen viestiketjuun on ujutettava oma tagi, asiayhteydestä viis.


    • Pidän rakastajaa

      AP:n kirjoitus on todella hyvä. Siinä on eräs pointti mitä monet eivät jostainsyystä sanoa ääneen:
      "Rakastajan rooli joko vapaan tai varatun naisen kanssa on monin verroin helpompaa saada. "

      Jos esim. mies on sinkku ja tapaa varatun naisen ja homma toimii. Niin silloin pitää vaan ottaa se nainen itselle siltä toiselta mieheltä. Ei ole rikos suomessa tälläinen toiminta. Elämä liian lyhyt leikkiä korkea "moraalista".

    • Kympin Nainen

      Hyvä ketju ja hyviä kommentteja.

      Itselle tullut tässä sellainen mielikuva, että nykyihminen kärsii jonkunlaisesta juurettomuudesta. Tämä näkyy esim. seuraavasti:

      Kovinkaan moni ei tunnu oikeasti tietävän mitä haluaa, vaan haluaa sitä mitä luulee, että hänen tulisi haluta - haluja/tavoitteita, jotka ehkä ovatkin enemmän muiden odotuksia kuin omia. Sitten kun nämä ”haluamansa” asiat saavuttaa, ne eivät tuota tyydytystä, koska ne eivät olleet omia toiveita alun alkaenkaan.

      Toinen juttu, on että vaikka tietäisikin mitä haluaa, ei tiedä kuinka siihen pyrkiä. Tai vaikka tietäisikin, niin ei uskalla. Syystä taikka toisesta.

      Kolmas juttu on, ettei osata elää hetkessä ja tavata toista ihmistä ihmisenä. Mennään treffeille pää täynnä ennakkoajatuksia. ”Ei tämä voi koskaan toimia, koska tuolla toisella on niin pienet lapset”, ”Ei tämä voi toimia, koska asumme niin kaukana.” ”Ei tämä voi toimia, koska taustamme/koulutuksemme on niin erilaiset”. Ei koskaan edes tutustuta treffikumppaniin ihmisenä, koska ennakkoajatusten verho (se kuuluisa kriteerilista) sen ehkäisee. ”Toimimisella” ei koskaan ole siis mahdollisuuttakaan, koska vaikka edessä istuisi Se Oikea, niin häntä ei tunnisteta verhon takaa.

      Neljäs juttu on, että omassa juurettomuudessaan on helppo havaita toisen virheet/puutteet ja antaa ohjeita muille. ”Jos tekisit näin, tai olisit hieman enemmän noin, niin takuulla x, y, z.” Esim. edempänä mainittu toisen ihmisen muokkaaminen omaan elämään sopivaksi – siis, anteeksi, mutta mitä vi##ua?!

      Niin, taisi mennä hieman sivuraiteillekin, mutta minusta ainakin on melko harvinaista tavata ihmisiä, jotka tietävät keitä ovat, jotka tietävät mitä haluavat ja jotka tietävät kuinka pyrkiä haluamaansa - ja uskaltavat sen tehdä, vieläpä niin, että samalla kunnioittavat ja arvostavat toisen ihmisen valintoja yhtä lailla.

      • 7+13

        Kyllä mä alunperin tiesin mitä oisin halunnut, mutta tulee niin paljon muuttujia yhtälöön ettei saa enää mitään selvää. Koska ei riitä että tietää mitä itse haluaa suhteelta, koska toinen osapuoli ei välttämättä tiedä ja sitten tulet jätetyksi. Loppuen lopuksi olet tilanteessa jossa olet edelleen yksin, vaikka en välttämättä _itse_ tehnyt edes mitään väärin.


      • Skeetsu
        7+13 kirjoitti:

        Kyllä mä alunperin tiesin mitä oisin halunnut, mutta tulee niin paljon muuttujia yhtälöön ettei saa enää mitään selvää. Koska ei riitä että tietää mitä itse haluaa suhteelta, koska toinen osapuoli ei välttämättä tiedä ja sitten tulet jätetyksi. Loppuen lopuksi olet tilanteessa jossa olet edelleen yksin, vaikka en välttämättä _itse_ tehnyt edes mitään väärin.

        Tai suhteen aikana voi toinen tai jopa molemmat tajuta haluavansa jotain muulta suhteelta kuin alunperin ajatteli.


      • Kympin Nainen
        7+13 kirjoitti:

        Kyllä mä alunperin tiesin mitä oisin halunnut, mutta tulee niin paljon muuttujia yhtälöön ettei saa enää mitään selvää. Koska ei riitä että tietää mitä itse haluaa suhteelta, koska toinen osapuoli ei välttämättä tiedä ja sitten tulet jätetyksi. Loppuen lopuksi olet tilanteessa jossa olet edelleen yksin, vaikka en välttämättä _itse_ tehnyt edes mitään väärin.

        Joo, olet ihan oikeassa, noinkin voi käydä, samoin kuin Skeetsun mainitsema tilanne - joskin etenkin tuo jälkimmäinen ehkä tapahtuu vasta myöhemmin suhteen aikana, ei siinä alkuvaiheessa.

        Tuo oma kommenttini oikeastaan pohjautuikin sekalaisiin havaintoihin matkan varrelta - minusta on yllättävää kuinka moni ihminen tuntuu olevan jollakin tapaa hukassa. Siis yllättävää nimenomaan kun 30 ikäisistä ihmisistä puhutaan. En oikein usko, että tässä iässä voi toisen ”kartturiksi” ryhtyä vaan jokaisen pitäisi oma suunta ainakin tärkeimmiltä osiltaan tietää.


    • Hessu A.

      Minusta keskeisintä kumppanin haussa ratkaisevaa on tiedostaa sekä keskittyä kaikkein keskeisimpiin kysymyksiin ja perusteluihin. No, mikä sitten on olennaista? Monille ihmisille kolme asiaa tuovat tyydytystä ja lisäävät onnellisuutta arjessa:
      - Ihmiset rakastavat tulla ympäröidyksi rakastamillaan ihmisillä.
      - Ihmiset rakastavat tehdä asioita, joilla on merkitystä.
      - Ihmiset rakastavat tehdä asioita, jotka tuottavat mielihyvää.

      Hyvässä parisuhteessa kaikki nuo kolme perusedellytystä yhdistyvät kierrosnumerosta riippumatta. En usko olevani ajatusteni yksin tai edes marginaalissa, mikä takaa lähtökohtaisesti avoimen ja myönteisen asennoitumisen lisäksi toivottavsti myös hyvän onnistumisprosentin.

    • Kis-kisu

      Toivomus-, ei vaatimuslistoja, on kaikilla eikä niitä pidä ottaa liian vakavasti. Useimmat ovat valmiita joustamaan monestakin asiasta jos kokonaisuus vaikuttaa sopivalta. Mutta jos minä esim. haluan lapsen niin ei kannata alkaa virittelemään mitään miehen kanssa, joka ei niitä halua. Lähes kaikki eronneet miehet joilla jo on lapsia, eivät enää halua enempää. Ne joilla ei vielä ole, ovatkin sitten kirjavampaa porukkaa. Halutaan kaikenlaista mutta ei ehkä tajuta mitä se arki tulee missäkin vaihtoehdossa oikeasti olemaan.

    • Gentle Man

      Aiheesta kemia on palstalla väitelty kyllästymiseen saakka - oma kantani on että iikjalatmeneealtafiilis jonka tuntee ensitapaamisella ei ole kemiaa, ja luultavasti täälläkin mainostettu pelimiesteoria on pitkälti oikeassa. Kemian syntyminen edellyttää halua ja taitoa käyttäytyä oikealla tavalla, mikä on harmi jos haluaisit ensiksi tutustua naiseen ilman peliä ja flirttiä.

      Sama pätee jyystäririnkeihin joissa naiset kuulemma pyörivät nelikymppisiksi. Suattaapi olla, suattaapi olla että naisista enemmistö kuitenkin haluaa miehen ja perheen. Itse veikkaan jälkimmäistä. Deittailuun koukkuun jääneetkin lienevät vähemmistö, suurin osa tyytyy vähempään kuin Herra Täydellisyyteen.

      Mitä tulee kriteereihin, voisiko kyseessä olla ainakin osittain harha? Tarkoitan sitä että jospa kriteerien määrä ei ole suurempi, mutta 30-40v nainen osaa pukea ne sanoiksi? 25-vuotias nainen saattaa vaatia ainoastaan "sitä jotakin" - mutta käytännössä sitä jotakin ei olekaan ilman urheilullisuutta, pituutta, kavereita, harrastuksia, statusta, rahaa, jne. 20-vuotias tyttö saattaa vaatia hauskuutta eikä muuta. Vaan entä jos ympärillä pärräilee tusinoittain miehiä kilpailemassa tytön suosiosta? Jos vain kaikista hauskin kelpaa viihdyttämään kun yökerhon ovat sulkeutuvat, lyhyt vaatimusten lista ei parannakaan 20v opiskelijapojan mahdollisuuksia. Taas kerran, yhteen sanaan voikin sisältyä paljon.

      Ja tietysti monet 30-40v naisten toivomuksista/kriteereistä/vaatimuksista ovat sellaisia jotka 30-40v mies pystyy täyttämään helpommin kuin 20-30v mies. Ainakin itse olen neljää kymppiä lähestyvänä totaalikokemattomana ikisinkkuna paremmassa asemassa kuin parikymppisenä.

      Olen myös huomannut että osa naisista bluffaa ;) Halutaan ikään kuin varmistaa että saataisiin pidettyä tiukasti kiinni pituusvaatimuksista ym...mutta sitten kun mies löytyy, kummasti se pätkä kelpaakin. Jopa minullekin on käynyt sillä tavalla että nainen puhuu ystävilleen kuinka pituus on seksikästä ja ehdoton vaatimus miehelle. Kaksi tuntia myöhemmin naista lyhyempi herra olisikin unelmien aviomies, kunnon saalis. Harmi kun nainen ei ollut alkuunkaan minun tyyppiäni. Jospa ensi kerralla sitten...

      • pohdiskelija

        Pelimiesteoriasta olet kyllä aika oikeassa.

        Se "kemia" on oikeasti paljolti kahta asiaa.. Ulkonäköä ja sosiaalista taitoa (pelimiehen taitoa) .

        Vaikken pelimies olekaan, niin olenhan minäkin sen huomannut että ainoa keino tehdä naiseen vaikutusta näillä tavis-lookeilla on ne pelimiesteorian keinot. Ihmiset on vain pohjimmiltaan eläimiä.

        Miehet haluavat kaunista naista (ja jokaista kaunista naista joita vaan voi saada).
        Naiset haluavat sitä itsevarmuutta huokuvaa komeaa ja miehekästä johtaja-urosta. Sitä joka on kaikkien naisten suosiossa, mutta jonka nainen haluaa omakseen.

        Miten tuota peliä molemmat sukupuolet sitten käytännössä pelaa...

        Naiset pukeutuvat paljastavan seksikkäästi ja käyttävät meikkiä parantaakseen ulkonäköään. Yrittävät näyttää kauniimmilta kuin arjessa ovatkaan. (Pukeudutaan ja meikataan itseään varten... joopa joo...)

        Miehet käyttävät kalliita autoja, vaatetyyliä ja muita ulkoisia tunnusmerkkejä viestiäkseen varallisuutta ja statusta. Tai treenaavat lihaksia viestiäkseen voimaa. Yrittävät olla aina itsevarmoja (klassinen: "mieshän ei eksyessään neuvoa kysy!").
        Hurmaava mies myös harjoittelee hurmaustaitojaan monen naisen kanssa. Käyttää samoja hyväksi todettuja repliikkejä, on jo ennalta käsikirjoittanut ja harjoitellut impulsiivisiltakin vaikuttavat lausahdukset ja teot. Soveltaa vain niitä kuhunkin tilanteeseen. Yrittää vaikuttaa itsevarmemmalta, hauskemmalta, korkeammalla statuksella olevalta sekä mielenkiintoisemmalta kuin arkena onkaan.

        Se kemia on aika teennäistä. Sitä harvoin esiintyy, jollei sitä tarkoituksella vähintään toinen osapuoli pyri. Ja pelimiehet/pelinaiset sen parhaiten taitaa.

        Ja jos onnistuu ja yhteen päädytään, niin sitten molemmat ennen pitkää ihmettelevätkin kun se arki ei ollutkaan yhtä juhlaa. Nainen ei olekaan niin kaunis arkena ilman meikkejä. Mies ei ollutkaan se hauska aina sanavalmis romanttinen hurmuri arjen keskellä.

        Sellaista se elämä on.. Jo molempien sukupuolten on pakko pelata tuota peliä tai jäädä yksin kun ei toista sukupuolta houkuta.
        Jollei sitten käy uskomatonta tuuria ja löydä sitä harvinaista "sielunkumppania", jonka kanssa jotenkin kaikki ajatukset osuu kohdalleen. Se sielunkumppani sitten varmaankin onkin jokaiselle jotain erilaista. Sitä ei voi yleistää. Sitä ei myöskään moni löydä. Sitä, millainen se henkilö olisi, ei varmaan myöskään moni etukäteen tiedä - ennen kuin sen oikeasti kohtaa.


    • Setä on vielä teini

      Meillä nollannella kierroksella olevilla yli 40-vuotiailla niitä haasteita vasta riittääkin! On hyvin vaikeaa päästä kokemaan ensimmäistä teinirakkauttaan, sukupuoliyhdyntää ja immenkalvon puhkaisemista seksuaalisesti omalla tasollaan olevan teinineitsytnaisen kanssa. Melkein kaikilta naisiltamme kun on jo immenkalvo nusautettu hajalle ennen 16-vuoden ikää, joten lainkuuliaiselle koskaan nussimattomalle miehelle on naistarjonta vähäistä.

      • Nuori tyttö

        Setä voi olla teini, mutta teiniä itseään hän ei tule saamaan. Kukaan alle 20 saati 30 nainen haluaa jonkun vanhan ikineitsyen. Itse olen 17v. Ja ällöttää tuollaiset "sedät", joita sinä edustat. Onneksi ikäisiäni sekä pari vuotta vanhempia poikia ja miehiä löytyy paljon.


      • Juuri näin
        Nuori tyttö kirjoitti:

        Setä voi olla teini, mutta teiniä itseään hän ei tule saamaan. Kukaan alle 20 saati 30 nainen haluaa jonkun vanhan ikineitsyen. Itse olen 17v. Ja ällöttää tuollaiset "sedät", joita sinä edustat. Onneksi ikäisiäni sekä pari vuotta vanhempia poikia ja miehiä löytyy paljon.

        Nuoretkin naiset haluavat tatuoidun jyystärin, panosonnin, ytmin.


    • Joseph Askold

      Mitä hiivattia? Itsehän olen neljääkymmentä lähentelevä eikä ollut mitään oleellisia vaikeuksia löytää jatkuvasti jonkinlaista sutinaa kun erosin vaimostani.

      Totuus on että tyhmyys on yhteisössämme läpitunkeva ominaisuus ihmisissä joten kukaan jolla on hiventäkään järkeä nupissaan ei kohtaa merkittäviä haasteita. Järjellä tarkoitetaan tässä myös sosiaalisia taitoja ja ns. perusarvoja joiden on syytä olla kohdallaan.

      Tarjontaa ja tilaisuuksia oli niin paljon että suosilla karsin kaikki alle 25v ja yli 30v naiset lähtökohtaisesti pois. Kaksi lastani entisestä liitosta ei tuntunut haittavan touhua, vain seulovan "ei lapsia" naiset omaehtoisesti pois joka helpotti seuranvalintaa huomattavasti, muille lasten kanssa sinut oleminen oli lähinnä positiivinen merkki että olen kuranttia tavaraa (ja loogistahan se onkin).

      Eipä näyttänyt myöskään kuralla oleva talous tai työttömyys haittavan montaakaan naista vaan olennaisempana nuo tuntuivat pitävän sitä että teen elämälläni kuitenkin jotain järkevää (osan ajasta). Samaten synkät sävyt nuoruudessa eivät kuin ehkä Korostaneet Karismaani.

      Mutta jokainen tekee esteratansa, voisin ehkä tekstisi perusteella saivarrella jotain ylianalysoinnista ja insinööriasenteesta jotka nyt eivät vaan toimi suhteissa... Oma henkilökohtainen kokemukseni on että toisen kierroksen kiertäminen oli monessa suhteessa helpompaa kuin aikoinaan ensimmäisten kynnysten ylittäminen. Jos tarve tulisi niin heittäytyisin kolmannellekin peloitta :)

      • Helkkari_sentään

        "... Oma henkilökohtainen kokemukseni on että toisen kierroksen kiertäminen oli monessa suhteessa helpompaa kuin aikoinaan ensimmäisten kynnysten ylittäminen. Jos tarve tulisi niin heittäytyisin kolmannellekin peloitta :)"

        Olet näemmä onnistunut vakuuttamaan itsesi että ero on ihan oukej. Lisäksi uskottelet itsellesi että lastesikin mielestä ero on ihan oukej. Nämä on lisäksi valjastettu ulkoiseksi vakuudeksi omasta kunnollisuudestasi. Jos sattuisi tulemaan vielä toinenkin ero, niin sekin on edelleen ihan oukej. Mitä sitä murehtimaan kun voi siirtyä suoraan heti kolmannelle kierrokselle. Toinen osapuoli syyttäköön itseään jos jää suremaan ja rakentamaan itselleen esteratoja. Voi Kristus!


      • Joseph Askold
        Helkkari_sentään kirjoitti:

        "... Oma henkilökohtainen kokemukseni on että toisen kierroksen kiertäminen oli monessa suhteessa helpompaa kuin aikoinaan ensimmäisten kynnysten ylittäminen. Jos tarve tulisi niin heittäytyisin kolmannellekin peloitta :)"

        Olet näemmä onnistunut vakuuttamaan itsesi että ero on ihan oukej. Lisäksi uskottelet itsellesi että lastesikin mielestä ero on ihan oukej. Nämä on lisäksi valjastettu ulkoiseksi vakuudeksi omasta kunnollisuudestasi. Jos sattuisi tulemaan vielä toinenkin ero, niin sekin on edelleen ihan oukej. Mitä sitä murehtimaan kun voi siirtyä suoraan heti kolmannelle kierrokselle. Toinen osapuoli syyttäköön itseään jos jää suremaan ja rakentamaan itselleen esteratoja. Voi Kristus!

        Olen vakuuttanut itseni siitä että lastenkin kannalta ero on parempi kuin paska liitto joka antaa sairaan mallin parisuhteesta. Ydinperheideologia on hieno jos se toimii, jos se ei toimi niin silloin sairautta on se että väkisin yrittää.

        Lapset eivät elä ja voi hyvin vanhempiensa liitosta vaan suhteesta vanhempiinsa jotka ovat liitossa tai eivät ole.

        Kysyttävää?


    • Canis lupus

      Ihan yhtä vaikeaa tai helppoa se on, oli sitten ekalla tai viimeisellä kierroksella. Aiemmat suhteeni ovat tehneet vaatimuslistalleni ihmeitä: juuri kukaan ei kelpaa. Siis nykyään, ja olen sinkku. Aion myös olla sinkku, kunnes löydän sen, joka vastaa vaatimuksiini. Sitä ennen ei mitään pelleilyjä. Miksi ihmiset kyselee aloittajan pohtimia kysymyksiä ylipäätään? Se on turhaa. Jos se oikeanlainen ihminen ei tule vastaan, se ei tule vastaan ja sinä et voi sille oikeastaan yhtään mitään. Ei auta, vaikka kuinka nettideittailisit ja vonkaisit baarissa, sillä HÄN ei välttämättä ole siellä. Miksi pitäisi tyytyä sellaiseen, joka ei miellytä? En tajua. Sitten syytellään naisia, joilla on kovat kriteerit? Miksi? Kaikki naiset eivät ainakaan itselleni kelpaa lähimainkaan, ja se on saletti homma niin. Ihmiset ei katso muuta kuin ulkonäköä ensinnäkään juuri sellaisten parissa, joita eivät tunne lainkaan. Ihan sama oletko kaunis jonkun mielestä, kun et sitä kaikkien mielestä kuitenkaan ole, eikä siitä tarvii muita syytellä, että voi voi kun kaikki eivät pidä juuri minusta. Ihmiset, jotka sopivat toisilleen, tietävät sen eivätkä voi tilanteelle itsekään yhtään mitään kun oikea sattuu kohdalle.
      Kai nyt ihminen saa oman kumppaninsa valita omien vaatimustensa mukaan? Ja miksei saisi?

      • Herra46

        Itse panen vain ja ainoastaan 22-27v tyttöjä, heitä kiinnostaa jännyyteni ja varakkuuteni. Ja tietenkin puolisoani panen myös.


    • karvaton kulli

      20-25 v naisiaon paljon helpompi iskeä kun 30-40 v naisia ja jostain syystä nuoret haluaa seksiä aina. Mielestäni en ole niin vetävän näköinen mutta olen pannut 7 eri naista tänä vuonna. Toki halusiin suhteen 30 naisen kanssa mutta ei niitä kiinnosta tai sitten ne haluaa rikkaan miehen.

    • nipo nipottaja

      Minusta perusongelma 35 - 50 vuotiaissa miehissä ja naisissa on se, että he haluavat toisella kierroksellaan parempaa puolisoa kuin mitä ovat tähän mennessä saaneet. Kun kumpikin sukupuoli yrittää päästä tasoaan parempaan kumppaniin käsiksi, niin saadaan aikaiseksi mahdoton yhtälö.

      Minä olen ollut vuosia sinkkuna. Huonoa en huoli, hyvää ei löydy. Olen tajunnut, että minun pitäisi alentaa kriteerejäni todella paljon, jotta saisin parisuhteen. Koska lapsia on siunaantunut, niin en tahdo tuoda kotiimme ihan ketä hyvänsä. Sen vuoksi tupakoiva ja alkoholia reippaasti käyttelevä mies on täysi mahdottomuus. Enkä kyllä itsekään tykkäisi, koska noita paheita ei ole minullakaan.

      Vapaana olevat vakavaa suhdetta etsivät miehet ovat usein taloudellisesti PA, alkoholinkäyttö ei ole ihan hallinnassa tai on mielenterveysongelmia. Paino ei ole oleellista, kunhan on aktiivinen ja tykkää esim. mökkeilystä.

      Tälläkin palstalla on paljon puhuttu rahasta. Yritin joitakin vuosia sitten parisuhdetta mieheen, jolla kaikki raha meni omiin huvituksiin (esim. baari ja rahapelit). Huomasin itsestäni sen, että katkeroiduin ajan myötä aika lailla, koska minä ostin kodin elektroniikan, maksoin nettiliittymät, vakuutukset jne. Mies siis asui luonani ja maksoi vain yhtiövastikkeesta ja sähkösta puolet. Mies reissasi paljon esim. Tallinnassa, mutta minulla ei ollut varaa lähteä, koska minun rahat meni esim. asuntolainan lyhennyksiin. En halua enää suhdetta mieheen, jota minun pitäisi "elättää", vaan haluan, että mies maksaa kunnolla oman osuutensa ruoista ja elämisestä jne. Ratkaiseeko raha? Kyllä ratkaisee siinä vaiheessa, jos muutetaan yhteen.

    • ToinenKierros,AP

      Ketjuun on tullut monia erittäin hyviä kommentteja aiheesta. Ensivaikutelmasta lottamari

    • liibalaabaa_

      Nuoret ehkä herkemmin hyppäävät suhteeseen, sillä pienen elämänkokemuksen vuoksi pienetkin asiat voivat tosissaan yllättää. Pienenä esimerkkinä vaikkapa oma ensimmäiseni. Hän oli työväenluokasta, minä porvariperheestä, enkä aivan todella tiennyt, etteivät kaikki ihmiset vaihda alusvaatteitaan päivittäin. Ei toki suhde siihen päättynyt, mutta kun tuollaisia ihmetörmäyksiä tulee paljon, aiheuttaa se turhaa märinää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe