Onko kukaan..?

Pääsiäis-Spekulaatio

Opiskelupaikan saamista ja siihen pyrkimistä voidaan ajatella kilpailutilanteena - tietty määrä ihmisiä laitetaan paremmuusjärjestykseen ja tietyn rajan ylittävät henkilöt valitaan muiden jäädessä ulos valinnasta.

Kun kyseessä on kilpailutilanne, voi hakijoiden järjestystä muuttaa kahdella tavalla:

a) parantamalla omaa suoritustaan
b) huonontamalla muiden suoritusta, jolloin nousee itse korkeammalle "sijalle"

Onko kukaan toiminut kohdan b mukaan? Jos esimerkiksi osaa jo opeteltavan materiaalin mielestään niin hyvin kuin mahdollista, ettei voi omaa suoritustaan enää parantaa, onko joku keskittynyt muiden suoritusten huonontamiseen?

Esimerkiksi kirjoittamalla valheellista tietoa, jos joku kysyy pääsykokeen aikaa tai paikkaa, vastaamalla tahalleen vääriä tietoja? Tai lainaamalla useista kirjastoista samoja kirjoja, jotteivat kaikki välttämättä saa ainakaan heti kirjoja käsiinsä? Muilla tavoin? Jokainen hakija, joka ei osaa tulla pääsykokeeseen oikeaan aikaan, ei ole kilpailemassa, eli näin voi parantaa omaa suoritusta. Jokainen hakija, jolla on vähemmän aikaa lukea pääsykokeeseen, on helpompi "vastustaja" pääsykokeessa.

Ajatuksia..? (teoreettista pohdintaa)

8

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peliteoreetikko

      No, käytännöllisesti ottaen aika ja paikka löytyvät internetistä ja uskoisin jokaisen luottavan siihen sen sijaan, että kyselisi tuttaviltaan tai keskustelupalstoilta.

      Kirjojen lainaaminen: Parempi vain, että joku muu lainaa pääsykoekirjojen ulkopuolista materiaalia, koska niistä hankitulla tiedolla ei tee pääsykokeessa mitään. Siis turhaan lukemista.

      Disinformaatiota voi toki levittää niin paljon kuin tykkää mutta kuulopuheisiin ja netin palstojen mölinään osataan suhtautua kriittisesti.

      Nimittäin aika monella on varmastikin käynyt mielessä tämä esittämäsi kilpailunäkökulma ja kanssakilpailijoiden kampittaminen, joten terveellä järjellä varustettu pyrkijä suodattaa kaiken kuulemansa ja lukemansa ja keskittyy luotettavaan tietoon sekä ennen kaikkea siihen, mikä on tärkeää: asioiden opetteluun ja lukemiseen.

    • :D jekkuilija

      On:

      -menee kokeeseen paskan ja hien hajuisena

      - pyydä paria kavereitasi tekemään sama

      - ramppaa tai pyydä kavereitasi ramppaamaan vesassa koko ajan

      Jeccu :D

    • jeccu:D

      Toinen ammattilaisvinkki on nyysiä kaikki vessa- ja talouspaperit koesalien läheisistä vessoista.

    • Pröfessional

      Ammattilaisvinkkejä pukkaa. Psyykkaaminen tulee ajoittaa koetta edeltävälle puolelle tunnille. Toimiva taktiikka on kavereiden kanssa kierrellä toistelemassa muille kokelaille, ettei heillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia ja katsoa kuinka joka kolmas alkaa itkeä. Myös ison ja äänekkään kohtauksen järjestämisellä voidaan rikkoa toisten keskittyminen. Palkkaa vaikka pari denaa remuamaan muiden salien luona.

      Paras kikka on kuitenkin repiä pääsykokirjasta sivuja ja saliin jonotettaessa ujuttaa niitä toisten taskuihin. Sitten vain vessaan mennessä kerrot valvojille havainnoistasi jaeurauksena on toisten varma hylkääminen. Tällä taktiikalla on mahdollista eliminoida huomattava joukko kilpailijoita.

    • rantarak rules

      Kerran Hgin oikiksen pääsykokeessa jaettiin nidottujen paperipinkkojen ja konsepten lisäksi yksittäistä monistetta. Olin sellaisen käytävän viereisellä paikalla ja kysyin tenttivalvojalta, mitä hän oikeastaan jakaa ja sain ko. paperin.

      Jostain syystä asiasta nousi sitten suurempikinhaloo, sillä seurauksella, että valvoja kysyivat koko ylipiston juhlasaliin ahtautuneelta väeltä, että ketkä eivät ole saaneet irtomonistetta. Ainakin pari sataa ihmistä viittasi ja paperit jaettiin.

      Kyseessä oli kaavoitustehtävä, jossa rakennettavia taloja piti piirtää jonnekin niemennotkoihin ja lähelle järven rantaa lain mukaan. Tehtävässä nimenomaan pyydettiin myös piirtämään ne paperille.

      Jälkikäteen olen miettinyt,että minä olisin saanut sen karttapohjan ihan vaan kuiskaamalla lähimmältä valvojalta, kun hän kulki ohi. Jos kukaan ei olisi uskaltanut sitä pyytää, niin hei hei kaikki 200, joilla sitä ei ollut ja tervetuloa taas ensi vuonna samaan aikaan ja paikkaan.

      • joooo-o

        No olisikohan ollut aika helppo riitauttaa tuo asia pääsykokeen jälkeen, jos sitä ei olisi tosiaan huomattu. Todennäköisesti kaikki olisivat saaneet täydet pisteet kyseisestä kysymyskohdasta, kuten usein toimitaan silloin, jos kysymyksenasettelussa tai aineistossa on virhe.


    • Jesus
    • huhheijakkaa

      Spekulaatio on inänsä turhaa, koska kukaan ei yksinkertaisesti pysty osaamaan pääsykoekirjoja niin hyvin, että niiden kertaaminen olisi turhaa. Asian voi testata vaikka niinkin yksinkertaisesti, että katsoo, kuinka hyvin osaa kirjat sanasta sanaan ulkoa.

      Ja todellakin kannattaa mahdollisimman hyvin terrorisoida muita hakijoita, niin tulee oikein mukavaa, jos osa näistä kuitenkin pääsisi sisään. Saisi sitten jatkossakin opiskella ihan itekseen.

      Ja jos joku on niin typera, ettei osaa itse tarkistaa pääsykoeaikoja ja paikkoja, niin ei ole kyllä yliopistoonkaan asiaa. ja sillä ei ole merkitystä kuinka paljon niitä hakijoita on, vaan sillä, että itse on niiden sadan-parinsadan parhaan joukossa. Jos ne parisataa tyyppiä on motivoituneita superopiskelijoita, niin ei ole merkitystä, vaikka joku kokeilija jäisikin pois. Eli kannattaa vaan keskittyä siihen omaan lukemiseen ja miettiä, että sillä tavalla voisi hyötyä muista hakijoista, että tsemppaatte toisianne.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe