Raijan ajatuksia 21.4.2014, lue ja ymmärrä

Vierula ja Tikanmäki

Todella asiallinen ja paikkansapitävä kirjoitus näin toisena pääsiäispäivänä.

Asko Kauranen huutaa siis: "ristiinnaulitse". tekijät .Hän on löytänyt tekijän/t.

Samalla kun tutkailin, että miten rinnevaara on tässä asiassa toiminut.

Hän on selvittänyt, ettei Oulun rikospoliisista ollut lähtenyt Jokilaaksoihin kuin

ainoastaan Heikki Hankilan asia. Oulun rikospoliisista oli annettu puhelimitse

tieto, ettei muita asiakirjoja ole siirtynyt Piispaselle Jokilaaksoihin.

Eikä avointa asiakirjavaltakirjaa ole annettu muuhun tarkoitukseen kuin Heikki

Hankilan asiassa, joten POLIISI VOI IHAN HYVÄLLÄ SYYSLLÄ KYSELLÄ NÄILTÄ HERROILTA, jotka ovat olleet asioissa mukana. Karmavuo on myös
ilmoittanut kyselyyn poliisille, ettei laukkasesta tehty tutkintapyyntöä. Sehän oli raakatekstinä hallituksessa, josta "joku" saattoi sen poliisille, ilman lupaa ja
ilman avointa-asiakirjavaltakirjaa (21.6.2011), joka kuitenkin ilmaantui Kaurasen,rapon,aittokosken,savolaisen valtuustoaloitteeseen 29.8.2011 § 53
koskien selvityspyyntöä siitä, kuka keksi laittaa poliisille laukkasesta tutkinta-
pyynnön, vaikka kaupunginhallitus oli päättänyt, ettei sitä tehdä.

Miksi valtuuston alolite velvoittaa virkamiehiä, valmistelijoita ja esittelijöitä töihin. Tutkisivat itse aikaansaannoksiaan. ( A Kauranen oli valt.vpj siihen aikaan. Liekö ollut kokouksessa tarina ei kerro, voisi tutkasta pöytäkirjasta)

30

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tittelintuuraaja

      Voi, sanonko mikä? Ettäkö herrat asialla, olisivat keskenään nyt asioista selvillä, mitä tuota hallinnossa enää setvitään. Kysytttäköön seuraavassa valtuustossa kaikkien kuullen kuka lähetteli omia lappujaan, siinähän se sekin selviää? Vaihtoehtojakin näyttää olevan vähän?

    • Der Alte

      Onko muuten muilla kuin kaupunginhallituksen jäsenillä käytössään hallituksen kokousmateriaali?

      Onkohan muuten muitakin ilman kaupungin logoa olleita papereita ole ilmaantunut julkisuuteen virallisissa yhteyksissä?

      • Aloite tekstareista

        Aloitteen voisi tehdä myös siitä, onko valtuuston kokouksien yhteydessä lähetetty tekstiviestejä. Näin on kuulemma tehty. Taitaa eräskin hallituksessa istuva saanut, on kuulemma näyttänytkin sen . Kuka, mitä, häh?


      • Aloitebuumi
        Aloite tekstareista kirjoitti:

        Aloitteen voisi tehdä myös siitä, onko valtuuston kokouksien yhteydessä lähetetty tekstiviestejä. Näin on kuulemma tehty. Taitaa eräskin hallituksessa istuva saanut, on kuulemma näyttänytkin sen . Kuka, mitä, häh?

        Hyviäkin aloitteita on tehty. Miksiköhän ei 27.5.2013 104 kohdassa oleva aloite ei ole edennyt? Onhan se toki laaja-alainen, mutta silti. Kuka päättää missä järjestyksessä aloitteet käsitellään.


    • surkeutta tulvillaa

      No, virkamiehet päättää. Lähetetään eri hallintokunnille valmisteltavaksi.

      Tämä esitys kuntalaisten/kaupunkilaisten kuuleminen, kuuluu kaupunginjohtajalle ja kaupunginhallitukselle.

      Tässä hyvä esimerkki tästä "vanhoollisten toiminnasta", tehdään,eikä kansa saa
      tietää, mitä tehdään. Uutisoidaan "pravdassa", niin se on hyvä kansalle.

      Näin se muuten on tosi.

    • Miksi mellakka

      Mikä on tämä ihmeasia, jota palataan uudestaan käsittelemään muodossa tai toisessa. Tavallisesta ihmisestä tuntuu, että asia (laukkanen) on loppuun käsitelty.

      Poliisi antoi päätöksen, että ei rikosta.
      Laukkanen tiedotteessaan oli tyytyväinen asian ratkaisuun.
      Ratkaisu selkeyttää asian, sillä kaupunginhallituksen virallisesti allekirjoitetussa pöytäkirjassa on esittelyteksti, jossa mainitaan epäilys omaan pussiin pelaamisesta.
      Poliisin ratkaisusta ei kukaan liene valittanut. Kaikki lienevät tyytyväisiä.

    • Tulta munille ??!!

      http://raijanajatuksia.blogspot.fi/
      Pääsiäisen aika alkaa olla ohi. Luoja on hellinyt meitä kauniilla säällä. Aamuaurinko, lintujen viserrys, kevään kaikkinaiset merkit pysäyttävät miettimään kiitollisena elämän kauneutta. Nauttikaamme siitä.
      Mutta luottamushenkilönä, ja nyt jopa syytettynä aloitteen muodossa, katson tarpeelliseksi ottaa kantaa asiaan, joka on askarruttanut mieltäni.
      Ensiksikin maaliskuun valtuuston kokouksen pöytäkirja ei ole laadittu kokouksen kulun mukaisena.
      Sellaista osaketta liitteineen, "Selvitys kahdesta Tutkintapyynnöstä" pykälä 35 ei esityslistalla ollut. Siitä ei myöskään kokouksessa päätetty! Siitä päätettiin, että tarkastuslautakunta velvoitetaan selvittämään KHO:lle tehtyä valitusta. Asko Kauranen esitti samaan kohtaan selvitettäväksi myös Sami Laukkasta koskevaa tutkintapyyntöä. Näistä tehtiin päätös pykälässä 34 kohdassa a. Kuitenkin saman pykälän kohtaan B on kirjattu, vastoin kokouksen kulkua A Kaurasen selvityspyyntö.
      Itse teen aina kokouksista tarkat muistiinpanot. Olenkohan ymmärtänyt väärin?

      Sitten pykälä 35 liitteineen. Mistä se tulla tupsahti pöytäkirjaan? Puheenjohtaja, pöytäkirjan laatija ja pöytäkirjan tarkastajat ovat vastuussa siitä, että pöytäkirja laaditaan kokouksen kulkua vastaavasti. Kyseisen kohdan kirjaus on aiheuttanut valtavaa kohua. Kokousta seuranneen yleisön taholta olen saanut yhteydenottoja, joissa asiaa on hämmästelty. Laitoin tekstiviestit K. Kinnuselle oman tunnon kysymyksenä, onko hänen mielestään pöytäkirja oikein, vastausta en ole saanut. Saman kysymyksen laitoin myös toiselle pöytäkirjan tarkastajalle Kauko Tikkaselle, vastausta en saanut!
      Meillä on erilaista moraalia. Itse en ikinä hyväksyisi pöytäkirjaa, joka ei vastaa kokousta, en vaikka minua pyydettäisiin, selitettäisiin, palkittaisiin, hyvitettäisiin...

      Sitten, mitä tulee itse kokouksen kulkua vastaamattoman kirjauksen sisältöön.
      Ensiksikin, tutkintapyynnön tekijää on perätty poliisia selvittämään. Kun viime kauden hallitusta on siitä syytetty, teimme Pekka Päivärinnan kanssa muutama kuukausi sitten Jokilaaksojen poliisilaitokselle selvityspyynnön. Ilkka Piispaselta tuli jokin viikko sitten päätös; ei rikosta, tutkinta päätetty. Toisaalta ihmettelen, miksi Laukkanen ei itse tee tutkintapyyntöä.

      Nyt valtuutettu Asko Kauranen on ilmeisesti tutkinut asian, kun aloitteen liitteessä kertoo oman näkemyksen tapahtumien kulusta.
      Hän toteaa selkeästi, että minä olen sen tehnyt! Kaurasta voi tietysti onnitella, hän on löytänyt syyllisen. Nyt vaan tuomio täytäntöön.

      Mutta, niin Kauraselle kuin muillekin tiedoksi: minun kädestä ei moista asiakirjaa ole lähtenyt.
      Vastausta pitäisi perätä ehkä lähempää, ehkä poliisilta. Mistä ilman kaupungin vaakunaa ja ilman valtakirjaa tullut tutkintapyyntö tuli. Eihän vaan Hankilan papereissa ollut valtakirja jotenkin joutunut toiseen tarkoitukseen?
      Jos ja kun asia selviää, onkohan minulla oikeus tehdä kunnianloukkaussyyte aiheettomasta tuomiosta, jonka Kauranen on minulle langettanut julkisuuteen. Olen harkinnut sitä jo nyt. Voisihan siitä tehdä aloitteen seuraavassa valtuustossa. Tarkastuslautakunta ja tilintarkastusyhteisö voisivat käsitellä molemmat aloitteet. Aloitteen, jossa pyydän selvittämään mihin Kaurasen tuomio perustuu ja onko kyseessä kunnianloukkaus ja mikä siitä on tuomio. Tulisivat molemmat samalla kertaa. Ja mikäli tarvitsen tuomarin apua, saanen käyttää kaupungin lakimiestä/lakimiehiä?

      Lyhyesti vielä viime hallituksen pöytäkirjasta. Pykälässä on em. asia on hallituksen päätöksellä siirretty eteenpäin. Kuitenkaan en löydä kohtaa, jossa hallitus olisi täytäntöön pannut maaliskuun
      valtuuston kokouksen päätöksiä. Kohdassa 148 helmikuun valtuuston kokouksen päätösten täytäntöönpanoissa asia on ovelasti yhdistetty esittelytekstiin. Esittelytekstin loppuun on Kaurasen aloite lisätty. Se ei sinne kuulu. Missään ei ole valtuuston 35 pykälän täytäntöönpanoa.

      Kiire on saada allekirjoittanut tuomiolle. Tuomio on Kauraselta tullut, nyt vain rangaistus Kalevi Lehtomäen johtamalta orkesterilta tilintarkastusyhteisöineen.
      Rangaistusta odotellessa, toivotan kuitenkin aurinkoista kesän odotusta.
      JK. Olen nukkunut yöni hyvin.
      Ystävyydellä
      Raija Leppäharju

    • sic transit jne.

      Nyt kun on tehty aloite valtuustossa tutkintapyynnöistä niin eikö kannattaisi kaivella koko lentokenttäsoppa perin pohjin. Lentokenttäsopasta siinä aloitteessa alun alkujaan on kysymys. Vähintään ajalta 2000 - 2012, mieluummin alusta saakka jos löytyy papereita niin pitkälle.

      Selvityksessä käydään läpi:
      1) yhtiön osakkaat ja näiden tekemät sijoitukset yhtiöön
      2) yhtiön hallitukset ja toimitusjohtajat sekä näiden vastuut
      3) kaupungin edustajat yhtiössä sekä näiden vastuut
      4) kunnan- ja kaupunginjohtajat sekä näiden vastuut
      5) kaupunginhallitukset ja näiden vastuut
      6) tarkastuslautakunnat ja näiden vastuut

      Selvityksen on annettava vastaus siihen, miten on jouduttu tilanteeseen, jossa kaupungin kassasta siirretään rahaa yhtiölle vaikka yhtiön paperit eivät olleet juridisesti kunnossa. Kuka, mitä, missä, milloin, miksi? Miksi ei valvottu, tiedotettu omistajalle, hoidettu kaupungin etua?

      Jatkossa olisi hyvä edellyttää avustuksia maksettaessa, että osakkaat osallistuvat omistustusosuuksien suhteessa yhtiön avustuksiin. Millähän perusteella nyt yksi osakas on joutunut avustamaan yhtiötä kun muut ovat vain "maanneet pankolla"?

      Selvityksen lopputulokseksi ei kelpaa, että "siinä nyt yksi yhtiö nyt vain jäi huomaamatta hallinnossa".

      Selvityksen voisi julkaista vaikka Pyhäjärven Sanomien erikoisliitteenä.

    • Mitä käteen?

      Noin se tietysti on. Rahallisesti ajatellen, nyt ollaan tekemisissä minimaalisten menetysten kanssa. Kuitenkin, jos kaupunki tarvitsee moraaliopetusta, niin tutkimus on tehtävä niin tarkoin, ettei jää kiveä käännettäväksi. Maksaa kyllä paljon, meinaan, ettei siihen selvityksen tekijäksi kuka tahansa kelpaa, koska eivät tähänastiset kaupunginhallituksetkaan ole saaneet tämän enemmän aikaiseksi eikä poliisilaitos, eikä muutkaan viranomaiset.

    • nyt on se aika

      Olen vahvasti sitä mieltä, että Lentokenttä on annettava nuorille vaikkapa Jokamiesluokan pyörittäjille.
      Mutta , sinne on haettava sellainen työnjohto/nuorisoasiamies, joka tekee ja antaa vahvuuksia nuorille elämää, tarkoitan elämää varen. Perheet ovat yksin, tämä on yksi tapa lähteä mukaan.
      Eikös tämä herra Guru ole senverran terveydellisistä syistä estynyt käyttämään lento-oikeuttaan, että nyt
      Kaupunginvaltuusto, tehkää jotain. Kymmenientuhansien rahojen siirrot tuonne kentälle, se on parasta jättää nuorien harrastuksiin.

      • Kannatetaan

        Jos jokamiesluokan pyörittäjä saa tällä öiseen aikaan kylällä liikkuvan nuorison pois autorallia harrastamasta ja taajamaa roskaamasta niin sinne vaan ja äkkiä, lentokentälle.
        Siellä voi bemaria ja muuta peltilehmää vinguttaa ja elää kuin pellossa.
        Kerran kuukaudessa sitten porukalla jokamiesluokan ympäristön siivoustalkoot pystyyn.


    • mikä on ???

      Joo, jos on pätäkkää Raimolla , niin ei ole vähäistä Raijallakaan.

      Valtuutettu Asko Kauranen syyttää ihan virallisessa pöytäkirjassa Raijaa ja Tita Rinnevaaraa rikoksesta, johon kaupunginhallitus ei ole tehtynyt päätöstä.

      Nyt on rikoslaki otettava esiin.......

    • koneisto pyörii

      Miten tarkkaan täytäntöönpanossa yleensä noudatetaan päätöksiä?
      Rupesin lukemaan pöytäkirjoja tuosta lentokenttä-laukkasasiasta. Kaupunginhallitus oli käsitellyt useampaan otteeseen kenttäasiaa, jonka seurauksena Karmavuo on valmistellut sanamuodot Laukkasta koskevalle tutkintapyynnölle. Joku käsky siihen on täytynyt olla.
      En löytänyt kaupunginhallituksen päätöstä, että tutkintapyyntö tehtäisiin tai että se jätettäisiin tekemättä. Kai siitä on joku päätös tehty. Netistä ei löytynyt. Oudon tapaista asioiden hoitamista.
      Rahaa on kulunut ja kuluu koko ajan.

    • kaverit

      Uskomtonta toimintaa. Miten Kaurasen asiana jätetty aloite oli niin kiireinen, että ei ehditty kokouspöytäkirjassa olevia päätöksiä laittaa hallituksen päätöksellä täytäntöön.
      Se ihmetyttää, että Kauranen kävi tuomariksi? Miksiköhän, en ymmärrä. Kenen painostuksesta, sillä askohan on niin miellyttävä herrasmies, ettei hän itse olisi moiseen ryhtynyt.

    • Kannatan reformia

      Pitkä yhteinen historia kätkee melko varmasti sisäänsä sellaista, mitä on vaarallista päästää julkisuuteen.
      Syyllisyys saa ihmiset toimimaan siten, kuten nyt Pyhäjärvellä kaupunginhallinnossa toimitaan.
      Valtaisa valitus ja vastavalitusrumba, ja työhön tulo-ja työn tekemisen estotoimenpiteet ja häikäilemätön syyllistäminen.
      Raija on toiminut luottamustoimessaan sydämellä, suomalaisen sisun ja rehellisyyden avulla, ja nyt hänet pitää kaataa kanveesiin, ettei Rinnevaara saa tukea häneltäkään.

      Toistan, kaupungin johtoportaikossa jyllää synkkä syyllisyys ja povea polttaa tunnustamattomat hämärät ja arveluttavat päätökset sekä oman edun nimiin ohjattuja maksuposteja.

    • valtuutetun vastuu

      Kyllä nyt Raijaa kepitetään ja ihan syyttä.
      Syy on siinä, että unohdettaisiin taas Jukka Tikanmäen ja kumppaneiden kaupungin varojen käyttö omaan tarkoitukseen. Laskujen selvittäminen on pääasia. Senhän antoi taannoin valtuusto tehtäväksi. Tikanmäen on annettava selvitys sanotaan pöytäkirjassa.

    • ?????????----

      tikanmäki rinnevaara rinnevaara tikanmäki rinnevaara rinnevaara-----

    • o tempora, o mores

      Lukekaa lentokenttäyhtiön hallituksen 22.6.2011 jättämä tutkintapyyntö ja annetut vastaselitykset. Näistä selviää aika paljon siitä, millaisia ovat menettelytavat olleet itse kullakin.

      • Pätäkkätä

        Kyllä. Luottamus Tikanmäen syyttömyyteen vahvistui entisestään. Kannattaa lukea koko Tikanmäen vastine!


    • Vastausta vailla

      Asiakirjoista löytyi vain Tikanmäen antama selvitys. Avasi perspektiiviä asioiden kulkuun ja toimintaan. Kaupunki ei ollut vastannut vaikka oli kysytty. Mitä tuommoinen on?

      • Paska ämmä

        Laukkanen asia on ratkaistu. Kauranen on rajannut syylliset. Enempi kuin polliisi. On tämä sotkemista. Olen kuulolla. Leppäharjun bloki lienee totuutta. Jos se on syyllinen, on on se paska ämmä!!!


      • Paska Leppis
        Paska ämmä kirjoitti:

        Laukkanen asia on ratkaistu. Kauranen on rajannut syylliset. Enempi kuin polliisi. On tämä sotkemista. Olen kuulolla. Leppäharjun bloki lienee totuutta. Jos se on syyllinen, on on se paska ämmä!!!

        Juuri niin, paska ämmä. Ottakoot syyt niskoilleen. Toisaalta sääliksi käy.
        Leppäharjun tuntien, en rehellisempää immeistä tunne.
        Koettakaa nyt helvetisti saada jotain tämän paikkakunnan eteen jottain


      • Anna Ajopuu
        Paska Leppis kirjoitti:

        Juuri niin, paska ämmä. Ottakoot syyt niskoilleen. Toisaalta sääliksi käy.
        Leppäharjun tuntien, en rehellisempää immeistä tunne.
        Koettakaa nyt helvetisti saada jotain tämän paikkakunnan eteen jottain

        Leppäharjuhan tosiaan vaan ajautui siihen laittomuuksien ryppääseen edellisellä hallituskaudella.


    • on tämä hommooo

      Hei Haloo!!!!

      Mahtavaa. Kauranen veti oikeasta narusta. Pani porukat tappelemaan vanhasta, selvittämättömästä asiasta. Herrat, jotka tietävät, mitä tekivät, ovat hiljaa ja muut selittää heidän puolestaan.

      NYT ON AIKA puhua Lakiasiantoimisto Peltonen LMR oy:n selvittämättömästä 50 000 euron laskusta, Tässä lasksussa sanotaan olevan Rapon,Tikanmäen, piipon ym:n yksityisten tekemien valitusten vastineita maksetuksi kaupungin varoista.

      Puhukaa nyt "aidasta, älkää seipäistä".

      Lankaan lentäneet----

      • Oma lehmä

        On se kyllä tuo valtuuston pöytäkirja luettuna päin petetä . Hallitus täytäänpanossa ei ole mittään järkeään miten Tikkanen K. On voinut rehtinä voinut hyväksyä kokouksen Kulkua Vastaamattoman kirjauksen . Haloo. Onko miten urheilumiehellä oma lehmä ojassa?


      • Joukko
        Oma lehmä kirjoitti:

        On se kyllä tuo valtuuston pöytäkirja luettuna päin petetä . Hallitus täytäänpanossa ei ole mittään järkeään miten Tikkanen K. On voinut rehtinä voinut hyväksyä kokouksen Kulkua Vastaamattoman kirjauksen . Haloo. Onko miten urheilumiehellä oma lehmä ojassa?

        Leppäharju tilille. On muuten kusetusta. Myssymieatintää . Tulee mieleen miksi Laukkanen ei tee tutkintapyyntöä?


      • ...................

    • ------------------+

      Siis 5.8. Karmavuo oli soittanut poliisille että "kaupunginhallitus ei ole tehnyt päätöstä." On eri asia tehdä päätös ja eri asia tehdä tutkintapyyntö.

    • Onhan tuo hommoo

      On ihan teijän ommoo hommoo ja tuttua semmosta.

    • paperit salaisia

      Mutta-- kuka on tekijä??? Siinäpä herroilla tutkailtavaa!!
      Siis, kuka kavalsi??!!??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe