cipralex, seronil + muut ssri-myrkyt

kevätpörriäinen

Näistä lääkkeistä on joo keskusteluja, mutta mitä enemmän ne on, sitä herkemmin ihmiset ehkä kieltäytyvät syömästä noita paskalääkkeitä.

Kohta on oman masennusdiagnoosin kymmenvuotispäivä, onnea sille, ja ikää on alle kolmekymmentä. Ensimmäinen masennukseni alkoi pikkuhiljaa, en oikeestaan tiedä milloin kun en edes tiennyt mitä masennus on. Se oli joku musta synkkä juttu, josta kärsii vain häiriintyneet ihmiset - sellasen kuvan olin saanut koulusta ja kotoa, vaikka äiti oli koko lapsuuden enemmän tai vähemmän masentunut, ja iskälläkin omat sekavammat kautensa, ei noista asioista puhuttu. Kiitos kuitenkin vanhemmilleni, että eivät pakottaneet mua syömään lääkkeitä vaikka psykiatrin mielessä olin lääkityksen tarpeessa.

Reilu viisi vuotta sitten hakeuduin itse sairaalahoitoon. Avohoito olisi varmaan riittänyt, ellen olisi päästänyt tilannetta niin pitkälle. Mitään lääkkeitä en ollut syönyt, vaikka masennuskaudet, paniikkihäiriö mua kiusasivat. En halunnut sammuttaa tunteitani, enää en vaan jaksanut kiduttaa itseäni. Tiesin, etten selviäisi kauaa yksin. Sairaalassa mulle määrättiin Mirtatsapiini pienellä annoksella unettomuuteen (joka oli vain pikku ongelma, nukuin kuitenkin joka yö) ja jossain vaiheessa aloitettiin Cipralex. Vihasin lääkkeitä. Mirtatsapiini helpotti mun oloa kun sain pään pimeeksi joka ilta, päivisin olisin halunnut olla selvinpäin. Minä itse. Pelkäsin muuttuvani lahnaksi, tahdottomaksi, turpoavani, saavani ne kaikki mahdolliset haittavaikutukset, joita lääkärin mukaan ei Cipralexilla ollut.

Sairaalasta päästyäni loppui lääkitys, enkä oikeasti muista, että kahden kuukauden Mirtatsapiini-kuurin jälkeen olisi ollut mitään vieroitusoireita. Ahdistus alkoi käydä liian isoksi ja käytökseni oli kaikin puolin vittumaista, joten suostuin aloittamaan Cipralexin uudestaan. Parin kuukauden jälkeen olin helvetin masentunut ja KYVYTÖN keksimään itse ulospääsyä ongelmistani.

Seuraavana keväänä lopetin Cipralexin (tai Cipramil se taisi silloin olla) ja muutaman viikon päässä potki. Näkökenttä tärisi, hikosin, oli huono olo ja vaikka olin fyysisesti paremmassa kunnossa kuin ikinä elämässäni, yhtäkkiä hengästyin ja väsyin kaikesta. Siinä sivussa mulla oli muutaman viikon Levozin järkyttävään ahdistukseen, ja melkein kaikki ne mun kauhukuvat lääkkeiden haitoista toteutui. Olin tunteeton, hidas, tyhmä, tiesin kuoleman olevan se ainoa oikea ratkaisu, ehkä zombimaisuus vaan pelasti mut kun en pystynyt tappamaan itseeni. Vainoharhoja, pelkoja, vihaa, eristymistä. Niitä toi lääkeyhdistelmä mulle teki.

Nyt taas olen lopettanut Cipralexin, kun olin muutaman päivän syömättä sitä ja huomasin, ettei mulla iskekään se perinteinen kolmannen lääkkeettömän päivän epätoivo. Silti otin lääkkeen, koska on mun pää varmaan kärsinyt seinään lopettamisesta. Meinasi mennä jalat alta, oli heikko ja epämukava olo, aina kun avasin suuni, sieltä tuli jotain sekavaa. En tiedä olisinko yksin huomannut tuota oloa, mutta äijäkaverini mielestä olin taas sekaisin, ja että mitä lääkäri sanoo. Varmaan, ettei todellakaan johdu Cipralexista tai "kokeillaan sitten jotain muuta".

Tänään viikko ilman Cipralexia, päässä potkii. Ei yhtä pahasti kuin viimeksi kun lopetin. Olen vihainen, surullinen, väsynyt. Mua vituttaa kun tiedän, että aivot järjestäytyy uudestaan pääkopan sisällä. Olisipa tää edes särkyä, niin voisi turruttaa sen buranalla, mutta tuntuu vaan, että aivot muljuu. Nestettä mun kehosta on lähtenyt, aamulla huomasin miten kädet ja jalat näyttää taas normaaleilta. Nilkat ei ole enää turvonneet ja pakota. Nukkunut olen ilman pahimpia painajaisia, totuus vaan alkaa paiskoa päin naamaa. Olen helvetin riippuvainen muista ihmisistä, koska viime aikoina oma itse on tuntunut vieraalta ja omien asioiden hoitaminen ollut melkein mahdotonta, olen keskittänyt kaiken läheisiini. Ja nyt on paska katkera olo, mutta samalla tiedän, etten hajoa ilman muiden apua kun en ole sitä tähänkään asti vastaan ottanut/saanut, ja että ilman Cipralexia olen taas minä. En kylmänjärkevä, lempeä, vitun lahna. Musta tulee varmaan aika ärsyttävä lähiaikoina ja saatan ajautua pahoihinkin riitoihin, mutta TUNNEN, RAKASTAN, VIHAAN. Olen mustasukkainen.

Parasta tässä paskassa on se, että nyt mulla ei ole sitä "apua", jonka lääkkeistä saa. Mikään ei auta/pakota mua ottamaan etäisyyttä itseeni, otan itse jos sen koen olevan tarpeellista. Mun on selvittävä omillani. Ja aina kun noin ajattelen, pärjään paremmin.

Lähinnä vaan oman vitutuksen purkua, mutta harkitkaa tarkasti, jos teille ssri-paskaa tyrkytetään. Hetken apu, helpotus, pidemmän päälle ei ehkä niinkään.

14

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parannusta
    • psychopharma torture

      Ikävä kuulla, että sinäkin olet joutunut psykiatrian uhriksi. Vanhempasi olivat fiksuja, kun eivät lähteneet sinua pakottamaan myrkkykäyttöön. Harmi, että myöhemmin kävelit itse ansaan. Kaikki SSRI:t aiheuttavat ahdistuksen ja masennuksen lisääntymistä ja kroonistumista viimeistään pitkällä aikavälillä. Psykiatrit eivät ole usein tietoisia edes jakamiensa aineiden yleisimmistä haittavaikutuksista tai mahdollisista seuraamuksista.

      SSRI:t toimivat uppereiden tavoin ja niitä verrataan lääketieteesssä usein amfetamiineihin niiden samankaltaisuuden vuoksi. Suhteellisen yleisiä haittavaikutukset ovat esimerkiksi tunteiden turtuminen tai kato, ahdistus, agressiot, ärsyyntyneisyys, itsetuhoiset ajatuksetkin. Yleensä lähes kaikki saavat näitä viimeistään pitkässä käytössä. SSRI:t ovat siitä petollisia, että ne hämäävät käyttäjää luulemaan auttavansa, koska ensivaikutus voi usein olla miellyttävä. Kun käyttöä sitten jatkaa kuukausia tai vuosia alkaa haitat kertymään hitaasti ja valtaosa ei osaa niitä yhdistää ainekäyttöön. Paljon kuulee selityksiä liittyen ikääntymiseen ja "mielisairauteen", vaikka todellinen syypää on aine (myrkky) itse.

      Sitten seuraava ansa on luulla lopetuksen yhteydessä tulevia vieroitusoireita "mielisairauden" paluuksi. Lääkärit yleensä ruokkivat tätä harhaluuloa osaamattomuuttaan ja tietämättömyyttään. Aivovaurioista, joita moisten huumeiden käyttö voi aiheuttaa ei kukaan alalla rohkene edes hiiskua.

      Jos haluat oppia ymmärtämään psykiatriaa ja mitä sinulle on oikein järjestelmässä tapahtunut suosittelen vierailemaan sivustolla www.cepuk.org, Council for Evidence-Based Psychiatry. Sieltä saat todellisten mielenterveysalan ammattilaisten, eri Iso-Britannian yliopistoiden psykiatrien ja professorien, selittämänä miksi sinutkin hoidetkiin niin päin persittä. Samalla opit tuntemaan psykiatrin alan luurankoja ja virhekäsityksiä sekä lääkäreiden että heidän asiakkaittensa ajatusmaailmassa. Sivuostolta on linkkejä runsaasti myös vertaisten, psykiatrian uhrien, forumeille sekä vieroitussivustoille ja niin edelleen. Tsemppiä sulle!!

      • Kiitos SSRI

        Kiitos cipralexin olen tänään elossa. Lopettakaa se jeesustelu ssri lääkkeistä.


      • otatko?
        Kiitos SSRI kirjoitti:

        Kiitos cipralexin olen tänään elossa. Lopettakaa se jeesustelu ssri lääkkeistä.

        Huijaat ja sen takia moni menettää terveytensä.

        Otatko vastuun?


      • Kiitos SSRI
        otatko? kirjoitti:

        Huijaat ja sen takia moni menettää terveytensä.

        Otatko vastuun?

        Otan. Otatko sinä itsemurhista vastuun?


      • näin on
        Kiitos SSRI kirjoitti:

        Otan. Otatko sinä itsemurhista vastuun?

        Lääkkeet lisä itsemurha-alttiutta.

        Kaikissa koulusurmissa surmaaja on käyttänyt SSRI-lääkettä.


      • Kiitos SSRI
        näin on kirjoitti:

        Lääkkeet lisä itsemurha-alttiutta.

        Kaikissa koulusurmissa surmaaja on käyttänyt SSRI-lääkettä.

        Äläpä kirjoittele packaa tänne.


      • ssri.org

    • gettopsyk

      Kyllä ciprat turruttaa ihmistä kokemusta on mutta silti hyvämieli alla, mutta olen ajatellut lopettavani tämän lääkkeen koska ihminen kyllä pärjää itsensä kanssa kun osaa ajatella oikein ja psyykata itseään kaikki eivät osaa tätä taitoa. joillekkin jotka ovat iha siellä itsemurhan partaalla niille voi ollakkin apua etteivät tapa itseään. mutta ovathan lääkkeet "myrkkyjä" jotka muuttavat aivojen toimintaa. Itse ennen ciprojen aloittamista pössyttelin välillä ja selvitin ajatuksiani sillätavoin. ja selvinpäin olo oli helpompaa kun oli päässyt edes yhden päivän rauhoittumaan kuukaudessa kannabiksen avulla ja miettimään päänsisäisiä ongelmia, mutta kannabis ei sovi todellakaan kaikille ja eihän sitä tarvitse nyt mitää "aineita" että selviää, mutta itselle on auttanut. kunnes en jaksanut salailla perheeltäni ja joiltain läheisiltäni pössyttely ja kerroin avoimesti että budhaa palaa noin 1-3krt KK, ja selvisi että monet läheiset ihmiseni eivät hyväksy kannabista. yritin selittää mutta aina tuli huutoa takaisin ja päätin sitten lopettaa sen käytön ja muutaman kuukauden päästä pää oli taas niin sekaisin että pakko oli hakea apua lääkäristä ja sieltä sitten ciprat määrättiin. En ennen ymmärtänyt mutta nyt ymmärrän. Lopetan ciprat vaikka siinä taitaa mennä vähän aikaa kun ei niitä voi yhtäkkiä lopettaa koska en halua helvetillisiä vierotusoireita, ja jatkan pössyttelyä noin 1-3 krt/kk jokapäiväinen pössyttely ei ole hyväksi terveydelle.

    • 3+3

      "Meille kerrotaan, että likipitäen jokaiseen tuntemukseen ja vaivaan on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Ja ilolla me ne otamme vastaan: ratkaisu on helppo, nielaistaan pilleri ja jätetään kaikki kipeät ja vaivalloiset muutokset tekemättä. Tai otetaan piikki tai pilleri siinä vakaassa uskossa, että kolesterolilääkkeen, aspiriinin ja lukemattomien rokotusten ansiosta kuolemaa ei ole. Lääketeollisuus tästä kehityksestä on toki mielissään; vakavien sairauksien todella tarpeelliset lääkitykset eivät ole läheskään niin tuottoisia kuin ihmisten peloilla ja ahdistuksella saatu voitto."

      Leena Furubacka (yleislääkäri)
      http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5388

      • syntinen mies

        Jeesus rakastaa meitä kaikkia rukoilkaa häntä, kun elämä menee persiilleen. Jeesus kyllä auttaa.


    • behappy53234453
    • SSRI/SNRI=POISON

      Älytöntä myrkkyä! joka on pilannut 2 hyvän ystäväni elämän ja kehon.

      • 4+19

        Hei. Voitko kertoa tarkemmin? Mitä tarkoitat, että on pilannut elämän ja kehon? Mitä ongelmia tullut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe