Remmirähjääjän koulutus VINKKEJÄ?

turhautunut..

Omistan päälle vuosikkaan rottweileruroksen, joka vaihtoi meille kotia noin 1,5kk sitten.
Minulla on aiemmin ollut koiria, muttei kenenkään kohdalla ole ollut remmirähjäystä ohitustilanteissa..
Käyn sosiaalistamassa (siedättämässä) koiraa paikallisen koirakerhon koulutuksissa, joissa alkukankeuden jälkeen rauhoittuu mutta heti kun toinen koira tulee viittä metriä likemmäs alkaa rähinä. (ymmärrän ettei iholle tarttee ketään päästääkään, mutta esim näyttelyitä/kokeita varten olisi hyvä kun ei suurimmin välittäisi toisista koirista)
Lenkillä ollessa ei voisi kuvitellakaan ohitusta kuin korkeintaan kauempaa kiertäen makupalojen avulla.

Miten yleinen ongelma tämä remmirähjäys on murrosikäisillä uroksilla ja millä keinoilla olette siitä päässeet eroon/pääseekö siitä koskaan ns eroon että koira ei välittäisi vastaantulevista koirista yhtään ilman makupaloja tms?

Kuitenkaan joka lenkillä ei vastaan tule edes koiria joten emme pääse ns tositilanteissa usein tätä ohitusta harjoittelemaankaan..

Tiedän myös että ongelmana on yleensä taluttaja ja koetankin petrata kokoajan omaa suhtautumista ohitustilanteisiin, kieltämättä parin läheltäpititilanteen jälkeen välillä on hermostuttanut...
Koira on muuten todella kuuliainen ja leppoisa, ottaa kontaktia ja ollaan opeteltu perustokoa ym mitä sille ei ensimmäisessä kodissa oikein olla tehty eikä kovin paljoa sosiaalistettukaan :/

Mutta jos jollain olisi hyviä vinkkejä millä päästäsiin eroon tästä ongelmasta :)

3

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Koiran remmirähjäystä lisää tuo teidän vielä aika lyhyt aika tutustumiseen. Luottamus ei kasva nopeasti, saattaa mennä vuosikin, ennenkuin koira on täysin luottavainen. Alistuvuus ei siis osoita luottamusta.
      Teidän tapaus on tyypillinen, otetaan pentu, ei virikkeellistetä, sitten täyteen kokoonsa kasvaneen pennun kanssa ei pärjätä, luovutaan ja uusi omistaja joutuu laiminlyöntien korjaajaksi.

      Pitäisin välimatkan tarpeeksi etäällä, juuri vain siinä, missä koira on vielä rauhallinen. Antaisin koiran katsella, mutta itse en huomioisi. Kauppakeskuksen penkki tai vastaava vilkasliikenteinen paikka, johon koiran voi laittaa kiinne. Siinä tutkaillessaan koira oppii, että nuo menee ja tulee, mutta omistaja ei reakoi. Ajan myötä ei koirakaan enää reakoi, vaan saattaa käydä makuulle. Silloin voi alkaa kaukaa ohitusharjoitukset. Kaulapanta löysällä, mutta remmi lyhyellä, varmistamassa, ettei koira riuhtaise. Kun nämä kaukaa ohitukset sujuvat, voi alkaa vastaan tulijan kohtaamiset. Siinäkin aluksi suunnanvaihto, eli kun koira alkaa tuijottamaan, niin se viedään pois tilanteesta.

      Koirakerhon "siedätyksissä" ei saa antaa tilanteita, joissa koira pääsee haastamaan. Tämä jää helposti tavaksi, jota koira alkaa toteuttamaan. Siedättäisin siis aluksi kaukana ja koiran sietokyvyn mukaan. Nameja en käyttäisi missään koulutuksessa. Namiton koulutus tuo omistajalle koiran osaamisen näytön. Koira tekee siis käskyt omistajalle, eikä herkkupalan takia. Usein käy myös niin, että koiralle ei enää kelpaa mitkään makupalat, kun opittu hyökkäävyys on palkitsevampi koiran mielestä.

      Remmirähjäys on tavallaan koiran perimässä. Ns. kova pentu ei piittaa ohikulkevista koirista, ei siis uhottele. Sen kiinnostus on muussa liikkuvassa, kuten polkupyörät, linnut ym. Tottelevaisuuskoulutus on todella tärkeä. Siinä omistaja joutuu vaatimaan koiralta ja koiran kunnioitus kasvaa.

      Sulla on ihan kaikki mahdollisuudet saada siitä hyvä koira, tuon murkkuiän tasaannuttua. Paljon riippuu sinusta, miten suhteenne kehittyy. Älä siis anna koirallesi tilanteita, joissa se saa käyttää valtaa.

    • Harri 1111

      Kannattaa muistaa että koiralta ei pyydetä mitään, vaan koiralta vaaditaan. Toistoja voi joutua tekemään satoja tai tuhansia ja omistaja ei saa olla se joka antaa periksi. Pikkuhiljaa, 10m, jos rähjää, korjataan, kun ei rähjää 9m, jos rähjää korjataan... jne. Kannattaa opetella itselle ja koiralle sopiva korjaus. Itse napautan kaulalle tai kannikalle ja jos ei auta niin käännän hihnasta naaman poispäin.

      Meidän jurrikat ei siedä haukkumista tai muutakaan rähjäämistä. Jos vastaantulija on rauhallinen, niin ovat meikäläisetkin. Jos vastaantulija räyhää niin varsinkin emä on menossa "rauhottamaan". Näin se tekee pennuillekin kotona: niskasta kiinni ja ketoon, kunnes rauhoitutaan. Ärsytyskynnystä yritän nostaa reilusti, jotta räksytystä opittaisiin sietämään paremmin.

    • Katso...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe