Voiko Multi Installerin ajo kahdesti hidastaa peliä?

philosoraptor

Mietin vaan johtuuko tämä nyt siitä, että ajoin täyden downloads kansion sims3packit lisälatausten jälkeen uudelleen packageiksi ja peli hidastui ladatessa roimasti vai siitä että vahingossa latasin ns. "liikaa"?

Jos syy on Multi Installerin niin voinko tehdä mitään ilman että joudun poistamaan kaikki ladatut?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis onko sinulla samat tiedostot nyt mods kansiossa tuplana? Entä poistitko muunnetut Sims3Pack tiedostot pois Downloads kansiosta? Et kai mennyt muuntamaan myös keittiötasoja tai saarekkeita jos sinulla niitä oli Sims3Pack muodossa?

      Kun muunsit nuo Sims3Pack tiedostot, niin ei kai ne ole yhä asennettuna käynn.sovellutukseen?

      Mikä on Mods kansion koko ja mikä on Downloads kansion koko?


      En usko että vika on MultiInstallerin, sillä itse käytän sitä aivan jatkuvasti, koska en käytä Sims3Pack tiedostoja ellei se ole aivan välttämätöntä (Store, keittiötasot).

    • philosoraptor

      Mods kansiossa ei ole mitään tuplana ja Sims3packit on toistaiseksi vielä Downloadseissa, vaikka ne onkin jo muunnettu packageiksi. Keittiötasoja jne. taisin kyllä tosiaan muuntaa packageiksi pari kappaletta ainakin haun perusteella. :D

      Käynnistyssovellusta en saa edes auki vaan avaan pelin tiedostoista. Packagesien koko on 515 Mt ja Downloads tällä hetkellä 358 Mt.

    • philosoraptor

      Mods kansion koko siis on 515 Mt koko levyltä, eikä Packagesien.

    • Ok, eli kaikki ne tavarat ym. jotka on muunnettu package muotoon, niin niiden Sims3Pack versiot pitää siirtää jonnekin muualle Downloads kansiosta, esim. oma kansio toiseen asemaan. Ne eivät myöskään saa olla enää asennettuna käynn.sovellutukseen.

      Nuo koot näkyy olevan vielä suht pieniä, joten tuskin hidastuminen määrästä johtuu.

      Tosiaan keittiötasoja, saarekkeita sekä moduulisohvia ei saa muuttaa package muotoon. Se rikkoo niiden tiedostorakenteen, eikä ne toimi pelissä enää okein. Myöskään kuvioita (patterns) ei saa muuttaa package muotoon. Niille käy samoin.

      Epäilisin että jokin tiedosto ei ole nyt tykännyt hyvää tuosta tiedostonmuutoksesta. Ethän vain vahingossa muuntanut mitään storen tavaraa, jotka myös ovat Sims3Pack muodossa Downloads kansiossa?

      Kannattaisi kokeilla pelin aukaisua niin että siirrät Mods kansion väliaikaisesti työpöydälle. Näin näet onko vika siinä.

      • ...samalla tietenkin cache tiedostojen poisto. :)


    • philosoraptor

      Tiesin kuvioiden muuttokiellosta, mutta nuo tasot, saarekkeet ja muut tuli kyllä yllätyksenä. Kiitos. kokeillaanpa...

    • philosoraptor

      Poistin tietääkseni kaikki epähuomiossa packageiksi muutetut Storen kamat, ja ne keittiötasot jotka tiedostohaulla löysin mutta silti pelin lataus kestää pidempään kun yleensä?
      Kaupunkiin ladatessa se tuntuu jumahtavan juuri sinne loppusuoralle. :D Millähän noita tiedostoja nyt voisi etsiä? Dashboard vaan kaatuu ennen kuin edes aukeaakaan.

    • Sinuna aloittaisin nyt kaiken puhtaalta pöydältä eli tehdasasetuksilla. Eli siirrät koko Sims 3 kansion työpöydälle ja avaat pelin, jolloin tilalle syntyy uusi puhdas Sims 3 kansio. Sen jälkeen sulje peli tallentamatta ja kopioi sieltä vanhasta kansiosta kaikki tärkeät tiedostot tuonne uuteen kansioon, eli Saves, Library ja Saved Sims(jos niitä on).

      Tämän jälkeen asenna vain ne sims3Pack tiedostot jotka täytyy asentaa käynn.sovellutuksen kautta. Nyt kokeile toimiiko peli ok. Jos toimii, niin siirrä Mods kansio paikalleen ilman ladattuja ja testaa peli. Jos edelleen toimii ok, niin aloita nyt vähissä erissä siirtää ladatut takaisin.

      Suosittelisin heivaamaan pois kaikki ne jo valmiiksi muunnetut ladatut, jos sinulla vain on kaikki Sims3Pack tiedostot tallella ja muuntamaan ne uudelleen pienissä erissä, esim. 10-15 kpl kerrallaan. Näin pystyt olemaan varma mitä kaikkea tuonne Packages kansioon menee. Voit tietenkin testata vanhojakin pienissä erissä mutta itse tekisin kaiken uusiksi. Storen tavaroita ei voi muuntaa.

      Muista että tuonne Packages kansion sisälle voi luoda alikansioita, jolloin ladatut on helppo järjestää, esim. hiukset, meikit, vaatteet, huonekalut, ym. omiin kansioihinsa. Myös modeille ja default -tiedostoille kannattaa olla ehdottomasti oma kansio, jotteivat ne sotkeudu muitten ladattujen sekaan.

      MultiInstallerin alalaidasta kannattaa ruksia kohta "Rename files..." ellei se ole ruksittu, sillä tällöin ohjelma säilyttää muuntovaiheessa ladatun nimen, jos se vain pystyy.


      Kannattaa muistaa että jos koneessa on vähänlaisesti RAM muistia, niin ladattujen määrä vaikuttaa, vaikka kovalevymuistia olisikin tarpeeksi, varsinkin jos on vielä useampia lisäosia. :)

      • ...vielä latausjoista... mitä enemmän pelissä on ladattuja, niin sitä enemmän se vaikuttaa pelin latausaikaan, vaikkei itse pelaaminen hidastuisikaan. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe