Mikä venemyyjiä vaivaa?

Seagu

On tässä kevään aikana useampaan kertaan tullut ihmeteltyä suomalaisten venemyyjien asennetta ja asiakaspalvelua. Jos kauppa ei muutenkaan ilmeisesti kovin vilkasta ole, niin ei tällainen meininki sitä ainakaan paranna.

Itselläni on ollut useaa merkkiä vaihtoehtona joista olen koittanut tarjousta eri puolelta suomea saada. Kovin nihkeää tuntuu olevan, tarjouksia on saanut odotella melko tovin, ja perään jo kysellä että tuliko se oma pyyntö perille kun ei kuulu vastausta. Sen jälkeen saattaa joku kyhäelmä tulla.

Vai johtuuko kaupantekohaluttomuus siitä että asioi s-postilla/puhelimella ja leimataan "kyselijäksi" joka ei kuitenkaan mitään osta. Valitettavasti melkein kaikki isommat ja pienemmätkin liikkeet joissa on omaan tarpeeseen sopivia veneitä ovat etelässä.
Täältä helvetistä asti ei ihan helpolla tule lähdettyä testaileen myyjien asennetta. Sekin on kerran tehty ja jos myyjä ei osaa kertoa oikeastaan mitään, puhumattakaan asenteesta(seisoo kädet taskussa hiljaa) niin miten sellaisen kanssa mitään kauppoja voi tehdä.
Pari asiallista tarjousta on sentään tullut mutta niissä veneet ns. kakkosvaihtoehtoja, mutta tilanne näyttääkin menevän siihen että valitsenkin parhaan myyjän, en niinkään venettä.
Pitäisi tajuta että jos on sijoittamassa kymmeniä tuhansia kamppeeseen niin kyllä sitä odottaisi myyjältäkin jonkinlaista asennoitumista asiaan.

Autokaupassa on monenlaista hullua mukana, mutta aina ne ovat olleet innokkaita myymään ja asiallisia ainakin omalla kohdalla.

18

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+1

      Osta käytetty, käytetyn myyjillä on enemmän intoa saada vene myydyksi.

    • Seagu

      Totta, ja niille ei edes kukaan maksa palkkaa siitä ^^

    • No need to buy......

      Ruotsi, Englanti ja Saksa ovat paikkoja joista kannataa kysellä tarjouksia. Suomalainen lättäpää venekauppias on kuin manne joulutorilla, ei vaan saa myytä mitään.

    • Myyjä vai MYYJÄ

      Puhutko nyt ammattimyyjistä vai näistä yksityisistä oman veneen myyjistä?

      • No need to buy......

        koominen käsite Suomessa, "ammattimyyjä", kun kyse on venealasta ;) Sellaisen olen yhden tavannut 1990-luvulla, sen jälkeen alalla pääsääntöisesti törmaa "ammattipuolellakin" vain koijareihin, joihin verrattuna autoalan koijarit ovat ammattitaitoisia. Osittain sama porukka kauppaa autoja ja veneitä, yms. kulkuveuvoja.


    • Seagu

      ammattimyyjistä. Onhan siellä tottakai asiansa osaaviakin.

    • tom von retee

      Se on ainakin varma merkki että alalla menee kehnosti kun eivät halua ottaa vanhaa venettä vaihdossa. Itse olen yrittänyt vaihtaa vm 1990 7 metristä venettäni usealle välittäjälle mutta heille ei kelpaa vaihdossa mitään tai jos kelpaa niin max 10 vuotta vanha pulpettivene. Mistäköhän suomesta löytyy enään uusveneilijöitä niin paljon että business kannattaisi.

    • Seagu

      Itselläni ei ole edes vaihtovenettä. Soutuvenettä nyt on aivan turha tarjota, eikä siitä mitään edes saa.

    • Täyspaskoja kaikki

      Nämä Suomen venekauppiaat ovat täyspaskoja. Kaikki. Ostakaa ulkomailta välitysvene, älkää Suomesta mitään muuta kuin korkeintaan yksityiseltä.

      Olen tehnyt täällä kolme venekauppaa ja jokaisessa niissä on ollut omanlaisensa ongelmat. Tässä viimeisimmässä ilmeisesti myytiin vene jota ei ole olemassakaan. Ilmeisesti pääsen poliisille seuraavaksi asioimaan.

      Veneliikkeistä mikä tahansa sitäpaitsi saattaa nyt mennä konkurssiin minä päivänä hyvänsä. En tiedä mitä tapahtuu jos olet tehnyt venekaupan ja liike menee nurin ennen kuin se vene on luovutettu. Älkää maksako mitään ennenkuin se vene on omassa pihassa, omilla papereilla.

    • venemiäs.

      Jos oikeasti noin p..kaa on palvelu, ni laita reilusti liikkeen nimi, nitietää muutkin olla edes kysymättä sieltä. Kyllä spostilla/netissä tehty kysely pitäisi olla vakavasti otettava, koska sillä tavalla on just paras kartoittaa aluksi hintoja ym.

      • e5r45rg

        Niin, voisi vähän mollata kilpailevaa veneliikettä tällä tavalla :)
        Vink vink niin että ei sitä asiaa ihan noinkaan pidä hoitaa.


      • venemiäs.
        e5r45rg kirjoitti:

        Niin, voisi vähän mollata kilpailevaa veneliikettä tällä tavalla :)
        Vink vink niin että ei sitä asiaa ihan noinkaan pidä hoitaa.

        Ei, vaan jos kertoo totuuden, että on saanut paskaa palvelua, ni mitä mollaamista se on? Sitten kun vielä laittaa asiallisen viestin sinne veneliikkeeseen, että mainitsin teidän toiminnastanne keskustelussa, ni asia on ok. Että vink vink vaan.


    • NÄIN ON!

      Totuushan on,että myyjät eivät tiedä siitä veneestä mitään!
      Sama juttu asunnon välittäjien kanssa,ottavat myyntiin innolla ,niin että etumuksessa jöpöttää.Eivät silti tiedä kohteesta,kuin että se on talo!

    • duunaari

      En yhtään ihmettele ovat a ina oleet kuin Vehon myyjät ovat kuin maapallon omistaisivat ja kuitenkin ovat aivan tavallia tallaajia.

      Mutta kun se suomalaainen palvelualttiua, ei sitä ole koskaan ollutkaan!

    • Seaqu

      Joo, turhaanpa tässä nyt mitään liikkeitä erikseen alkaa mainitsemaan, se joka on ostellut veneitä tai aikoo ostaa on tietoinen asiasta.

      Mutta tosiaankin niin hyviäkin myyjiä on kuten aiemmin mainitsin, mutta omalle kohdalle ainakin syystä tai toisesta on mahtunut sellaisia "ihan sama" tyyppejä ynseällä asenteella.

      Kaikkihan on vaan ihmisiä kyllä joo, mutta vertailun vuoksi ostan 5 € hampparin ja saan mukavaa palvelua ja vaikka iloisen hymyn kaupan päälle, menen siihen paikkaan varmasti uudestaankin.

      Jos ostan tai olen ostamassa 60-80 tonnin maksavaa venettä, olisin kiitollinen jos myyjää kiinnostaisi asiakas vaikka edes saman verran kun tässä edellä mainitussa. Hymyillä kaikki ei osaa varsinkaan nykymaailmassa, mutta vieno irvistyskin riittäisi minulle.

    • Huijjariko

      Tässä hyvä esimerkki huijareista

      http://www.nettivene.com/moottorivene/jeanneau/550454

      tämän paketin saa uutena noin 4000 e halvemmalla ja vaikka ottaisi lisävarusteita niin silti jää halvemmaksi uusi paketti kuin tämän tyypin paketti.

      http://www.nauticalpartners.fi/jeanneau-prestige/merry-fisher/jeanneau-merry-fisher-755-marlin/

      http://www.hondamarine.fi/mallisto/honda-bf-mallisto/bf-250-150/bf-150-lu-peramoottori

      • Huijjareita kaikki

      • Ei ole huijausta

        Minusta tuossa ei ole huijauksen (valehdellaan asioita taloudellisen hyödyn toivossa) piirteitä. Siinä ei väitetä mitään sellaista mitä siinä ei ole? Myyjä saa laittaa sellaisen hinnan kuin haluaa, mahdollinen ostaja sitten päättä ostaako vai onko ostamatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe