Turvallisuusalan sivarit?

200+ kertausta

Tunnetteko yhtään sivaria, joka on turvallisuusalalla töissä? Omassa yksikössäni ei ole ainuttakaan. Yksi kaveri lähti inttiin henskelit paukkuen, mutta tuli maitojunalla takaisin. Hetken pyristeli kirjoilla, mutta tunteja ei sitten löytynyt.

Yleisesti tiedän, ettei sivareita mielellään oteta listoille, mutta tämä siis vain meidän yksikössä.

14

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivaripoliisi

      Onhan Turussa yksi sivari poliisinakin...

    • saedcagf

      Miksi ei olisi? Ei itseltäni ainakaan ole koskaan työhaastattelussa vartijan/järjestyksenvalvojan hommiin kyseinen asia tullut esiin, saatika että se vielä olisi jotenkin estänyt alalle pääsyn. Eli siis, olen itse siviilipalveluksen käynyt ja toimin vartijana, plus välillä järkkärin hommia ovella ja tapahtumissa.

    • __...__

      En oikein ymmärrä että mihin sitä armeijan käymistä vartijan työssä erityisesti tarvitaan sen puoleen kuin järjestyksenvalvojankaan. Toki joku sotilaspoliisikoulutus voi antaa valmiuksia voimankäytön osalta ammattiin, mutta ei se voimankäytön opettelukaan siitä armeijassa käymisestä riipu.

      Olen ymmärtänyt että alalla on aika paljon vanhempia esimiehiä joille näyttää etenkin miespuolisten työntekijöiden rekrytoinnissa olevan henki ja elämä tuo armeijan käyminen tai käymättömyys. Tosiaan voi olla että vaikka se on tosiasiassa aika vähäpätöinen asia tämän ammatin seikkojen osaamisen kannalta, niin silti moni vanhan polven toimihenkilö vartiointiliikkeissä pitää sitä jonkinlaisena miehen mittana. Itselläni on oikeastaan samanlaisia kokemuksia, sillä aikanaan itseltäni kyllä kovasti kyseltiin mm. sotilaspassia ja keskusteltiin varusmiespalveluksesta.

      Itselläni on ollut muutama kollega jotka eivät ole käyneet armeijaa ollenkaan. Eivät he ole mitenkään sen takia erottuneet joukosta, mutta vahvasti tuntuu elävän tämä armeijan käyminen vielä jotenkin tärkeänä alalla työskenneltäessä.

    • 10+8

      Kyllä se nyt jotain henkilöstä kertoo jos armeijan keskeyttää. Tarkoitan tällä siis sitä että kunto/psyyke ei riitä. Eri asia jos on joku uskonnollinen vakaumus tms.

    • 200+ kertausta

      Aikoinaan työhaastattelussa minulta kysyttiin kaikki mahdollinen armeijasta ja palvelustodistus näytteli suurta roolia siinä vaiheessa. Muutama kaveri ei ollut vielä käynyt inttiä ja heiltä tiedusteltiin, että meinaavatko mennä. Tätä perusteltiin sillä, että tiedetään kauanko voidaan olettaa henkilön tekevän työvuoroja ko. firmassa.

      Jos meidän yksikössä olisi sivari niin en usko, että asiasta puhuttaisi. Jokaisella on mahdollisuus tehdä valintoja. Toisaalta sen ei pitäisi myöskään haitata sivaria käynyttä, että yksikössämme on suhteellisen vahva reserviläishenki (kertaajia, rauhanturvaajia,maakuntajoukot).

      Tähän menessä loistava keskustelu, mikä on harvinaista täällä!

    • Sieriously

      Minut on vapautettu asepalveluksesta vakaumuksen perusteella. 5 vuotta turvallisuusalalla takana ja hyvin pärjätty. Työporukalle ja pomoille asia on ihan yksi lysti, kunhan hommat hoituu ja asiakas tykkää. Välillä tietysti tulee kysymyksiä mutta eipä niihin kannata työaikaa hukata sen kummemmin.

      Olen kyllä sitä mieltä osalle porukasta asepalveluksesta on alalle varmasti hyötyä. Mutta asiaan sen kummemmin perehtymättömää totean että nämä hommat opitaan tekemällä.

    • fhjfyjfj

      tuollaset sotahullut sankarivartijat on niitä ensimmäisiä joilla pää hajoaa näissä hommissa. kaikenlaisia pullistelijoita varustevyöt kilisten on tullut vastaan eikä ne ole vuotta kauempaa jaksaneet.

    • väijyPena

      Nyky-yhteiskunnassa kertoo ihmisestä aika paljon, että menee sivariin - ja sen jälkeen voi pää pystyssä ja ylpeänä kertoa asian oikean laidan ja kohdata epäluuloisen maailman ympärillään. Sivarit ovat henkisesti vahvoja ja siten sopivat mainiosti turvallisuusalan eri tehtäviin !
      Omassa työporukassani oli useita vuosia vartijana sivari - oli parhaita vartijoita siinä porukassa.
      Aseellisen palvelun ei todellakaan voi sanoa kertovan yksilön kyvystä toimia vartiointialalla mitään. Ei yhtään mitään, niin surkeita intin käyneitä nuoria miehiä on urallani tullut vastaan... :(

    • ggfgfgfgfgf

      Jos ei edes vajaata puolta vuotta kestä armeijaa vaan pitää vaihtaa sivariin, miten voi kestää vartijan työssä vastaan tulevia paineita?

      Muutama aatteen vuoksi aktiivinen vasemmisto-kommari sivari on tullut vastaan, loput on ollut näitä vässyköitä joille armeijan kuri on ollut ongelma. EI saa vapaasti tulla ja mennä.

    • 67u67

      Jos vakaumus estää aseisiin tarttumisen niin osa voimankäyttövälineistä on luokiteltu aseiksi, mites tällaisissa tapauksissa toimitaan? Toki jos työskentelee koko ajan yksin niin ei tarvitse kantaa mitään ryjiä mukana, mutta jos liikkuu parin kanssa niin ne tavarat täytyy olla mukana. Sinun tehtäväsi on myös pitää huolta työparista, vaikka et omaa henkeäsi haluaisi puolustaa "asein".

      • sieriously

        Vakaumus voi estää aseisiin tarttumisen jonkin aatteen, poliittisen kannan tai valtiollisen puolueellisuuden takia. Se ei poista mahdollisuutta harrastaa metsästystä tai muuta aseisiin liittyvää harrastusta. Kyse on ennenkaikkea poliittisesta ja kansallisesta puolueettomuudesta.

        Itsensä ja toisten puolustaminen lievin mahdollisin voimakeinoin ei ole ainakaan omaa vakaumustani vastaan. Henk. koht. omatuntoni kestää vaikka ampuma-aseen oikeutetun käytön hyökkääjää vastaan, jos kyse on työtehtävästä ja sivullisten tai oma henki on vaarassa, ja ampuma-ase on viimeinen lievin mahdollinen keino.


      • jhgjlökhhgf

        Helsingin eduskunta hylkäsi tuon perusteen uudessa laissa 2004.


    • Reffa

      Armeijan käymisellä ja turvallisuusalalla on liityntäpintoja, mutta se, että armeijaa ei ole käytynä, ei estä hakeutumasta turvallisuusalalle. Ei edes se, että on kieltäytynyt nimenomaan aseellisesta palveluksesta. Turvallisuusalalta löytyy todella paljon sellaisia tehtäviä, joissa ei tarvita mitään muuta kuin terävää päätä ja nopeata ajatuksen juoksua ja siihen liittyvää päätöksentekoa.

      Aloittajan kirjoituksesta voisi päätellä, että turvallisuusala = vartijan työ. Meistä suurimmasta osasta ei ole vartijan työhön ja melko monen vartijana nyt työskentelevän ei pitäisi siinä työssä olla.

      Vaikka puhuttaisiin vain vartijan / järjestyksenvalvojan työstä, ei siihenkään mitään armeijan käymistä tarvita. Myönnän, että monelle siitä on apua, mutta se ei ole mikään välttämättömyys.

      Suuri meriitti turvallisuusalalle hakeutumiseen on sisäsyntyinen, turvallisuuslähtöinen ajattelu.

      Huomatkaa ero: Turvallisuusala vs vartijan / järjestyksenvalvojan työ.

      • jjgguoijhh

        Kyllä pitää hyväksyä kaikki laki muuttui HE 2004.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe