Pitkäkarvaiset

kipale

Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta... Onko pk ja normaalikarvaisilla seeffereillä yleisesti ottaen jotain luonne-eroja, tai ominaisuuksia jota toisesta ei niin helposti löydy, vai onko niillä erona vain tuo karva? Olen miettinyt tätä, kun kaikki pitkäkarvaiset mitä olen nähnyt, on ollut tosi lunkeja (tai sitten ne vaan näyttää siltä). Aivan ihanan näköisiäkin on, ja ajattelin (joskus hamassa tulevaisuudessa) ehkä sellaisenkin hankkia. Niin juu ja pitää vielä sanoa, minun mielestä näitä karvamuunnoksia on miltei enempi kolme kuin kaksi: pitkäkarvainen, lyhytkarvainen ja niinkuin omani; jotain siltä väliltä (kun on tullut nähtyä niitäkin joilla on mielestäni tosi lyhyt karva, esim rinnuksissakaan ei ole pitempää karvaa, samaten vanhanajan koirilla näyttää olevan tosi lyhyt karva).

6

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anyaa

      Sakemanneista en osaa sanoa, itellä kun menossa vasta ensimmäinen ja juuri tollanen pitkäkarvainen. Mutta pk collieista on kyllä kokemusta monenkin koiran verran ja jotenkin tuntuu, että pitkäkarvainen versio olisi vähän rauhallisempi? Toki voi riippua tietenkin esim. säästä, kyllähän paksu ja pitkä turkki on kuumempi, joten pitkäkarvaisen täytyy ottaa iisimmin, ettei ylikuumene. Muuten en kyllä usko että karvanlaadulla on mitään merkitystä luonteeseen, sitä paitsi yksilöitä kaikki :)

      • kipale

        Itselläni kanssa ensimmäinen sakemanni. Millainen sinun pitkävillanen on luonteeltaan? Aina olen ihaillut niitä, kauniita mörököllejä :) ja pienestä asti tykännyt kaikista sakuista, itsellä tuollainen tummemmanpuoleinen uros, 7kk. Tykkään myös collieista, juuri pitkäkarvaisista. En vaan ole hirveästi ollut tekemisissä, niin millaisia ne ovat luonteeltaan? Sinulla kun tuota kokemusta on Ü


    • puhutko lämpimiksesi

      "Toki voi riippua tietenkin esim. säästä, kyllähän paksu ja pitkä turkki on kuumempi, joten pitkäkarvaisen täytyy ottaa iisimmin, ettei ylikuumene" Ja höpö höpö.Pohjavillahan se on pitkäkarvaisellakin, se kun on se lämpöä ja kylmyyttä säätelevä seikka.En koko 30vuoden sakuaikanani ole tavannut pitkäkarvaista, jolla EI ole pohjavillaa.

    • tietoa1

      pitkäkarvainen on lempeämpi ja rauhallisempi. Monen vuoden kokemus on ja ei ole niin vpeltäjä kuin lyhyt karvaiset. toki poikkeuksiakin löytyy... itselläni tälläkin hetkellä pk saku ja lisää tulossa.

      • 300

        Karvan pituus tuskin vaikuttaa luonteeseen, ja pitkäkarvaiset tulevat ihan samoista suvuista kuin normaalikarvaisetkin. Mutta vaikuttaisi siltä, että pitkäkarvaisuus on huomattavasti yleisempää näyttelylinjassa kuin käyttölinjassa. Se tietysti voi luoda vaikutelman, että pitkäkarvaiset ovat vähemmän aktiivisia kuin normaalikarvaiset. Lisäksi suomalaisista pitkäkarvaisista huomattavan osan ovat kasvattaneet "kotikoirakasvattajat", jotka luultavasti yrittävät tuottaa mahdollisimman helppoja koiria.

        Pitkäkarvaisesta saksanpaimenkoirasta on nykysuuntauksella tulossa saksanpaimenkoiran seurakoiramuunnos, joka on kaikkea muuta kuin sitä mitä saksanpaimenkoiran palveluskoirana pitäisi olla. Jos haluatte lempeitä ja rauhallisia koiria, niin miksi ette ota jotain sellaista rotua, jonka kuuluukin olla sellainen?


    • TheSatu66

      Pitkäkarvaisia on työkoirissa ja jokunen näyttelypuoleltakin syntyy. Toisilla on myös olematon pohjavilla ja toisilla todella paksu. Myös värimuunnoksia löytyy erilaisia. Itselläni on harmaa ja normaali värinen, niiden turkki myös muuttuu ja kasvaa joten parhaimmillaan ne ovat vanhempana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe