Yhden korkeakoulupaikan sääntö

superopiskelija

Olen puolessa välissä nykyistä AMK-tutkintoani. Haluaisin silti käydä tämän tutkinnon jälkeen vielä toisen AMK-tutkinnon, sillä nämä kaksi alaa tukisivat hyvin toisiaan ja työllisyyttä ajatellen olisi hyvä hallita nämä kaksi alaa.

Hain nyt kevään yhteishaussa toiseen kouluun lähinnä kokeilumielessä. Alalle on siis tosi vaikea päästä... Jos nyt pääsisin kouluun sisälle, saisinko pitää paikkaa itselleni varattuna kaksi vuotta, jotta ehtisin käydä nykyisen kouluni loppuun ennen tämän uuden aloittamista?? Olen pihalla tästä yhden korkeakoulupaikan säännöstä...

10

1272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • estenomirestonomi

      Ammattikorkeakoulussa voi olla kirjoilla enintään 4 lukukauden ajan poissaolevana opiskelijana. Jos haluat nimittää sitä "paikan pitämiseksi itsellesi varattuna", niin mikäs siinä.

      En usko, että (ainakaan samantasoisia) tutkintoja haalimalla hyvä tulee. Kannattaa hallita yksi työllistävä ala eikä useampaa ei työllistävää.

    • nnddooo

      Koskeeko säännös myös ammattikorkeakouluja? Luulin että koskee vain korkeakouluja..

      • ddnnnooo

        Ammattikorkeakoulu on korkeakoulu, Suomen lakikin tulkitsee asian niin.


    • Kylmäfakta

      ei kannata. Sillä et saa enää ensi vuonna opiskelija/asumistukee, koska silloin luetaan että sinulla on jo yksi AMK tutkinto. Se on aika hankalaa käydä töissä/koulussa samaan aikaan, tosi raskasta eikä aikaa jää mihinkään.
      Tämä tehdään siksi että monella on ns. turhia koulutuksia mitä ei oikeasti tarvi, ja he jotka yrittävät päästä sisään ei pääse sisään koska koulussa pyörii kokoajan niitä samoja henkilöitä. Jotkut eivät edes halua työelämään.

    • OpintoOpintoOpinto

      Voit ottaa tämän toisen ammattikorkeakoulupaikan vastaan huoletta koska yhden paikan säännös koskee vain yhtä lukukautta. - Suuri salaisuus on tietysti ollut se, että esim. yhden 3,5 vuoden tutkinnon aikana on siis voinut vastaanottaa ensimmäisen (1) ja seuraavalla lukukaudella toisen (2) jne. eli teoriassa yhteensä niin monta yksittäistä paikkaa kun vaan jaksaa hakea yhteishaku kerrallaan.
      *Kuitenkin opintotukea ei kai enää myönnetä 1.9.2015 alkaen samantasoisille tutkinnoille (siis jos on jo valmistunut yhdestä) jos ei vaihda opintoalaa.*

      Suomennetaan vielä! ** Eli jos olet saanut opiskelupaikan (sama taso) tämän kevään 2014 yhteishaussa ja valmistut edellisestä tutkinnosta siten, että voit hakea/saada uudelle opinnolle opintotukipäätöksen ennen 1.9.2015 niin voit saada tukea vanhan käytännön mukaan ;)

      Tutkkintoja kyllä voi opiskella 2-3-4 samaan aikaan :) Onnea!

    • Hmmmhhhhh

      Pakko nostaa tätä ketjua kun en löytänyt mistään vastausta.

      Eli miten lukukausi tässä asiassa määritellään? Jos haen nyt syksyllä AMK:hon ja jos saan opiskelupaikan, vastaanotan sen ja aloittaisin opinnot tammikuussa, niin voinko hakea kevään hauissa yliopistoon ja aloittaa ne opinnot syksyllä? Eli pitää molemmat opiskelupaikat. Vai tarkoittaako lukukausi tässä yhteydessä lukuvuotta, eli että saman vuoden sisällä ei voi vastaanottaa kahta opsikelupaikkaa? Periaatteessa kai AMK:n paikka vastaanotettaisiin joulukuussa, mutta opinnot alkaisivat tammikuussa, mikä olisi sama vuosi kun yliopiston syksyn opinnot.

      • Eräsihmettelee

        Kysymykseesi en vastausta tiedä, mutta ihmettelen, mihin tarvitset kaksi opiskelupaikkaa. Ja kyllä, arvasit aivan oikein; minä jäin ilman ensimmäistäkään opiskelupaikkaa kuten moni muukin, kun kaltaisesi vievät kaksi paikkaa.


      • Katkeraolet
        Eräsihmettelee kirjoitti:

        Kysymykseesi en vastausta tiedä, mutta ihmettelen, mihin tarvitset kaksi opiskelupaikkaa. Ja kyllä, arvasit aivan oikein; minä jäin ilman ensimmäistäkään opiskelupaikkaa kuten moni muukin, kun kaltaisesi vievät kaksi paikkaa.

        Lueppa ensi vuonna enemmän niin pääset opiskelemaan!


      • Älyhoi

        Oon samaa mieltä, naurettavaa pitää kahta opiskelupaikkaa muutenkin kun monet nuoret jäävät ilman opiskelupaikkaa. En jaksa uskoa että nykyään tämä olisi edes mahdollista. Nykyään täytyy olla erittäin hyvä syy jos haluaa ilmoittautua poissaolevaksi.


      • Eräsihmettelee
        Katkeraolet kirjoitti:

        Lueppa ensi vuonna enemmän niin pääset opiskelemaan!

        Varmasti luenkin ja saan opiskelupaikan. Mutta se ei ratkaise sitä ongelmaa, että edelleen moni jää ilman ensimmäistäkään opiskelupaikkaa, koska on niitä, jotka vievät kaksi, jopa kolmekin paikkaa.

        Ensikertalaiskiintiöt olisi nostettava 95 %:iin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe