Velkakierre

Jupiteri

Hei vaan kaikki. Olen 21v mies ja joutunut velkakierteeseen. Kaikki lähti autolainasta jonka otin 2013 alku vuonna 15t, koska olin vakityössä ja elämä tuntui hyvältä siinä vaiheessa, sitten kävikin niin, että 1kk myöhemmin tuli kenkää aivan yllättäen. Olin muutaman kuukauden työttömänä ja makselin säästöillä lainan lyhennykset. Sitten loppuivat säästöt ja otin pieniä lainoja joista kertyi 9000€ laskut, myin auton ja makselin laskut pois. Sitten pääsin hetkelliseksi töihin ja tuntui että ehkä selviän vaikka auto menikin alta. Siinä vierähti taas muutama kuukausi ja jälleen meni työ ja nyt myös samalla lähti tyttöystävä. Onneksi löysin uuden kämpän, mutta olin aivan tyhjän päällä koska ei ollut itsellä mitään, kun josku eksän vanhemmilta saatu huonekalut yms. Otin sitten osamaksulla huonekalut (2000€) kuin myös auton (2000€) Minulla on myös 2500€ kulutusluotto ja 3000€ euron edestä muita laskuja, eli kusessa olen.. tähän päälle tietysti myös ne lainan lyhennykset.. Olo on ahdistava ja masentava, enkä tiedä mitä tehdä. Mieltä painaa myös että olen löytänyt mielestäni täydellisen tyttöystävän, mutten tunne oloani onnelliseksi, koska raha-asiat painavat mieltäni. Haluaisin ajatella tulevaisuutta tämän naisen kanssa, mutten pysty koska tuntuu etten ansaitse edes sitä ajatusta. Luottotiedot eivät ole vielä menneet, mutta kohta menee. Olisi kiva saada neuvoja ja apua, jos joitakin siellä kiinnostaa. Kiitos.

8

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masa96

      Ennen luottojen menemistä, nehän menevät aikavarmasti, kannattaa ottaa pari pientä lainaa ekana, maksella ne pois. Sitten kun saa maksit, ottaa kaikilta maksit.

      Missään nimessä ei donnalle pitä kertoa heikosta taloudesta, sehän lähtee kun huomaa köyhän pojan. Joten kannattaa donnaalle ostella vaikka joka viikko jonkun helyn.

      Ennen luottojen menoa, kannattaa myöskin uudistaa osiskapula, ja jos tarttee langallista nettiä, kannattaa semmoisetkin hankkia.

      Lopuksi kannattaa viellä tarkastaa että on hommannut vippejä kaikilta toimijoilta.

      Lopuksi kaikki fyffeet pitää ottaa cashiksi, että fatan tantut eivät niitä enää 3 kuukauden päästä näe.

      Korostan viellä että Donnalle ei pidä missään nimessä kertoa talouden tilasta, jos donna olisi ottavainen, kannattaa kidin tekemistä yrittää.

      • Jupiteri

        Kiitoksia vinkeistä, mutta en kyllä rupea ottamaan enään mitään pienlainoja, koska sitten kun ne menevät myöhemmin ulosottoon, niin summa siellä kasvaa, joten taidan tämän ajatuksen hylätä. Haluaisin olla tälle tytölle rehellinen, koska meillä menee muuten loistavasti. Kiitoksia kuitenkin.


      • Työ
        Jupiteri kirjoitti:

        Kiitoksia vinkeistä, mutta en kyllä rupea ottamaan enään mitään pienlainoja, koska sitten kun ne menevät myöhemmin ulosottoon, niin summa siellä kasvaa, joten taidan tämän ajatuksen hylätä. Haluaisin olla tälle tytölle rehellinen, koska meillä menee muuten loistavasti. Kiitoksia kuitenkin.

        Mikset mee töihin?


      • Jupiteri
        Työ kirjoitti:

        Mikset mee töihin?

        Olen töissä


    • tässäpariideaa

      Olisiko sinulla mahdollista ottaa esim. vanhemmistasi takaajat tai sukulaisista? Jolleivat tiedä tilannetta, niin kerro rehellisesti ja pyydä lähtemään takaajaksi yhteen isompaan lainaan jolla maksat nuo pois. Samalla suostut ottamaan lainauskiellon esim. pikavippeihin tai muihin luottoihin ja lyhennät sitten palkastasi yhtä lainaa maltillisella summalla joka ei kaada sinua suohon. Mikään ei estä neuvottelemasta pankin kanssa ilman takaajiakin lainasta, mutta takaajilla laina ainakin irtoaisi.
      Toinen vaihtoehto. Ota HETI yhteys velkaneuvontaan koska jonot pitkät ja saat sieltä apua lainojesi järjestelyyn tai takuusäätiön lainanhakemista varten. Siis neuvonta-apua, koskaan ei voi luvata että asiat sittenkään järjestyvät, mutta siellä voi avoimesti kertoa tilanteesta ja helpottaa henkistäkin kuormitusta vaitiolovelvoisen ihmisen kanssa ja velkaneuvoja kertoo mitä kannattaa tehdä ja miten selvitä ilman luottotietojen menetystä.

      • Jupiteri

        Kiitoksia hyvistä neuvoista. Varasin jo ajan velkaneuvotteluun ja käyn ensi viikolla pankissa keskustelemassa asioista. Takaajan kyllä saan se ei ole ongelma, mutta tällä hetkellä työ on määräaikainen joten sen puitteissa vähän stressaa. Tiedostan ongelmani hyvin ja aijon sen setviä ja näistä kommenteista saan lisää energiaa.


    • Järjestelylainaa minäkin ehdottaisin. Olet nuori ihminen, töissä, saat palkkaa eikä velkasummasi ole tolkuton. Selviät helposti yhdestä lainasta, mutta tällainen useaan pikkuvelkaan ja päällekkäiseen maksuerään jakautuva potti syö miestä. Aloittaisin kyselyt tilipankistasi, jonne palkkasi menee. Toinen asia, jota suosittelen: ole rehellinen tyttöystävällesi. Kerro hänelle tilanteesi ja myös se, että raha-asiat mättävät. Läheiset näkevät joka tapauksessa, että jokin sinua painaa, joten älä anna heidän arvailla syytä ja epäillä sitä omasta käytöksestään johtuvaksi - tai rakkauden puutteeksi.

      Auton suhteen teit fiksun päätöksen, sinulla on varaa kahden tonnin kaaraan, että pääset töihin. Kaksi tonnia huonekaluihin onkin jo ylellistä, kun kirpparisohvan saa viidelläkympillä ja koko yksiön sisustaa alle viidensadan. Mistä olet ottanut kulutusluottosi ja mihin olet sen käyttänyt? Entä mitä oikeastaan pitää sisällään kolmen tonnin 'laskut', kehtaatko kertoa? Mihin rahasi menevät? Paljonko saat palkkaa? Pärjäisitkö palkallasi, jos velkoja ei olisi?

      Epäilen, että kulutustottumuksesi ovat hulppeammat kuin pätkittäinen työurasi pystyy kustantamaan. Muutama baarikierros, pokerisaitti ja hajoava auto - kassasi ei pysy perässä! Sukulaisten hukuttaminen lainatakaukseen, jonka jälkeen jatkat tuhlaamista ja olet hetken päästä tuplaveloissa, ei voi olla vaihtoehtojesi joukossa.

      Opettele budjetointi. Selvitä perustarpeesi: vuokra, vesi, sähkö, ruoka ja työmatkat. Loput maksuvarastasi suuntaat velkoihisi, et siis hanki mitään uutta, ennenkuin pottisi on setvitty. Jos tyttösi on se oikea, hän pysyy rinnallasi ja tukee tätä päätöstä. Viihteestä ei velkaongelmaisen kannata maksaa mitään, joten keksikää yhteisiä ilmaisharrastuksia. Kesä ja uimaranta, pyöräretki ja eväät?

      • Jupiteri

        Kiitoksia myös tästä. Todella hyviä neuvoja ja olen itsekin sitä mieltä että naiselle pitäisi kertoa. Vaikeeta se on mutta kerrottava se on. Myönnän myös että olen elänyt vähän kyllä varojeni yli. Tästä täytynee jatkaa asioiden järjestelyä hyvällä motivaatiolla! Kiitoksia todella paljon näistä hyvistä neuvoista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe