Työkkärin lähihoitajakoulutus 2v Omnia

Jiska dryy

Onko joku käynyt? Kauhistuttaa, että koko aikana on vain 3 viikkoa lomaa ja 35 viikkoa palkatonta harjoittelua :-S Taidan hakeutua aikuispuolelle Stadin aikuisopistoon ja käydä saman koulun omaehtoisena opiskeluna ansiosidonnaisella.

9

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja sitten sä heräsit

      Ei onnistu tosta vaan, vaikka haluaisitkin.

      Stadin ammattiopisto, Vilppulantien toimipaikka
      Aloituspaikat 215
      Kaikki hakijat 1133

      "Aikuiskoulutuskeskus Amiedun lähihoitajalinjalle oli 436 hakijaa. Koulutuspäällikkö Riitta Kokin mukaan opiskelupaikka aukeaa korkeintaan 36:lle.

      Sisäänpääsyprosentti on siis kahdeksan hujakoilla – siis jopa tiukempi kuin perinteisesti suosittuun oikeustieteelliseen."

      Ymmärrät varmaan pointin.

      • ensivuonnavauhtiin

        Nämä pääsyprosentit olivat hyödyllinen tieto, kun en ole muualta löytänyt mitään "pyrkineet ja otetut" -tietoa kys. koulutusalasta. Vaikka onkin muutaman vuoden takaa, niin työllisyystilanne ei ole merkittävästi muuttunut. Sain juuri tiedon, etten ole tullut hyväksytyksi Omniaan ja aloin googletella näitä tietoja.


    • jiska dryy

      Ymmärrän pointin, mutta tuonne voivat hakea kaikki peruskoulutaustaiset. Mukana ovat myös huonosti suomen kieltä osaavat maahanmuuttajat. Minulla etuna on usean vuoden työkokemus ja työkokemus lasten kanssa työskentelystä. Ymmärrät varmaan pointin?

      • jiska dryy

        Ja stadin aikuisopisto on eri asia ;-)


    • Ent. oppilas

      Jos työkkäri on jo paikan osoittanut, ei sitä niin vain muuteta edellyttäen, että aiot opiskella ansiosidonnaisen turvin. Siksi toisekseen, se opiskelu on melkein lomaa, että silleen.

      • Hoitsu vsm 2011

        Kyl lähihoitajaopinnot ihan tiukka paikka on, kun niin paljon pitää tehtäviä tehdä. Eräs luokanopettaja taustainenkin oppilas ihmetteli työmäärää. Pitäs olla käytännönläheinen ammattiala, mutta opintojen teorioilla uuvutetaan. Ne pyhääkin pyhemmät ammattitaitovaatimukset.


    • paska Amiedu

      Amiedussa (Helsinki)aikoinaan lähihoitaja opiskelijoita eräässä luokassa vanhustyön osaamisalaopintojen alussa 28 kappaletta.Muutaman kuukauden kuluttua koulutuksen keskeyttäneitä 7 kappaletta.Lopullisia valmistuneita luokalla lopulta viisi kappaletta.Siis yhteensä koulutuksen keskeyttäneitä opiskelijoita jo yhdellä luokalla niin törkeän monta 28:sasta että en osaa laskea:)Paskin koulu mitä on olemassa.Nostakaa maljat sen kunniaksi,jos ette ole kyseiseen kouluunpäässeet.Aamen.

      • muut yhtä paskoja

        P...askoistakin p...askimpiin koulutuksiin on tätä nykyä paljon hakijoita.Suurin osa hakijoista haluaa lähihoitajaksi,koska alalla on vielä (ainakin toistaiseksi) töitä paremmin tarjolla,mitä monella muulla alalla.Aikuispuolen lähihoitajakoulutukset ovat monessa eri oppilaitoksessa "pelkkää ilmaa",joiden teoriaopinnoissa ei opeteta yhtään mitään.Amiedu ei ole sen p...askempi oppilaitos,mitä muutkaan vastaavat oppilaitokset.Yhtä syvältä ovat myös aikuispuolen lähihoitajalinjat muualla.Esimerkkinä mainittakaan armas paikka päällä maan eli Omnian aikuisopisto.


      • perusjaksolle tunkua
        muut yhtä paskoja kirjoitti:

        P...askoistakin p...askimpiin koulutuksiin on tätä nykyä paljon hakijoita.Suurin osa hakijoista haluaa lähihoitajaksi,koska alalla on vielä (ainakin toistaiseksi) töitä paremmin tarjolla,mitä monella muulla alalla.Aikuispuolen lähihoitajakoulutukset ovat monessa eri oppilaitoksessa "pelkkää ilmaa",joiden teoriaopinnoissa ei opeteta yhtään mitään.Amiedu ei ole sen p...askempi oppilaitos,mitä muutkaan vastaavat oppilaitokset.Yhtä syvältä ovat myös aikuispuolen lähihoitajalinjat muualla.Esimerkkinä mainittakaan armas paikka päällä maan eli Omnian aikuisopisto.

        Suoritin aikoinaan lähihoitajan tutkinnosta perusjakson Espoon Omniassa ja osaamisalaopinnot (sairaanhoito ja huolenpito) sitten Helsingin Amiedussa.Meidän luokalla Amiedussa oli tuolloin yhdeksän oppilasta.Kaikki valmistuivat.Vapaita opiskelupaikkoja näihin osaamisalaopintoihin olisi ollut käsittääkseni opintojen alkaessa kolmekymmentä kappaletta,mutta kun hakijoita siihen oli vain yhdeksän niin siksi niin pieni luokka.Joitakin teoriaopintoja käytiin samaan aikaan vanhuspuolen opiskelijoiden kanssa yhdessä ja näitä vanhuspuolen osaamisalaopintojen opiskeljoita oli neljä kappaletta.Olen ymmärtänyt asian niin että kun olet saanut suoritettua lähihoitajan tutkinnosta pakollisen perusjakson,niin sitten jatkoon siitä eteenpäin on helpompi päästä.Amieduun tai mihin tahansa pk-seudun aikuispuolen oppilaitoksiin lähihoitajakoulutuksiin on vaikea päästä aloittamaan lähihoitajan perustutkinnon perusjaksoa,koska niihin on se suuri hakijamäärä.Perusjaksolle voi todella hakea satoja opiskeljoita,joista valitaan vain 30 tai jotain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe