vakavasti sairas ?

vakavastisairas

Olen 25-vuotias mies jolla alkoi ihmeellisiä ja rankkoja oireita noin 3 kuukautta sitten kun jäin kotiin lapsemme kanssa (vajaa vuoden ikäinen).
Oireet alkoivat 3 viikkoa kestäneellä pään säryllä ja selkäkin oli kipeä, pää oli siis kipeä niin sisältä kuin päältä esim tyynyllä päähän sattui niin että tuntui että kallo liikkui niin että tyyny olisi painanut päätä ja kipu siirtyi. Poski puutuili.
Menin naprapaatille ja kolmen käynti kerran jälkeen kipu tuntui vain päälaella kipu kohta oli kosketus arka ja tuntui nielum yläosassa samalla.
Sitten alkoi muutaman päivän huimas joka meni onneksi ohi muutamassa päivässä.
Silmät tuntuivat oudolta kuin olisi eri paria ja katseen kohdistus vaikeaa. Tällä hetkelläkin silmät oireilee: näkö aamuisin hämärä/sumea. Autolla ajaessa katse kohdistuu tuulilasin likapisteisiin kun katsoo tietä ja ulkona kauemmas katsoessa näkyy väreilyä (samanlaista kuin kuumalla ilmalla).
Kuuloaisti välillä todella herkkä samoin makuaisti välillä herkistynyt.
Kädet puutuvat öisin kämmenistä ja sormista pikkurillit ja nimettömät vaikka olisi ihan rentona enkä makaa niiden päällä.
Viimeaikoina lihasvoima on heikentynyt jaloista etenkin jo muutaman sadan metrin jälkeen jalat väsyy ja menee pökkelöiksi lepo auttaa mutta väsyvät taas nopeasti.
Lonkat, polvet, olkapäät, isovarpaat ja jotkin muut nivelet ovat olleet kipeitä parin päivän jaksoja.
Pahoinvointi ja silloin verisuonet pinnassa ja ainakin käsiin tulee valkoisia pilkkuja jotka häviää käsiä liikutellessa.
Alussa oli parin viikon vesiripuli.
Tällä hetkellä jalat jumissa tuntuu kun pakarat ja reidet ovat jännnityksissä ja isovarpaiden ja peukaloiden nivelet kipeät ja "jumissa" selkää särkee pienikin kumarrus.
Poissaoleva olo, sekava olo, pelko vakavasta taudista.
Laajat verikokeet otettu, sydänfilmi, keuhkokuvat, pään mri, neurologiset testit kaikki kunnossa ainoa mitä on löytynyt virtsassa leukosyytit ja punasolut vähän koholla viimeeksi oli virtsassa 1kpl punasoluja mitä tarkoittaneekaa..
Olen kyllästynyt lääkäreissä ravaamiseen, neuron mielestä psyykkistä mutta psyklääkärin mielestä pää on kunnossa..
Mitä seuraavaksi? Itse eikä puolisoni jaksa enää :/

8

895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vakavastisairas

      Listalta unohtui ihmeellinen kupliminen pitkin kehoa ja pää/niska nytkähtelee kevyesti. En syö lisäravinteita (äsken hain kaupasta möllerin vahva omega-3 ja magnesiumia) home ei mahdoton ostimme kaksi vuotta sitten vanhan rintamamies talon mutta muilla perheenjäsenillä ei oireita.. ms pelko on/oli suuri mutta neurologi ei siihen usko ja als taitaa näin nuorella olla pois suljettu ja listalla sellaisia oireita joita siinä ei taida olla..
      Sitten vielä semmoinen että kaupassa tulee huono olo kun liikettä paljon ja siellä tuotteiden lukeminen hankalaa kun ei pysty keskittymään .. en ole mitenkään ihmispelkoinen ja vielä pari kuukautta sitten tämä oli kohokohtia vauva arjessa ja tilipäivänä :)

      • vakavastisairas

        Muutaman päivän ollut flunssa ja lämpö siinä 37.5 aamuisin sellasen 36.9 normaalisti on sellaset 36.4
        En tiedä onko lämpö heitellyt jo kauemmin kun pari viikkoa sitten olimme lähdössä kaveriporukalla johonkin niin kaveri sanoi ettei voi lähteä kun on lämpöä 37.2 niin minäkin mittasin niin oli 37.8


      • jooottaaiin
        vakavastisairas kirjoitti:

        Muutaman päivän ollut flunssa ja lämpö siinä 37.5 aamuisin sellasen 36.9 normaalisti on sellaset 36.4
        En tiedä onko lämpö heitellyt jo kauemmin kun pari viikkoa sitten olimme lähdössä kaveriporukalla johonkin niin kaveri sanoi ettei voi lähteä kun on lämpöä 37.2 niin minäkin mittasin niin oli 37.8

        Itse sairastan MS-tautia ja noista luettelemistasi asioista pisti silmään ainakin tuo pään nytkähtely, kaupassa tuleva huono olo, päänsärky (minulla ihan tavallista jomotusta päässä ja silmissä), jalkojen voimattomuus (välillä), minulla siis näitä. MS-taudissahan oireet ovat yksilöllisiä. Erikoista kun ei testeissä mitään.. Lääkärihän en ole niin noista punasoluista mitään tiedä, enkä mistään muustakaan muuta kuin omista kokemuksista. Mimullahan alkuun lääkäri epäili skitsofreniaa ja vaikka mitä, kunnes selvisi tä MS.

        Paljon tsemppiä sinulle, toivotaan että asiat selkenee!


    • mye

      Onko sinulla magneettikuvattu selkäydin vai pelkkä pää? Niskassa ja siitä alaspäin voi olla myös tulehduksia ja plakkeja.

    • löytynyt lammas

      Hei! minulla alkoi noin 8v sitten oireet: raajoja pisteli ja tämä pistely levisi lopulta ympäri kehoa. Kädet ja jalat puutuivat samalla tavalla kuin yleensä huonossa asennossa vaikken olisi sellaisessa ollutkaan. Jalat alkoi nykiä. pohkeissa elohiiret nylkyttivät näyvästi. Pelkasin kovasti. Tehtiin tutkimukset, aivokäyrää, kuvia, selkäydinnestettä jne kaikkea mahdollista syynättiin, syytä ei löytynyt. Oireet ajan myötä lieveni, mutta poistuneet eivät ole. Niinpä on täytynyt vain opetella elämään vaivan kanssa. Ajattelen näin että kaikkia tauteja ei ilmeisesti pystytä diagnosoimaan. Ihminen on monimutkainen joten ihmekös tuo. Itse epäilin aikanaan altistumista liuottimille, mutta sitä ei voinut tutkia mitenkään. Ihmisen psyykestäkään ei tiedetä kaikkea arvelin itse että oireet johtuu stressistä, jota minulla paljon on. (Nuorena kärsin todella kovista rintakivuista jotka alkoivat iltaisin. Sydän tutkittiin keuhkot jne ei mitään syytä löytynyt. Sitten sain psykenlääkkeen "psykosomaattisiin oireisiin. Kuukauden söin ja oireet katosivat! mistä tuli mieleeni että auttaisiko jos kokeilisit jotain?)
      Kuitenkin näiden puutumisoireiden kanssa Tuntui että minua ei oteta vakavasti kun lääkärit eivät osanneet tehdä diagnoosia, mutta näinhän on monien kohdalla. onko tutkittu ettei sinulla ole parkinsonintautia? Itsellä on ollut nyt käsien jäykkyyttä uutena oireena sekä silmissä sumenee. Se pelottaa, Ehkä minulla on jokin sairaus joka antoi oireita jo 8v sitten, ehkä nyt tulee uusi?. Luoja tietää. Toivon sinulle voimaa vaivojesi kanssa. Ajattelen näin että täytyy vain sopeutua ja mietin sitä että en ole yksin tässä veneessä arvoituksellisten oireideni kanssa. terveys on kallisarvoinen lahja mutta joskus on pakko vain hyväksyä oireensa ja niistä huolimatta pyrittävä elämään sellaista elämään jota niiden rajoissa voi elää. Vaikka ulkoisesti elämä ei tämän maailman mitoissa hääviltä näytä hengellisesti ihminen voi olla elävämpi kuin monet oireettomat ja terveet ihmiset.

    • khaa

      Borrelioosi? Sitä kun ei hirveästi testailla eikä epäillä. Tuleva vitsaus taatusti.

      • borrelia?

        Niinpä.

        Pyydä verikoe, jos ei ole jo otettu.

        Tuo tauti aiheuttaa niin paljon erilaisia oireita, että lekurit antavat lopuksi luulotautidiagnosin.


    • Udkdjg

      Voisko olla selkä-kaularangassa jotain? Entäs onko sinulta otettu kilpirauhas kokeet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe