Tämä ei ole homo-sivusto

Sekava idio

Palestiinan terroristihomo luulee, mutta erehtyy.

16

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teikäläisethän sen homojutun tänne toi.

      Kyllä minä voin olla siitä puhumatta sanaakaan mutta sun lössi näköjään ei
      :D

      • ---

        Muslimihomoterroristi. Pysy poissa, sinulla ei ole raamatun profetioihin muuta yhteistä kuin sanat- saata-nan sikö. Sulle ei kuulu mitä muut kirjoitta, katkera vihakirjoittaja,trolli. Täällä ei ole lössejä, mutta palestiinassa on ja niillä on räjähteitä.


    • ---

      Raamatun profetiat perusteena, mutta yksi kahjo homo työntää asiaansa ja Israel vihaansa joka ketjuun. Hellareilla 15 aloitusta pelkkää panettelua sisältäen tänään etusivulla tältä kalle nerolta juuri.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/aihe/t/18-210292

      Aihe: homoseksuaalisuus

      https://yle.fi/a/3-6780440


      Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

      Media

      Homojuttua ei julkaistu Pohjanmaalla: "Äärimmäiset uskovaiset olisivat pitäneet juttua tahallisena ärsyttämisenä"

      Pohjanmaan maakuntalehdet, Ilkka ja Pohjalainen, jättivät julkaisematta eri-ikäisiä homoseksuaaleja käsittelevän jutun. Toimitukset itse päättivät, että keskustelu homoista saa toviksi riittää.

      16.8.2013 13:24

      Päivitetty 16.8.2013 13:50

      Jaa
      Journalisti-lehden verkkosivuilla julkaistiin 15.8 tarkkasilmäisen lukijan havainto:

      ”Sunnuntaisuomalaisen juhannusnumeron kannessa, Pohjanmaan painoksia lukuun ottamatta, haastateltiin eri-ikäisiä homoseksuaaleja. Ilkan ja Pohjalaisen sunnuntaisivuilla juttua ei julkaistu. Miten Ilkka päätyi tähän, päätoimittaja Satu Takala?”

      Sunnuntaisuomalainen on kuuden maakuntalehden yhteinen sunnuntaisivusto, jolla on arviolta 800 000 lukijaa. Ilkka ja Pohjalainen ovat osa tätä sunnuntaipäivien kokonaisuutta.

      Satu Takala vastaa Journalistissa:

      ”Olimme saaneet paljon kielteistä palautetta keväällä julkaisemistamme jutuista, jotka käsittelivät seksuaalivähemmistöjä ja tasa-arvoista avioliittolakia. Suoraan sanottuna koin, että jotkut äärimmäisen uskovaiset lukijat olisivat pitäneet juhannuksen juttua tahallisena ärsyttämisenä. Jutun poisvetämisen tarkoitus ei ole syrjiä seksuaalivähemmistöjä.”

      En ole päätöksestä mitenkään ylpeä. Siinä tilanteessa se tuntui oikealta ratkaisulta, mutta ehkä se oli ylireagointia.

      Satu Takala, päätoimittaja, Ilkka

      Herää kysymys, onko journalismi tosiaan joutunut vielä tämän vuosikymmenen Suomessa uskonnollisen sensuurin raapimaksi, vaikuttavatko mielipiteet missä määrin journalistiseen riippumattomuuteen ja onko tässä tapauksessa tallottu sananvapauden varpaille. Soitin Satu Takalalle ja kysyin, onko yhden ihmisryhmän homoseksuaalisuudesta ahdistuminen syy siihen, että juttu täytyy vetää pois lehdestä.

      - En ole päätöksestä mitenkään ylpeä. Siinä tilanteessa se tuntui oikealta ratkaisulta, mutta ehkä se oli ylireagointia. Taustalla päätöksessä vaikutti se, että meillä on kevään aikana useasti kirjoitettu tasa-arvoisesta avioliittolaista, kertoo Takala.

      Takala kertoo, että Ilkassa oli kevään aikana nähty useita sellaisia juttuja, joihin lukijakunta ei ollut tottunut. Takalan mukaan jutut tulkittiin Pohjanmaan ääriuskovaisissa piireissä niin, että lehti on ajamassa jotain ääriliberaalia agendaa, vaikka kyse on ollut ihan tavallisista uutisista.

      - Minun luonani kävi useita uskonnollisia lähetystöjä kysymässä, miksi lehti on kirjoittanut näitä juttuja. Minun on muun muassa toivottu kirjoittavan pääkirjoituksissa, että homous on syntiä. Aika kovaakin puhetta on joutunut kuuntelemaan.

      Takalan mukaan Ilkassa oli juuri ennen juhannusviikkoa julkaistu parikin juttua, jotka eivät varsinaisesti olleet homojuttuja, mutta ne tulkittiin tietyissä piireissä sellaisiksi, koska haastateltavat sattuivat olemaan homoseksuaaleja. Jutuista seurasi aikamoinen ryöpytys.

      - Jos olisimme silloin sen ryöpytyksen jälkeen omasta toimituksestamme lähteneet tekemään juttua eri-ikäisistä homoseksuaaleista, niin olisimme tulleet siihen tulokseen, että nyt voi jättää jutun tekemättä. Sunnuntaisuomalainen elää aivan omaa elämäänsä, eivätkä he voi tietää, kuinka kovaa meillä laineet lyö sillä hetkellä.

      Kritiikki ja arvostelu ymmärrettävää
      Kun Ilkka julkaisi keväällä ensimmäisen homoaiheisen juttunsa, sitä ei jouduttu toimituksessa pohtimaan lainkaan. Jutun julkaisu oli Takalan mukaan itsestään selvää. Toimitukselle tuli kuitenkin yllätyksenä se, millaisen vihaisen palautetulvan juttu aiheutti. Suurin osa palautteesta koski sitä, kuinka Ilkka on voinut julkaista jutun jossa on homoseksuaaleja, ja että lehdessä on ollut hyvin epäkristillistä juttutarjontaa.

      - Minulta kysyttiin olenko itse homoseksuaali vai en. Se on aika henkilökohtaisuuksiin menevää palautetta, kun tiedustellaan seksuaalista suuntautumista. Sanotaan, että taidan olla itse homo, kun julkaisen tällaisia juttuja, kertoo Takala.

      Juhannusviikon homojutun julkaisusta Takala kertoo keskustelleensa Pohjalaisen päätoimittaja Kalle Heiskasen kanssa. Yhdessä he olivat tulleet siihen tulokseen, että lehdessä julkaistavista jutuista saatetaan tehdä se johtopäätös, että kyseessä on koko lehden yleinen linjaus ja julkaisu saatetaan nähdä kannanottona asian puolesta. Takalan mukaan tässä tapauksessa jutun julkaisu olisi voitu nähdä myös homojen oikeuksien tuputtamisena. Pohjalainen oli siis toinen Sunnuntaisuomalaisen maakuntalehdistä, joka päätti jättää jutun julkaisematta.

      • Anonyymi

        Pohjalaisen päätoimittaja Kalle Heiskanen on myös Julkisen sanan neuvoston jäsen. Lienee syytä muistuttaa, että Julkisen sanan neuvosto on toimittajien perustama itsesäätelyelin, joka tulkitsee hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sananvapautta.

        - Tässä tapauksessa tein päätöksen Pohjalaisen päätoimittajana, en Julkisen sanan neuvoston jäsenenä. Taustalla oli se, että olemme julkaisseet homojuttuja jo tarpeeksi lyhyelle aikavälille. Katsoin, että välillä voi pitää vähän taukoa näiden juttujen julkaisuissa.

        Kysyin Heiskaselta, miten hän näkee asian neuvoston jäsenenä, jos tarkastellaan asiaa sananvapauden ja journalistisen riippumattomuuden näkökulmasta. Heiskasen mielestä kysymys on erittäin hyvä.

        - Varmaan se voidaan rajoittavanakin tulkita. Itse en kuitenkaan siinä tilanteessa nähnyt, että journalistinen riippumattomuus tai sananvapaus olisi siinä kärsinyt. Päätösvalta oli toimituksessa eli ulkopuoleinen taho ei ole vaikuttanut päätöksentekoon. Päätös on kuitenkin tehty ja nyt sitten kannamme siitä tulevat seuraukset.

        Heiskasen mukaan on hyvä, että asiasta keskustellaan. Hän kertoo ymmärtävänsä täysin sen, että päätös herättää kritiikkiä ja arvostelua. Mahdolliseen uskonnolliseen painostukseen Heiskanen tokaisee, että keskustelu uskovaisten puolelta on ollut kovaa.

        Tilanne voidaan tulkita peloksi

        Takala kertoo, että lukijakunnalta tulleessa palautteessa uskotaan salaliittoteoriaan, jonka mukaan Ilkka ajaa homoagendaa ja yrittää tietoisesti vaientaa uskovaisten ihmisten näkemyksiä.

        - Uskovaisten näkemyksiä emme ole pyrkineet vaientamaan. Takana on uskoakseni pieni mutta äänekäs lukijakunta, enkä usko, että kyse on mistään järjestelmällisestä painostuksesta. Taustalla on pikemminkin yksittäiset ihmiset, jotka lukevat raamattua erittäin tiukasti.

        Palaute ei kuitenkaan Takalan mukaan ole tuntunut uhkaavalta.

        Takana on uskoakseni pieni mutta äänekäs lukijakunta, enkä usko, että kyse on mistään järjestelmällisestä painostuksesta.

        Satu Takala, päätoimittaja, Ilkka

        Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Niemisen mukaan tilanne voidaan tulkita myös peloksi, joka ei missään tapauksessa ole hyvä asia.

        - Tämä herättää minussa levottomuutta, koska päätöksen perustelut ovat omituisia. Asia voidaan myös tulkita niin, että lehdet pelkäävät ja näppituntumalla voin sanoa, että on tehty väärä päätös. Suomesta onneksi löytyy myös julkaisuja, jotka uskaltavat käsitellä tätä aihetta, kertoo hämmentynyt Nieminen.

        Tässä tapauksessa sekä Ilkan että Pohjalaisen päätoimittajat tulivat kuitenkin yhteistuumin siihen lopputulokseen, että keskustelu homoseksuaalisuudesta voi hetkeksi hiljentyä.


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010155671.html

      VIIHDE

      Ylen vaali-illan homokeskustelu kuohuttaa – Matti Rönkä vastaa rajuun arvosteluun

      Ylen suorassa vaalilähetyksessä nostettiin esiin presidenttiehdokkaiden seksuaalinen suuntautuminen, mikä on aiheuttanut kuohuntaa somessa. Matti Rönkä kertoo vastaanottaneensa tulista palautetta.

      30.1. 12:35

      YLEN sunnuntaina esitetty Presidentinvaalit 2024: Tulosilta -lähetys on saanut kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Kuohuntaa aiheuttaa keskustelu presidenttiehdokkaiden seksuaaliseen suuntautumiseen liittyen.

      Suoran lähetyksen lopulla toimittaja Matti Rönkä muun muassa kysyi vieraana olevalta asiantuntijalta, miten Pekka Haaviston ”sukupuolinen suuntautuminen” vaikuttaa tämän kampanjoitiin. Sen lisäksi Ylen politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päällikkö Paula Pokkinen totesi lähetyksessä, että monella kansalaisella voi nousta harkintaan se, että voiko presidenttipari olla ”homopari heteroparin sijaan”.

      Muun muassa juontaja ja toimittaja Marja Hintikka on ottanut aiheeseen kantaa Instagramissa.

      – Tuntuu suorastaan käsittämättömältä, että korkeasti koulutetut, kokeneet toimittajat ottavat presidenttiehdokkaiden seksuaalisen suuntautumisen aiheeksi vaaleihin liittyvissä keskusteluissa. Se on paitsi täysin sopimatonta ja sivistymätöntä – myös vastoin kaikkia yhdenvertaisuussopimuksia. Yhdenvertaisuus koskee ihan jokaista ihmistä, jopa presidenttiehdokkaita, Hintikka kirjoittaa.

      Hintikka kirjoittaa, ettei presidenttiehdokkaiden seksuaalinen suuntautuminen kuulu kenellekään.

      – Näen jo sieluni silmin, miten lapset katsovat näitä keskusteluja 10 vuoden päästä miettien, millainen takapajula Suomi olikaan vielä vuonna 2024.

      Hintikka esittää myös toiveen, ettei vaalien toisella kierroksella nostettaisi esiin ehdokkaiden seksuaalisuuteen liittyviä asioita.

      HINTIKAN lisäksi Kaksi äitiä -tiliä pitävät Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti ovat julkaisseet reels-videon, jonka yhteydessä he kertovat keskustelun tuntuvan absurdilta.

      – Tuntui aivan absurdilta kuunnella, miten toimittajat eilen useaan otteeseen nostivat esiin Haaviston seksuaalisen suuntautumisen asiana, joka voi ”mietityttää äänestäjiä”, he kirjoittavat.

      – Kyllä, on olemassa ihmisiä, jotka syrjivät vähemmistön edustajia. Mutta MIKSI näille syrjiville näkemyksille ja asenteille pitää antaa kansallisessa TV:ssä ruutuaikaa vuonna 2024?

      Julkaisun kommenteissa muun muassa juontaja Shirly Karvinen, yrittäjä Natalia Salmela ja toimittaja Ina Mikkola kauhistelevat myös lähetyksessä käytyä keskustelua. Myös monet muut ovat ihmetelleet asiaa julkaisun kommenttikentässä.

      – Olen kuullut myös tämän "Haavisto ei voi käydä muslimimaissa"- perustelun lukuisia kertoja. Mutta kun Haavisto on jo käynyt niissä muslimimaissa työnsä puolesta ilman mitään ongelmia, eräs kommentoi.

      – En ymmärrä, että miten kenenkään seksuaalinen suuntautuminen vaikuttaa siihen, miten hän hoitaa työnsä?

      ASIA nousi esiin myös sunnuntaisessa Helsingin Sanomien haastattelussa, jossa valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari kommentoi, miten parisuhde miehen kanssa ”voi olla joillekin äänestäjille kynnyskysymys”.

      – Mutta hän on jo kolmatta kertaa ehdolla, joten tämä ei ole kenellekään uusia asia, Ruostetsaari totesi.

      Politiikan Johanna Vuorelma huomautti samassa artikkelissa, että Haaviston seksuaalinen suuntautuminen voi kääntyä jopa valtiksi.

      – Hän voisi olla uskottavasti paitsi enemmistöön myös vähemmistöihin kuuluvien presidentti.

      • Anonyymi

        IS:N tavoittama Rönkä on tietoinen keskustelusta, jota sosiaalisessa mediassa on käyty lähetykseen liittyen. Hän kertoo saaneensa palautetta sähköpostin kautta, ja vastanneensa niihin aina mahdollisuuksien mukaan.

        – Toki ymmärrän sen (kritiikin), mutta minun kannaltani ei ole kysymys minun arvoistani tai näkemyksistäni. Vaan siitä oletuksesta, että monelle äänestäjälle se on sellainen asia, jota he pohtivat ja jotkut eivät ole valmiita hyväksymään, Rönkä sanoo.

        Rönkä kertoo saaneensa viestejä, joissa häntä kutsutaan ”sedäksi” ja ”homofoobikoksi”.

        – Jos kysyn ehdokkaalta hänen talousnäkemyksistään, näkemyksistään leikkauksista, näkemyksistään pakolaisista tai näkemyksistään siitä, vaikuttaako homoseksualismi hänen suosioonsa, niin nämä ovat viran puolesta tehtäviä kysymyksiä ja sen jokainen fiksu ihminen tajuaa.

        On kritisoitu, ettei aihe nousisi esiin, jos molemmat ehdokkaat olisivat heterosuhteissa. Miten kommentoit tätä?

        – Se todettaisiin samalla tavalla, kun todettiin Alexander Stubbin osalta. Eli että hän on naimisissa, hänellä on kaksi lasta ja hän on sotilasarvoltaan korpraali. Ihmiset toki arvioivat sellaisia asioita, jotka kuuluvat presidentin toimivaltaan ja ovat olennaisia sen viranhoidon kannalta. Samalla me kansalaiset teemme ikään kuin arvioita koko persoonasta.

        – Samalla tavalla, kun rekrytoidaan ihmistä, siinä katsotaan myös ihmisen persoonaa sekä miten hän sopeutuu työyhteisöön. Tässä tehdään myös arvioita ihmisen johtamiskyvystä ja paineensiedosta. Niitä päätelmiä tehdään sellaisten asioiden kautta, joilla ei suoraan ole tekemistä presidentin toimivallan ja tämänkaltaisten asioiden kanssa.

        Seksuaalinen suuntautuminen koetaan monen mielestä yksityisasiaksi, jota ei pitäisi nostaa esiin presidentinvaaleissa.

        – Jos lähtee presidenttiehdokkaaksi, yksityisyydensuoja kapenee todella olemattomiin. Presidentin yksityisyydensuoja on todella pieni, eli tässä mielessä tuntuisi hassulta myös ajatella toisinpäin, ettei presidentistä saisi kertoa tällaisia ja tällaisia asioita.

        Miten itse arvioit jälkeenpäin sanojesi asettelua lähetyksessä?

        – Se on pitkä suora lähetys ja käytin termiä sukupuolinen suuntautuminen, vaikka seksuaalinen suuntautuminen on parempi termi. Jos jälkikäteen sitä analysoin, nämä keskustelukumppanit olivat erittäin varovaisia kaikissa lausumissaan, eli he eivät olleet niin sanotusti hyviä haastateltavia. He eivät lähteneet tämän asian kanssa älyllisesti keskustelemaan.

        Mitä itse haluaisit sanoa aiheeseen liittyen?

        – Tässä ammatissa joutuu tekemään sellaisia kysymyksiä, jotka eivät ehkä ihan ole kaikkien omien arvojen mukaisia. Minä elän iloisesti näiden molempien ehdokkaiden kanssa, kummasta heistä tuleekaan presidentti.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/10/19/ajankohtaisen-kakkosen-homoillat

      Ajankohtaisen kakkosen homoillat herättivät vilkasta julkista keskustelua

      LUKUAIKA 3 MINUUTTIA

      JULKAISTU 19.10.2010 - 10:00. PÄIVITETTY 25.01.2024 - 13:03

      Onko samaa sukupuolta olevien liitto pyhäinhäväistys vai ihmisoikeus? Ajankohtaisen Kakkosen homoillat vuosina 1996 ja 2010 herättivät vilkasta julkista keskustelua.

      Suorassa tv-keskustelussa puitiin vuonna 1996 muun muassa sitä, tulisiko samaa sukupuolta olevien saada rekisteröidä suhteensa avioliitoksi. Joillekin keskustelijoille suuri huolenaihe oli esimerkiksi se, miten käy ydinperheen, vanhemmuuden ja lasten.

      Maaliskuusta 2002 lähtien on Suomessa ollut mahdollista rekisteröidä kahden samaa sukupuolta olevan parisuhde. Rekisteröidyt parit eivät kuitenkaan ole tasa-arvoisessa asemassa avioparien kanssa, koska heiltä puuttuu oikeus perheen ulkoiseen adoptioon, yhteiseen sukunimeen sekä esimerkiksi kirkolliseen vihkimiseen.

      Ylen Ajankohtaisen Kakkosen vuoden 2010 illassa väiteltiin muun muassa samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta adoptioon ja kirkkohäihin. Aikaisemman homoillan ilmapiiristä oli aistittavissa, että homot ja lesbot eivät kelpaa vanhemmiksi: "Lapsista voi tulla ties mitä ja lapsia käytetään hyväksi". Vuonna 2010 vastustajien kannat ovat täsmentyneet: homot ja lesbot kelpaavat jo isiksi ja äideiksi mutta homoperheiden adoptiolapset torjutaan väitteellä, että lapsella on oikeus sekä isään että äitiin.

      Vuonna 2010 evankelis-luterilaisen kirkon kantaa keskustelussa edusti Tampereen piispa Matti Repo. Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsäsen argumentit tukeutuivat Raamatun kantaan avioliitoista, että toimitus olisi ainoastaan miehen ja naisen välinen asia. Tosin Räsänen myöhemmin sanoi ajattelevansa näin yksittäisenä kristittynä.

      Kuuluttaja Manne Maalismaa kiteytti lopuksi homoillan tunnelmat: "Monet katsojat ovat löytäneet keskustelun perusteella syyt homofobiaan ja syrjintään, se kaikki on ollut täällä läsnä, tässä keskustelussa. Ei niitä syitä tarvitse kaukaa hakea".

      Pentti Jarlan A2 Homoillan (2010) aikana piirtämät kuvat:

      Erobuumi kirkosta
      Lokakuinen homoilta poiki ennätysmäärän kirkosta eronneita. Viikko homoillan jälkeen evankelis-luterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta oli eronnut yhteensä noin 20 000 ihmistä. Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan erityisesti Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen esiintyminen ohjelmassa koettiin syyksi kirkosta eroamiseen.

      Räsänen joutui myöhemmin viikolla selittelemään evankelisluterilaisen kirkon erotulvaa. Räsäsen mukaan on mahdollista, että jotkut eroajat voivat pitää käsityksiä liian konservatiivisina mutta toisaalta jopa liian liberaaleina. Räsänen sanoi Ykkösen Aamu-television haastattelussa, että nykyinen erotulva on pientä sen rinnalla, mitä tapahtuu, jos kirkko hyväksyy samaa sukupuolta olevien parien siunaamisen.

      Vuonna 2014 eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteen avioliittolain muuttamisesta. Aloite oli eduskunnan käsittelyssä toista kertaa ja meni lopulta läpi äänin 101-90.

      Suomi on queer -sarjan (2023) sateenkaarevaa mediahistoriaa tutkivassa jaksossa käsiteltiin myös homoiltoja. Muun muassa Setan pääsihteerinä toiminut Rainer Hiltunen osallistui Ajankohtaisen kakkosen lähetykseen ja muisteli kokemustaan sarjan haastattelussa.

      Tietolaatikko
      Keskustelemassa vuonna 1996 olivat seksologi Jukka Virtanen, kansanedustaja Päivi Räsänen, puheenjohtaja Lauri Jakkila (Ristiretki-Via Dolorosa ry), filosofi Ritva Ruotsalainen, teologian tohtori Martti Nissinen, kansanedustaja Outi Ojala, psykiatri Martti Paloheimo, Anne Sipola, opettaja Martti Kaipiainen, päätoimittaja Jorma Hentilä, pääsihteeri Rainer Hiltunen (SETA), puheenjohtaja Leena Löyttyniemi (Suomen Naisyhdistys), kansanedustaja Esa Lahtela.

      Studiossa vuonna 2010 olivat: Mr. Gay Finland Kenneth Liukkonen, Tampereen piispa Matti Repo, sarjakuvataiteilija Pertti Jarla, lesbopareja siunannut pastori Leena Huovinen, näyttelijä Elsa Saisio, raamatunopettaja Pasi Turunen, kuuluttaja, Seta:n hallituksen jäsen Manne Maalismaa, ohjaaja Mikko Roiha, Tosimies -lehden päätoimittaja Kimmo Janas, kirkkovaltuutettu Sonja Falk, Sateenkaariperheet ry:n puheenjohtaja Juha Jämsä, opiskelija Maija Paloheimo, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.), kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.), kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.), kansanedustaja Lenita Toivakka (kok.), seksologi Tarja Sandberg, sateenkaariperheen äiti Heidi Kontkanen.

      Ajankohtaisen Kakkosen homoilta 2010 voitti Bonnierin Suuren journalistipalkinnon vuoden journalistisena tekona 16.3.2011.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a157b34f-ad24-416e-8aa8-0d1f730a8645

      Merkittävä tanskalaispoliitikko kuoli yllättäen 52-vuotiaana
      Tanskalainen puoluejohtaja Søren Pape Poulsen on kuollut.

      Tanskan konservatiivisen kansanpuolueen pitkäaikainen puheenjohtaja Søren Pape Poulsen on kuollut 52-vuotiaana.

      Puoluesihteeri Søren Vandsø kertoo puolueen sivuilla julkaistussa tiedotteessa, että Poulsen kuoli aivoverenvuotoon.


      Poulsenin kerrotaan rojahtaneen perjantaina kesken puolueensa tilaisuuden, jonka jälkeen hänet oli kiidätetty sairaalaan. Hän kuoli lauantaina kello 13.13.

      – Hän kaatui keskellä sitä, johon hän omistanut elämänsä. Viimeisenä asianaan hän koki suuret aplodit puoluetovereiltaan, Vandsø kirjoitti.

      Poulsen johti puoluetta vuodesta 2014 lähtien kuolemaansa asti. Hän toimi Tanskan oikeusministerinä vuosina 2016–2019.

      Konservatiivisella kansanpuolueella on tällä hetkellä kymmenen paikkaa Tanskan parlamentissa.

    • Anonyymi

      Apostolien teot 12

      21 Niin Herodes määrättynä päivänä pukeutui kuninkaalliseen pukuun, istui istuimelleen ja piti heille puheen;

      22 siihen kansa huusi: "Jumalan ääni, eikä ihmisen!"

      23 Mutta heti löi häntä Herran enkeli, sentähden ettei hän antanut kunniaa Jumalalle; ja madot söivät hänet, ja hän heitti henkensä.

      24 Mutta Jumalan sana menestyi ja levisi.

    • Anonyymi

      3. Moos. 18:22

      Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.

      Roomalaiskirje 1

      16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.

      17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta".

      18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,

      19 sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.

      20 Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,

      21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

      22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet

      23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

      24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,

      25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

      26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;

      27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

      28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

      29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;

      30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,

      31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;

      32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/3-6751197

      Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

      Ulkomaat

      Desmond Tutu: Menen mieluummin helvettiin kuin palvon homovastaista Jumalaa

      Etelä-Afrikan entisen arkkipiispan mukaan taistelu homojen oikeuksien puolesta on samanlainen kuin taistelu mustien oikeuksien puolesta.

      26.7.2013 21:30

      Päivitetty 26.7.2013 22:08


      Etelä-Afrikan entinen arkkipiispa Desmond Tutu on verrannut taistelua homojen oikeuksien puolesta ja taistelua mustien oikeuksien puolesta. Nobelin rauhanpalkinnolla palkitun Tutun mukaan kyseessä on samanlainen kamppailu.

      - Suhtaudun tähän kampanjaan yhtä intohimoisesti kuin suhtauduin rotuerottelun vastaiseen kamppailuun, Tutu sanoi homojen oikeuksia edistävän YK:n tukeman kampanjan avaustilaisuudessa Kapkaupungissa.

      Samalla Tutu painotti, ettei koskaan suostuisi palvomaan homovastaista Jumalaa.

      - Kieltäytyisin menemästä homofobiseen taivaaseen. Pahoittelisin ja sanoisin meneväni mieluummin siihen toiseen paikkaan, Tutu totesi helvettiin viitaten.

      81-vuotias Tutu on kampanjoinut homojen oikeuksien puolesta jo kauan.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/3-9275395

      Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

      Katolinen kirkko

      Italialaispappi: Maanjäristykset ovat homoliittojen syytä
      Vatikaani vastasi papilleen kipakasti.

      6.11.2016 8:20

      Päivitetty 6.11.2016 8:34


      Italialaisen katolisen papin Giovanni Cavalcolin mukaan hänen maataan viime aikoina koetelleet voimakkaat maanjäristykset ovat jumalallinen rangaistus. Syynä on se, että Italia on loukannut perhekäsityksen ja avioliiton kunniaa hyväksymällä samaa sukupuolta olevien parisuhteet, Cavalcoli sanoo.

      Laki rekisteröidystä parisuhteesta tuli Italiassa voimaan eurooppalaisittain hyvin myöhään, vasta viime kesänä. Parlamentin käsittelyssä lakiehdotuksesta poistettiin perheen sisäinen adoptio-oikeus.

      Mielipidekyselyssä helmikuussa, kun laki oli juuri läpäissyt senaatin, 69 prosenttia italialaisista hyväksyi rekisteröidyt parisuhteet. 56 prosenttia olisi ollut valmis antamaan nais- ja miespariskunnille oikeuden myös avioliiton solmimiseen.

      Vatikaani Cavalcolille: Pakana-ajattelua

      Cavalcolin radiohaastatteluun terävästi reagoineen Vatikaanin mukaan ajatus kostavasta jumalasta on pakanallinen ja peräisin kristinuskoa edeltäneiltä ajoilta.

      Vatikaanin sihteeristön kakkosmies arkkipiispa Angelo Becciu pyysi anteeksi järistysten uhreilta ja muistutti, että heillä on paavi Franciscuksen tuki ja myötätunto.

      Cavalcoli on kuitenkin kieltäytynyt perääntymästä. Hän on toistanut, että maanjäristykset johtuvat ihmisten synneistä, ja kehottanut Vatikaania lukemaan katekismuksensa.

      Ymmärrystä pedofiileille, homoille ei

      Italian kirkolla on ollut tänä syksynä muitakin ongelmia pappiensa kannanotoista. Viime kuussa yksi seurakunta irtisanoi sielunpaimenensa, kun tämä antoi tv-haastattelussa ymmärrystä pedofiileille. Lapset hakevat itse hellyyttä, hän perusteli.

      Toisessa seurakunnassa pappi puolestaan sanoi äskettäin, että hän ymmärtää pedofiliaa, mutta ei ole varma homoseksuaalisuudesta.

      Joitakin vuosia sitten yksi pappi sanoi jouluviestissään, että miesten väkivalta naisia kohtaan on naisten oma syy. Vaimojen ei pitäisi kuvitella olevansa itsenäisiä ja kiristää miestensä hermoja, hän perusteli. Asiasta syntyi niin iso valtakunnallinen kohu, että pappi joutui eroamaan.

      Lähteet: AFP, Yle

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe