Äänet kuriin

jalkaisin

Työmatkakävelijänä tulee mieleen se prätkien katsastus, kas kun kävelen joka työpäivä Lahdessa Mustankallion tunnelia pitkin duuniin, niin korvat meinaa hajota työstä palatessa näiden "suoraputkisten" kiihdyttäessä tunnelissa ylämäkeen. No nyt sitte arvon motoristit sitten:kierrä jos meteli liian kova. Minusta tunnelissa ajo moottoripyörillä pitäisi kieltää ,kas kun sillä olisi paljon helpompi kiertää sieltä mäen kautta.

12

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika....

      Ei se moottoripyörien katsastus tuota sun ongelmaa poistaisi koska laki sallii pyöriin niin kovat äänet, että siellä tunnelissa sun korvat soisi joka tapauksessa. Aina joku haluaa kieltää lailla toisten ihmisten elämään kuuluvia asioita. Ehkä kannattaisi miettiä mitä itse voi tehdä asian hyväksi. Vaikka olisi millainen hapannaama niin toisten ihmisten elämää ei oikein pysty millään kieltämään joten kannattaisi keksiä keinoja millä muiden elämän ääniä olisi helpompi sietää. Oletko kokeillut esimerkiksi korvatulppia?

    • 20+4

      Hienoa, olen iloinen puolestasi. ;)

      Siltojen alustojen asukit ovat aitiopaikalla, mitä tulee muhkeaan seinistä kaikuvaan pakoäänten sinfoniaan. Muistathan, että on tehokkaita pyöriä, esim. Aprilia RSV 4 tietyt vuosimallit, joissa tyyppikilpi ilmoittaa lukemaksi 109bd. tähän lisätään poliisin käyttämä toleranssi 5db, johon tekninen lisäys 3db, päästäänkin jo lukemaan 117db. Siinä sahanpurut saa ammattivalittajan pään sisällä kyytiä.

      Koska tämä on lain mukaista ja koska nämä läpäisee katsastuksen sekä konttorilla että tienvarressa, olet lain mukaan sietämisvelvollinen! Tästä on turha valittaa, joten nautinnollisia kuunteluhetkiä ja elämyksiä siltojen alle vaan ;)))

    • jalkaisin

      Okei, se siis kuuluu asiaan. Korvatulpat vaan sitte mukaan. Kiitos asiallisista vastauksista. Pitää nyt sitte vaan olla sahanpurujen kanssa keskenään.

      • HD:t katsastukseen

        Kyllä ne on Harrikoita jotka pahinta meteliä pitää, eivätkä kulje mihinkään, joten melukin häiritsee pidempään. Eli paljon melua tyhjästä...


    • Ei äänelle

      Odotellaan rauhassa vielä vuosikymmen.

      Alkaa olla bensa silloin jo niin kalliin hintaista, että sähkökäyttöiset motot yleistyvät.
      Silloin ei tunnelissa kuule kummosempaa tuhinaa ja puhinaa kuin makuuhuoneessa.

      Minusta äänettömyys on eleganttia. Hyvin voin vaihtaa nykyisen prätkän sähkökäyttöiseen, kunhan niiden ajomatka saadaan pidemmäksi ja lataus nopeaksi.

      • Mika.....

        Sitten pitää hommata räpätin siihen mopoon:-) sellainen elegantti ja hiljainen tietenkin:-D

        Minusta prätkän äänessä pitää olla sellaista jyrinää, mutta eikä keskialueella ikävästi paukkuvaa pauketta, vaan ukkosen kaltaista kumeaa auktoriteettia, joka ei varsinaisesti ärsytä ketään, vaan herättää kunnioitusta;-).


      • alter ego
        Mika..... kirjoitti:

        Sitten pitää hommata räpätin siihen mopoon:-) sellainen elegantti ja hiljainen tietenkin:-D

        Minusta prätkän äänessä pitää olla sellaista jyrinää, mutta eikä keskialueella ikävästi paukkuvaa pauketta, vaan ukkosen kaltaista kumeaa auktoriteettia, joka ei varsinaisesti ärsytä ketään, vaan herättää kunnioitusta;-).

        Ajatuksia.....Onko meluisalla pärrällä ajavat huomionkipeitä? Kun kukaan ei aiemmin ole, niin johan joutuu......kun käännän kahvaa.


      • Mika.....
        alter ego kirjoitti:

        Ajatuksia.....Onko meluisalla pärrällä ajavat huomionkipeitä? Kun kukaan ei aiemmin ole, niin johan joutuu......kun käännän kahvaa.

        En voi puhua tietenkään kaikkien puolesta enkä itseasiassa edes pidä kovin meluisista pyöristä. Uskon kuitenkin että joku muukin jakaa mielipiteeni kun puhun ihan vain omasta puolestani. Kyse ei oikeastaan ole huomion kipeydestä koska itse en ihan hirveästi edes piittaa siitä mitä muut minusta ajattelevat. Kyse on enemmänkin vapaina hirnuvista hevosista. Moottoripyörän (tai miksipä ei autonkin) kohdalla vakio tilanne tehtaalta tullessa on kuin astmaatikosta, jolle on laitettu suukapula ja filtterit sieraimiin. Pyörä on kuin sutsuttava kompura kun se koittaa köhiä ilmaa noiden keinotekoisten esteiden läpi. Pyörän korkkaamisella (sisäpiirin slangisana toimenpiteelle jota ilkeämieliset ja ymmärtämättömät ihmiset kutsuvat mökäputkien asentamiseksi) avataan vain moottorin hengitystiet. Käytännössä siis vaihdetaan imupuolelle vapaasti virtaava ilmansuodatin ja kaasarikoneissa vaihdetaan suuttimet isompiin jotta polttoaineseos saadaan säädettyä sopivaksi ja vaihdetaan pakopuolelle avarat ja hengittävät putket. Sivutuotteena pyörän äänet yleensä kasvaa, mutta äänten lisääntyminen on kuitenkin kompromissi koska tehoputkia on erilaisia. Kaikkein hengittävin tilanne on se ettei putkia olisi lainkaan jolloin myös meteli olisi kaikkein kovin eikä se olisi muutenkaan käytännöllistä yleensä vähintään lyhyet käyrät asennetaan ettei tule pyörälle vahinkoa. Sitten on erilaisia äänenvaimentimia, huiluja tai suoria putkia sen mukaan kuinka paljon hengitystä haluaa helpottaa ja naapurisopua rasittaa. Yleensä putkien kohdalla pyritään varsin kohtuulliseen melutasoon kuitenkin niin että moottori saisi hengittää ulos mahdollisimman vapaasti.

        Toinen sivutuote korkkaamisella on, että pyörän suorituskyky paranee hiukan. Suorituskyvyn paranteinen ei kuitenkaan ole varsinainen pyrkimys, koska suorituskykyä moottoripyörissä on vakionakin enemmän kuin tarpeeksi. Kyse on pyörän todellisen luonteen vapauttamisesta. Kyse on preerialla vapaana laukkaavista mustangeista. Tässä kohtaa pyydän saada kiinnittää huomion siihen seikkaan, että sama vapauden unelma enemmän tai vähemmän kuviteltu tai todellinen piilee monien.... ainakin allekirjoittaneen koko moottoripyörä harrastuksen takana. Ei kukaan halua aiheuttaa tieten tahtoen pahennusta tai loukata lähimmäistään tai nauti rahvaan paheksuvista katseista, mutta se on hinta jonka olemme valmiit maksamaan tavoitellessamme unelmaamme.

        Emme me keski-ikäiset lihavat miehet nahkapuvuissamme paukkuvilla pyörillämme kuvittele näyttävämme mitenkään tyylikkäiltä tai kuvittele, että muut meitä erityisesti ihailee. Se, että julkeasti uskallamme olla olemassa on oma vapaudenhuutomme. Se, että tämäkin palsta aina keväisin täyttyy kukkahattutädeistä, jotka haluaisi kieltää lailla kaiken mielenrauhaansa häiritsevän, kertoo siitä että tämä huuto on kuultu. Se huuto ei kuitenkaan ole haaste, vaan kutsu. eikä sitä mielenrauhaa järkytä äänekkäät pakoputkemme, vaan sinne sielujen sopukoihin syvälle haudattu ja unohdettu oma vapauden kaipuu, joka tuntuu niin vaaralliselta ja pelottavalta, että kaikki siitä muistuttava ja sitä kutsuva pitäisi kieltää lailla:-).

        Mutta me emme pelkää, me olemme päästäneet hovosemme vapaiksi ja ratsastamme riemuiten auringonlaskuun ja ne jotka eivät jaksa pitää hevosiaan pilttuissaan saavat tulla mukaan. Ne jotka pelkäävät liikaa sisällään asuvia mielipuolisia koneja tai ovat jo muumioineet ne, voivat jäädä tänne palstoille paheksumaan.

        Tätä parempaa ja rehellisempää selitystä en kykene antamaan. Jos tämäkin jäi ymmärtämättä, niin sitten nostan kädet pystyyn ja annan taidän vain pheksua keskenänne. Ainakin yritin.


      • Joo ja sarvissa
        Mika..... kirjoitti:

        Sitten pitää hommata räpätin siihen mopoon:-) sellainen elegantti ja hiljainen tietenkin:-D

        Minusta prätkän äänessä pitää olla sellaista jyrinää, mutta eikä keskialueella ikävästi paukkuvaa pauketta, vaan ukkosen kaltaista kumeaa auktoriteettia, joka ei varsinaisesti ärsytä ketään, vaan herättää kunnioitusta;-).

        ihailtava HarleyDavidson-huumediileri!


    • 7+15

      Nostan hattua jo että viitsit yrittää. Osan allekirjoitan, osan en. Vihaajat tulee vihaamnaan jatkossakin, tähän kohtaan voi todeta vain vanhan hokeman, että jos pitää kysyä ,on turha yrittää selittää. No, nyt selitettiin aika kattavasti, nähtävksi jää ymmärsikö joku "epätietoinen"? Veikkaan että ei.

    • jalkaisin

      Mä kyllä ymmärrän tuon kovan äänen hakemisen, oli meilläkin pikkujätkinä pyörissä räpättimet pyykkipojilla kiinni. Mutta että aikuiset miehet. Mä luulin että kaikki suomessa myytävät moottoripyörät kulkee kevyesti sen 120 minkä täällä saa ajaa.?

      • Johannes e

        Ajattelen niin, että se omaan korvaan mukava ääni on aika pieni ilo verrattuna haittaan, jonka ympäristö joutuu kokemaan.

        Muuten, ensi kesänä on taas Imatralla mahdollisuus kovan äänen ystäville kokea, miten MvAgusta mylvii Vuoksen suoralla.
        Tämä ääni pitäisi jokaisen itseään motoristina pitävän kerran elämässään kuulla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe