Tyhmyydestä sakotetaan...

...ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Tällekin palstalle kreationistit tasaisesti kirjoittelevat, vaikka otsikko on tiede. Satuja voi kertoa uskonto- tai kirjallisuuspalstoilla. Ja näyttää kreationistit olevan 'yhden tempun poneja', tekeytyvät kristityksi, mutta puhuvat vain luomiskertomuksesta, ei siis kristinuskon tärkeämmistä piirteistä. Uskotteko kretut oikeasti sen olevan tieteelle haitaksi, tai jotenkin evoluution uskottavuudelta pois, jos te hölmöt ette siihen usko? Näissä asioissa tyhmyydestä kärsii vain se joka sitä edustaa.

30

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuotu elämä

      Totta tyhmyydestä sakotetaan tosi rankasti, Useimmat evolutionistit tekevä vakavan virheen olettaessaan elämän syntyneen maapallolla. Todellisuudessa elämä tuotiin tänne maapallolle muinaisten avaruusolioiden toimesta (panspermia). Ja nämä muinaiset avaruusoliot tulivat tänne ufoilla ja toivat elämän alkutekijät tänne ja ryhtyivät aluksi myös valvomaan alkanutta evoluutiota.
      Tämä muinaisten avaruusolioiden työ "älykäs suunnittelu" joka kohdistettiin maapallolle on "salaisuus" josta evolutionistit eivät juuri halua puhua.
      Elämä ei täällä syntynyt vaan se tuotiin tänne ulkopuolisten toimijoiden toimesta. Normaaliin tapaansa evolutionistit pilkkaavat näitä "ufologeja" koska eivät halua myöntää tosiasioita tosiasioiksi (elämä on tuonti tuotetta). Tyyhmä evolutionisti sitkeästi yrittää pitää kiinni itsenäisestä elämän syntymisestä täällä maapallolla.
      Kaikki tosiasiat tukee sitä, että elämä tuotiin tänne ja alusta asti sen kehittymistä on valvottu ulkopuolisten älykkäiden olioiden toimesta. Tätä se älykäs suunnittelu todellisuudessa on. Avaruudessa on elämän synnyttäjät ja tuojat evolutionisteista välittämättä. Maapallon elämä on näiden muinaisten avaruusolioiden projekti, me ihmiset olemme heidän "tuotteita".

      • Panspermia ei ole tiedeyhteisössä mitenkään poissuljettu konsepti. Meteoriittien aminohapot puoltavatkin tällaista ajattelua. Tarkemman tiedon puutteessa emme toistaiseksi tiedä onko täällä esiintyvä elämä muualla syntynyttä, vai täällä alkanutta.


      • Eihän se, että elämän synty maassa on tapahtunut elämän saapuessa maan ulkopuolelta poissulje evoluutiota. Henkilökohtaisesti kyllä sellainen ancient alien ID tuntuu kyllä epätodennäköiseltä. Niiden alienien oman kehityksen olisi pitänyt alkaa todella varhain, jos he olisivat olleet älyllisiä jo ennen elämää maapallolla. Mitään ei tietenkään täysin voi poissulkea, ennen kuin toisin todistetaan.


      • äoåbhhibpöi

        Mitkään tosiasiat eivät tue ufo-hornioitasi.


      • mette.soderman

        Mahtoi olla pitkästyttävää. Tuoda yksisoluinen ja sitten vahtia sitä about 3,5 miljardia vuotta.


      • Velho

        Jos elämä on tullut ulkopuolelta, se on tullut asteroidin mukana.


    • tuotu elämä

      Totta on myös sekin, että uskonnollisten tekstien (mytologioitten) sisällä voi olla viitteitä todellisuudesta. Huom. sana "viitteitä". Kysymys on vain lukutavasta jossa ei hirttäydytä yhteen tapaan vaan huomioidaan tekstien kuvaileva luonne. kaiken ei tarvitse olla sitä 1:1 lukemista.
      Ei kannata hirttäytyä siihen ajatukseen, että maapallon elämä olisi täällä itsestään ja riippumattomasti syntynyttä, se tosiasiallisesti on tuotu tänne muualta toisten "älykkäiden olentojen toimesta" Jos uskonnollinen teksti käyttää sanoja "jumala", "enkeli", "haltija" tai vaikka "maahinen" tai niinkuin ufologit mielellään käyttää "lentävistä matkaajista" ei näihin ihmisen kielen tuomiin sanoihin pidä takertua. Ne vain kuvailevat sitä, että älykkäitä olentoja on käynyt täällä maapallolla ja jättäneet tänne "jotakin" (elämää).
      Tosiasia on juuri sitä mitä se on eli "elämä kaikkinensa on TUOTU (istutettu) tänne maapallolle, elämä ei ole täällä syntynyt itsenäisesti riippumattomasti sattumanvaraisista syistä.
      Johan se Maierin lakikin viittaa tähän:
      "Elleivät tosiasiat tuo teoriaa (nykyistä evoluutioteoriaa), niistä on päästävä eroon". Tosiasiat ja looginen ajattettlu vaatii tämän myöntämistä: elämä on tuotu tänne maapallon ulkoisten olentojen toimesta. Näistä "tuojista ja kävijöistä" on riittävästi viitteitä. Tosiasiat kertoo myös sen, että mitään ei synny itsestään. Ei ne rakennukset, koneet ja muut synny itsestään, kyllä ne joku on suunnitellut ja rakentanut. Tuo aktiivinen toiminta on selvästi älyllistä.
      Totta on tämäkin; onhan se "karmea herätys" ihmisen tajunnalle kun tajuaa maapallon elämän olevan vain toisten tekemä "älykäs projekti". Tietysti joku voi vastustaa tätä sanomalla "ei tämä ei voi olla totta, minä en voi uskoa mihinkään älylliseen projektiin". Mutta, mitä sille voi kun on osa tuota istutusprojektia. Kannattaa olla älyllisesti nöytä ja tunnustaa: elämä on tuotu tänne maapallolle.
      Jos evolutionistit eivät usko tähän niin antakaa parempi selitys ja selittäkää aluksi vaikka mitä ovat:
      - pimeä aine
      - pimeä energia
      jota universumi näyttää olevan täynnä. Kyllä universumiin mahtuu muitakin älykkäitä olentoja kuin vain me ihmiset. On ihan oma juttunsa miten me noita olentoja nimitämme omalla kielellä. Olkaamme vaikka "maahisten" tekemiä.

      • Onks ikää tarpeex?

        Elämän kehittyminen on kestänyt maapallolla yli 3,5 miljardia vuotta... (kauankohan kestää, että ihmiset kykenevät tähtien väliseen matkailuun?)

        Entä milloin ensimmäiset elinkelpoiset planeetat ovat syntyneet?

        ...ja kuinka monta miljardia vuotta ne ihmisten "tekijät" ovat tarvinneet kehittyäkseen "luojiksi"?


      • Tässä on se kysymys, joka minua eniten noissa käsityksissä vaivaa: Jos elämä ei ole voinut syntyä maapallolla, eli elämää ei synny spontaanisti, miten se elämän maapallolle tuonut olento on syntynyt? En ole näihin teorioihin syvemmin perehtynyt, niin pahoittelen jos kysymys tuntuu tyhmältä ja selitys on sinusta itsestäänselvä.


      • lentävä lehmä
        twiikeri kirjoitti:

        Tässä on se kysymys, joka minua eniten noissa käsityksissä vaivaa: Jos elämä ei ole voinut syntyä maapallolla, eli elämää ei synny spontaanisti, miten se elämän maapallolle tuonut olento on syntynyt? En ole näihin teorioihin syvemmin perehtynyt, niin pahoittelen jos kysymys tuntuu tyhmältä ja selitys on sinusta itsestäänselvä.

        Ja jos jumala on luonut maailman, niin mistä jumala tuli?


    • fakta on fakta

      Kyllä tiede lopulta joutuu tunnustamaan maapallon ulkopuolisen elämän todellisuuden. Katsotaan sitten miltä se evolutionistin naama näyttää kovan pettymyksen jälkeen.

      • Lopeta jo!

        Meinaatko, että se maapallon ulkopuolinen elämä on kehittynyt ilman evoluutiota?

        Oletko pelkkä trolli vai idiootti... tai kumpikin?


      • Miten evoluutio sinusta kiistää maapallon ulkopuolisen elämän? Jos jotain monimutkaista, älyllistä elämää on missä tahansa, niin ei kai se tyhjyydestä ole sellaisenaan tupsahtanut? Evoluutio lienee senkin tuottanut.


      • Kuka muka?

        Kuka evolutionisti kiistää maan ulkoisen elämän mahdollisuuden?
        Taidat olla melkoisen pihalla asiasta, josta kirjoitat.


      • Juu.
        Kuka muka? kirjoitti:

        Kuka evolutionisti kiistää maan ulkoisen elämän mahdollisuuden?
        Taidat olla melkoisen pihalla asiasta, josta kirjoitat.

        En mä ainakaan. Voihan maapallon ulkopuolella ollut olosuhteet jossa soluja on syntynyt, ja ne solut tulleet tänne... vaikka meteoriitin mukana. Olettaen että solut selviäis meteoriitissa.


    • luomus

      Maapallon ulkopuolinen elämä on syntynyt luomisen kautta. Ja sitten nämä luodut olennot tai yksi luotu olento toi ja istutti maapallolle elämän. Ja tämä jokin on sitten maapalon elämän Luoja. Mihin tässä evoluutiota tarvittaisiin?

      Mutta kun minulla ei ole kontaktia näihin maapallon ulkopuolisiin olentoihin en voi kysyä heiltä: miksi toitte elämän tänne maapallolle?
      Minä näen vain heidän tai hänen työn jäljet: reaalimaailman olemassaolon maapallolla. Minulla ei ole tarkempaa tietoa heidän (tai hänen) omasta syntymästä koska en ollut paikalla silloin he (hän) syntyivät.
      Aikaero taitaa olla varsin pitkä kun itse olen syntynyt 1900 luvulla.

      Mutta olen täysin varma tuosta maapallon ulkopuolisesta elämästä. Tosin voisi varsin pitkään puhua mitä tuo käsite "luominen" merkitsee mutta se veisi liikaa aikaa ja sanoja. Mutta jonkinlaisen viitteen voisi saada käsitteestä taideteoksen luomisesta. Se on ensin taiteilijan mielessä ja lopulta se realisoituu taideteoksena. Taideteos voi olla ainutkertainen teos jonka taiteilija on luonut joka ei sitten seuraa hänen muissa töissä. Luovuus käsittää siten ainutkertaisen innovaation syntymisen. Leonardo Vinci "loi" ainutkertaisen maalauksen Monalisasta, tätä on paljon kopioitu mutta vain se yksi on aito luomus taiteellisessa merkityksessä.
      Ei tuo maalaus syntynyt itsestään ilman tekijää!

      • Logiikan kukkasia

        Mistä tämä "luoja" on syntynyt?


      • vastausta vaille
        Logiikan kukkasia kirjoitti:

        Mistä tämä "luoja" on syntynyt?

        Mistä se alkuatomi syntyi? Mistä se alkusolu syntyi? Mistä ajatukset syntyvät?
        Mistä syntyi olemassaon tajunta?


      • Huu-haa vs. tiede
        vastausta vaille kirjoitti:

        Mistä se alkuatomi syntyi? Mistä se alkusolu syntyi? Mistä ajatukset syntyvät?
        Mistä syntyi olemassaon tajunta?

        Lemaîtren "alkuatomi" on pelkkä työnimi BB:n alulle silloin kun alkuräjähdysteoria oli lapsen kengissä. Mitään alkuatomia ei ole ollut.
        Ensimäinen solu on syntynyt aminohapoista prosessissa, jonka kaikkia yksitysikohtia ei vielä tunneta. Joka tapauksessa se on syntynyt.
        Ajatukset ja tajunta ovat pitkälle kehittyneen keskushermoston ominaisuus. Pohjimiltaan kvarkkien tanssia, kuten Enqvist asian ilmaisi.

        Eikö kressut riitäisi? Pitääkä vielä Dänikenfanien sännätä palstalle selittelemään ufoista? Yhtä himmeää porukkaa.
        Mitä panspermiaan tulee, on se teoriana ihan jotain muuta kuin alienien keinosiemennystä. Elämän raaka-aineet ja mahdollisesti jopa alkeellinen elämä on teoriassa voinut tulla avaruudesta maapallolle. Evoluutioteoriaan se ei vaikuta mitenkään.
        Panspermiakin vain siirtää ongelmaa kauemmas, ei suinkaan ratkaise sitä, ei edes alien-sellainen, kuten Däniken kirjassaan väitti varmasti tahallisesti lukijakuntaansa kusettaen.


      • Minä taas näen asian niin, että kun hiekkadyynit tai vaikka puut syntyvät, eivät ne tarvi erillistä tekijää, vaan muuttuvat ja muotoutuvat itsekseen, niin miksi elämän rakenteet tai vaikka galaksit tarvisi erillisen tekijän? Riittää kun on materiaalia, niin entropia pitää huolen lopusta.


    • työn energiaa

      "Minä taas näen asian niin, että kun hiekkadyynit tai vaikka puut syntyvät, eivät ne tarvi erillistä tekijää, vaan muuttuvat ja muotoutuvat itsekseen,"

      Käsite maailmasi on jollakin tavalla aivan sekaisin. Hiekkadyynit syntyy tuulten vaikutuksesta, tuuli on niiden "tekijä". Ja mistä tuulet syntyy? Tämä taas tulee ilmanpaineen ja lämpötilan muutosten yhteydestä maapallon pyörimisliikkeen voimiin (coriolis). Ehkä et tiedä sitä, että ilmallakin on oma massansa (paino). Tuulilla on siis oma syntymekanisminsa eli "tekijänsä". Ei ne ihan itsestään synny tyhjästä. Tuulet ovat itseasiassa ilmamassojen liike-energiaa.
      Yritäpä perustaa puutarha. Sitten näet, että perustamiseen tarvitaan tekijä eli se puutarhuri joka istuttaa siemenet ja taimet. Ei se itsestään synny, se vaatii työtä.

    • kyllä tiedetään

      " Ehkä et tiedä sitä,..."

      Et ehkä tiedä sitä, että muut kirjoittajat ovat tainneet päästä jo aikoja sitten pois peruskoulusta.

      Ne voimat, jotka synnyttävät tuulet, ovat perusfysiikkaa. Mitään suunnitelmallisuutta tai teleologiaa niissä ei ole. Hiekkadyyni syntyy "itsestään" vaikka toki tuulet ja hiekan dynamiikka siihen vaikuttavatkin. Puutarhalla ja hiekkadyynillä ei liene paljoa yhteistä, mutta sademetsä vastaa melkoisen montaa puutarhaa, eikä silläkään istuttajaa ole.

    • ideapohja

      "Et ehkä tiedä sitä, että muut kirjoittajat ovat tainneet päästä jo aikoja sitten pois peruskoulusta. "

      Ei, ei olla päästy peruskoulusta. Olen sitä vanhempaa ikäpolvea joka pääsi pois kansakoulusta ja rippikoulusta ja jatkoi siitä eteenpäin. Ymmärrän kyllä peruskoululaisten ongelmat mm. lukemisen suhteen.
      Sen verran tässä on opittu lukemaan, että tiedetään ettei evoluutioteoria ole mikään yhtenäinen teoria. Pari esimerkkiä, Charles Darwinin itsensä aloittama ajatus "pangeneesistä" on jo panut syrjemmälle. Eikä nämä uusdarwinistit tue lainkaan ajatusta "ortogeneesista". Ongelma on siitä, että nämä peruskoulusta päässeet eivät ole edes oppineet lukemaan evoluutioteorian historiaa joten he eivät edes ymmärrä erottaa näitä historiallisia ajatuskulkuja lainkaan.
      Minä olen lukenut paljolti evoluutioteorian historiaa jote aivan kevyet "heitot" eivät minua vakuuta. Kokonaisuudessan evoluutioteoria on edelleen pelkkä teoria jossa on tehty monta päättelyvirhettä. Otetaan nyt vain yksi esimerkki:

      "Matojen, kärpästen, lintujen ja ihmisten alkionkehitykseen liittyvien geenien yllättävä samankaltaisuus kertoo kauniisti yhteisestä historiasta". (näin Matt Ripleyn kirjassa).
      Tosiasiallisesti tuollaista päätelmää EI voi tehdä. Toinen yhtä hyvä tai parempi päätelmä on se, että tuo samankaltaisuus kertoo vain yhtenäisestä biologisesta rakenteesta, ei sukulaisuudesta. Reaalimaailmassa tästä on muitakin esimerkkejä, kuten rakennuksissa ja koneissa voi olla samankaltaisia rakenneosia koska ne ovat suunniteltu ja rakennettu yhtenäisten "suunnitelmien" eli ideoiden pohjalta. Samankaltaisuus kertoo vain yhtenäisestä ideapohjasta. Näin se vaan on.

      • Henkilökohtainen vakuuttuneisuutesi, historialliset virheet tai mahdolliset tieteenpopularisoijien argumentatiiviset lapsukset eivät nykyisessä tilassaan olevaa evoluutioteoriaa hetkauta mihinkään suuntaan. Vaikka ihmisen teknisen kulttuurin rakennetta voitaisiin verrata luonnonilmiöiden ilmentämään fysikaaliseen lainalaisuusrakenteistoon, ei näiden rinnastamiseen yhden ja saman "suunnitelmallisen ideapohjan" kaiuksi ole mitään havaittua syytä.


      • Tuskin vaan on

        Vaan kun kirjoitat nykyiselle peruskoululaiselle, on parempi käyttää sanaa peruskoulu, jotta hän ymmärtäisi.

        "Kokonaisuudessan evoluutioteoria on edelleen pelkkä teoria jossa on tehty monta päättelyvirhettä."

        Olisi parempi käyttää tiedepalstalla teoria sanaa siinä muodossa kuin sitä tieteessä käytetään. Teoria on paras tieteen antama selitys ilmiöstä tai ilmiöryhmästä; ei suinkaan arvaus tai hypoteesi, johon sanalla arkikielessä ja kreationistien kielenkäytössä usein viitataan.

        Tarkoitit kai Matt Ridley?
        Olen luultavasti lukenut saman Ridleyn kirjan, johon viittaat. Ridleyn päätelmä on ainakin yhtä hyvä kuin omasi ja minun mielestäni parempi, koska se ei edellytä ylimääräistä selittämätöntä suunnittelijaa. X tekijä on tieteessä aina vähintäänkin kiusallinen ja tässä tapauksessa sen pitäisi olla älyltään täysin ylivoimainen entiteetti, jonka turhaa mukaan ottamista en todellakaan pidä tieteellisesti kestävämpänä vaihtoehtona. Ukko Occamilla olisi asiaan sanansa sanottavana.

        Ja eikö sukulaisuus nimen omaan kerro ainakin jossain määrin myös yhteisestä historiasta?


    • en ole vaaka

      "Olen luultavasti lukenut saman Ridleyn kirjan, johon viittaat. Ridleyn päätelmä on ainakin yhtä hyvä kuin omasi ja minun mielestäni parempi, koska se ei edellytä ylimääräistä selittämätöntä suunnittelijaa."

      Päättely on subjektiivista, tämän myönnän. Minä olen luottanut päättelytoimissani reaalimaailmaan (reaalitodellisuus). Kun joka työpäivä näkee rakennusten ja koneiden "syntymistä" suunnittelijoiden ja työntekijöiden toimesta niin sitä aktiviteettia alkaa pitää toteana. Vielä en ole omassa reaalitodellisuudessa nähnyt yhtäkään itsestään syntynyttä rakennusta tai konetta.
      Toisaalta tämä reaalitodellisuus on johtanut minut toisenlaiseen päättelyynkin, tiedän sen, että on muissa maissa on samanlaista aktiviteettia eli rakennuksia ja koneita "syntyy". Oletan päättelyssä, että noissakin maissa on samanlaisia suunnittelijoita ja työntekijöitä joiden aktiviteetista ne syntyvät. Noissa maissakaan ei tapahdu rakennusten ja koneiden itsestään syntymistä. En ole noissa maissa käynyt enkä nähnyt noita suunnittelijoita enkä työntekijöitäkään, mutta silti luotan päättelykykyyni. Se mikä toimii omassa ympäristössä toimii myös muualla. Nuo suunnittelijat ja työntekijät ovat olemassa vaikka en näe enkä tunnista heitä.
      Tämän saman subjektiivisen päättelyn mukaan voin sitten sanoa; universumiin ja elämään liittyy samankaltainen "suunnittelun ja työn" aktiviteetti vaikka en näe enkä tunnista noita tekijöitä. Logiikka vaatii noiden olemassaoloa koska mitään ei synny itsestään ilman aktivoivia tekijöitä.
      Koska en näe enkä tunnista noita tekijöitä niin tietoni voi olla varsin puutteellista, mutta se EI tee noita olemattomaksi. Minun päätelmäni ei voi poistaa jotakin olemasta (siis objektiivisesta olemassaolosta ilman minua)
      Uskon ymmärtäväni eron subjektiivisesta ja objektiivisesta tiedosta.
      Tyhjyydestä ei voi mitään syntyä itsestään, jotakin on aina ollut olemassa vaikka en tiedä mitä se tarkalleen on. En aseta omaa päättelykykyä asioiden olemassaolon vaa'aksi.

      • ugcfiytdi8r

        Näköjään asetat:
        "Tyhjyydestä ei voi mitään syntyä itsestään, jotakin on aina ollut olemassa vaikka en tiedä mitä se tarkalleen on. En aseta omaa päättelykykyä asioiden olemassaolon vaa'aksi. "

        Googlaa: Iltalehti Planck luotain.

        Kosmologisen teorian mukaan, jonka Planck luotaimen mittaukset ovat varmistaneet, universumin massa-energian kokonaisumma on nolla. Koko universumimme on syntynyt tyhjästä.

        Jos pääset joskus käymään tippukiviluolassa, niiden rakenteet saavat sinut häämästymään. Mitään suunnittelijaa niile ei ole kuitenkan ollut. Entä lumihiutaleitten muodot, joista sanotaan, ettei kahta samanlaista ole. Maddelbootin fraktaalit syntyvät yksinkertaisista reunaehdoista ja ovat sekä kauniita, että syvällisiä ikuisuuksiin (matemaattisesti) kertautuvine muotoineen.
        Kuollutkin luonto rakentaa hämmästyttäviä rakenteita, miksi ei sitten elävä. Elävät organismit ovat jotain muuta kuin ihmisten rakennelmat.


    • ei vakuuta

      "Kosmologisen teorian mukaan, jonka Planck luotaimen mittaukset ovat varmistaneet, universumin massa-energian kokonaisumma on nolla. Koko universumimme on syntynyt tyhjästä."

      Taisit nyt unohtaa pimeän aineen ja pimeän energian. Mitä nämä ovat ei tiedetä, tätä "nykyistä materiaa" on varsin pieni osa, en nyt muista tarkalleen prosenttiosuutta. Nykyfysiikan teoriat eivät vielä osaa selittää pimeän aineen tai pimeän energian luonnetta.
      Tuskinpa tuossa Planck luotaimessa oli instrumentteja mittaamaan noita universumin tuntemattomia puolia. Tuntematonta on vaikea mitata, nyt olemme fysiikan teorioissa saaneet ainaostaan viitteitä näiden olemassaolosta. Suoraa näyttöä ei juuri ole.
      Ei edes painovoimaa osata täysin selittää vaikka nyt alkaa olla aika vahvoja viitteitä gravitonista. Jotkut tutkijat eivät vieläkään ole täysin vakuuttuneita.
      Otetaan nyt vaan nämäkin huomioon. Yhtään aukotonta todistelua ei ole mistään kosmologisesta yhtenäisteoriasta.

      • kjgkhghjhj

        En unohtanut. Planckin mittauksissa on huomioitu kokonaismateria ja kokonaisenergia. Pimeän aineen olemassolo on ollut tiedossa jo -70 luvulta ja pimeä energia vuodelta 1998. Et kai kuvittele, että koko astronomien ja kosmologien muodostama tiedeyhteisö olisi "unohtanut" ne laskelmissaan?
        Eikä niitä tarvinnut mitata, koska niiden määrätvoidaan johtaa teoreettisesti havaintojen pohjalta.

        Gravitonistakaan ei ole kuin teoreettisia viitteitä. Kvanttigravitaatioteoriaa ei ole, mutta muuten gravitaatio on ollut hyvin tunnettu vuodesta 2015. Einsteinin suhtiksen kenttäyhtälöt selittävät sen syntymekanismin ja vaikutuksen tarkasti. Välittäjäkvantti, kravitomi, puuttuu, jos sellaista edes on. Hiukkasfysiikan standardimalli ei sellaista ennusta, vaan säijeteoria, jonka faktuaalisuudesta kiistellään.

        En tiedä, mitä tarkoitat "kosmologisella yhtenäisteorialla". Termi on minulle uusi. Tavoiteltu GUT ei ole kosmologinen teoria.
        Vaikka todisteet eivät ole täysin aukottomat (onko edes mahdollista), niin fysiikan yleisesti hyväksytyt perusteoriat eivät ole osoittautuneet vääriksi sitten 1900 luvun alun. Vajaiksi kyllä.

        Eksyy palstan aiheesta melko kauas.


    • lukijan viesti

      Yhtenäisteoria termiä on käytetty joissakin suomenkielisissä kirjoissa jotka on tarkoitettu yleisölle (kansantajuisina julkaisuina).
      Tuota termiä en ole keksinyt vaan se on tarttunut mieleeni noista kirjoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe