Ahonen vauhdissa.

jougo

Luuleeko Jouko tosiaan että uusiin tehtaisiin tulisi yksikään ammattiyhdistys jäsen töihin?Ei tosiaan tule.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palusko

      Sanoisin persuissa majaileville uusnatseille, että uusiin tehtaisiin tulevat työläiset vaativat ammattiliittojen toimintaoikeuksia ja toimivat työläisten ja toimihenkilöiden liittyvän niihin.

      Onko kirjoittaja Halla-ahon vai Tampereen Lehdon vai Immosen porukasta? Olittepa mistä tahansa, työläiset eivät seiso takananne.

    • tePerkeleet

      Olen selkeästi ajattelevien puolueesta,enkä tarvitse työläisten tukea,kunhan sanoin asiani.

      Koulussa aikanaan eräs vasemmisto-opettaja kiusasi ja myöhemmin elämässä sitten ymmärsin yhtälön,olinhan Maanviljelijän poika.

    • paddik

      "Koulussa aikanaan eräs vasemmisto-opettaja kiusasi ja myöhemmin elämässä sitten ymmärsin yhtälön,olinhan Maanviljelijän poika. "

      Älä valehtele.
      Tuskin edes olet maajussin poika. Vaikka olisikin sinua ei ole sen takia kiusattu. Ei ainkakaan kommunistiopettaja.
      Ne on äärioikeistolaiset, jotka luokittelevat yksilöt hyviksiin ja pahiksiin.
      Mutta kepulaisten maajussien katsontoja tunnen. Siellä vanhan suojeluskuntahengen mukaisesti vihataan ammattiliittoja ja kaikkea punaista. Eivät kaikki mutta tietty osa on periytynyt jälkipolville.
      Maajussien pojat ja tyttäret ovat joutuneet massamitassa lähtemään tehtaisiin töihin. Heille on varmasti vaikeuksia omaksua työläisen rooli ja järjestäytyminen ammattiliittoihin. Mutta omaksuttava se on. Tehtaassa maajussin pojan tittelillä työnantajalta ei saa mitään. On järjestäydyttävä ja ja hommattava tessin avulla palkkaminimi.

    • kolumu

      Perussuomalaiset ja Keskustapuolue suhtautuvat ehkä kaikkien nihkeimmin työläisten ja toimihenkilöiden ammatilliseen järjestäytymiseen.
      Keskustapuolue nojautuneena itsenäiseen omilla työkaluilla työskentelevään talonpoikaan on kokenut työläisen itsensä viholliseksi. Nyt itselliset talonpojat ovat lähes kadonneet ja tilalle on tullut kapitalistinen maatalous. KEPUlle jäi vain ammattiliittovihamielisyys. Kuitenkin talonpojalla on ollut kaiken aikaa monenlaisia osuuskuntia, joiden kautta se on yrittänyt edistää etujaan. Yksi avu on puuttunut. Talonpoika ei voi tehdä lakkoa itseään vastaan ja oli katkera työläisten aseman kohentumisesta myös lakkojen avulla.

      Perussuomalaisiiin taas on kerääntynyt sekalaista väkeä ja kannatus lähti nousuun sotaisänmaallisuuden avulla. Kovalla tohinalla oletettu maihinnousu ammattiliittoihin on kuivunut täysin kokoon. Eivät saa edes listoja ay-vaalehin.
      Persuissa on vahvistunut sekä liikemiessiipi että uusoikeistolaisten rasismisiipi. Siellä ei puhuta enää ammattiliitoista ja niiden oikeutuksesta. Persuissa on suuri voimaryhmittymä kieltämässä ammatillista työväenliikettä.

    • jesse james

      Aloituksen väite on kummallinen. Ammattiliiton jäsen ei lähti töihin.
      Kansalainen on nimenomaan sen takia ammattiliiton jäsen, koska hankkii toimeentulonsa työnteolla tuotantovälineiden omistamisen sijaan.

      Tehtaassa, toimistossa, missä vain, työntekijä on yksin työnantajaa vastaan. Ollessaan yksin hän ei pysty määrittelemään työsuhteensa ehtoja. Ollessaan yhteenliittynyt toisten kanssa, mahdollisuudet paranevat huomattavasti.
      Yksinäinen susi joko hyväksyy sanelupalkan tai lähtee pois. Porukalla voi tarvittaessa pistää tuotannon seis ja neuvotteluasema on työntekijälle huomattavasti edullisempi.
      Eikä kysymys ole yksinomaan palkasta. Kaikki työehtoihin kuuluvat asiat: työturvallisuus, työaika, ylityökorvaukset, lomat, sosiaalitilat yms. ovat syntyneet työläisten yhteistoiminnan tuloksena.

      Työläisten tilanne on surkea Ukrainassa. Siellä he tukevat yksiä kapitalistiryhmiä toisia vastaan kun tehtävänä olisi yhteiskunnallinen vallankumous.
      Samaa ideologiaa työntää "työväenpuolue Persut". EU kapitalisti olisi paha ja suomalainen kapitalisti hyvä. Persujen eu-kritiikki kuivuu kokoon kuin lapanen saunan lauteilla.

      Työläisten alkeellinen etutaistelun muoto on järjestäytyä ammattiliittoihin ja puolustaa etujaan yhdessä

    • darom

      Ammattiliittojen viimevuosien toiminta on ollut aivan liian lepsua. Siellä on menty eliitin kelkkaan huolehtimaan enemmän pääoman eduista kuin työväenluoka eduista.
      Hyvin harva liitto osallistuu Euroopan ammattiyhdistysliikkeen toimintapäiviin. Eivät edes lehdissään tiedota niistä.

      Palkkatyöläisten olisi aihetta terästää vaatimuksiaan ja toimenpiteitään. Istumalla nurkasssa verhon takana toiset touhuavat.
      Talouskuripolitiikka ei kaadu, ellei työväestö sitä kaada.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe