Tappajakoirien jatko-osa

Sallimmeko tämän?

Varoitus Siikasaaressa olevista husky-koirista, jotka pääsivät irti omistajan huolimattomuuden ja kyvystä hallita koiriaan su 27.4.2014.
Pannattomat huskyt hyökkäsivät n.1,5 km:n päässä kotipihalla perheen kanssa olleen kissan kimpuun ja surmasivat sen, välittämättä monen henkilön väliintulosta huolimatta.
Toinen huskyista puri myös yhtä henkilöä kädestä, joka vaati Oys:ssa käynnin, asiasta tehty rikosilmoitus.
Miksi sallitaan tälläisten koirien pito alueella, jossa paljon lapsiperheitä ympärillä ja alueella, jossa lähellä vilkas venelaituri ja uimaranta, jossa lapset käyvät uimassa paljon.
Ko. huskien ulkohäkki pieni 3 -4 erittäin suurille koiralle, jotka jo rotunsa puolesta tarvitsevat runsaasti liikuntaa ja aktiviteettejä, tuskinpa em. koirien jatkuva istuminen koirankopin katolla ja haukkuminen/ulvominen jokaista liikkuvaa asiaa kohti täyttää millään tavoin em. kriteereitä.
On vain ajan kysymys (esim. Martinniemen tapaukset) milloin em. episodi uusiutuu, jolloin kohteena voikin olla jo pieni lapsi, puhumattakaan niistä traumoista, jotka tulevat kun joutuu kohtaamaan em. asiat edessään.

34

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurtinhauta

      kannattaa tarttua välittömästi tähän ongelmaan,pahimmassa tapauksessa siitä voi koitua vuosien ongelma jos koiria ei saada pois omistajalta.Kurtinhaudan tapauksessa kerättiin nimilista joka toimitettiin kaupungin eläinlääkärille,kaupungille ja poliisille ja julkisesta sanasta oli suurin hyöty.Poliiseilla on varmaankin tuoreessa muistissa kurtinhautalaisten taistelu silloisesta koira ongelmasta. Tässä eilisessä tapauksessa on kuitenkin yksi eroava piirre,koirat ovat purreet ihmistä ja sillä on suuri painoarvo asiassa.taannoin helsingissä tapahtunu kahden irtokoiran raatelemaksi joutui pieni koira ja auttamaan pyrkinyttä omistajaa nämä koirat purivat myös ,käräjäoikeus tuomitsi koirat valtiolle,mikä mielestäni tällaisissa tapauksissa on täysin oikea tuomio.Tehkää kaikkenneHETI asian eteen,ettei viattomat lemmikit ja ihmiset joudu enenpää kärsimään tällaisesta terrorista.

    • .222+Silencer

      Eikö tuo onkelma hoiju suht heleposti jos ne josaki kopin katolla koko ajan istuskellee???

    • husssyrlt

      nehän saa ampua omalle pihalle jos tulevat

      • eisaakkaa

        saapi tietenkin, mutta syyte ja korvaukset tulevat ampujalle


      • ei saa

        Eihän taajamassa saa ampua.


      • koira ei ole ihminen
        eisaakkaa kirjoitti:

        saapi tietenkin, mutta syyte ja korvaukset tulevat ampujalle

        Sikäli mikäli ampuja jää kiinni, yöllä kun joky töräyttää pitkältä puskasta äänenvaimentimella varustetulla pienikaliberisella aseella, niin avot!


      • vihaahaja
        eisaakkaa kirjoitti:

        saapi tietenkin, mutta syyte ja korvaukset tulevat ampujalle

        saako niistä tapporahan


      • kissat/koirat ok

        Ei varmasti saa, mutta kiinni voit ottaa va viedä kenneliin odottaman omistajaa.


      • minä

        ei saa ampua keneenkään eläintä!!


    • höskyt

      Onkohan nyt asiantuntijat liikkeellä. :)

    • Tikku

      Lehteen juttu asiasta. ja rikosilmoitus tietysti. Eiköhän ala tapahtua. Isojen koirien lauma ei kuulu omakotialueelle.

    • Ei pelkoa....

      Kiitos tiedosta, varaan lenkille mukaan 75cm gavanoidun vesijohtoputkenpätkän, ei paina liikaa ja kyllä koira tuntee päässään jos tulee hampaat irvessä kohti.

    • Ottaaselvää....

      Tosi tyhmiä juttuja kun ei asiaa tiedä.

    • Pikkukoirallinen

      Kiitos varoituksesta. Täytyy muuttaa koiranpissatusreitti kauemmaksi huskytarhasta. Tuo Siikasaaren uimarantahan ei ole enää kaupungin virallinen uimaranta, joten siellä saanee käyttää nykyään uimassa myös koiria.

      Haukiputaalle hiljattain muuttaneena olen huomannut, että täällä koiria pidetään usein irrallaan pihoilla, ja sitten ne vaeltelevat pitkin pyörä- ja autoteitä. Jo monta kertaa on saanut tähystellä irtokoirien omistajia, kun koirat ovat lähteneet seuraamaan omaa koiraa. Onneksi tähän mennessä emme ole törmänneet aggressiivisiin koiriin. Huskyt kyllä ovat leikeissään aika rajuja ja saattavat vähingossa satuttaa pienempiä rotuja. Kerran tällainen husky hyökkäsi irrallaan "leikkimään" pikkukoirani kanssa Niemeläntörmällä. Silloin sanoin omistajalle, että olisi varmaan parempi kytkeä koira.

      Huokaus.

    • stana

      oiskohan syytä pitää ne rakit huitsin helvetissä sieltä siikasaaren uimarannalta,siellä kuitenkin kulkee kesällä kymmeniä lapsia uimassa koska on todella lapsi ystävällinen ranta,eiköhän niille rakeille muukin paikka löydy...

      • koiratpois

        rakit saa hukuttaa jos sinne tulevat
        mä ainakin laitan niille puntit jalkoihin ja säkin päähän
        upotan ne jokeen


      • Koira ei ole kone
        koiratpois kirjoitti:

        rakit saa hukuttaa jos sinne tulevat
        mä ainakin laitan niille puntit jalkoihin ja säkin päähän
        upotan ne jokeen

        Mutta ei se ole koirien vika että ovat koiramaisia. Omistajan vallassa on miten se niitä kohtelee tai onko ylipäätään kykenevä niiden oikeaan hoitamiseen ja käsittelyyn.

        Huskyhän on vaativa eläin siinä mielessä että se on rekikoira ominaisuuksiltaan ja vaatii päivittäistä lenkitystä kilometritolkulla että voi hyvin. Aivan vääränlaista lenkitystä on kuitenkin sellainen että istutaan autossa ja juoksutetaan koiraa jolla on sähköshokkipanta kaulassa.

        Onneksi enemmistö kohtelee eläimiä hyvin.


      • aksu1
        koiratpois kirjoitti:

        rakit saa hukuttaa jos sinne tulevat
        mä ainakin laitan niille puntit jalkoihin ja säkin päähän
        upotan ne jokeen

        ei niitä rakkeja niin vaan saa upottaa koiran vihaaja niin kun kuvittelet samoten katit pitää olla kytkettyinä eikä irrallaan ottakaapa asioista selvä ennenkuin vaahtoatte moisesta asiasta mee ittees ennenkun puhut tommostaa


    • ptruu

      Paljon väärää tietoa tässä.

      • Kaikki ajallaan

        Mitä väärää tietoa, aloittajan hyvin asiallinen avaus perustuu täysin faktoihin, jotka ovat myös poliisin tiedossa ja joiden perusteella koirien omistajan vastuut puidaan myös oikeudessa?


      • Faktat
        Kaikki ajallaan kirjoitti:

        Mitä väärää tietoa, aloittajan hyvin asiallinen avaus perustuu täysin faktoihin, jotka ovat myös poliisin tiedossa ja joiden perusteella koirien omistajan vastuut puidaan myös oikeudessa?

        esim. Eihän ne olleet päässeet irti omistajalta. Koirien häkki täyttää kyllä huomattavasti lakipykälien mitat. Ovat kasvaneet lapsiperheessä ja ovat kyllä kilttejä. Jos kissoista ei tykkää koira ,se ei tarkoita sitä että on vihainen. Koppi on tarkoituksella jätetty siihen kun tykkäävät siellä katolla nukkua ja istua.


      • No, huh,huh..
        Faktat kirjoitti:

        esim. Eihän ne olleet päässeet irti omistajalta. Koirien häkki täyttää kyllä huomattavasti lakipykälien mitat. Ovat kasvaneet lapsiperheessä ja ovat kyllä kilttejä. Jos kissoista ei tykkää koira ,se ei tarkoita sitä että on vihainen. Koppi on tarkoituksella jätetty siihen kun tykkäävät siellä katolla nukkua ja istua.

        Vai eivät olleet päässeet irti, milloinka koiria ulkoilutetaan ilman pantoja ja missä omistaja, koska videokuvien mukaan omistajaa ei ollut mailla ei halmeilla ja kuvat myös poliisi tarkistanut?


    • Koira rakas

      Noin se käy kun ei käytetä lenkillä,saavat vain olla pienessä tilassa keskenäänn .Minä en kyllä ymmärrä,miksi otetaan koiria ,ja sitten pidetään vain siinä häkissä.Säälittävät raukat!

    • hei11

      Oletteko tietoisia, että Siikasaaren uimarantaa lähempänä asuu saksanpaimenkoira, joka pari vuotta sitten hyökkäsi naapurin pihalle ja tappoi pienen kääpiökoiran sekä on purrut ja yrittänyt monta muuta koiraa. Oli vapun aikaan irtaallaan. Siellä asustelee myös kaksi amstaffia, joten katsotaan mitä aika tuo tullessaan kun kasvavat aikuisten mittoihin.

    • ihmis-koira

      Fakta:Koirissa ei ole vikaa vaan omistajan päässä! Samat keinot pitäisi olla kuin muussakin liiallisessa käytössä.Koiraveroa muutama satanen/pää.

      Tai minimi sata euroa/koira ja vero jokaisesta koirasta tuloveron mukaan.

      Ei kai niitä rakkeja" tarvi kaikkia listiä vaikka monta koira-ihmistä onkin vailla aivoja..Oikeastaan aika suuri joukko ei omista tavallisen ihmisen käyttäytymis tapoja.Jos ei koira juokse irti taajamassa "ei se tee kenellekkään mitään" seon kiltti..Haloo! On se koira kiltti omistajalleen mutta sillä on saalistusvaisto ja jos koira säikähtää ohi ajavaa pyörää tai lenkkeilijää niin se tietysti puolustautuu puremalla..Kyllä tämän kaikki koira-ihmiset tietävät ja silti...

      Se on tämä elämä helppoa vaikka olis kuin monta hurttaa narussa kun noudatetaan lakia ja pidetään koirat kytkettynä taajamassa ja kerätää kakkareet pois..Sitä en tule koskaan kyllä näkeään että kerätään mutta edes pari metriä kävelytieltä voisi fleksiä löystätä että ei tarvis ihmisten lenkkeillä paskarännissä..

    • Hajuhaittakin

      Koira-ajokortti pakolliseksi ja koirien olosuhteet tarkistettava. Koira-WC pakolliseksi omalle pihalle.

    • liian pitkälle?

      eikö tämä husky juttu mene jo liian pitkälle? voisi niillä omilla aivoillakin välillä ajatella mitä tänne kirjoittelee!

    • ihmis-koira

      jos olen oikein ymmärtänyt niin ei ko.huskyjen omistajalla taida olla ajattelemiseen tarvittavia välineitä.

      • Hahhhaaaa

        Eipä näytä olevan välineitä muillakaan :D :D


    • kylkyllä

      koiravero takas 500-1000€ kuukaudessa

    • pyry1

      koira
      on ihmisen paras ystävä ja paras suojelia ei voi muuta sanoa ja asia sikseen

      • akueso

        elkää enää jauhako koirista paskaa menkää vaan jo itteenne välissä ja kattokaa peiliin välissäe


    • kurtti

      Kyllä on Kurtinhaudassa helvetillinen haukunta ongelma meni kesä ihan vituksi.
      Mistä tallaiset koira terroristit saavat nautinnon? Tehdäämpä muiden elämästä helvettiä minä minä minulla on oikeus!!!!!!

    • mortti

      Rakumin on hyvä nakkimauste.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe