yksityinen velkoja ahdistelee

ahdistunut velalline

Olen velkaa yksityishenkilölle, mutta elämäntilanteen äkisti muututtua velan takaisinmaksu keskeytyi ja ehdotin, että laittaa velan perintään (ihan viralliseen). Taloudellinen tilanteeni (äkillinen työttömyys) ei yksinkertaisesti mahdollista velan takaisinmaksua juuri nyt, enkä lainaa ottaessani vielä tiennyt muutoksesta.

No, tämä yksityishenkilö on alkanut pörrätä autolla asuintaloni ympärillä ja eilen kyttäsi parkkipaikalla. Miesystäväni ei toedä velka-asiastani, enkä välittäisi hänelle asiasta edes kertoa, mutta hänkin on pannut merkille tuon kyttäävän auton.

Eikö tuon ihmisen pitäisi todella periä velkaansa ihan lakiteitse, eikä "pelotella" (en keksi muutakaan syytä toiminnalleen) pyörimällä kotikmme ympäristössä (kävi kerran jopa kurkkimassa ikkunoista). Hänellä on kyllä henkilötietoni ja voi sitäkautta periä velkaa ihan normaalin kaavan mukaan (velka on hänen firmansa tililtä, joten hän kai voi periä sitä myös ihan yrityksensä nimissä?)...

Tilanne on ahdistava, kun en tosiaan pysty velan takaisinmaksua hoitaa, ennen kuin olen saanut työtä ja tuon auton ja ihmisen pyäriminen alkaa pikkuhiljaa kiinnittää jo naapuruston huomion ja lisäksi varmasti miesystäväni alkaa kohta ihmetellä miksi vieras mies kyttää! (velka on ajalta ennen yhdessäoloamme, suhde on tuore, enkä koe siksi velka-asioideni vielä kuuluvan toiselle varsinkaan yksityiskohtaisesti).

Onko tällainen kyttääminen ihan ok toimintaa velkasuhteessa?

8

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • velaton

      Onko velkakirja tehty? Jos ei, niin ei voi karhuta saataviaan mitenkään.

      Velkoja ei taida laskea itselleen vaivanpalkkaa ja kuluja tuosta pörräämisestä ja painostuksesta?

      Olisko jonkinlaisen neuvottelun paikka?

    • ........

      Jollei kyyläys lopu on parasta kertoa velan määrä. Ennen kuin pääsee oikein vauhtiin, vainohulluista kokemusta. Pyri sovintoon mutta tee selväksi, sinulla puolustaja!

      • Oletko loinen?

        Niin... sitä vaan velkaa tehdään ja jätetään maksamatta! Yritätkö edes maksaa? Oletko töissä? Jos et niin kerää vaikka pulloja! Asuntokin lienee maan tasalla oleva omakotitalo? Toivottavasti viisastut ja asetat vwlanmaksun etusijalle ennen huvitelua yms roskaa. Uusi elättäjäsi ehkä voisi hoitaa vanahat velkasi?


    • xcdrqw

      Jos asiassa ei ole mitään hämärää, niin pidä jonkin aikaa kirjaa tuon velkojan häiriköinnistä. Mene poliisille ja tee ilmoitus kotihäirinnästä. Kerro kaikki taustat rehellisesti häirintähistoria kirjattujen tapausten lisäksi!

    • Tietää_

      Sen siittä saa, kun lainaa mielenterveysongelmaiselta rahaa!

      Nyt sun täytyy vaan rauhallisesti ilmoittaa velkojalle, että laittaa saatavansa perintään ja lopettaa tarkkailun tai teet poliisille rikosilmoituksen. Poliisit kyllä neuvoo, että millainen ilmoitus tuossa tilanteessa kannattaa kirjata.

      Tunnetusti mielenterveysongelmaisten kanssa on vaikea neuvotella, kun he oman harhaisen päänsä sisällä kuvittelevat olevansa ehdottoman oikeassa...

    • hölmö!!!

      Ei kannattaisi ottaa velkaa? Nyt kannattaa varmaan lainata rahat joltain muulta esim. sukulaiselta ja maksaa tuolle "kyttääjälle" takaisin. Ja kannattaisi varmaan uudelle miehellekin kertoa homman nimi, ennen kuin saatat muut säädöilläsi kuseen. Ei voi hirveästi säälipisteitä antaa, koska olet rahaa lainannut, etkä ole niitä takaisin maksanut. Totta kai henkilö on rahoistaan huolissaan, koska olet pettänyt lupauksesi.

    • älä lässytä

      "Tunnetusti mielenterveysongelmaisten kanssa on vaikea neuvotella, kun he oman harhaisen päänsä sisällä kuvittelevat olevansa ehdottoman oikeassa... "


      taidat olla ite harhainen valkotakki psykiatrin joka oman päänsä sisällä kuvittelee olevansa ehdottoman oikeassa eli kaikki muut ovat sairaudentunnottomia...

    • arvaaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe