Amk liiketalous pääsykoe

tradenomiksi.

Kertokaas millaisia kokeita on viime vuosina ollut liiketalouden koulutusohjelmassa? Vanhoja pääsykokeita viime vuosilta ei taida netistä löytyä? Ainoat mitä löysin olivat tekniikan ja liikenteen alalta. Onko vuosikertomuksesta yleensä ollut monivalintatehtäviä vai esseekysymyksiä? Ilmeisesti enkunkielisestä tekstistä on kirjoitelmatehtäviä? :)

128

24414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epätoivoinen

      Kuuluuko koko englanninkielen artikkeli koealueeseen vai onko siitä vain tietyt sivut mukana? Aikaisempina vuosina ollut vain tietyt sivut.

    • tradenomiksi.

      Eikö kukaan muu hae tradenomiksi? :D ois kiva jos tästäkin sais jotain keskustelua aikaan. Niin ja tuo englanti-osio vähän itseänikin ihmetyttää.

    • Tsemppiä kokeeseen!

      Hain viime vuonna liiketalouden koulutusohjelmaan valtakunnallisessa yhteishaussa aikuispuolelle eli ilta- ja monimuoto-opiskelemaan, mutta näyttäisi, että tänä vuonna hakumateriaali on sama nuorten/päiväpuolen ja aikuis-/iltapuolen pääsykokeissa.

      Viime vuonna oli hakumateriaalina s-ryhmän vuosikertomus ja kaksi englanninkielistä lyhempää tekstiä (sivut oli mielestäni kerrottu, jos ei koko tekstiä tarvinnut lukea).

      Pääsykokeessa oli haastattelu (tämä osuus voidaan kai toteuttaa myös kirjoitelmana). Lisäksi oli matematiikkaosuus, jossa testattiin pääasiassa loogista ajattelua ja oivaltamista mm. prosenttilaskujen tai todennäköisyyslaskujen kautta. Vastausvaihtoehdot olivat muistaakseni valmiina (joista piti merkata oikea) ja kysymykset ei olleet kauhean vaikeita, kun niihin keskittyi ajatuksen kanssa.

      Kirjallisiin (suomen ja englannin kielisiin) materiaaleihin liittyvässä osiossa oli 60 oikein / väärin -väittämää, jossa oikeasta sai 1 pisteen ja väärästä sai -1 pisteen eli jos ei ollut varma vastauksesta, kannatti ehkä mieluummin jättää tyhjä, jotta sai 0 pistettä tuon -1 sijaan. Kysymykset oli aika seikkaperäisiä tyyliin "prismojen myynti venäjällä oli yli 500 milj. euroa vuonna 2011, oikein vai väärin".
      Suomen kielisiä väittämiä oli muistaakseni 45 kpl ja englannin kielisiä oli 15 kpl (englannin kieliset materiaalit olivat viime vuonna sivumäärällisesti pienemmät verrattuna suomen kieliseen).

      Toivottavasti näistä oli apua.

    • Eepuu

      Englannin kielinen materiaali on kokonaisuudessaan, eli lähes sen 100 sivua. Olisi kiva tietää minkälaisia monivalinta tehtävät on ja minkälaista matikkaa kannattaa harjoitella ?

    • tradenomiksi.

      Matikan tehtävät on aika helppoja varmaankin (siis päättelytehtäviä ilman laskinta) mutta aika paljon on tuota englannin tekstiä. Olisi kiva tietää tuleeko kokeeseen pelkkä essee tai monivalintakysymyksiä.

      • FFGG

        Kokeeseen tulee kirjoitelma/haastattelu ja tämänlisäksi monivalintakysymyksiä aineistoista. Myös matematiikan osiossa on ainakin viime vuosina ollut vaihtoehdot (helpompi tarkastaa)


    • kääk

      onko vanhoja pääsykokeita missään ja niihin vastauksia? Ittellä vaikein osuus se matikka :/

      • M'kay

        Ei taida suoraan olla, mutta googlettamalla keskusteluja aikaisemmista pääsykokeista, löytyy keskusteluja myös noista matikan tehtävistä.

        Matikan tehtävät olivat tyyliin "jos sinulla on 12 ja lisäät siihen ensin 150% ja vähennät sitten 40%, mikä luvun saat?" Osa oli tätä hieman vaikeampia, osa helpompia, mutta siis tämän tyylisiä.

        Ja tosiaan kirjallisen osion monivalinnoista sai väärästä vastauksesta -0,5 pistettä (ja oikeasti 1).


    • jla4

      Muistaakseni viimeisin pääsykoe mikä on julkaistu liiketaloudesta on v. 2005. Siitä pystyy hieman päättelemään minkälaisia tehtäviä tulee olemaan. En tosin tiedä paljonko kokeet ovat muuttuneet sen jälkeen.

      • jkl7846

        Onko kukaan saanut vielä pääsykoekutsua ouluun? Milloinkohan kutsut tulevat?


    • moi1

      Tänää tuli kutsut ainaki Turusta...

      • PP801

        niin tuli. ja aamulla alkaa heti valmistautuminen..


    • jöghhö

      Ei ole minun aikana ollut tuollaisia. Eli vuonna 2002.

      Teksti joka piti lukea, muistaa ulkoa ja kirjoittaa essee /referaatti.
      Kieliopin korjaus tehtävä.
      Ryhmä tehtävä jossa piti pohtia urheilukaupan perustamista (SWOT-analyysi?).
      Opettajan haastattelu.

      Ei ollut matematiikkaa, eikä englantia.

      AMK-tekniikan puolella koe onkin puhdasta matematiikkaa ja lisäksi taisi olla pari vapaa-ehtoista fysiikan ja kemian tehtävää.

    • mki

      Eikös nyt lukenut noissa ohjeissa, että yksittäisiä lukuja ei aineistoista tarvi muistaa. mutta pitää kuitenkin muuten hallita ja ymmärtää niitä kokoluokkia mistä puhutaan.. Oulusta tuli minullekin eilen kutsu -onneksi :)

    • radenomi

      Joskus englanninkielinen aineisto löytyi myös suomenkielellä kun vähän googlaili..

      • mki

        Jos joku nyt tänäkin vuonna löytää suomeksi tuon enkunkielisen aineiston, ni kiitos linkistä :)


    • nallepuh125

      Eipä siihen mitään suomenkielisiä kopioita tarvitse. Yllättävn helppolukusta koko teksti, kunhan vain jaksat sanakirjaa käyttää apunasi. ;) Enemmän mitetityttää se, onko tarve kurkistaa linkkien taakse joita tekstissä löytyy huolestuttavan paljon.

      • mki

        Kyllähän se suomentaminen vielä menee, jos ei tarvi noita sanoja muistaa sitten enkuksi sitten esim kysymyksiä lukiessa.. mutta ohjeistuksessa oli että linkkien takana olevat aineistot ei kuulu valintakoeaineistoon.. Jospa tosiaan ois tästä enkunkielisestä se essee, niin ei tarvis ku kerran vaan suomentaa ja ymmärtää tuo luettu teksti. 2006vuonna on ollut kysymykset ja vastausvaihtoehdot englanniksi siitä enkun kielisestä aineistosta...


    • slaavi

      Minusta se enkkun teksti ei ole helppolukuista. Varmaan ihan ihmisestä riippuu kuinka hyvin englannin kieltä hallitsee..Hirmu paljon erikoissanastoa. Tulispa siitä se essee. Luin sen läpi ja suomensin pääkohdat. Vuosikertomus ja yrittäjän opas suht helppoja.

    • missä viipyy

      itse en ole vielä kutsua saanut ??? ihan hyvä ka merkonomi olen, onko muita kenellä kutsu vielä saapumatta..?

      • sllaavi

        Tänään tuli Oulusta


    • Paniiiikki

      Osaako joku sanoa, että minkälaisia kysymyksiä tosta fazerin vuosikertomuksesta vois tulla? Mitä asioita kannattaa painottaa ja mitä ei? Onko jotain ulkoamuistsmis kysymyksiä vai soveltavampia kysynyksiä jotka vaativat rivirn välistä lukemista?

    • slaavi

      Oho, en olekaan ainut pniiikissä oleva)) Luulen , että ainakin uudesta strategiasta tulee kysymyksiä, yritysvastuu, ne 6 kenttää, maiden menestymiset ja haasteet. Voi olla että joitakin numerollisia tietojakin pitää muistaa, liikevaihto, henkilöstön määrä. Olisko näin. Tää on vain minun sellainen tunne. Osaako joku kertoa miten lasketaan todennäköisyydet?

    • booooo1

      Enpä nyt tiedä mikä siinä englannin kielisessä tekstissä mättää? Siinä kerrotaan perusasioita mitä säätöjä suomessa on esimerkiksi tavaran tullauksessa ulkomailta yms. Paljon löytyy ihmesanoja mitä itsekin täytyy katsella sanakirjasta,mutta kun lukee ja lukee asian uudelleen niin sen kyllä silloin tajuat. :) Tsemii kaikille. Syksyllä kävin ilman lukemista katsomassa kokeita intistä että tietää mitä keväällä tulee eteen, niin silloin sielä oli jotain englannin kielisiä monivalintakysymyksiä. Varmaan liittyi syksyiseen englannin aineistoon? En tiedä, en silloin niitä katsonut..

      Paljon tarvitsette kokeesta pisteitä sisään? Itse tarvitsen jotain 15-20p riippuu mihin ne nousee, ei vissiinkään mikään mahdottomuus. :D

    • booooo1

      Ja vielä edelliseen, viime syksyn kokeessa tosiaan oli näitä lukuja movialinnoissa, mutta ei mitään esim. 245000,24000 jne. vaan pelkästään prosenttilukuja. Saattaa hyvinkin olla kysymys jostain siitä, että paljon eu:n ulkopuolelta rahdatulla tavaralla on tullausprosentti kun tänne tulee jne.

    • nörtti

      tänä vuonna ohjeissa luki ettei hakijan täydy muistaa ulkoa numeroita, täytyy vain hahmottaa "mittakaava", jolla liikutaan.

      miten paljon ihmiset on lukenut näihin kokeisiin?! itsellä alkaa jo paniikkihiki nousta... matemaattis-loogisetpäättelytehtävät ovat kamalia! onko kellään jakaa hyviä vinkkejä, esim jakolaskujen laskemiseen ilman laskinta?

      • mki

        The guidelines “Handling of Corporate Governance Issues in State-owned Companies
        and Associated Companies....... Mitä tuo tarkoittaa?
        Mulla on tosi paljon tässä enkunkielissä aineistossa tuommosia, joista en ymmärrä yhtään että mitä ne on suomeksi..aika haastava on lukea ku ei tiiä yhtään mistä puhutaan vaikka sanakirjaa käyttääkin..


      • slaavi
        mki kirjoitti:

        The guidelines “Handling of Corporate Governance Issues in State-owned Companies
        and Associated Companies....... Mitä tuo tarkoittaa?
        Mulla on tosi paljon tässä enkunkielissä aineistossa tuommosia, joista en ymmärrä yhtään että mitä ne on suomeksi..aika haastava on lukea ku ei tiiä yhtään mistä puhutaan vaikka sanakirjaa käyttääkin..

        http://www.eudict.com/index.php Tässä on hyvä sanakirja, helppo käyttää


    • tradenomiksi.

      Nyt on tullut luettua enkkua puolet ja vuosikertomusta puolet kun on aika vaikea tietää, että kummasta tulee ne monivalinnat ja kummasta essee. Vaihtelee varmaan vuosittain. Tietääkö kukaan millaisia tehtäviä tuosta yrityksen perustamisoppaasta mahtaa tulla? :) Tuota kirjaa ei ilmeisesti ollut viime vuonna kokeessa.

    • Paniiiikki

      Mä oon lukenu enkkua vasta puolet, koska on niin hiton hidasta luettavaa.. Onkohan fiksua sumentaa vaan pääkohdat kappaleesta ja lukea niitä sitten ennen koetta.. Fazerin ja yrityksen perustamisoppaan oon nyt lukenut 2 kertaa mutta aikomuksena ois molemmat lukee 4krt:) pikku paniikki kyllä alkaa tulemaan..

    • slaavi

      Perustamisoppaasta voi tulla essee.

    • trade.

      Varmaan parasta ois keskittyä kunnolla johonkin tiettyyn osa-alueeseen esim. vaikka siihen vuosikertomukseen. Itse yritän kunnolla lukea sen enkunkielisen osion jos siitä vaikka tulis enemmän niitä monivalintakysymyksiä kun on sen verran paljon tuota tekstiä. :)

    • Jou2014

      Lukekaa "Tsemppiä kokeeseen" - nimimerkin teksti. Samalla kaavalla kokeet on mennyt monena vuotena. Toki muutokset ovat mahdollisia tänä keväänä.

    • jannekölli

      Miten te jaksatte lukea noin paljon kokeeseen, "neljä kertaa kaikki tekstit läpi" :DD vai onko teillä kaikilla niin surkeat lähtöpisteet että _pakko_ osata kaikki oikein? Noh, onneksi minulla ei ole samaa ongelmaa...

      • Talvinen kurppa

        Mä en jaksanu. Luin kerran ja silmäilin kerran läpi. Se riitti, syksyllä alkaa opiskelu. En tod mennyt huippupisteillä, en kuitenkaan hännänhuippunakaan. Ja samalla tyylillä aion vetää opiskelut. Läpi on läpi ja kukaan ei tule kummastelemaan sen kummemmin niitä arvosanoja jälkikäteen. Hyvät suosittelijat ja työkokemus on työmarkkinoilla paljon koulusuoritusta arvokkaamipia .


      • 309429428
        Talvinen kurppa kirjoitti:

        Mä en jaksanu. Luin kerran ja silmäilin kerran läpi. Se riitti, syksyllä alkaa opiskelu. En tod mennyt huippupisteillä, en kuitenkaan hännänhuippunakaan. Ja samalla tyylillä aion vetää opiskelut. Läpi on läpi ja kukaan ei tule kummastelemaan sen kummemmin niitä arvosanoja jälkikäteen. Hyvät suosittelijat ja työkokemus on työmarkkinoilla paljon koulusuoritusta arvokkaamipia .

        En tiedä minne oot "Talvinen kurppa" hakenut, mutta LIIKETALOUDEN nuorten puolen tulokset tulee vasta ensi viikon maanantaina.......... Joten et kyllä liiketalouden nuorten puolelle ole edes hakenut. Ja hyvinhän kannattaa opiskella SIKSI, että jäis jotain PÄÄHÄNKIN... ja jos aikoo hakea amk:n jälkeen lukemaan maisteriksi, niin kyllä niitä arvosanoja vain katsotaan!!! Mutta juuri teidän kaltaiset luuserit, jotka ei edes lue _valintakokeisiin_ saatika panosta itse opiskeluun siellä koulussa, niin eihän teistä maistereiksi olekaan.. No mutta, teidänkin kaltaisia vähempään tyytyviä tarvitaan - hakekaa mulle sitten 10 vuoden päästä töihin. Voin jo kuitenkin kertoa, että en ota.


    • trade.

      No kaikki ei välttämättä ole niin hyviä opiskelijoita kuin sinä :D itse en saanut edes kutsua niihin paikkoihin mihin olisin halunnut ensisijaisesti, joten nyt täytyy tsempata todella että pääsisi edes johonkin niistä mihin olisi mahdollisuuksia tällä kertaa! Ovatko muut lukeneet ja opetelleet enkunkielisen osion kokonaisuudessaan vai vaan pääkohdat? :)

    • 3KertaTodenSanoo

      Mun kokemuksiin perustuvista arvioista tärpeiksi löytyy tästä keskustelusta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/12184899

      Pääkohtien opetteleminen riittää, mutta kokeessa saattaa olla karsivia kysymyksiä jostain ihan pikkujutuista - joten kaikki tekstit kannattaa lukea huolella läpi. Linkkejä tekstistä ei tarvinut opetella, mutta itseäni helpotti lukea esim tullauksesta myös suomeksi, jotta ymmärsin täysin mistä siinä puhutaan.

      Numeroitietoja tekstistä yms ei niinkään tarvitse osata ulkoa, mutta kysymyksenä saattaa olla "Ruotsissa on 54 leipomomyymälää? [ ] Kyllä [ ] Ei".

      Matikkaan mulla homma kaatuu, lukiosta on 7 vuotta ja sen jälkeen laskemisen on hoitanut laskin ja excel... :(

    • trade.

      Se on kyllä harmi kun laskinta ei saa olla kokeessa mukana, voi aika monella olla vaikeuksia niiden laskujen kanssa. :/ Minkälaisia tehtäviä harjoittelette tai kannattaa harjoitella? Ihan perus prosentti ja korkolaskuja vai yhtälöitä?

    • math2

      Kannattaa kerrata varsinkin yhtälöitä. Toisen asteen yhtälöt sekä koordinaatistoa.

    • Laika

      Onko kellään mitään hajua Haaga-Heliasta, että kannattaako varautua haastatteluun vai onko yleensä ollut kirjoitelma? Luulis, että haastatteluihin kuluisi ihan jäätävästi aikaa, kun ensisijaisia hakijoita on kuitenkin 1400 . :D Tietty kaikki ei tule kokeeseen, mutta silti.

      Itellä alotuspisteitä 64, eli sisäänpääsyyn luulisi riittävän se kymmenen pistettä valintakokeesta ja nekin jo varmaan suurelta osin tulee matikkaosuudesta. Ei siis onneks tarvii liikaa stressata noista materiaaleista, vaikka tietty aionkin ne ajatuksella lukea läpi. :)

    • boooo

      trade, eikös liiketalouden kokeeseen oteta kaikki hakijat? Mitään karsintaa ei mielestäni ole..

    • trade2018?

      Juuri aikuispuolen kokeessa olleena... Laskuina oli prosenttilaskut, todennäköisyys laskentaa, yhtälöitä. Noita kannattaa ainakin kerrata.

      Jossakin on se että jokainen kokeen osa-alue pitää saada läpi hyväksytysti ja kokeesta pitää saada 30 pistettä vähintään jotta voi koulutukseen päästä. Tämä saattaa vaihdella korkeakoulujen mukaan.

      Paljon nippelitietoa materiaaleista monivalinnassa... ja essee oli enkunkielisestä tekstistä.

      • Fazer

        Yritysvastuuta käsiteltiin fazerin vuosikertomuksessa eli siitä sai hyvän esimerkkicasen.


    • jeejee1

      Viime vuonna kun oli pääsykokeessa ja ennakkoaineistona oli 3 tekstiä, 1 suomenkielinen (vuosikertomus) ja 2 englanninkielistä. Sillon monivalinta tehtävän kysymyksistä 35 oli suomeksi vuosikertomuksesta ja 15 kysymystä englanniksi toisesta englanninkielisestä tekstistä. Ja essee sitten toisesta joten kannattaa kaikki lukea läpi ainaki kerran! :)

    • Mahdankohan

      sopia sinne ammattikorkeakouluun? Meinaan amk -liiketalouden valintakokeiden aineistot julkaistiin 14.04.2014 ja en ole vielä aloittanut lukemaan. Kokeet olis tossa 06.06.2014.

      • taru100

        hyvin ehdit lukea :) opettele myös nippelitiedot ulkoa, ja kertaa sanallisia matikantehtäviä, todennäköisyyslaskuja ja yhtälönratkaisuja, niin ja prosentteja..


      • Mahdankohan
        taru100 kirjoitti:

        hyvin ehdit lukea :) opettele myös nippelitiedot ulkoa, ja kertaa sanallisia matikantehtäviä, todennäköisyyslaskuja ja yhtälönratkaisuja, niin ja prosentteja..

        Okei... kiitti kannustuksesta :)


    • Want-to-be-tradenomi

      Apua kaivataan!
      Oletin alunperin, että kirjoitelma tulee suomeksi yritysopista, joten opettelin sen ja kirjoitin muistiinpanot. Sitten sain kuulla, että kirjoitelma on luultavasti enkunkielisestä aineistosta, joten nyt olen päntännyt reilut puolet ennakkomateriaalista yrittäen muistaa hankalat avainsanat englanniksi. MUTTA NYT luin jostain, että vaikka kirjoitelma olisikin englanninkielisestä osiosta niin siihen kuitenkin vastattaisiin suomeksi??? ööö... joo, tokihan koemuoto vaihtelee vuosittain mutta onko ikinä ollut, että kirjoitelmaan vastattaisiin englannin kielellä? mietin vain, että pänttäänkö turhaan hankalia sanoja vai riittääkö, että ymmärtää tekstin suomeksi? :)

    • joo o

      Toivon todella, että se on suomeks se kirjotelma jos se on englanninkielisestä osiosta, nimittäin ei nuo sanat vois jäädä ikinä päähän. melkein joka toinen sana joku ihme sana!

      • grr4534t4rwg

        Siis, mikään ei ole 100% VARMAA, mutta monenamonena edellisenä vuonna on ollut näin:

        15p= väittämiä (oikein väärin) ja monivalintoja on ollut yhteensä 60kpl (esim nyt voisi olla siis jokaisesta materiaalista 20kpl)
        10p= matemaattinen osio
        10p= kirjoitelma enkunkielisen materiaalinpohjalta. kirjoitetaan SUOMEKSI.

        näin on siis monena edellisenä vuonna ollut.
        itse aloin lukemaan parisen viikkoa sitten, mutta olen nyt kunnolla päntännyt etenkin tuota fazeria ja yritysopasta, ja tämän viikon harjottelen vielä matikkaa ja enkkua.

        ONNEA KOKEISIIN! jos ette pääse niin älkää masentuko!
        jos ei näitä (helpohkoja) materiaaleja jaksa lukea, niin tämä ei ole teidän ala.. etsikää joku ala jonka suhteen olette 95% innoissanne ja motivoituneita, ainakin lukemaan edes pääsykokeisiin. tsemppiä:)


    • Hampuusi4

      Ehdinkö vielä aloittaa lukemaan pääsykokeisiin (turun amk, liiketoiminnan logistiikka), jos aloitan huomenna? Kuinka moneen kertaan olis hyvä lukea aineisto läpi? Olen jo kyllä varautunut etten tule pääsemään kouluun, koska jäänyt tuo lukeminen niin heikoille. Onko ketään muuta samassa tilanteessa? :) ... Ei varmaankaan.

    • hohhoi1

      mäkään en oo lukenu vielä kun 6 sivua fazerista ja perjantaina pääsykoe 8))

      any chances?

    • Empuu

      Täällä kans tuntuu että aika loppuu kesken, enkun teksti tosi hankala lukuista ja syö todella aikaa ymmärtää se kunnolla !

      Yli puolet enkusta lukematta yritysperustamis opas :SS

      Pelottaa...

      • flofjkdlfjkdfj

        Emppu, aloita siinä tapauksessa helpoimmasta. Nyt teksti nenän eteen ja lukemaan!! Lue eka Fazer kunnolla läpi ja sitten yrittäjyys! Parempi se kun että yrittää lukea enkkua ja siitä ei tule mitään.. Osaat sitten kunnolla edes Fazerin ja/tai yrittäjyyden :) Toivottavasti sulla menee matemaattinen osuus hyvin, siitä saa 10p.


    • Oppijaaa

      Hitsi mäki oon lukenu vaa Aku-Ankkaa paskalla ollessa. Kerkeenkö vielä lukee ne materiaalit läpi :Sss

    • gettobuuti

      Itellä 1 toiveena Mamkin liiketalous. Luettu on vaihtelevasti, mutta pääpiirteittäin varsinkin suomenkieliset aineistot hallussa ja enkussa vielä vähän kerrattavaa. Kellään tietoa miten noi haastattelut menee siellä, onko ne jotain ryhmähaastiksia, ja käsitelläänkö siellä aineistoa vai mitä puuhastellaan.

      Mamkissahan pääsykoe koostuu haastattelusta, monivalintatehtävistä ja matemaattisloogisista tehtävistä, tai näin ainakin omassa pääsykoekutsussa luki.

    • Saltzi

      Tietääkö joku kuinka monta niitä oikein/väärin-kysymyksiä on? Onko niitä 15 kun siitä osiosta saa 15p vai onko enemmän? Joistain vanhoista keskusteluista luin, että niitä ois 45?? Apuaa

      • Mielenkiintoista

        Niitä on tyyliin että voit saada yhdestä 0.25p / 0.5p eli paljon enemmän kuin 15. Paljon teillä lähtöpisteitä? :o


      • Avuton
        Mielenkiintoista kirjoitti:

        Niitä on tyyliin että voit saada yhdestä 0.25p / 0.5p eli paljon enemmän kuin 15. Paljon teillä lähtöpisteitä? :o

        Lähtöpisteitä vaan 40... Tarttis vähän päälle 20 pistettä saada kokeesta. Onkohan liian vaikeaa?


    • Pamela

      Lähtöpisteitä 43, kaikki tekstit olen lukenut läpi kahdesti, ja highlight-kynällä ottanut tärkeitä pointteja esille, mutta silti tuntuu etten tarpeeksi ole lukenut ja pää tuntuu aineistojen suhteen tyhjältä. Essee jos koskee näitä aineistoja eikä ole mikään "tämän ja tämän takia haluan juuri tähän koulutukseen" niin en varmaan hirmu hyviä pisteitä saa.

      Matikkakysymysten kanssa oon ihan kusi sukassa.

      Lievästi sanottuna pelottaa. Vaikka olenkin ilmeisesti lukenut edes vähän enemmän kuin jotkut tänne kommentoineet (?).

    • dididyy
    • Tillisti

      Gettobuuti
      Mamkiin piti etukäteen netistä varata haastatteluaika

      • Gettobuuti

        Kyllä, ja sen olen varannut. Mietin vain millainen se haastattelu tulee olemaan, eli kyselläänkö siellä yleisesti opiskelumotivaatioista, vai onko se ryhmäkeskustelu jonkin aineiston pohjalta (esim yrityksen perustamisesta, tai millaisia vaihtoehtoja on tehdä liiketoimintaa Suomessa).

        En siis ole löytänyt mistään tietoa mitä tradenomipuolen kokeessa voi haastattelussa olla. Vaikka siihen aika piti varata, niin voihan ne olla ryhmähaastatteluja siltikin, tai sitten yksittäisiä, jos on monia opettajia/haastattelijoita paikalla.


    • turkuamk

      Turussa ei ainakaan todennäköisesti tule mitään haastatteluja olemaan, koska tuo sama koe käy sekä logistiikan- että normitradenomin linjoille. Hakijoita on yhteensä varmaan se toista tuhatta, joten haastatteluja on aika mahdoton järjestää.

      Viime vuonna tosiaan oli enkusta kirjoitelma, en kyllä muista pitikö kirjoittaa suomeksi vai enkuksi. Monivalinnat oli sekä vuosikertomuksesta että toisesta lyhyestä enkunkielisestä tekstistä. Matikkaosio oli helppo, kunhan ei haksahda ruksittelemaan ekaa mieleenjuolahtavaa vastausta.

      Tänä vuonna veikkaisin, että kirjoitelma tulee joko yritysoppaasta tai enkun tekstistä. Toivottavasti yritysoppaasta, tuttua asiaa ja saa laajasti pointteja mukaan usemmastakin mahdollisesta aiheesta :)

      Tsemppiä kaikille Turkuun hakeville, perjantaina nähdään :P

      • kekkoneen

        Oletettavasti tulee tuosta englannin kielisestä osiosta. Toivottavasti olisi joku selkeä aihe, kuten esim. 4.luvun joku sektori tms, ettei olisi joku tooooosi pieni suppea, josta joko muistaa jtn, tai ei yhtään mtn. Toki päntätty kaikki asiat mahdollisimman hyvin:) Yritysopas ja fazer nyt on ihan helppoa kauraa ku luettu kaikki tiedot perinpohjin. Lähtöpisteitä 60, pitäs saada joku 13-15 pistettä. Mites muilla ? Tsemppiiiiiiiiiii!!!!


    • want-to-be-tradenomi

      Lähtöpisteitä on 56 eikä mitään hajua paljonko pitäis saada pääsykokeesta, että pääsis sisään... riippuu tieten muiden tuloksista. Yritysopas on nyt kahlattu kolmeen kertaan ja muistiinpanot tehty ja käyty läpi. Fazerin oon lukenut kahteen kertaan ja on kyllä niin puuduttavaa lukemista että yöks! Enkunkielisen oon lukenu nyt kertaalleen ja kirjoitellut vaikeita sanoja sivujen reunaan... mitään kunnon kokonaisuutta ei ole vielä päässä, joten huominen ja ylihuominen meneekin hahmottaessa asioita omiin kokonaisuuksiinsa. Matematiikkaa olen jonkin verran laskeskellut vanhojen kokeiden perusteella, uskoisin että suhteellisen hyvin menee ellei vintti ihan pimene kokeen tullessa naaman eteen. Jännittää kyllä ihan älyttömästi kun niin kovasti haluisin tähän koulutukseen. Flunssakin pukkaa päälle, varmaan osaksi stressistä, mutta näillä mennään ja toivotaan parasta :)

    • MotivaatioHukassa

      Itellä lähtöpisteet 44 pistettä. Suomenkieliset tekstit ei oo kovin vaikeita. Se englanti tuottaa mulle vaikeuksia, enkä varmaan jaksa edes lukea sitä. Onkohan mitää mahdollisuuksia päästä sisään, ku tarttis noin 16 pistettä? Tuskin :D

      • kikkihiirinen

        Ylihuomennaaaa!! Alkaa olee jo niin väsynyt olo tähän lukemiseen ja pänttäämiseen, että huhhuh!! Onneks tää viikko lomaa töistä. Huomenna vielä aineistojen kertausta, tänään matikkapäivä, saa luvan sitten riittää :)


    • Easy A

      Kerran oon lukenut läpi nuo tekstit. suomenkieliset kertaan vielä, englanti on ihan hanurista, ja tuo Fazer on todella puuduttavaa luettavaa.

      Pitää vielä kerrata nuo suomalaiset tekstit.

    • Suomentaja

      Itse Suomensin koko englanninkielisen tekstin :DDD! meni pikkasen aikaa, mutta nyt voi siis lukea 3 suomenkielistä tekstiä! :D perjantaina mennään. Matematiikka vain vähän ruosteessa ://. Tsemppiä!

    • aino2

      Haaga-Heliaan kutsutut: Monelta menette paikan päälle, jos kutsussa luki ilmottautumisen alkavan klo 10 ja kokeen klo 12? Onko paikalle pakko mennä jo klo 10? Itsehän menen kuumeessa kokeeseen... :/

      • Ejus

        Itse olin viime syksynä kokeessa, ilmoittauduin muistaakseni reilu puoli tuntia ennen koetta. Eli ei mitään kiirettä pitäisi kyllä olla.


    • huihaihei

      Suomensin kanssa englanninkielisen, itse muotoilemalla siitä sai paljon helppolukusemman. Menin eilen lukiessa totaali lukkoon ja nyt koitan vielä kerrata. Onneks tuli eilen eikä huomenna :D Kokeesta pitäisi saada vähän päälle 10 pistettä edellisten vuosien perusteella. Viime vuonna keväällä tosin sain 25 pistettä, mikä ei silloin riittäny. Nyt harmittaa ettei silloin hakenu tähän kouluun johon nyt.. Pieni jännitys edelleen, etenkin fazer materiaalissa eri lukujen ja vastaavat ei oo harjoteltuna vaikka suurinpiirteen tiedän nousiko vai laskiko. Musta on tyhmää että sanotaan ettei tarvii tietää lukuja ja sitten kysytään kuinka monta myymälää/prosenttia/jotain perustettiin vuonna 2012. huoh. Matikka on ihan ok hallussa, prosenttilaskua jne eniten harjotellu, ne kuitenkin kannattaa olla hallussa. Täytyy muistaa ettei vastaa ensimmäiseen joka tulee mieleen tekstin perusteella vaan oikeesti laskee. Toinen tyhmä juttu näistä kokeista kun ei saa käyttää laskinta. Ala-asteen jälkeen käyttäny vaan laskinta suurimmaks osaks. Nythän vielä jakokulma poistuu oppisuunnitelmasta, toivottavasti tajuavat vähitellen sallia laskimet. Kuitenki 2010 - luku käynnissä. huh.

    • Aaargh

      Olisi pitänyt itsekin suomentaa englanninkielinen osio kirjallisena eikä vain päähän. Tuskin osaan vastata mihinkään aineistoon liittyvään essee-kysymykseen hyvillä pisteillä :/ Nyt kyllä niiiiin ärsyttää enkä ole ollenkaan optimistinen huomisen kokeen suhteen. Jos kaikki tämä pänttäys on ollut turhaa niin revin hiukset päästä. Onko muutkin tehneet mustiinpanoja enkun osiosta vai onko kukaan tehnyt kuin minä ja suomentanut sitä mukaa päähän kun lukenut? Mistähän aiheista essee voisi mahdollisesti tulla... itse toivoisin, että sivuaisi hieman edes suomenkielisiä ennakkomateriaaleja niin voisi ammentaa tietoa niistäkin.

      • jännittäääää

        Moi! täällä kans toinen enkun aineiston kanssa stressaava. ite oon tehny lukiessani enkkua sivujen reunille pikku muistiinpanoja, mutta mitään ei kyllä oikeen oo jääny päähän.. harmittaa ku en ite jaksanu suomentaa koko tekstiä sanasta sanaan.. mut näillä mennään! onneksi matikka ja suomenkieliset tekstit hyvin hallussa! tsemppiä sulle kokeeseen:)


    • oamkilainen

      Itse hain vuosi sitten Oamkiin ja pääsin. Uskoisin, että tekevät pääsykokeesta saman tyyppisen kuin edellisenäkin vuonna, eli uskoisin, että essee tulis enkun kielisestä aineistosta ja monivalinnat suomenkielisistä. Mitä lueskelin tämän vuoden opasta amerikkalaisille niin eihän se nyt niin vaikealukuiselta näyttänyt :D tällaista englantia ja sanastoa kursseillamme juuri käytetään.. Ja JOS essee tästä tulisi niin aika paljon pystyy myös omalla maalaisjärjellä kirjoittamaan aiheesta (Suomen hinnat korkeat, suomalaiset liikemiehet varautuneita, Suomessa hyvä infrastruktuuri jne..)

      Ottakaa vettä mukaan pari pulloa jos huomenna yhtä tukalan kuuma! Hyvin se menee :)

    • ihiih

      Mihin te ootte hakenu?? Mä hain centriaan ja lähtöpisteet 46 ja silti pelottaa...

      • martti91

        Täällä haetaan Turkuun lähtöpistein 60. Kyllä jo odottaa sitä hetkee, että saa kääntää koepaperin ja nähdä kysymykset. Voi toki olla järkytys, mut pääsis jo yrittämään ja pyrkimään kouluun :P :D


      • aaaaaaaaaaaa3

        Miksi sinua pelottaa noilla lähtöpisteillä? Centriaanhan vaadittiin viime vuonna 47p?


      • minä myös

        Minäkin haen Centriaan. :)


      • dfsofuse9fu

        Centriaan on ollut viime vuonna sisäänpääsyraja 47.
        Jos sulla on LÄHTÖPISTEITÄ 46, oisit viime vuonna tarvinnut kokeesta YHDEN pisteen.. -_- Kokeesta voi saada max 35p.
        Mulla on alotuspisteet 30 pintaan, tarvitsen luultavasti n. 20/35 pistettä kokeesta sisäänpääsyä varten. Pietarsaaren ja Ylivieskan liiketalouden toimipisteet on kuitenkin lakkautetta/lakkautetaan pikkuhiljaa, joten tänä keväänä sai tuolla alueella hakea kolmen AMK:n sijasta vain yhteen - Kokkolaan. Joten saattaa olla että Kokkolan Centrian sisäänpääsyraja NOUSEE.


    • dawdadsdassd

      Millä lähtöpisteillä haette Centriaan?

      • minä myös

        Mulla tais olla 44pist. Mites muilla?


    • eeeero

      Tääl 42

      • v8df87d8f

        42 ja 44.. Pääsette noilla pisteillä ihan heittämällä sisään.
        Miksette hakeneet jonnekin muualle sitten? Centriaan pääsi viime vuonna vain 47 pisteellä, tarviitte kokeesta 5/3 pistettä..
        Mä olisin kyl hakenut noilla pisteillä jonnekin minne ois sisäänpääsyrajat esim. 70.


      • dkjkfjjf
        v8df87d8f kirjoitti:

        42 ja 44.. Pääsette noilla pisteillä ihan heittämällä sisään.
        Miksette hakeneet jonnekin muualle sitten? Centriaan pääsi viime vuonna vain 47 pisteellä, tarviitte kokeesta 5/3 pistettä..
        Mä olisin kyl hakenut noilla pisteillä jonnekin minne ois sisäänpääsyrajat esim. 70.

        Mut ootteks te lukenu..? ;)
        Te ette oo vissii lukenut yhtään? ;)
        Joten ei IHME jos se Centrian sisäänpääsyraja ja maine ei sen mukana nouse, ku kyllä sinne hakee fiksuja ihmisiä kellä on hyvät alkupisteet, mutta kokeesta saadaan sitten se 10p niin jäädään muille Suomen AMK:eille kyllä pahasti jälkeen......Huoh..
        No mulla on alotuspisteet joku 30 ja oon kyllä lukenut. Siis LUKENUT. Yli kuukauden putkeen pelkästään lukenut. Haluan pärjätä siinä pääsykokeessa ihan muutenkin, en haluu että siitä tulee 10/35 vaan joku 30/35 niin on hyvä omatunto.


      • ihiih
        dkjkfjjf kirjoitti:

        Mut ootteks te lukenu..? ;)
        Te ette oo vissii lukenut yhtään? ;)
        Joten ei IHME jos se Centrian sisäänpääsyraja ja maine ei sen mukana nouse, ku kyllä sinne hakee fiksuja ihmisiä kellä on hyvät alkupisteet, mutta kokeesta saadaan sitten se 10p niin jäädään muille Suomen AMK:eille kyllä pahasti jälkeen......Huoh..
        No mulla on alotuspisteet joku 30 ja oon kyllä lukenut. Siis LUKENUT. Yli kuukauden putkeen pelkästään lukenut. Haluan pärjätä siinä pääsykokeessa ihan muutenkin, en haluu että siitä tulee 10/35 vaan joku 30/35 niin on hyvä omatunto.

        Kyllä, luettu on ja tavoitteena olis saada ainakin 20/35p. Vaikka tonne helppo oliskin päästä, niin eihän siinä oo mitään järkee ettei yritäkkään lukea.


    • Tkuuu

      Mil lähtöpisteillä porukka hakee Turkuun??

    • eitästätuumitää

      60 pistettä alustavasti, mutta lukemaan alotin maanantaina ja aika epätoivoiselta näyttää. Turkuun menossa.

    • sisääänjoskus

      Moro, itse hain eilen yliopistoon lukemaan kauppatieteitä jo toiseen kertaan, mutta ei Se koe mennyt hyvin joten luulen että ei tullu taaskaan opiskelupaikkaa sieltä... ASIAAN! Eilen pettyneenä katsastin tuon liiketalouden pääsykoemateriaalin/ennakkoaineiston kuten sitä kutsutaan. Näytti melko mukavalta ja mielenkiintoiselta! Oletteko lukeneet nuo kaikki 3 tekstiä montakin kertaa ja mikä on tavoite pistemääränne kokeesta? 35p näyttää siis olevan max.pistemäärä mikä on tarjolla? Onko kukaan hakemassa Lamk:kiin? Itse ajattelin hakea sinne nyt syksyllä jos kauppikseen en pääse.

      Tsemppiä kaikille kokeeseen!

    • hemmetinfazer

      Miten kaikki on lukenut ton fazerin? ootteko opetellut pirusti lukuja ulkoota ja opetellut joka maan huolella erikseen, vai onko kokonaiskuva vaan hallussa? menee ihan sekaisin eri maat ja tuntuu et kaikilla mailla vähän samat haasteet ja tavoitteet? millaisia kysymyksiä tästä mahtaisi tulla? help pleaseeeee

    • kiireinen

      saako kokeesta lähteä aikaisemmin kuin kello 14?

    • Nuuskahuules

      Pari kertaan kaikki tekstit, maanantain jälkeen en ole jaksanut kattoa.. rennoin fiiliksin menen koittamaan! Pisteitä tarvitsen n. 15-19p sisäänpääsyyn stadiin, joten ei mitään paineita ole. Kauppakorkea kiinnostaa enemmänkin joten tämä vain tälläinen kokeiluyritys!

    • sdfkg

      onko moni hakenut seinäjoelle?

    • kskdjdeje

      Tuo Fazer teksti nopean läpikäynnin perusteella vaikuttaa melko simppeliltä alussa noita yleisiä jorinoita, sitten maat ja lopuksi vähän taas yhteiskuntavastuu jorinaa. Tuo aloitteleva yrittäjäopas on sen sijaan vähän teoreettisempi ja haastavampi ottaa haltuun. Englanninkielinen teksti on taas asiasisällöltään laaja mutta siinä pärjää ihan yleisellä ossamisella ei millään yksittäisillä jutuilla.

    • iiiksjaiks

      Lapin Amk:aan haen lähtöpisteillä 56. Kaikki aineistot kahlattu kolmeen kertaan ja päätinpä tälle illalle referoida tuon enkunkielisen tekstin, kun harmittelin ettei asiat pysy muistissa ja sainkin referoitua noin 60 sivua. Jos aamulla kertailis vielä ennen koetta. Kaikki selvittää kuinka hyvillä lähtöpisteillä pääsee heittämällä sisään, mutta minun kutsussa ainakin luki, että on saatava väh. viisi pistettä pääsykokeesta vaikka olisi kuinka hyvät lähtöpisteet. Uskon kyllä, että osaan vastata suurimpaan osaan kysymyksistä mutta sitten jos tulee jotain nippelitietoutta ja vastaankin väärin niin miinuspisteitä kilahtaa. Ja kyllä jännittää!!!!

    • tralalalala

      Tuli pikkunen tenkkapoo... kysyttiinkös essee-tehtävässä markkinointimahdollisuuksia vai markkinamahdollisuuksia? Vastasin nimittäin markkinamahdollisuuksiin...
      Miten teillä meni pääsykokeet?

      • sinne meni

        Ei helvetti :DD nyt pähkäilen samaa ! -.-


      • Fkflfkfkfkfk

        Se oli MARKET OPPORTUNITIES, anteeks ei pahalla mut te ootte nyt kyl ihan kujalla.. :( market opportunities on heti EKASSA kappaleessa melkein EKALLA SIVULLA.... -_- joten kyllä se pitäis kaikilla muistissa olla ja osata :D me tehtiin poikaystävän kaa tärppei tost enkunkielisest et mist kohtaa mahollisesti tulee kirjotelma, no hän sano franchising ja mä market opportunities :D :D thank god et oli market opportunities ku oli meinaa ainut mitä kunnolla luin!!!


      • tralalalaa
        Fkflfkfkfkfk kirjoitti:

        Se oli MARKET OPPORTUNITIES, anteeks ei pahalla mut te ootte nyt kyl ihan kujalla.. :( market opportunities on heti EKASSA kappaleessa melkein EKALLA SIVULLA.... -_- joten kyllä se pitäis kaikilla muistissa olla ja osata :D me tehtiin poikaystävän kaa tärppei tost enkunkielisest et mist kohtaa mahollisesti tulee kirjotelma, no hän sano franchising ja mä market opportunities :D :D thank god et oli market opportunities ku oli meinaa ainut mitä kunnolla luin!!!

        No vastasin mie sitten oikein :) Vastasin juurikin markkinamahdollisuuksiin eli market opportunities :)


    • kujalla

      Eiks se ollu market opportunities? Itekki taisin kämmää siinä

    • ...

      Muistaako joku mikä oli se d. vaihtoehto siinä, kun kaksi kelloa siirtyi ajallisesti eri suuntiin? Vastasin ilmeisesti aivan väärin siihenkin. En tiennyt omia pistemääriä, joten pyrin vastaamaan ehkä liiankin moneen vaikka en ollut varma... :(

      • plöö

        Vaihtoehdot oli a) 3 b) 6 c) 9 d) 12

        Ite vastasin a:n... Laskin yksitellen, missä kohtaa viisari olisi missäkin kellonajassa. Esim a-kohdassa klo3 viisarit oli liikkuneet 3x2=6min, eli ne olisivat kohdissa 14:54 ja 15:06. Kuitenkaan klo 12:n kohdallakaan viisarit eivät täsmänneet: 12:24 ja 11:36. Niin lähdin laskemaan "uutta kierrosta", jolloin kello kolmen kohdalla molemmat viisarit oli puolen kohdalla (12:30 & 11:30)..

        Meniköhän ihan hakoteille?? :/


      • ööh
        plöö kirjoitti:

        Vaihtoehdot oli a) 3 b) 6 c) 9 d) 12

        Ite vastasin a:n... Laskin yksitellen, missä kohtaa viisari olisi missäkin kellonajassa. Esim a-kohdassa klo3 viisarit oli liikkuneet 3x2=6min, eli ne olisivat kohdissa 14:54 ja 15:06. Kuitenkaan klo 12:n kohdallakaan viisarit eivät täsmänneet: 12:24 ja 11:36. Niin lähdin laskemaan "uutta kierrosta", jolloin kello kolmen kohdalla molemmat viisarit oli puolen kohdalla (12:30 & 11:30)..

        Meniköhän ihan hakoteille?? :/

        Eihän ne silloin oo täysin samassa kohdassa? jos toinen on 12 ja toinen 11, mutta yksi viisari tietysti on molemmissa kohdillaan?


      • Tuosma
        ööh kirjoitti:

        Eihän ne silloin oo täysin samassa kohdassa? jos toinen on 12 ja toinen 11, mutta yksi viisari tietysti on molemmissa kohdillaan?

        ite laskin sen sillä perusteella että ne ottaa aina väliä toisiinsa 4 minuuttia per tunti, että tunnin jälkeen 12:58/13:02 toisen tunnin jälkeen 13:56/14:04 ja tolla sit laskin päässä että 15 tuntia myöhemmin ne on ajassa 2:30 ja 3:30 ja sit 15 tuntia eteenpäin niille tule taas uus tunti eroa toisiinsa 5:00 7:00 ja sit tota lisätään niin pitkään kunnes ne on 12 tunnin erossa toisiinsa

        7:30 10:30
        10:00 14:00
        ..
        30:00 42:00
        6:00 18:00

        ja analoogisessa kellossa näyttää kummatkin kellot siis 6:sta ja vittu minähän laitoin 3:0


    • öööö189hj

      Apua! Pitihän siihen esseeseen vastata suomeksi?

    • taas kujalla

      mä vastasin siihen et ne olis klo 12 samas taas, mutta se oli mullakin tosiaan vähän lottoamista kun piti yrittää saada paljon pojoja....

      • hmphg

        Voiko se tosiaan olla 12? Joku matikkanero voisi tulla kertomaan?


    • LueOhjeet

      No siinähän luki oikein lihavoidulla tekstillä "Vastaa suomeksi"

    • rauhassa vain

      LueOhjeet: No ei tartte hermostua. Pääkoppa vain tyhjeni kokeen jälkeen kun ulos astuin ja sitten tuli yhtäkkiä mieleen kaikki mitä olen mahdollisesti voinut tehdä väärin. Ihmetyyppi kun noin helposti ärsyyntyy. Tais sulla itellä mennä vähän heikosti tuo koe kun täällä pitää rähjätä.

      • LueOhjeet

        Vastasin vain kysymykseesi ja tietääkseni en ole ärsyyntynyt tai "rähjännyt" :D


    • asd4

      Kellojensiirtämistehtävän oikea vastaus oli klo 6.

    • Kel' järkeä on ..

      En kyllä ymmärrä: kutsupapereissa sanotaan maksimipisteistä näin:

      - Henkilökohtainen haastattelu 30 p
      - Loogisen päättelyn ja matematiikan monivalintakoe 20 p
      - Valtakunnallinen ennakkoaineistoon pohjautuva monivalintakoe 20 p
      - Työkokemus 20 p
      - Liiketalouden ammattikorkeakouluopinnoista/avoimen ammattikorkeakoulun opintosuorituksista 10 p

      Oikeinväärin kysymyksistä (3 osioo) yhteensä 60 p mikä jaetaan 3:lla on sen 20p, sen ymmärrän, mutta...

      Looginen päättely/matem. osiossa oli mielestäni 10 kysymystä, vai muistanko väärin?? Miten niistä voisi saada 20 pistettä, jos on piste per kysymys??

      Paljonko tarvitaan työkokemusta, että saa 20 p?

      Nyt tarkoitan aikuispuolen liiketalouden puolta, jos niillä jotakin eroja on.

    • mckenna

      kuinka paljon valmistauduitte tämän vuoden pääsykokeisiin? itsehän menin liiketalouden koulutusohjelmaan heittämällä sisään viime vuonna, lukematta ja amispohjalta... no stress :)

    • sdskjkj

      hyvä MCKENNA, amispuolelta merkonomipapereilla ONKIN paljon helpompi päästä sisään kuin lukiopuolelta! pisteytys on täysin erilainen!
      ja sitten riippuu myös koulusta minne hakee. kato ku joku pääsee heittämällä sisään jonneki helsingin haaga-heliaa...

      • possukas

        Tittidiiii!! Huomenna tulee tulokset. Mahtaako ne päivittyä nettisivuille jo heti 00 jälkeen? Jos valvois sinne asti ja kattois : D


      • Oivoivoiv

        Haaga-Heliaan oli korkein pisteraja näistä kolmesta isosta pääkaupunkiseudulla (Laurea, Metropolia, Haaga-Helia). Että "heittämällä sisään", joopa joo.


    • ejurr

      Mistä tämä tieto on peräisin, että huomenna tulee nettiin tulokset? Missä näin sanotaan? Vai onko näin ollut joka edellinenkin vuosi?

      Mutta jos tulevat, tuskin sentään puolilta öin. Eiköhän joku aamulla paina näissä kouluissa nappia ja siellä sitten ovat.

      • Ksksldnneleleh

        Joka ainut edellinen vuosi tulokset on tulleet ensimmäisenä mahdollisena päivänä. Eli siis huomenna tulee.

        Lisäksi nykytekniikka on sellaista ettei mitään nappeja kenenkään tarvitse painella, vaan tulokset useissa kouluissa on ajastettu niin että ne tulevat esille 00.00.


      • ejurr
        Ksksldnneleleh kirjoitti:

        Joka ainut edellinen vuosi tulokset on tulleet ensimmäisenä mahdollisena päivänä. Eli siis huomenna tulee.

        Lisäksi nykytekniikka on sellaista ettei mitään nappeja kenenkään tarvitse painella, vaan tulokset useissa kouluissa on ajastettu niin että ne tulevat esille 00.00.

        Okei. Mutta miksi 30.6. on "ensimmäinen mahdollinen päivä"? Missä se on ilmoitettu?


    • dwadmsnlwa

      Onko aikaisempina vuosina tullut siis kello 00:00 koulujen sivuille ?

      • ndkldkfn

        Joo on tullut joissain kouluissa. Suurimmassa osassa vasta 8 kieppeillä aamulla mutta muutamissa kouluissa on aina julkaistu puoliltaöin


    • toiveikas2

      Alkopa jännittää, etenki ku oman koulun tulokset ei vielä olleet netissä. no aamulla sit kai...

      • Helposti sisään

        Pääsin sisään Otaniemen Laureaan, vaikka en valmistautunut pääsykokeeseen juuri lainkaan. :)


    • Nyt mietityttää

      Ihan mielenkiinnosta. Kuinkas paljon saitte alkupisteitä noista aikaisemmista todituksista ja työkokemuksesta? Kun on vähän jäänyt tuossa tuo pisteitys homma mietityttämään. Tuolta lukaisin että pisteytys valintakokeesta oli kirjoitelma (10p), ennakkoaineistoin monivalintatehtävät (15p) ja matemaattis-loogis osio (10p).

    • amk on nolo

      Miten oisin voinut tietää että kirjotelma on aineestoon pohjautuva kun näin ei missään kerrottu. Jätin tietenki lukematta kaiken materiaalin sillä laskeskelin että muutama piste kirjotelmasta ja saan paikan. Jäi 0,83 päähän. Miten olisin voinut ilmoittautua haastatteluun sillä ohjeissa luki kirjoitelma/haastattelu 10p?

    • amk on nolo

      Tää on aika säälittävää et tääl on tämmöstä "olen lukenut kunnolla". Come on, Se on pari paperinippuu, päivän tai kahen juttu. Ilmeisesti ette ikinä kirjoja ole lukenut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4238
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2090
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1550
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1367
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1039
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1025
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      132
      995
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      238
      992
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe