Sisäsiisteys

Jansku8011

Hei. Minulla 5 kuukauden ikäinen tipsu uros. Ongelma on se ettei koira tahdo oppia millään sisäsiistiksi. Vien sitä ulos 2 tunnin välein ja seuraan tarkasti milloin sillä alkais olla hätä vaan siitä huolimatta ei halua tehdä ulos. Pidättelee niin pitkään että pääsee sisään ja tekee tarpeensa sitten sisälle. Miten voisin opettaa sitä? Herkkuja ja vaikka mitä on kokeiltu. Herään jo viideltä viemään sen ulos ettei tekisi sisälle.

6

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsänvartija

      Itellä on viisikuinen cockeripoika, joka on sisäsiisti. Idea on siinä, että koiran kanssa ollaan ulkona niin kauan, että Se tekee tarpeensa. Ja mahtaako sun pentu tietää, mitä sen halutaan tekevän? Eli omani olen opettanut asioimaan ulos käskystä, eli aina sanon "pissalle". Ja onnistuneesta suorituksesta paljon kehuja ja joskus nameja. Ja kun tarpeet on tehty ulos niin sitten vasta leikkiä ja riehumista. Ja kyllä koiran liikehdinnästä oppii näkemään, milloin sillä on hätä. Ja mä luovuin sanomalehdistä sisällä kun pentu oli 3.5 kk, koska juuri nuo lehdet sai pennun lorottomaan sisälle. Ja tuossa vaiheessa pentu oli jo ymmärtänyt idean. Tietty vahinkoja sattuu sisälle vielä joskus, mutta Se on kyllä mun syy sitten. Tsemppiä opetukseen. Kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta kyllä Se myös sitten ajan kanssa palkitaan.

    • Ankrieli

      Koirat ovat yksilöitä tuossakin. Itselläni on 8 kk vanha bichon frise tyttö, joka ei vielä ole täysin sisäsiisti. Vanhempi koiramme oli 10 kk, kun teki viimeiset vahinkopissat. Nykyään sille ei satu vahinkoja koskaan. Kyllä sinunkin koirasi oppii, kun sitkeästi jatkat ulosvientiä.
      Minäkin olen opettanut kaikille koirilleni käskun Tee pisu. Sano se aina kun koirasi pissaa, niin pikkuhiljaa se oppii.
      Oletko koittanut olla ulkona vaikka tunnin yhteen menoon. Itse otin tuolin avuksi, jotta jaksoin odottaa pissaamista.

    • kärsivällisyyttä

      Hei! Meillä kesti todella kauan että koira oppi täysin sisäsiistiksi taisi mennä joku 7 kuukautta. Aluksi mietimme että miksei koira opi siistiksi mutta oppi vain kun ei toruttu jos sisälle tekee tarpeensa mutta pihalle päästessä kehut ovat paikallaan jos tarpeet sinne tekee... :) Oppii koira vielä älkää antako periksi !

    • Koirakamu

      Meillä kohta 4kk kääpiöpinseriuros joka tuli meille 7 viikkoisena ja aluksi oli ongelmana se ettei tehnyt tarpeitaan lainkaan ulos. Pissa tuli ulos vain sillä konstilla että heti kun herättiin se kannettiin ulos sen jälkeen ei mitään. Oppi tekemään tarpeensa paperille eli parempi kun se että olisi pissinyt ja kakkinut ympäri huushollia. Lähdettiin sitten mökille ja siellä ei ollut mitään papereita jolle tehdä asiat, kannettiin aluksi pihalle ja pikkuhiljaa osasi itse mennä asioille ja sen jälkeen kun palattiin kotiin homma on hoitunut hienosti, pystyy nyt pidättelemään ja ilmoittaa kun on hätä.

      Voi olla että meidän tapauksessa pentu oli liian nuori kun vieroitettiin emästä eikä ollut vielä käynyt edes ulkona ennen kuin tuli meille. Minusta luovutusikä pitäisi nostaa 10 viikkoiseksi, 7 viikkoinen on ihan liian nuori ja tarvitsisi vielä omaa emäänsä ja sen opastusta.

      Tsemppiä teille pennun kanssa, kyllä se oppii vielä siisteysasiat kun jaksatte olla kärsivällisiä ja muistatte kehua ja palkita aina kun asia onnistuu.

      • Vieroitus...

        Vieroitus iän kanssa ei ole teidän tapauksessa ole mitään tekemistä.

        7 viikkoa on ihan normaali vieroitus ikä ja pentu on silloin valmis muuttamaan uuteen kotiin.

        Vastaisuudessa, jos/kun haluat ottaa vanhemman koiran niin onhan noita kodittomia ja välillä kasvattajillekin saattaa joitain pentuja jäädä käsiin.

        On ihan normaalia, että pentu tekee tarpeensa sisälle ainakin välillä 6 kuiseksi asti ja joillain kestää vielä kauemmin sisäsiisteyden saavuttaminen.


      • Koirakamu
        Vieroitus... kirjoitti:

        Vieroitus iän kanssa ei ole teidän tapauksessa ole mitään tekemistä.

        7 viikkoa on ihan normaali vieroitus ikä ja pentu on silloin valmis muuttamaan uuteen kotiin.

        Vastaisuudessa, jos/kun haluat ottaa vanhemman koiran niin onhan noita kodittomia ja välillä kasvattajillekin saattaa joitain pentuja jäädä käsiin.

        On ihan normaalia, että pentu tekee tarpeensa sisälle ainakin välillä 6 kuiseksi asti ja joillain kestää vielä kauemmin sisäsiisteyden saavuttaminen.

        Tämäkin on varmaan yksilöllistä, oma koirani oli aluksi aivan paniikissa kun sitä vietiin ulos, itki ja ulisi koko ulkoilureissun, rauhoittui vasta sisällä. Tämä on minun neljäs koirani enkä ole aiempien kanssa tällaiseen törmännyt, ovat olleet minulle tullessaan vähän vanhempia eli siitä 10 viikosta eteenpäin.

        Olen edelleen sitä mieltä että 7 viikkoinen pentu tarvitsee ensisijaisesti vielä emoaan mutta kun me ihmiset ollaan sitä mieltä ettei tarvitse niin eihän siinä ole koiralla mitään väliä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe