Lapsi tulossa, antakaa säästövinkkejä!

Riaria

Olisin tod.kiitollinen hyvistä vinkeistä. Tulit tippuu, kulut kasvaa. Ja säästöjä ei oo kertynyt :/ Lapsen parhaaksi :)

37

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutamia vinkkejä

      Kirpputorilta saa hyviä lastenvaatteita, leluja ja tarvikkeita. Jos pystyy imettämään säästää kun ei tarvitse ostaa valmista maitoa.
      Itsetekemällä vauvan soseet säästää myös.Kestovaipat tulevat myös halvemmaksi. Tosin itse olin laiska tekemään itse soseita tai käyttämään kestovaippoja.
      Kaupasta kannattaa ostaa vain sen verran ruokaa mitä tulee syötyä. Ja monia ruokia voi käyttää
      uudelleen esim.perunamuusista perunarieskaa. Jos jaksaa tehdä itse ruokaa, niin kyllä siinä säästöä syntyy. Kotona on hyvä olla jonkunlainen
      kuivavarasto esim. makaronia, riisiä, vehnäjauhoja, sokeria. Kahvileivät itse leipomalla säästää myös.Pesuaineet voi ostaa isoissa paketeissa
      samoin vessapaperit, ne ovat usein halvempia eivätkä mene pilalle.
      Ilmaisia harrastuksia voi myös suosia. Ainakin pääkaupunkiseudulla on ilmaisia avoimet päiväkodit ja seurakunnan vauva sekä perhekerhot sekä
      asukaspuistot.Lenkkeily on myös ilmaista.

      Mutta kannattaa olla itselleen myös armollinen, jos ei jaksa kaikkea itse tehdä. Itsetekemällä säästää paljon, mutta vauva voi viedä
      paljon aikaa ja voimavaroja, turha siitä on syyllistyä, jos hakee pullat leipomosta, tai imettäminen ei onnistukaan.Tärkeintä kuitenkin on, että
      huolehtii myös omasta jaksamisestaan.

      • tipsejä

        Ruokalista kauppaan mennessä ja mahd. vähän heräteostoksia listan ulkopuolelta. Älä myöskään sekaannu kaiken maailman lastenkirjakerhoihin.


      • maalaisjärkijatunteet

        Harrastukset? Mitä ne on? Heh, ei mulla ainakaan ollut aikaa vauva-aikana (paha koliikki ekalla) harrastuksille. suihkussakäynti max 5 min. jokatoinen päivä oli luksusta jos oli aikaa. Mutta joo, hyviä säästövinkkejä tulikin jo. Ehdottomasti vaatteet kirppiksiltä, huutonetistä ym., koska se pikkuinen kasvaa niin kovaa vauhtia, että ei ole järkeä ostaa uusia. Itse en valitettavasti voinut imettää, mutta jos siihen ei ole esteitä ja maitoa tulee niin säästää pitkän pennin. Suosin myös kestovaippoja; ekologista, eettistä ja edullista. Edellyttäen, että omistaa pesukoneen. Ensimmäisen lapsen aikana käytimme kertakäyttövaippoja, koska ei ollut omaa pesukonetta vaan käytössä vain taloyhtiön pyykkitupa. Kertakäyttövaipat tulee todella kalliiksi ja saastuttaa luontoa. Jos vain jaksaa ja on aikaa niin on havempaa ja terveelisempää tehdä soseet itse ilman lisäaineita ja muita. Kantoliina (tai kantoreppu) on kätevä ja edullinen verrattuina vaunuihin ja lapsi tuntee läheisyyttä siinä. On tehty tutkimuksiakin, kuinka kantoliinoissa kulkevat vauvat voivat paremmin. Toisella lapsellamme ei ollut vaunuja ollenkaan, kantoliinassa tai rintarepussa kulki ja nukkui tyytyväisenä joka paikkaan. Taaperoiässä ostimme käytetyt rattaat. Autoa ei ollut eikä ole, koska julkinen liikenne niin hyvä ja rattaiden vaunujen kanssahan pääsee ilmaiseksi pääkaupunkiseudulla ainakin. Joten mitään turvaistuimia ei ollut eikä autoon ja bensoihin ole koskaan mennyt rahaa. Eikä sitä vauva-aikana oikein muualle mentykään kuin kävelylle raittiiseen ilmaan tai neuvolaan. Ei se vauva/pieni lapsi ymmärrä mitään hienojen ja kalliiden vaatteiden lelujen päälle. Tärkeintä on vanhempien rakkaus, läheisyys, hoiva ja tietty perustarpeet. Itse ostin ekalle lapselle odotusaikana niin paljon kaikkea ihan turhaa, jotka jäi käyttämättä. Äitiyspakkauksessa kaikki tarpeellinen.


    • mknlkgjll

      Virkeä, hyvin ravittu, nesteytetty ja vitaminoitu äiti on tärkeä. Väsynyt äiti ei säästövinkkejä tarvii.

      • dgfdghfghfgh

        Meinasin laittaa juuri saman, kun pidät itsestäsi huolta. vitamiinit on tärkeä rahan meno ja ruoasta ei raskausaikana saa tinkiä mitä terveemmän lapsen synnytät sitä vähemmän rahaa kuluu erilaisiin terapiohin ja sairaalamaksuihin.. Kannattaa muuten ottaa huomioon että vauvan vaatteet ovat aika edullisia kirppareilta ostettuna mutta kun lapsi kasvaa kirpparivaatteetkin kallistuu ja jos ei ole aikaa tonkia niin noin 3-9vuotiaan poikien housut on aika kiven takana pojat kun käyttää kaiken viikossa loppuun.. esim 140cm poikien housut on alimmillaan 3e kirpparilla mutta harvoin löytyy :)toisin sanoen puolet halvempaa kuin tokmannin alessa niistä ensimmäisissä pesuissa nukkaantuvista housuista..


    • Kakkapyykki
    • köyhin 1948

      Muoviset tuubit sisältävät vielä "tyhjinä" 20-30g rasvaa/sisältöään, leikkaa kahtia ja käytä jäätelötikkua millä kaavit kaiken käytöön.
      Leikaa litran jugurti purkit myös, niissä on tyhjänä vielä 0,5-1 dl jugurttia.

      Hanki perheelle pyyhkeet sideharsovaippakankaasta; on imukykyistä ja kevyttä pyykkikoneesa ei kolkuta ja painaa 1/4 froteepyyhkeestä.

      Valmiin leivän kilo hinta on 3-8 €, kun leivot itse saat kilosta jauhoa kaksi kiloa leipää.
      Aamiaisella puuro on paras ja halvin vaihtoehto, keittele kyytipojaksi kiiseliä tulee vaihtelua. Marja silmä puurolautasella on vitamiini pommi.

      Leikkeleenä Kananmuna ravinto-arvo on paras, eikä se nosta kolestroolia ellei syö tiuta päivässä. Munia saa n. 10 sentin kpl hinnalla 10 kpl pakkauksissa.

      Pannari tai lätyt ovat halpa välipala ja kun käytät 1/3 jauhoista soijajauhoa tulee proteiinia. Sekoita hilloon tuoreita marjoja ja kermaviili on hyvää marjoilla maustettuna lättyjen ja pannarin kanssa.

      Myös hyvät Ruispuolukkapuuro, Omenariisipuuro, vatkattu mannapuuro, ohraryyni-mustikkapuuro ovat hyviä raitsevia ja edulisia.

      Köyhäile säänöllisesti päivä viikossa, silloin syötte keittoja puuroa itse tehtyä leipää keitettyjä kananmunia pannukakkua jne.

    • :muumimamama

      Tässä pari, jotka näin äkkiseltään tulee mieleen:

      -Katso oman kaupunkisi/kuntasi nettisivuilta, ehkä löytyy "menovinkit"-osio, etenkin kaupungeissa tapahtuu yllättävän paljon kaikkea ilmaista, etenkin lapsiperheille.

      -Museoissa on kiva käydä, useassa vähintään kerran kuussa, joskus kerran/vko ilmainen sisäänpääsy.

      -Juo kahvit kotona, älä kahviloissa. Jos haluat ulos syömään, mee Ikeaan keittolounaalle, ainakin täällä 3,95e iso satsi ja lapset saa leikkiä. Tiistaisin lastenannos ilmaiseksi aikuisen annoksen yhteydessä.

      -Selvitä tarkkaan, mihin tukiin olette oikeutettuja, kenties myös toimeentulotukeen? Kannattaa tosiaan ottaa selvää, koska ei niitä rahoja kukaan tuu tyrkyttämään!

      -Osta vaatteet kirppikseltä. Muista, et kesällä on kesäsesongin vaatteet aina kalleimpia, jne, eli älä osta kesävaatteita kesällä kun ne on kalleimmillaan vaan syksyllä kun kaupat haluaa niistä ylijäämistään eroon..

      -Nyt on syksy, metsät pullollaan sieniä ja marjojakin, eikun poimimaan pakkanen täyteen ja sit kuivatetaan!

      -Opettele leipomaan, säästät pitkän pennin. Älä osta leipää, se on kallista, vaan leivo.

      _Tee ruokaa isot satsit kerralla. osta kaupasta ale-merkittyjä tuotteita ja seuraa mainoksia netistä. Tee aina ostoslista kauppaan tai osta sen mukaan, mitä tarjouksessa. Suosi kaupan omia merkkejä, eli osta halvinta vaihtoehtoa. jauheliha usein tarjouksessa 2e/400g, potut 1e/2kg jne. Kannattaa silti suosia täysjyvävaihtoehtoa ja välttää prosessoituja ruokia kuten kananuggetit jne, terveellinen ruoka pitää kylläisenä paremmin, eikä köyhänkään sentään mitä tahansa paskaa pidä syödä, eikä etenkään syöttää lapselleen.

      -Osta sesongin kasviksia, opettele edulliset raaka-aineet. Syökää säännöllisesti ja yhdessä, unohda napostelut. Pidä karkkipäivä ja pysy siinä, karkki on tosi kallista, kuten juominen ja tupakointikin..

      -Älä tilaa lehtiä, pyydä kaveria leikkaamaan hiuksesi, vältä baareissa käymistä, käy lenkillä ja vietä arvokasta, korvaamatonta aikaa perheesi kanssa!

    • kirjaaja
    • on myytävää

      Miksi hitsiläinen ei noita tilisivuja saa A4 kokoon tulostettavina...
      Ylimielistä Apua...
      Jokaisen perheen menot otsikoita myöten ovat erillaisia.
      Samaa on asunto ruoka vaatteet liikenne apteekki ja puhtaus.

    • pihi mummo

      Osta käytettyjä lapselle tarkoitettuja tavaroita joko netistä tai lastentavaraliikkeestä. Kaukalo, vauvanistuin autoon, vaunut, myöhemmin rattaat. sänky, neutraaleissa väreissä. Käytetyt lelut jotka voidaan pestä kirppareilta.
      Kirpparilta voi ostaa lastenkirjoja tai lainata kirjastosta.
      Lahjatoivomukseksi sukulaisilta, iso.vanhemmilta lahjakortteja lastenvaateliikkeisiin , jos aikomuksenanne heti kahden vuoden sisään hankkia toinen lapsi niin osta laatuvaatetta /kenkiä jota tyttö ja poika voivat käyttää.

      Kun lapsi kasvaa niin tee omat soseet keittämällä omenia , päärynöitä, luumuja ja sekoita sauvasekoittimella . voit keittää ison annoksen kerralla ja laittaa pieniin purkkeihin pakasteeseen. Myöhemmin voit käyttää näitä puuron tai vellin kera. Tai hae kirpparilta pieniä lasipurkkeja ja umpioi niihin.
      Samoin lastenruoka, jos jää ruokaa yli kun teette itsellenne päivällistä niin sauvasekoitin käyttöön silloinkin. Spagetista, perunasta, porkkanoista, kukkakaalista, herneistä , maissista saa pakastekalan, kanan , jauhelihan kanssa hyviä annoksia lapselle. Älä mausta liikaa lapselle. Vettä aterian kanssa .
      Säästät näin viikossa ainakin 50 Euroa.
      Käy ostoksilla vauvan kanssa kävellen, saat kuntoa itsellesi, raikasta ilmaa lapselle ja et voi tehdä heräteostoksia kun et voi kuljettaa mukana isoa erää. Vertaile hintoja.

      • Arkijärki

        Yes!:)
        Kannatan! Eiks tän päivän ihmiset enää oikeesti osaa ajatella omilla aivoillaan kun jokaiseen yksinkertaiseenkin asiaan pitää neuvoja kysyjä näiltä palstoilta????
        Kysyn vaan!


    • Säästövinkkejä

      Hanki Marttojen Penninvenyttäjän keittokirja ja valmista perheellesi ruuat itse. Martoilla ja kansalaisopistoissa on myös kokkauskursseja. Opettele fileoimaan kokonaiset kalat itse. Tee esim. sunnuntaina seur. 7 pv. ruokalista ja käy kerran viikossa kauppalistan kanssa kaupassa.

      • ilmaista

        Ilmaisia ruokaohjeita netti täynnä, mene vaikka kotikokki.fi sivuille


    • monikäyttis

      Opettele ompelemaan.
      Monia juttuja on nopsa ommella itse,kuten peitot,lakanat, verhot.

      Kirjastoissa on Burdaa ja käsityölehteä,joista kaavoja voi kopsata omaan käyttöön.
      Eikä tarvitse ostaa kaavapapereita kun halvemmalla saa läpinäkyviä jätesäkkejä Honkkareista,Glas Ohlsonneista yms mestoista. Tulee kestokaavoja.

      Kangaskaupoissa on myös kaavakirjoja mutta kaavat pitää ostaa.

      Itsetekemällä säästää eniten.

      Ja kertakäyttökulttuuri pitää unohtaa kokonaan.

      Mieti aina kun hankit jotakin:
      Onko tämä kestävä?
      Onko tämä todella tarpeen minulle ja perheelleni?
      Voiko tätä käyttää johonkin muuhunkin kuin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.

      Hanki asioita joita voi käyttää moneen asiaan.

    • Jälkiehkäisy

      Tai abortti.
      Jos ei ole varaa ruokkia lastaan, ei pidä tehdä niitä ollenkaan. Ovat vain toisten ihmisten ja yhteiskunnan painolastina.
      Ja samalla sulle jää enempi rahaa siihen kaljaan...

      • kfldfökfö

        Aloittaja kysyi neuvoja säästämiseen kun tulot pienenee.

        Kyllä lapset saa ruokittua kun jättää kaiken ns. turhan lehdet, limut yms. eikä ole joka sesonki ostamassa uusia vaatteita itselleen. Äitiyspaketti on loistava alku, muutama vaatekerta lisää (eikä tartte olla kallista merkkivaatetta).Sängyn ja lakanat saa kirpparilta tai huuto.netistä tai vastaavasta edullisesti. Peitto taitaa tulla äitiyspakkauksessa. Vaunujen ei tartte olla uudet, kannattaa miettiä ennemmin kuinka paljon niitä tarvitaan ja minkälaisissa olosuhteissa(vaikuttaa renkaiden koon harkintaan ja korin kokoon). Ja onhan mahdollista tehdä sukulaisille lista toivottavista tavaroista (tehdäänhän niin häitä vartenkin)


      • pummejamaatäynnäjo
        kfldfökfö kirjoitti:

        Aloittaja kysyi neuvoja säästämiseen kun tulot pienenee.

        Kyllä lapset saa ruokittua kun jättää kaiken ns. turhan lehdet, limut yms. eikä ole joka sesonki ostamassa uusia vaatteita itselleen. Äitiyspaketti on loistava alku, muutama vaatekerta lisää (eikä tartte olla kallista merkkivaatetta).Sängyn ja lakanat saa kirpparilta tai huuto.netistä tai vastaavasta edullisesti. Peitto taitaa tulla äitiyspakkauksessa. Vaunujen ei tartte olla uudet, kannattaa miettiä ennemmin kuinka paljon niitä tarvitaan ja minkälaisissa olosuhteissa(vaikuttaa renkaiden koon harkintaan ja korin kokoon). Ja onhan mahdollista tehdä sukulaisille lista toivottavista tavaroista (tehdäänhän niin häitä vartenkin)

        No ei kai ne sukulaiset ala lapsen kuluja maksamaan?! En kyllä ikinä kehtaisi jotain tavaralistaa tehdä, enkä ole kuullut kenenkään muun sellaista tehneen. Huh, huh! Jos sitä lasta ei ole varaa hankkia niin sitä ei sitten hankita. Ei kai nyt muilta kerjäämällä ja pummaamalla voi lasta elättää. Eikä häihin enää tehdä mitään listaa toivotuista tavaroista, ennenvanhaan kyllä kun muutettiin suoraan lapsuudenkodista yhteen naimisiinmennessä eikä ollut vielä kaikkea.


      • lapseton91
        pummejamaatäynnäjo kirjoitti:

        No ei kai ne sukulaiset ala lapsen kuluja maksamaan?! En kyllä ikinä kehtaisi jotain tavaralistaa tehdä, enkä ole kuullut kenenkään muun sellaista tehneen. Huh, huh! Jos sitä lasta ei ole varaa hankkia niin sitä ei sitten hankita. Ei kai nyt muilta kerjäämällä ja pummaamalla voi lasta elättää. Eikä häihin enää tehdä mitään listaa toivotuista tavaroista, ennenvanhaan kyllä kun muutettiin suoraan lapsuudenkodista yhteen naimisiinmennessä eikä ollut vielä kaikkea.

        Tuskin tässä mitään kerjuulistaa sukulaisille oltiin lähettämässä. Mulla ainakin on sellainen käsitys, että monilla on sukulaisia ja ystäviä, jotka haluaa muistaa uuttaa vauvaa/perhettä antamalla lahjan. On tosi kätevää jos onnistuu välttyyn turhalta rojulta ja sen sijaan saa jotain mistä on oikeasti hyötyä.


    • Paras tapa säästää on säästää aikaa itsellesi ja lapsellesi. Eli heitä auto olan yli, jos asut kaupungissa. Ilman kyseistä turhaketta riittää nelipäiväinen työviikko, tai kuusituntinen työpäivä tai yhdeksänkuukautinen työvuosi.
      Olen tavannut todella paljon ihmisiä, jotka valittavat jälkeen päin, että tuli tehtyä töitä, eikä oltua lapsen kanssa. Kukaan ei valita päinvastoin. Itselläni ei siis ole valittamista.
      En kadu, että tein vähemmän töitä ja olin enemmän lapseni kanssa. Tosin, minä pystyin usein ottamaan lapsen mukaan töihinkin.
      Hirveää katsella espoolaisia juppiperheitä, joilla on kaksi autoa ja lapset tarhataan jo varhain. Heillä vaikuttaa olevan vinksahtanut tärkeysjärjestys...

      • maalaisjärkijatunteet

        Se on kyllä surullista kun lapsi viedään päiväkotiin jo vuoden ikäisenä (tai aikaisemminkin). Ja nuo mainitsemasi henkilöt myös pukevat lapsensa epäkäytännöllisiin ja lapselle epämukaviin vaatteisiin vain siksi, että pitää olla kalliit merkkivaatteet päällä. Eiran ja Ullanlinnan suunnalla näkyy myös näitä hifistelijöitä, joille on tärkeintä miltä lapsi näyttää eikä miten se voi. Nenänvartta pitkin katselivat meidän lasten leikkimistä puistossa moneen kertaan kierrätetyissä, mutta käytännöllisissä ja lämpimissä vaatteissa. Omat lapsensa seisoivat tönkköinä merkkifarkuissa ja hienoissa talvitakeissa, vaikka haalarit olisi olleet mukavimmat.


    • Kokokokok

      Älä ota äitiyspakkausta, ota rahana. Samalla rahalla saat suuremman kasan pidemmälle ajalle erittäin hyväkuntoisia ladukkaita vaatteita kirpputorilta. Tee ruoat yhdellä kertaa pieniin pakkauksiin pakasteeseen esim. porkkanaa, lanttua, naurista, parsaa, kanaa, lihaa yms kukin omaan lootaansa ja sieltä eri ruoille eri kookonpanoja. Höyrystimellä saa terfeelistä ja helposti. Kirppareilta löytyy vähän käytettyjä höyrystimiä kaappiinjääneenä kympillä kahdella.

    • Säästöjakasvatusvinkkejä

      Kilpailuta vakuutuksesi ja ota lapselle vakuutus 3 kk ennen syntymää sairaskuluvakuutus, koska se kattaa kaiken ja jos tulee jokin vakavampi sairaus, niin hoitokulut ja matkat kuuluu siihen.
      OTA IHMEESSÄ SE ÄITIYSPAKKAUS, ET SAA RAHALLA EDES PUOLIA SEN SISÄLLÖSTÄ.

      Sellainen käytännön vinkki sähkölaskun pienentämiseen. Laita energiansäästölamput valaisimiin ja kun laitetta ei käytetä ota se valmiustilasta pois.
      Kun teet ruokaa, tee kerralla monta eri ateriaa uunissa. Tavallisessa uunissa pystyt kypsentämään kolmella eri tasolla kahta uunivuokaa kerrallaan, jolloin lämmitysenergiaa ei mene hukkaan.
      Älä mene nälkäisenä kauppaan. Tuo aamupala on tärkein, jotta jaksat itse ja lapsesi jaksavat aikanaan koulussa. Eli puuro ja siihen tuo hillosilmä tai tuoreita marjoja. Ruisleipä ja tuoremehu ja jälkiruoaksi kahvikuppi, mikäli juot kahvia. Tuolla aamupalalla pärjää puoleen päivään ja verensokerit pysyvät hyvällä tasolla. ELi lapsilla aikanaan koulussa keskittymiskyky ei herpaannu.

      Unohta heräteostokset ja kaikki puhelinmyynti ym. ostot/ tilaukset. Jos katsot kuluttajaviraston sivuilta, niin huomaat, että näistä yrityksistä on vaikea päästä eroon, mutta tuotteet sieltä tulee ja lasku.

      Pakkaa valmistamasi soseet ja jäähdytä ne nopeasti ja pakasta. Kun lapsi sen ikäinen, että syö niitä, niin laita vesihauteeseen lämpenemään. ELi nuo kaupan valmiit voit tehdä itse ja purkittaa ne.

      Huolehdi omasta jaksamisestasi ja perheen jaksamisesta. Teillä saattaa olla oikeus saada kahdeksi vikoksi vuodessa kunnalta maksutta hoitaja lapselle, jotta saat levähtää itse. Käyttäkää se aika parisuhteenne vaalimiseen.
      Tässä alla nuo linkir tietoihin, joita tarvitset itsesi ja lapsen ja perheen kannalta, kuten miehesikin/ puolisosi.
      Ensimmäisenä on lapsen kasvatusohjeet ja sen jälkeen kaikki roolikartat ja mihin kasvatusvelvollisuuden laiminlyönti johtaa. Ne rajat ovat kuitenkin rakkaudesta. Ehkäpä puhuisin pikemminkin ohjaamisesta kuin rajoista lapsen ja nuoren sekä varhaisteini ja teinin kuin murkunkin kohdalla. Asettakaa lapsi edellenne ja kasvattakaa se tulevaan yhteiskuntaan ei siihen, mihin teidät on kasvatettu, ne maailmat ovat erilaisia.

      http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/uusinnumero?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&p_p_lifecycle=0&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_p_frompage=uusinnumero&_Article_WAR_DL6_Articleport

      http://www.vslk.fi/index.php?id=19

      http://www.vslk.fi/index.php?id=20

      http://www.vslk.fi/index.php?id=21

      • Olen kiitollinen näistä ehkä varmasti saan luettua kaikki vielä.


    • miesjokaeikoskaankulutam

      Toistuvat maksut (viherpiha, anna, eeva, viherpiha, HS, avotakka, netflix, spotify, elisaviihde yms yms)??? Alko, ulkona syöminen, kuntosali?? Tylsää? Dont worry, väliaikaista se on vain....

    • Öyestä

      Bataattia kehiin! Eli soseet teet itse jääpalarasioihin pakkaseen.

      Tartteeko kaiken olla uutta? Osta 1500€ rattaiden sijaan kirpparilta korkeintaan muutamalla satkulla käytetyt.

      • Lastenvaunuja saa muutamalla kympilläkin. Oman poikani vaunut myin 15 eurolla netin kautta, kun kukaan muu ei niistä halunnut enempää maksaa. Ehjät olivat, mutta vanha malli :D


    • Kesto vaipat ja pesuaineet on kalliita en koe säästöä.

      • Ja itselleni oli todella raskasta kun liikaa painottu.


    • Imetys on hampaiden kirskutaa alussa mutta helpottuu helpommaksi kuin pullolla anto. Ei lisämaito ensimmäinen vuorokausi painottuu jatkuvalla rinnalla oloon. vaikka toinen nukkumaan se pitää herättää syömään ja jos ei herää useasti vaipan vaihtoa. Vauvalla on vain 7 ml vatsa(ensimmäisenä päivänä ) ja rintamaitoa tulee vain tipottain. Että se pärjää. Varo syömästä herneitä ja maissi eli siemeniä ilmavaivoja teettää. Ruisleipäkin tekee ilmavaivoja lapselle.

      Jos lapsella keltasuutta et sä syömään jota sanotaan laiskaksi syötäisiin silloin pumppu käyttöön vaikka tuntuu että maitoo ei tule, hellimää vauvaa samalla ja kuvittele rinnalle silloin enemmän tuntuu tulevan.

      Äidit ei tiedä ja asiointi kokeen huonommuutta herkästi ja ei haittaa vaikka ei onnistuisi, säästää rahaa todella ja helpottuu kun ruuat aina mukana. Sairaalassakin toisen tytön kanssa niin helpotti, ettei nälkään huutanut ja tarvi miettiä missä lämmittää.

      Kunhan pitää huolen omasta juomisesta vesi todella tärkeä

    • kynsillekykenevät

      Kaikki imettämään.

    • pygmiMies

      Kannattaa käydä kusella sekä suihkussa sateella ulkona. Säästää vettä.
      Kynttilät säästää sähköä ja estää liiallista kakan hajua.

    • vinkkejä

      Kirpputoreilla on edullisia vaatteita ja sosiaalitoimisto auttaa ulkomaalaisia niin luulis että myös suomalaisia. Miten muuten on työttömällä muslimiperheellä varaa elättää 6-12 lasta?

    • tarkkasenttinen

      Ruokamenoissa tosiaan voi sääsätää paljon. Tarkkana kaupassa, kilohinnat pitää katsoa. Foodie.fi - sieltä katson prisman ja s-marketin hinnat. Kirjoitan ne ylös, niistä tuotteista joita aijon ostaa. Sitten menen Lidliin ja katson samojen tuotteiden hinnat siellä. Kummassa halvempi sen ostan.
      Itse tehty on aina halvempaa. Kotikokki- sivustolta löytyy vaikka mitä ohjeita.

      Jos on kiinteä vesimaksu, niin vesapaperia ei tarvitse. Suihkutetaan vaan joka kerta kun vessassa käydään. Sistiä.

    • EräsMiesHki

      Tee itse ruokaa, vauva ei tarvitse pilttejä voi niitä toki välillä ostaa jos ei jaksa. Vaatteita korkeintaan 3 päivälle koska vauva kasvaa nopesti ja vaatteita voi pestä. Alussa vauva kaipaa lähinnä ruokaa, huolenpitoa ja läheisyyttä. Näin me hoidimme omaa vauvaa.

    • kolmenlapsenisä

      Lukematta aiempia vastauksia annan omakohtaisista kokemuksista muutamia käytännön vinkkejä lasten isänä.
      -Äityspakkauksen tavaroilla selviää yllättävän pitkälle, ainakin me selvittiin. Kirpputoreilta, kierrätyksistä, huutonet.fi ja tori.fi löytyy käytettyjä lasten vaatteita ja muutakin tavaraa yllin kyllin, ellei tuttavapiiristä löydy.
      -Jotkut vannoo ihan fanaattisuuteen asti kestovaippojen nimeen, mutta siinäkin on omat ongelmansa ja jos haluaa saada lapselle vaippaihottuman, on kestovaikka siihen paras konsti. Vaippoja myydään tarjouksissa ja liittymällä johonkin "naapero-klubiin" (eri kaupparyhmillä on näitä naaperokerhoja), joista saa reiluja alennuskuponkeja, joilla saa ihan oikean alennuksen ja kannattaa ostaa isompi "mälli" niitä vaippoja silloin kerrallaan, jolloin yksikköhinta jää halvaksi. Jos vaipoissa (joskus puolalaisissa vaipoissa) on vikaa, kannattaa valittaa reilusti tuotevirheestä, niin saa käytännössä ilmaiset vaipat.
      -Valmisruokia ja äidinmaitovastikkeita ym. saa ostaa isommissa erissä halvemmalla ja usein näissä em. "naapero-klubeilla" on niistä tarjouksia. Kannattaa katsoa aina yksikköhintaa.
      -Netistä löytyy hyviä ohjeita ruokien valmistukseen, itse valmistamalla ruokaa säästää melkoisesti.
      -Tärkein ohje: ÄLÄ KOSKAAN MAISTA RUOKAA SAMALLA LUSIKALLA, MILLÄ SYÖTÄT LASTASI. Syy: samalla lusikalla siirrät omasta suustasi bakteerikannan lapsesi suuhun sillä lusikalla ja varmistat heti tulevien hampaiden reikiintymisen. Lapsesi ehtii kyllä saamaan ne bakteerit myöhemmin, ei niitä tarvitse lusikalla sinne suuhun viedä.

      -Rahaa säästyy tuntuvasti, kun verkostoituu tuttavien kanssa, joilla on saman ikäisiä lapsia tai hieman eri-ikäisiäkin. Hankintoja voi suorittaa kimpassa, mm. wc-ja talouspaperia voi ostaa isoissa erissä kimpassa ja jakaa kulut porukan kesken. Me ostimme tehtaalta suoraan wc- ja talouspaperia, tehtaan auto toi paperilastin meidän autokatokseen trukkilavoilla ja siitä jaoimme kavereiden kesken kuorman, jaoimme myös paljousalennuksen. Kukin perhe sai n. vuoden tarpeen kerrallan näitä papereita, eikä tarvinnut alkaa roudaamaan kaupoista pienissä pakkauksissa kalliilla papereita kotiin.
      -Kyytejä voi suorittaa kimpassa, neuvolat, rokotukset ym. voi sopia samaan aikaan, jos vain mahdollista.
      -Kannattaa liittyä johonkin yhdistykseen, jonka mukana pääsee retkille lasten kanssa, retket ei maksa näin mahdottomia ja pääsee pienten lasten kanssa uimalaan, huvipuistoihin ym. paikkoihin paljon halvemalla. Lasten matkarattaissa kulkee hyvin koko perheen eväät kylmälaukussa esim. huvipuistoissa kaikki syötävä maksaa aika paljon, mutta "lidlin eväät" on halvat kylmälaukussa.
      -Huvipuistoja kannattaa vertailla, jotkut huvipuistot on kalliita, mutta niihinkin saa ostaa rannekkeita halvalla, on myös suoraan halpoja huvipuistoja.
      -Ulkomailta kannattaa ostaa matkoilta lastenvaatteita, monessa maassa lastenvaatteet ovat todella edullisia, myös pelejä ja kirjoja kannattaa ostaa ulkomailta, maksaa vain murto-osan Suomen hinnoista.
      -Ulkomaan matkoihin kannatttaa varautua, jos mahdollista laittaa jomman kumman vanhemman passiin lapset (oli ainakin aiemmin mahdollista, lapset oli minun passissa merkittynä), jos kohdemaahan vaaditaan viisumi, voi selvitä lasten viisumeista vanhemman viisumiin kirjatuilla lasten tiedoilla, eikä lapsille tarvitse erikseen viisumia. Tämä kannattaa selvittää etukäteen viisumeita hankkiessa. Itse säästimme varsin huomattavasti, kun kolmen lapsen viisumeita ei tarvinnut hankkia, vaan minun viisumini riitti heille. On myös huomioitava, että Israelin (Eilat on varsin suosittu lapsiperheiden matkakohde) leima passissa ei ole joihinkin Arabimaihin matkatessa eduksi ja saattaa estää maahan tulon. Kannattaa ottaa leimat erilliselle paperille.

      Lopuksi mummoni sanoi aina, että: "lapsi tuo leivän tullessaan" se pitää minun mielestäni edelleen paikkansa. Kummasti alkaa keksimään mitä erilaisempia konsteja selviytyä arjesta lasten kanssa.

    • äityli1

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe