Hampurilainen ei aina pikaruokaa?

pokke

Olen tehnyt päätöksen, että seuraavan kerran syön hampurilaisen Burger Kingissä. Viimeksi söin hampurilaisen uudenvuodenaattona. Olen kuitenkin ruvennut miettimään, että esim. Amarillossa voisin kuitenkin syödä hampurilaisia. Onko niin, että Amarillon hampurilaiset eivät ole pikaruokaa, toisin kuin pikaruokaketjujen hampurilaiset? Nehän eroavat niistä merkittävästi.

9

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teeihanite

      Pikaruoka on terminä harhaanjohtava, sillä ruoka "pikaruoka"-paikoissa on yleensä kuumennettua, puolivalmisteista tehtyä. Nämä puolivalmisteethan ovat kuitenkin tehty teollisuuslaitoksissa vaatien aikaa, työtä ja kypsentämistä ennen pakastamista ja toimittamista pikaruokaloihin. Joten kokonaisuudessa "pikaruoka" oikeastaan vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin tuoreista tarvikkeista tehty ruoka.

      "Oikeat" ravintolatkin käyttävät usein puolivalmisteita kuten uskon myös Amarillon tekevän, joten tuskin kovin parempaa saat vaikka näyttäähän se paremmalta lautasella kuin vahapaperiin kääräisty mäk-purilainen.

      Parhaan hampurilaisen saat vain tekemällä se itse tuoreista raaka-aineista. Yksi kikka on piilottaa juusto jauhelihan sisään - näin pihvi pysyy mehevänä sulavan juuston takia ja samalla juusto antaa makua pihviin.

      Huvittavin juttu hampurilaisista oli muutama vuosi sitten Sami Garamin tekemä muka kobe-lhaa sisältämä garmee-purilainen kulta-lehdillä koristettuna ja hilloisella hinnalla tarjottuna. Muuten kiva, mutta kobe-lihaa ei vain Suomesta saa - ehkä jenkki tai aussi kopiota siitä, mutta aitoa ja alkuperäistä Jaappanista ei.

      • pokke

        Tuli tuosta Japanista mieleen, että Japanissa on ketju nimeltä Freshness Burger, jossa ainekset ovat tuoreita. Ei taida sellaisia Suomesta löytyä, mutta missähän mahtaa olla lähin vastaavanlainen. Pakko myös kysyä, että miksei Suomessa kebabliha ole aitoa, kun olen kuullut, että ainakin melkein kaikkialla muualla Euroopassa on.


      • aito kepab?
        pokke kirjoitti:

        Tuli tuosta Japanista mieleen, että Japanissa on ketju nimeltä Freshness Burger, jossa ainekset ovat tuoreita. Ei taida sellaisia Suomesta löytyä, mutta missähän mahtaa olla lähin vastaavanlainen. Pakko myös kysyä, että miksei Suomessa kebabliha ole aitoa, kun olen kuullut, että ainakin melkein kaikkialla muualla Euroopassa on.

        Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?

        Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.


      • aito kepab?
        aito kepab? kirjoitti:

        Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?

        Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.

        Ja varsinaisesta aloittajan kysymyksestä olen sitä mieltä, että pikaruokaa ovat mukaan otettavat syömävalmiit annokset.

        Kotiruoka tehdään ja syödään kotona, ravintolaruoka tehdään ja syödään ravintolassa, mutta pikaruoka tehdään pikaruokaravintolassa ja syödään missä milloinkin.


      • pokke
        aito kepab? kirjoitti:

        Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?

        Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.

        Aidolla kebabilla tarkoitan lampaanlihasta valmistettua, mutta Suomessa käytetään naudanlihaa, broileria tai hevosta, sekä Pohjois-Suomessa myös poronlihaa.


      • aito kepab?
        pokke kirjoitti:

        Aidolla kebabilla tarkoitan lampaanlihasta valmistettua, mutta Suomessa käytetään naudanlihaa, broileria tai hevosta, sekä Pohjois-Suomessa myös poronlihaa.

        Hyvästä lampaasta saa varmaan maistuvaa kebabbia, mutta lihan pitää olla tuoretta, jottei härskiintynyt rasva maistu. Sama koskee toki nautaakin, mutta tuoreen lampaanlihan saatavuus on Suomessa ailahtelevaa, joten vanhat pakaste-erät olisivat todennäköisiä. Ja siten pahanmakuisia.

        "The traditional meat for kebab is lamb, but depending on local tastes and religious prohibitions, other meats may include beef, goat, chicken, pork or fish."

        Englannin wikin viimeinen vaihtoehto kalakebab voisi olla hauska. Lohifileitä vartaan ympärille nippuun ja ei kun saha laulamaan. Jotenkin kuvittelisin, ettei kalakebab kuitenkaan toimi.


    • fbzfdb

      Ei ole aitoa kebablihaa olemassakaan vaan on tosiaan vartaita lampaasta,naudasta sekä kanasta.
      Sitä valmistetaan sekä kokolihasta että myöskin jauhelihasta.

    • @okaro

      Hampurilainen maksaa euron.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe