Oma yritys + erillinen palkkatyö

wopw22

Haluaisin tulevaisuudessa kovasti perustaa oman ratsastuskoulun, jonka tiedän vievän paljon aikaa ja vaivaa. Haluaisin myös tehdä IT/pelialan töitä. Voisiko olla mahdollista, että pitäisin omaa yritystä ja kävisin myös 8h/pvä töissä muualla?

Aamulla ennen töitä hoitaisi hevoset, menisi töihin, illalla pitäisi ratsastustunteja. Toki tallille pitäisi palkata muutama työntekijä, että hevoset saa hoitoa myös päivällä ja tarpeellisen liikunnan ja muunkin huolenpidon.

Olen valmis sitten tulevaisuudessa käyttämään kaiken valveillaoloaikani työntekoon, joten ei haittaa vaikka vapaa-aikaa ei jäisi. Tosin sen näkee sitten, että jaksaako ihminen edes sellaista.

Olisiko edes koulutuspuolen kannalta mahdollista ja onko kenelläkään omaa kokemusta? Erillisen palkkatyön haluaisin pääasiassa siltä varalta, ettei yritys menesty...

13

1190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yrittäjänä 36 vuotta

      Ryhtyessäsi yrittäjäksi menetät sosiaaliturvasi, vaikka olisit samalla palkkatyössä. Sinä ja perheenjäsenesi ette esimerkiksi saa työttömyysturvaa lainkaan.
      Yritys on lopetettava ensin. Yrittäjänä maksat myös verot, ennen kuin olet saannut latiakaan tuloja, puhutaan ennakkoveroista.
      Mikäli tulee riitaa kuluttajan kanssa esim. Laskun maksamisesta on asemasi aina kuluttajaa heikompi, esim. Kuluttaja voi täysin ilmaiseksi käyttää kuluttajansuojaa sinua vastaan.
      Sinun on hankittava paljon vakuutuksia ja vakuutusyhtiö voi päättää vakuutuksesi käytöstä, sinulta kysymättä. Yrittäjänä myös maksat aina kaikki vakuutusyhtiön arvonlisäverot korvauksistasi.
      Yrityksessäsi voidaan pitää verotarkastuksia vaikka joka toinen vuosi ja sinä maksat aina kulut. Jos työntekijäsi sairastuu, sinä maksat täyttä palkkaa hänelle ja sijaiselle.
      Loma-ajoista maksat puolitoista kertaista palkkaa, arkipyhistä täyttä palkkaa, työterveyshuolto kuluineen menee yrityksesi pussista jne...
      Vieläkö yrittäminen houkuttelee ? Mieti tätä, demareidenkin mielestä olisit täysi roisto.

      • Aloitin yrittämisen25e/h

        36 v yrittäjänä? Oletko tyhmä? Kuvailemasi tarina jos on totta niin miksi itse jatkat yrittäjänä vuodesta toiseen? Jos ei mukamas tuloja tule? Kaikkien kannattaa kokeilla yrittämistä. Niin saadaan nämä ahneet keinottelijat ulos markkinoilta :)


      • HugePossibilityat

        Oletko miettinyt oman yrityksen perustamista, tai onko ystäväsi aikonut?
        Onko kynnys korkea, pelottaako tulevaisuus? Mistä apua? Toimiiko yritysideasi?
        Onko se kannattavaa? Kuka neuvoo? Kertoiko kukaan sinulle että mahdollinen ”startti raha” uppoaa jo ensimmäisen vuoden yrittäjäeläkkeesi maksuun?
        Entä mainonta, toimitilat, kirjanpito, työvoima… se maksaa maltaita!
        Tuttuja asioita tuhansille kaltaisillesi!

        Nyt olet tullut oikeaan paikkaan! Aluksi ihmettelet, sitten hämmennyt, myöhemmin hymyilet ja lopulta naurat kyynelet silmissä, lupaamme sen! Mutta valitettavasti emme kaikille!
        Markkinat ovat rajalliset, me tiedämme sen siksi rajoitamme hyväksyttyjen määrää alueellisesti.
        Sinun ominaisuutesi ratkaisevat, ei koulutus, vaikka kyllä senkin huomioimme!
        Sinun tulee olla päättäväinen, itsevarma, sitkeä ja valmis tekemään kovasti työtä.
        Olet kykenevä esiintymään, (puhumaan ja esittelemään asiaasi), pienille ryhmille tavallisia ihmisiä.
        Sinulla tulee olla mahdollisuus pieneen investointiin yritykseesi. (Yrityksen perustamisenkin me voimme hoitaa sinulle.)
        Jos yllä olevat asiat sopivat sinuun, voit olla juuri se henkilö jolle tarjoamme ”matalan kynnyksen yrittäjyyttä”. Tuotteemme on uusi ja takuulla lähitulevaisuuden menestystuote! Sillä tehdään miljonäärejä joka maahan johon se lanseerataan!
        Jos kiinostuit, lähetä maili jossa kerrot itsestäsi, CV jos sinulla vain on sellainen. Liitä tietenkin mukaan myös yhteystietosi!
        Yritetäänkö yhdessä?


    • fghxcjklö

      Jos virtaa riittää niin perusta vaan. Koko homma on itseasiassa kiinni vain sinun omasta jaksamisesta. Kuinka kauan jaksat tehdä kahta duunia jotka kumpikin varmasti on aika kokonaisvaltaista?

      Edellinen kirjoittaja kertoikin jo yrittäjyyden mukana tuomista lieveilmiöistä hieman kyyniseen sävyyn, mutta myös minäkin olen valmis allekirjoittamaan samat asiat.

      Omaa pääomaa on myös oltava heti alussa niin paljon että voit pyörittää hommaa tappiolla useita kuukausia. Kun pistät homman käyntiin palaa silloin tuhansia joka ikinen päivä mutta rahaa alkaa tulemaan sisään hitaasti. Työntekijän palkat on myös maksettava ajallaan vaikka rahaa ei tulisikaan mistään.

      Jos haluat varmistella oman toimeentulosi niin pidä palkkatyösi ainakin alkuvaiheessa että näet lähteekö homma käyntiin. Tosin on aika vaikeaa olla töissä toisaalla ja pyörittää samaan aikaan yritystoimintaa. Kaikki viralliset asiat on yleensä hoidettava virka-aikana mutta jos olet silloin toisella töissä niin miten meinasit firmaasi pyörittää? Pomosi tuskin katsoo hyvällä jos käytät työaikasi oman firmasi asioiden hoitamiseen.

    • Yritysmotivaattori

      Yrittäminen on haastavaa mutta onnistuessan hyvin palkitsevaa. Epäonnistumisen pelko on jokaisella yrittäjällä todellista. Pelko on voitettavissa realistisilla suunnitelmilla. Suosittelen laatimaan huolelliset kannattavuuslaskelmat joiden avulla on huomattavasti helpompi arvioida kannattaako kyseinen ratsastuskoulu edes teoriassa.

      Sisäinen intohimo omaan liikeideaan on usein yksi tärkeimmistä moottoreista yrityksen onnistumisessa. Riittävällä määrällä maksavia asiakkaita ja järkevällä kustannusrakenteella pääsee yritystoiminnan kassavirtaan kiinni.

      Joitain ajattelemisen aiheita yrittämisestä löytyy lisää Yritysmotivaattori blogista: www.yritysmotivaattori.blogspot.fi

    • TEL YEL TEL YEL TEL

      Jos olet palkkatyössa niin työnantajasi maksaa pakolliset eläkevakuutusmaksut. Sinun ei siis ole pakko ottaa YEL-vakuutusta.

    • yrittäjä

      Omistan ratsastuskoulun ja olen osakkaana muutamassa eri toimialalla toimivassa yrityksessä. Ratsastuskoulua et pyöritä harrastustoimintana osapäivätyöntä. Se on koko päivätyötä ja erittäin kilpailtu ala. Tutustu oikeasti yrittäjyyteen ja mitä kaikkea se edellyttää yrittäjältä. Monet aloittelevat pettyvät kuinka pienellä tulolla joutuu elämään ja todella paljon saa tehdä töitä.

      Yritys on helppo perustaa mutta liikevaihdon kasvattaminen on jo toinen juttu.

    • On hyvä tiedostaa myös se, että sitten kun kassavirta aikanaan toimii niin ajoittain tulee vastaan myös huonoja kausia. Silloin voi joutua pyörittämään jonkin aikaa firmaa täysillä kuluilla alimitoitetulla kassavirralla. Elämä ei ole tasaista yritysmaailmassakaan eikä kristallipalloa ole kenelläkään. Nousuja ja laskuja tulee aina. Erilaiset rahoituslaitosten ratkaisut auttavat niiden huonojen kausien yli ellei omaa pääomaa yritysen tililtä löydy tarpeeksi.

      Tässä asiayhteydessä pointti oli se yrityksen perustaminen joten kommenttini saattoi alittaa kiinnostuksen kynnyksen. Mutta tärkeintä on edetä pienillä stepeillä kohti kannattavaa yritystä. Kaikkea ei tarvitse ratkaista kerralla vaan korkeintaan tiedostaa tulevia haasteita. Myös riskienhallintamenetelmillä saa tulevaisuuden jollain tarkkuudella haltuunsa. Siis, pienillä askelilla kohti kannattavaa yritystä.

    • yrittäjä

      Yrityksen on oltava kannattava jo ensimmäisestä pävästä lähtien. Harrastamaan ei kannata lähteä. Liikevaihtoa on saatava aikaiseksi ja toiminta oltava heti järkevällä tasolla. Mitä kovemmat ovat kulut sitä nopeammin on kassa oltava kunnossa. Ratsastuskoulussa ei kestä olla huonoja kuukausia se menee katolleen hyvin helposti. Kulurakenne on kohtalaisen korkea.

    • Se on aivan totta, että olisi hyvä jos kannattavuus olisi kunnossa alusta saakka. Yrityksiä on kuitenkin joka lähtöön ja riippuu ihan liikeideasta minkälaisiin lähtökuoppiin astutaan. Esimerkiksi yritys jonka liikeideana on uuden tuotteen kehittäminen, menee kuukausista vuosiin ennen kuin tulorahoituksesta voi nauttia, eikä alussa voi olla edes varmuutta syntyykö myyntiä ollenkaan.

      Mutta ratsastuskoulu saattaa olla mahdollista käynnistää sujuvasti yrityksen tulorahoituksen turvin kun suunnittelee toiminnan järkevästi. Aika useissa yrityksissä joutuu kyllä nöyrtymään jonkin mittaiseen sukellukseen ennenkuin kannattavuus nousee vakaalle tasolle. Puskuria tai varasuunnitelma rahoitukselle olisi siis hyvä olla jos kaikki ei menekään kuten piti.

      Alkuperäisellä kirjoittajalla oli suunnitelmissa tehdä myös IT alan töitä yrittämisen ohessa. Mielestäni se on hyvä idea ja auttaa tasoittamaan yrityksen mahdollisia kuoppia alkutaipaleella. Kannattaa kuitenkin varmistaa miten paljon ratsastuskoulu työllistää alussa, että aikaa jäisi myös IT alan töille. "Yrittäjän" kokemus edellisissä kommenteissa oli, että ratsastuskoulun vetäminen on täysipäiväinen homma. IT alalta vastaavasti pystyy löytämään joustavampaa työtahtia joten ehkä jokin kombinaatio on rakennettavissa.

    • 7576777

      Oletko 15-vuotias?

    • yrittäjä 7

      Ratsastuskoulun pyörittäminen on kokopäivätyötä. Siinä ei jää aikaa muuhun elämään. Työpäivät alkavat klo 7 ja päättyvät klo 22. Aamu aloitetaan hevosten ruokinnalla ja ne ruokitaan 4 kertaa päivässä. Hevoset viedään tarhoihin tai laitumelle. Siivotaan karsinat 1 kerran päivässä ja tarhat 1 kerran päivässä. Tämän lisäksi mahdolliset korjaustoimenpiteet ja varusteiden ja hevosten huollot. Lisäksi pitäisi löytyä aikaa ratsastustuntien suunnittelulle ja tuntien pitämiselle ja niiden myymiselle. Hoitaa myös hankinnat heinät rehut ym.

      Tässä lyhyesti mitä ratsastuskouluyrittäminen on. Mikäli ei alkupääomaa ole omasta takaa se on otettava lainarahalla ja saatava yritys tuottamaan todella nopeasti. Kulut ovat sitä luokkaa että toiminta kaatuu hyvin helposti.

    • lenska

      Ensimmäiseksi ihmetyttää se, että aiotko ostaa ratsutilan vai perustaa ratsutilan tyhjästä? Ainakin isoissa kaupungeissa noin isot maa-alat ovat tosi kalliita ja helposti puhutaan muutamasta sadasta tuhannesta eurosta pelkän tontin osalta. Yleensä tarvitaan myös traktoria ja autoa, jotka nekään eivät ole ilmaisia.

      Ratsastuskoulussa merkitsee paljon maine. Onko opettaja kannustava, osaava ja reilu? Pystyykö hän vähentämään ratsastuskouluille tyypillistä tyttöjen välistä klikkiytymistä? Onko hevoset koulutettuja ja osaavia? Miten saat oppilaita? Onko niitä jo nyt olemassa? Miten pystyt maksamaan ulkopuolisille, jos ratsutila ei vielä tuota rahaa? Oletko selvillä, mitä kaikkia kuluja toiminnasta aiheutuu (kengittäminen, eläinlääkärit, lääkkeet, toiminta-, eläin-, työntekijä- ja tilavakuutus, sähkö, eläinten ruokinta, varusteet)? Onko mahdollisuutta, aikaa ja osaamista siitos- tai koulutustoiminnalle, jotta voisit esim. ostaa nuoria hevosia, kouluttaa ne ja myydä ne eteenpäin?

      Onko ohjelmointi/ATK-homma sellaista, ettei ylitöitä ole ikinä? Käsittääkseni työ on projektiluonteista eli välillä on pakko saada työt tehtyä tiettyyn päivään mennessä. Sinulla pitäisi siis olla joku luottohenkilö, joka voisi tuurata opetushommissa silloin, kun et itse pääse työn takia paikalle.

      Sivutoiminen tallitoiminta voi toimia esim. silloin, jos siinä ollaan koko perheen voimalla mukana, jotta esim. vapaapäivinä ja sairaspäivinä tuuraukset onnistuvat.

      Olisiko mahdollista ensiksi keskittyä niihin pelialan töihin? Saisit rahaa säästöön, jotta kaikkea ei tarvitse ottaa lainarahalla. Ehkä voisit käynnistää sitten sitä yrittäjyyttä hevosten parissa vähitellen? Nykyisin kun tallienkin pitää olla EU-direktiivien mukaiset., niin vanha tallinrähjä ei ehkä enää ole laillinen. Kun hevosia ja poneja olisi vain muutama, niin voisit pitää alussa tunteja vain esim. joka toinen päivä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe