"Turhat" miehet (ja naiset) yrityksissä

Lorvijat kuriin

Miten on mahdollista että yksityiset yritykset voivat pitää palkkalistoillaan ns. turhia miehiä. Eikö laiskamatoa näe jo päältä päin pärstäkertoimesta.

Meilläkin on yksi tuotannon puolelta toimihenkilöksi osapäiväiseksi siirretty tyyppi päässyt nelituntiselle päivälle vetelehtimään päivätöihin, kun käsi tuli kipeäksi tuotannossa. Nyt tämä työtävieroksuva vetelehtii päivät pitkät kahden monitorin voimin nettisurffailua harjoittamassa.

Häntä on yritetty saada tekemään osastolla oikeitakin töitä mutta tämä suojatyöpaikka toimii hänelle sellaisena suojana, ettei häntä sieltä mihinkään saa (esinainen kieltää.). Mikään oikea työ ei tälle ko. heepolle käy.

Jos itse olisin ko. henkilön esimies niin joko laittaisin tämän töihin tai sitten pihalle portin ulkopuolella.

28

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiko olla?

      Kuulostaa valtion tai kuntien touhulta, ei kai muualla enää tällainen ole mahdollista.

      • advisor?

        Valtion firmassa, jossa työskentelen, aikaisemmin rönsyillyt lorviosasto on läshes saatu hävitetyksi työntekijäpuolelta, mutta vastaavasti hallinto-osasto on paisunut. Siellä työskentelee kasvava määrä "suunnittelijoita", "asiantuntijoita" ja "asistentteja". Tittelit on munklattu englanninkielisiksi, jotta varsinainen työnkuva ei olisi ilmiselvä.

        Valtiolla on edelleen ongelmana sukulaisten työllistäminen suojatyöpaikkaan. On kiva, että oma nuori tai petikaveri on ns. töissä ulkomaankuuloisella nimikkeellä, ei jää aukkoa cv:een.


    • hätä keinot keksii

      Näitä löytyy pilvin pimein.
      pärstä kertoimesta ei löydy lusmuilijan tunnusmerkkiä, jos näin olisi, ei heitä palkattaisi.
      Lusmut kykenevät skarppaamaan innokasta työntekijää koeajan verran, sen jälkeen alkaa vetelehtijänasenne näkymään tyypeillä eikä heitä saada kovinkaan helposti erotettua. Ei kovin hyvin tunne varoitus käytäntöä, pystyykö lusmuamisesta antamaan varoituksen? Onko johto hampaaton käyttämään varoituksia?

    • sivusta seurannut

      Onhan näitä....Omassa työpaikassani vastaavanlainen tapaus,tuli muka olkapää kipeäksi ja joutui myös nelituntiselle päivälle ja ei tee mitään muuta kuin lojuu huoneessaan tai on kahvilla tai syömässä. Mistä sille maksetaan?

      • 229+577

        Oletteko oikeasti näin pöljiä ettette tunne työelämän lakeja? Jos noi yllämainitut on sairastuneet/vammautuneet työssään elikkäs vamma on työperäinen tai ammatista johtuva, työnantaja on velvoitettu etsimään niille uuden homman. Jos potkaisisi pois, joutuisi maksamaan isot sakot ja kymmenien ellei satojen tuhansien korvaukset sairastuneelle työsuhteen kestosta riippuen.


      • iso puhallus
        229+577 kirjoitti:

        Oletteko oikeasti näin pöljiä ettette tunne työelämän lakeja? Jos noi yllämainitut on sairastuneet/vammautuneet työssään elikkäs vamma on työperäinen tai ammatista johtuva, työnantaja on velvoitettu etsimään niille uuden homman. Jos potkaisisi pois, joutuisi maksamaan isot sakot ja kymmenien ellei satojen tuhansien korvaukset sairastuneelle työsuhteen kestosta riippuen.

        paskat ne mitään sairaita on kyllä aina jonkun lääkärin saa kirjoittamaan paperit että muka sairastuneet. kunhan lusmuavat. ja jos niille etsitään uusi homma, silloin sitä uutta hommaa pitää kanssa tehdä!

        ja jos on joku käsi kipeä, voi sitä tehdä toisella kädellään tai jaloillaan.

        eikä yritykset mitään satojen tuhansien korvauksia joudu maksamaan, jokunen kymppitonni enintään jos raastuvassa siihen päädytään, halvempaa olisi pitkällä tähtäimellä potkia lusmu pois ja maksaa sakot.


    • Bad management

      Tämän kaltaista ilmiötä on tullut itsekin seurailtua tosin ilman näkyvää syytä ja osa- aikaistamista. Tekemisen laatu yrityksissä tuottaa ns. vapaa matkustajia. Töitä ei osata organisoida koska Suomessa ei osata johtaa. Pomot tekevät alaistensa hommat koska alaiset eivät muka osaa tehdä asioita oikein tai vapaana olevasta resurssista ei edes ole tietoa. Pomot eivät tunne alaisiaan ja heidän oikeita kykyjään. Kaikki hommat menevät mutu-fiiliksin.

      Niputtaisin koko ilmiön huonon johtamisen lopputulokseksi. Tarkemmin kun miettii, niin mitä muuta sellaisesta voi seurata?

    • lorvikatarri jyllää

      Meillä muutama ammattisaikuttelija siihen malliin, että vapaa-ajalla kyllä ollaan pirun aktiivisia, mutta töihin ei sitten jakseta tulla, kun on heille liian "ala-arvoista"hommaa !?! Pomojen lellikkejä ( jostain ihme syystä ) ja sama homma jatkunut vuodesta toiseen. Se on vakipaikka kunnalla, joka mahdollistaa lorvimisen, juorukerhojen ylläpidon ja saikuttelun, kun muut tekee hommat. Että v***ttaa jatkuvasti hoitaa näiden v***n lusmujen työt omien töiden lisäksi...Huono johtaminen syynä täälläkin ja tuntuu että naisesimiehinä on täällä ne kaikkein turhimmat tyypit huonoine sosiaalisine taitoineen. Ovat päässeet liian korkealle pallille olemattomin eväin ja tulos ei mitenkään voi olla hyvä.

      • oikein kuvottaa

        Vähän tyhmät esimiehet ja etenkin -naiset ovat höynäytettävissä ja nuoleskeltavissa. Sitä hyödyntävät nämä lorvija tyypit, työtävieroksuvat. Kieli ruskeana lipovat esinaisen per settä.


    • turha insinööri

      No lusmuja on aina ja tulee olemaan.
      Mutta millä yrityksillä on varaa palkata näitä insinöörejä aina vaan lisää erilaisiin tehtäviin ja niin määrälti että, meilläkin hankintoja hoiti ennen yksi keskikoulun käynyt itseoppinut ostaja tehokkaammin kuin nyt neljä diplomi-insinööriä.

      Tai tuotannon kehitykseen saadaan nuori mistään mitään ymmärtävä insinööri mentaliteettillä sen minkä piirsin sen piirsin ei luulisi olevan globaalissa kilpailussa varaa kun duunariakin verrataan intialaiseen ja varsinkin sen palkkaan.

      Onko Ek maksanut jonkun kehityssuunitelman ajamalla työntekijä nurkkaan kaikella pienellä turhalla kiristelyllä,ehkä.

      Turhia siis palkataan koko ajan lisää, duunaria kohti on 2-3 kova palkkaista kehitysinsinööriä ja kyllä kehitty varsinkin vitutus koska poikien hommista nyt mitään tule.
      Tehdään uudistuksia, mikään oikeista ongelmista muutu mutta saadaan kivaa näytettävää läppärille jota luetaan joka paikassa.
      Mitään ei tehdä loppun asti, kunnolla.

      Puuhastellaan pikkujutuissa vaikka ongelmat ovat raskaassa organisaatiossa.

      • Monen taitoiset

        Mielenkiintoisia ongelmia tuossa firmassasi. Onko niin että ylin johto on aivan pihalla paikan tapahtumista ja henkilöstöstä? Luulen että et itsekään ole aivan selvillä tapahtumista.


      • Bad management
        Monen taitoiset kirjoitti:

        Mielenkiintoisia ongelmia tuossa firmassasi. Onko niin että ylin johto on aivan pihalla paikan tapahtumista ja henkilöstöstä? Luulen että et itsekään ole aivan selvillä tapahtumista.

        Mitäköhän tuli kirjoitettua juuri tuonne aiemmin? Kannattaisi käydä vilkaisemassa. Pelkät koulupaperit eivät riitä oikeastaan yhtään mihinkään.


    • Oisko noin?

      Tässä taitaa olla perinteinen perheyritys kyseessä?

    • Meillä on sama juttu ! Yks kyttääjä vn nukkuu, harvoin se muija tekee yhtään mitään. Ja siellä ei edes trvitse kenenkään tehdä töitä ja palkka tulee......
      Ja yks toinen kiusaaja-muija samas paikas tupsahtaa jostakin aina joskus kello 10: 00:n paikkeilla siihen huudattamaan oma kännykkäänsä ja se tosiaan HÄIRITSEE !!
      se kirottu muija luulee, et samat säännöt ei koske neiti teiniprinsessaa.........häpeän sen lapsellista käytöstä paljon.........siellä on paljon täysin turhia hulluja töissä, ja yhes toises paokas on vieläkin enemmän hulluja täysin turhia sekopäisiä ja hullujen-huoneelta karanneita idiootteja...........

    • Liian tuttua

      Meidänkin organisaatiossa on samanlainen laiskamato. Ettei vain olisi jopa samasta työpaikasta ja henkilöstä kyse. Tuntuu vähän jopa liian tutulta....

    • nää on näitä

      tuttua on tuo aloittajan kuvaama tilanne. meidänkin osastolla on tuollainen lorvikatarria sairastava nuoleskelija, on saanut vapautuksen 8 h työstä ja on nelituntisella. sitäkään aikaa ei tee kunnolla töitä. just semmonen joo joo mies esimieheen päin ja ihan munaton tyyppi.

      ikävää että yksi mätä omena pilaa sitten koko porukan yhteishengen ja maineen. koko osastoa pidetään ihan höpö-höpö -osastona ja sisäisessä asiakastyytyväisyys kyselyssä saatiin melko huonot pisteet.

    • töihin vaan

      Vässykät laiskamadot näkee yleensä naamasta. Ei nyky-yrityksillä ole varaa tuollaisia lorvijoita pitää palkkalistoillaan. Ota yhteys tämän lorvijan esimieheen ja pistä piste tuolle anustelulle.

      • lyytikäiskä

        Ei ole niin helppoa kuin luulis. Viestin viejä saa "kkunian"kantaakantelijan ja pahommassa tapauksessa kiusaajan manttelia.

        Meidän keski-ikäisten naisvaltaiseen ryhmään tuli nuor poika ja sen toimintatapoihin kuuluu olla vanheville naisille mukava. Hymyilee ja on mielinkielin. Jotain hommia tekee, mutta on hanakka valikoimaan työnsä. Teossa olevan työn tekemiseen menee suhteettomasti aikaa.
        Räplää kännykkää, pelaa pasianssia, nuokkuu väsymystään ja krapulaansa. wc käynnit ilmoitetaan palataan n.puolen tunnin päästä (pitkä suoli ja laaja rakko). Hetken päästä poika painelee ulos ovesta, ilmoittamatta...tupakalle. Siellä hänellä on se oma viihtymisaika kavereiden kanssa.
        Mukava poika, mutta ei hyvä kollega.


    • tehomyyrä vs lörppö

      "Loistavalla" eli supliikilla ja sosiaalisella persoonallisuudella pystyy kompensoimaan HURJASTI omaa työtaakkaansa. Se nyt vain on fakta, että tällaiset ihmiset työllistyvät muita paremmin, vaikka eivät kovin kummoista työmoraalia omaa, mutta heistä kuitenkin tykätään. Hiljaiset, ahkerasti työtä tekevät ja korkean työmoraalin omaavat henkilöt taas jäävät pimentoon, koska eivät omaa tätä maagista kykyään tuoda omaa persoonaansa esiin ja jäävät paitsi ylenemismahdollisuuksista.

      • poikkeus sääntöön?

        Jaa, minun firmassa ylenee ne jotka ovat kovia tekemään töitä. Supliikki ihmisiä ei edes palkata. Että ei kannata yleistää.


      • full house
        poikkeus sääntöön? kirjoitti:

        Jaa, minun firmassa ylenee ne jotka ovat kovia tekemään töitä. Supliikki ihmisiä ei edes palkata. Että ei kannata yleistää.

        Kunnallisella puolella ei ylenemismahdollisuuksia.
        Duunia saa painaa, yhteisvastuun nimissä lusmujen puolesta paska palkalla.
        Kaikki työtä vieroksuttavia on ymmärrettävä.


      • kiinnostaa4
        poikkeus sääntöön? kirjoitti:

        Jaa, minun firmassa ylenee ne jotka ovat kovia tekemään töitä. Supliikki ihmisiä ei edes palkata. Että ei kannata yleistää.

        Jaa mikähän on alasi?


      • tylsä ja ahkera

        Niin totta on tuo, että suulautta arvostetaan. Tärkein työkalu työelämässä on sukkela kieli. Itsekehu ei enää haise, vaan on ydinosaamisalue, jonka varassa kaikki muu kukoistaa tai surkastuu. Kun maailmalta kiirivät uutiset saavat jälleen aikaan irtisanomisaallon, arvatkaapa ketkä säilyttävät työpaikkansa? Kukapa "hyvää tyyppiä" pois potkisi.


      • osaaminen ratkaisee
        tylsä ja ahkera kirjoitti:

        Niin totta on tuo, että suulautta arvostetaan. Tärkein työkalu työelämässä on sukkela kieli. Itsekehu ei enää haise, vaan on ydinosaamisalue, jonka varassa kaikki muu kukoistaa tai surkastuu. Kun maailmalta kiirivät uutiset saavat jälleen aikaan irtisanomisaallon, arvatkaapa ketkä säilyttävät työpaikkansa? Kukapa "hyvää tyyppiä" pois potkisi.

        Meillä päinvastoin, suulaat lörpöt, tämä facebook sukupolvi pistetään kiertoon, ja ahkeria suositaan. Yt neuvotteluissa pistettiin lörpöt pihalle ja nyt on enää ahkeria ja mukavia tyyppejä töissä. Osaaminen ratkaisee, niinkuin pitää ollakin.


    • arsaakakaa

      Viimeiset pari vuotta olen perehdyttänyt uusia naamoja töihin ja puolen vuoden välein saanut työharjoittelijoita riesakseni. (ovat alan opiskelijoita ja ja opintojen alkuun kuuluu heti työharjoittelu oman alan työpaikassa ja niitä ei kovin monta ole tällä paikkakunnalla).

      Ihmetyttää suuresti näiden nykynuorten asenne työhön. Töihin tullaan oleskelemaan ja jauhamaan päivän polttavista aiheista!??? Kellonajat ovat sinnepäin ja kun esimerkiksi tauoista menee huomauttamaan, niin ollaan kärsä kurtussa siteeraamassa työsopimuslakia (yleensä päin honkia) ja narisemassa siitä, että työtahti on liian kova, että kyllä pitäisi rennommin ottaa.

      TYöharjoittelijoiden suhteen nyt hieman rennommin yleensä otetaankin, kun eiväthän he palkkaa siitä saa eivätkä ole mistään vastuussa eikä heitä voi yksin jättää missään vaiheessa, mutta harvinaisen flegmaattista porukkaa kyllä heissäkin on.

      Nämä uudet naamat ovat yleensä myös alle 30v ja 90% heistä on semmoisia, että sanon suoraan esimiehelleni (joka heitä palkkaa), että ei todellakaan kannata palkata pidemmäksi aikaa. Töitä on, mitä tehdä taatusti koko 6-8h ajan, mutta jokin vain mättää siellä korvien välissä. Ei jaksa katsella semmoisia, kun jonkun ne työt kuitenkin täytyy tehdä.

    • liipa laapaa

      Lusmuilijaa ei kyllä heti naamasta näe. Itse pitkän työkokemuksen omanneena voi sanoa että ne jotka puhua pälpättävät eniten myös saavat vähiten aikaiseksi. Itse olen kyllä ainaisesta työnteosta niin poikki etten aina edes jaksa muuta tehdä kuin työni. Lusmuilijat ainakin meillä on saaneet juuri näiden puhetaitojensa takia parhaat työt ja ahertajat tekevät "paskaduunit". Jostain kumman syystä myös pomo luottaa näihin lusmuihin kaikkein eniten ja osalle heidän vastuualueistaan kuuluu nykyään myös työnjako. Ihmetystä herättää se miksi pomo ei puutu millään tavalla tämän lusmuporukan ylipitkiin taukoihin ja jatkuvaan tupakalla ravaamiseen. Jos lounastauko on 30 minuuttia niin tällä lusmuporukalla se tarkoittaa 50 min. Sanotaan että päivittäin menee niillä kaikkeen ylimääräiseen ainakin 2 tuntia. Käkätys ja kaiken maailman asioiden jauhaminen avokonttorissa on arkipäivää. Eräälle työkaverille joka on taas näitä ahkeria pomo huomautti kun tämä myöhästyi 4 minuuttia julkisten liikennevälineiden kommellusten vuoksi. Ihan naurattaa tämä touhu

    • Perusmyynti-inssi

      Vanha sananlasku: "Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä". Pätee aivan täysin vielä nykyäänkin. Jos olet introvertti tuppisuu niin lapiota heilumaan vaan. Jos olet supliikkimies niin pääset myyntihommiin tms. ja liksa on kolminkertainen.

    • Monio Saaja

      Yksi osaa potkia palloa, toinen ajaa autolla kovaa ja kolmas sitten ehkä on verbaalisesti lahjakas. Kuka näistä nyt sitten on se turhin? Kunhan palkka juoksee niin aivan sama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe