Ghost – saatanallisia säkeitä vai goottimetallia ?

Jurrin Ykä

https://www.youtube.com/watch?v=fNwWjW5d_sI
Ghost – saatanallisia säkeitä, goottimetallia vai uskonnon rienausta?

Ghostilla on hyvä konsepti he pitävät linjansa tyylikkäästi omien osan Roomalaiskatolilaisen kirkon rituaaleista ja mystiikasta. Kyseessä on teatteri joka toimii samoilla ehdoilla kun kirkko. Ghost on teatteri joka rikkoo tabuja se vetoaa ihmisiin. Jos joku näkee – kuulee siinä saatanan palvontaa, se ei ole ihme, ilman

Jumalaa (Jahve) ei ole saatanaa – ne ovat erottamattomat.
Ghost on ihan aito metallibändi joka osaa kaikenlisäksi soittaa, ei ihme että bändi kerää suosiota. Bändi ei viesti hautakivien kaatamisesta tai kirkkojen poltosta, se vetoaa enempi ihmisten tunteisiin, ennen kaikkea henkimaailmaan. Kaiken takana on ihmisen henkinen peruspelko jota uskonnot käyttävät hyväkseen Kristinuskon perussanoma on pelko ja pelottelu, tee sitä tai tätä jotta pelastut, jos et tee joudut helevettiin.

Miksi tämä, jenkkilässä Nightwishia pidetään osin saatanallisena bändinä jolla ei ole asiaa mm. Disneylandiin tähän kaupalliseen aivopesupyhättöön.

10

1201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Linköpingin

      lahja maailmalle, mistäköhän johtuu että kaikista maailman roomalaiskatolilaisista maista bändillä menee lujaa nimenomaan Brasiliassa?
      http://www.socialbakers.com/facebook-pages/114358401916298-ghost
      USA:n markkinat ovat niin oudot että niistä ei ota pirukaan selvää, seurasin vuonna 2004 erästä jenkkifoorumia jossa joukko Nightwish-faneja yritti puhua yli erästä lähinnä länsirannikolla toimivaa media-yhtiötä (sain käsityksen että firmalla oli radioasemia ja omaa TV-toimintaa jne, en muista mikä firma) kaikki fanien yritykset vakuuttaa tämä mediapäällikkö Nightwishin hyvyydestä kariutui aina siihen että kaveri kyllä myönsi bändin hyvyyden mutta kieltäytyi ehdottomasti ottamasta Nightwishia soittolistoilleen vedoten kuvaan jonka hän oli löytänyt bändistä jossa Tarja näytti lavalla pirunsarvia. Muuten hyvä bändi mutta niistä on tämmöinen kuva netissä, eli ei soi meillä. Näin siis jenkkilässä.

      • jatkan vielä

        Nightwish kunnon metallibändin tavoin viljelee aika-ajoin aiheita jotka uskonnollisissa piireissä voidaan tulkita miten tahansa. Paras esimerkki on tietenkin Oceanbornin kansi jossa on tietenkin nurinpäin oleva risti. Viimeisin on Imaginaerum elokuvassa jossa kaiken houreilun lisäksi sivutaan tietoista unennäköä ja sehän järkyttää fundamentalisti kristittyjä. Kaikkien suomalaisten saarnamiesten isä Leo Meller on käsitellyt kirjoituksissaan ilmiötä ja pitänyt sitä jopa pahempana syntinä kuin murha tai raiskaus. Murhaaja tai raiskaaja voi saada syntinsä anteeksi jos katuu tekojaan ja rukoilee anteeksiantoa, mutta selkounen nähnyt ihminen on niin saastunut että mikään ei enää auta ja ainoa tie vie kadotukseen. Käsittääkseni Holopainen tietää kaikki nämä jutut sivistyneenä ihmisenä ja jonkinsortin ateistina välillä sivaltaa uskontoja, mutta jos ajatellaan pohjois-amerikan markkinoita sillä on tietenkin hintansa.


    • Jurrin Ykä

      Kun mennään Leo Meller-osastolle näyt ja profetiat ovat arkipäivää. Jonkin verran historiaa lukeneena olen ymmärtänyt, että ennen indoeurooppalaisten invaasiota ei ollut Jahve-uskontoa piruineen, ne tulivat indoeurooppalaisten mukana.
      http://pakana.150m.com/eurooppa.htm

    • Tää bändi

      kuulostaa vetelältä Blue Öyster Cultilta

    • Oikea evankeliumi

      "Kristinuskon perussanoma on pelko ja pelottelu, tee sitä tai tätä jotta pelastut, jos et tee joudut helevettiin."

      Tämäpä ei ole kristinuskon perussanoma. Kuten tavallista kristinuskosta tietämättömät levittävät omaa propagandaansa.

      TÄMÄ on kristinuskon perussanoma: JOKAINEN ihminen joutuu helvettiin. KUKAAN ei voi pelastua, vaikka tekisi mitä. KOSKA Jumala on PYHÄ eikä KUKAAN ihminen voi koskaan milloinkaan täyttää Jumalan vaatimuksia....SIKSI Jumala lähetti ainoan POIKANSA..toisin sanoen syntyi itse ihmiseksi ja kantoi JOKAISEN ihmisen synnit omassa lihassaan ja kärsi niiden rangaistuksen MEIDÄN puolesta. Ristinkuolemallaan Jeesus Kristus sovitti jokaisen ihmisen Jumalan kanssa, joten nyt kun USKOMME tähän ja otamme vastaan sovituksen, pelastumme. Mikään muu ei riitä.

      Siinä se.

      • Oikea evankeliumi

      • gumma homma

        Sinun Jumalasi on sekopää tai tulkintasi on sairas. Siis jokainen lapsi syntyy jo syntisenä ja joutuu helevettiin ilman Jeesusta tai jotain?


      • ateisti ja syystä

        "TÄMÄ on kristinuskon perussanoma: JOKAINEN ihminen joutuu helvettiin. KUKAAN ei voi pelastua, vaikka tekisi mitä. KOSKA Jumala on PYHÄ eikä KUKAAN ihminen voi koskaan milloinkaan täyttää Jumalan vaatimuksia....SIKSI Jumala lähetti ainoan POIKANSA..toisin sanoen syntyi itse ihmiseksi ja kantoi JOKAISEN ihmisen synnit omassa lihassaan ja kärsi niiden rangaistuksen MEIDÄN puolesta. Ristinkuolemallaan Jeesus Kristus sovitti jokaisen ihmisen Jumalan kanssa, joten nyt kun USKOMME tähän ja otamme vastaan sovituksen, pelastumme. Mikään muu ei riitä."

        - Sairaan ihmisen horinoita, ihan pahaa tekee


    • Anonyymi

      Nightwishiä ei voi pitää muuna kuin teennäisenä homobändinä. Lapsia toki tulee suojella tältä homoudelta, jotta heistä kasvaa miehiä.

    • Anonyymi

      Ghost ei ole muuta kuin rockin Abba. Metallia siinä on yhtä paljon kuin esim Blink 182:ssa. Ghost keksi saman kuin Abba että valtava määrä rockista pitäviä ei pidä rock-starojen elämäntyylistä eikä epäsiististä ulkomuodosta. Siihen kun lisää tarpeeksi kaksimieliset sanoitukset ja ripaus mystiikkaa (Lordin maskit ovat noin tuhat kertaa parempia) joita suurin osa ei osaa yhdistää "pimeisiin" voimiin ja radioystävälliset biisien pituudet niin menestys on taattu. Musiikillisesti Ghost yhdistää 60-luvun lopun brittipoppia hissimetalliin eli siihen samaan mitä Ville Valo nykyään tekee niin kuunnellessa ei pulssi nouse älykellossa liian korkealle joten punaviinilasi pysyy vakaasti kädessä Ghostin musiikkia kuunnellessa. Samaa ruotsalaista lagomia kuin muukin ruotsalainen menestys pop/rock Abbasta Max Martiniin.
      Zero Points.
      ps. muuten tiedättekö että maailmalta yli tuhat platinalevyä saanut Max Martin on 50%:sti suomalainen. Voi harmi, no ei sille mahda mitään, 70% ruotsalaisista omaa suomalaista perimää Greta Thunberista Olof Palmeen joten tähän tietoon on vain alistuttava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe