Asuntovaunun säilytys omalla tontilla luvanvaraista

Luvatta omala maalla

Tontti on n. 3ha, läpi kulkee puro ja yhdellä sivulla joki rajana. Alue on siten ranta-aluetta ja kun muuten kunnalla on asuntovaunun säilytys ilmoitusasia, niin tuo ranta-alue aiheuttaakin sen, että lupa täytyy hakea ELY-keskukselta.
Ei meinaa taas kerran oikeustaju riittää, joudun hakemaan ELY-keskukselta (rakennus)lupaa saadakseni parkkeerata asuntovaunun omalle tontilleni.
Eli väkisin laitetaan ihmiset kiertämään älytöntä lakia, kun sitä vaunua siirtelee sillointällöin, ei se ole säilyttämistä, eikä tarvitse paperisotaa ja lupia ihmetellä.

12

6630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruma koppi rannalle

      Jos kyseessä on vapaa-ajan asumiseen tarkoitettu kiinteistö niin voit rakentaa vaikka mökin ja pitää vaunuakin tontilla. Jos alue ei ole tarkoitettu vapaa-ajan asumiseen niin silloin siellä ei tarvita mitään asuntovaunuja. Osta semmonen "tontti " joka on tarkoitettu haluamaasi tarkoitukseen niin ei tarvii lakeja kierrellä.

      • Tontin tarkoitus

        Mielenkiintoinen näkökulma; pitäisi ostaa haluamaani käyttötarkoitukseen soveltuva tontti, semmoista ei Suomessa olekkaan, kun ei sitä asuntovaunua saa missään säilyttää ilman paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen lupaa. Jossain riittää ilmoitus, jossain tarvitaan toimenpidelupa.
        En tiedä ketään joka olisi ostanut omaan käyttötarkoitukseen sopimattoman tontin.... jos haluaa kalastaa, tuskin ostaa tonttia metsän keskeltä vain koska sinne saa säilöä asuntovaunun.


    • se siitä,.,.

      Ei tarvi asuntovaunu mitään lupia, kunhan et leirintäaluetta meinaa perustaa, siihen täytyy luvat olla. Normaalin asuntovaunun saa pysäköidä laillisesti ihan minne huvittaa omalla maallaan, ei tarvi lupia keneltäkään kysellä, ei kunnalta eikä elyltä. Olet tulkinnut sääntöjä väärin.

    • toimenpidelupa?

      Eikös toimenpidelupa pitäisi riittää? Tosin sama show (mutta vähän halvempi) siinä on, jos tuolla tontillasi ei ole määriteltyä rakennusoikeutta, eikä ole kaava-alue. Silloin ELYstä pitää hakea poikkeamislupa ja siinä määritellään haettava rakennusoikeus. Sen jälkeen, mikäli päätös on myönteinen, tarvit kunnalta toimenpideluvan "asuntovaunun pitämiseen paikallaan sellaista käyttöä varten, joka ei liity tavanomaiseen retkeilyyn". Luvanvaraisuus liittyy siihen, että ranta-alueiden luonnonmukaisuutta halutaan ylläpitää. Kyllähän muutoin muutkin olisi nokkelia ja pian olisi rannat täynnä lahoavia vanhoja asuntovaunuja.

      • Luvatta

        Toimenpidelupa riittää, mutta tosiaan, sama show. Ymmärrän kyllä ns oikean ranta-alueen, järvenrannalla tms. mutta kolmen hehtaarin umpimetsässä, 1,5m leveän puron "rannalla" vaunun pitäminen.... se ei edes näy mihinkään. Ja jos joku satunnainen marjastaja eksyy paheksumaan vanhaa lahoavaa asuntovaunua, voi hän mennä marjastamaan jonnekkin esteettisempään ympäristöön.


      • toimenpide
        Luvatta kirjoitti:

        Toimenpidelupa riittää, mutta tosiaan, sama show. Ymmärrän kyllä ns oikean ranta-alueen, järvenrannalla tms. mutta kolmen hehtaarin umpimetsässä, 1,5m leveän puron "rannalla" vaunun pitäminen.... se ei edes näy mihinkään. Ja jos joku satunnainen marjastaja eksyy paheksumaan vanhaa lahoavaa asuntovaunua, voi hän mennä marjastamaan jonnekkin esteettisempään ympäristöön.

        Joo, kun samoja periaatteita ja säädöksiä sovelletaan saimaan ykköspaikoilla sijaitseviin okyhuviloihin ja kaikenlaisiin metsänperän varastokoppeihin, niin ei siinä oikein kaupunkilaisjärki aina riitä ymmärtämään. Mutta, näillä mennään...


    • Maalaisjärkeä peliin

      Vaikuttaa siltä, että satoja talouksia häiritsevän tuulimyllyn rakentamiseen heltiää rakennuslupa helpommin kuin asuntovaunulle paikka umpimetsästä.

      Rakennusalalla määräykset ovat olleet jo pitkään täysin kohtuuttomia ja täysin vailla maalaisjärkeä.

    • hulluutta on monenmo

      Tottakai häiritseviin tuulimyllyihin saa luvat ELY-keskuksilts ovathan ELY-keskusten pomot "tuuliviirejä". Asuntovaunu viittaa autoihin ja nehän ovat vihreiden mielestä tuomittavia. Hae lupa hevosvetoiselle vaunulle, niin jopa ELY-ihmiset pierevät hunajaa ja lupa heltiää.

      • Luvatta omala maalla

        Hyvä idea, hevosvankkurit kun ei kunnan rakennusmääräysten mukaan tarvitse edes ilmoitusmenettelyä, ja kaverilla on hevonen jonka voi tarvittaessa ottaa rekvisiitaksi. Kuinkahan ison "vankkurin" kehtaa rakentaa, että viranomainen vielä uskoo että suomiheppa jaksaa vetää.....

        ELYn virkailijankin myönsi ettei eduskunnan lakeja rustannut väki ole ollut ihan järjissään kaikissa määräyksissä, monta turhauttavaa työtuntia täysin tarpeettomiin lupahakemuksiin kun muutenkin on oikeiden lupien kanssa tekemistä.

        Alkaa tosiaan olla Suomessa asuminen taitolaji.


    • ei muuteta ei

      Hanki ensin lupa Suomessa oleskeluun. Nyt byrokratia vaati jo suomalaiseltakin oleskeluluvat. Täällä saa asua vain sillä tavalla jonka suomalainen viranomainen hyväksyy. Paljon sitä puhutaan "työn perässä" muuttamisesta mutta tämä ei onnistu kun viranomaiset eivät katso muuttajaa hyvällä silmällä. Itsellä olisi kesäasunto toisessa kunnassa mutta sinne ei saa muutta kun se ei ole tarkoitettu kunnan byrokraatien mukaan vakituiseen asumiseen? Kunta ei salli asunnon muuttamista vakituiseen asumiseen, ei sitten millään tavalla. Ei edes rahallakaan saa muutosta aikaan.
      Nyt paikka on myynnissä ja jos myynti onnistuu niin ne rahat käytetään poismuuttoon täältä byrokraatien mielivaltakunnasta.

      • Muuta Ruotsiin

        Ruotsissa tämäkin asia on paremmin. Siellä saa vakituisesti asua loma-asunnossa.


    • Anti-Byrokraatti

      Eipä ole kukaan vielä lupia tullut kyselemään ja enpä itse ole kysynyt mistään että tarvitaanko lupa. Kaksi kertaa vuodessa siirän vaunun talvi paikalta kesä paikalle ja toisin päin. Kun ei liikoja huutele asioistaan ja uteliaille myöntelee että luvat on, niin asia jää siihen. Oli lupa-asia mikä tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe