AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Suolistotukos?

Suolistotukos?

12 Vastausta 5 854 Lukukertaa
Jos koiralla olisi suolistotukos, eikö se aiheuttaisi kipua kuten ihmiselläkin. Silloinhan ei ilmakaan kulkisi vai mitä?
Mitkä ovat tukoksen oireet koiralla?
Oma koirani oksensi torstaina, ripuli on pahentunut neljän päivän aikana ja tänään koira oksensi kermavaahdon, jota joku neuvoi antamaan.
Kai sitä pitää lääkäriin lähteä, mutta en usko, että apu sieltä noin vaan tulee.
Koira kaipaa perheen toista jäsentä,joka on kotona vain viikonloppuisin. Voiko siitä olla kysymys?

No huh

kuka ikinä on neuvonut antamaan koiralle kermavaahtoa? Täysin käsittämätöntä se kyllä on.
Kun koiralla on suolitukos, niin sillä ei pysy sisällä mikään, ei ruoka eikä vesi, vaan kaiken oksentaa pois. Ei ihminenkään suolistollaan hengitä, eikä niin tee koirakaan. Ilma kulkee ok, mutta ruoka, samoin kuin myös vesi, stoppaa tukokseen ja tulee oksennuksena pois. Se ei todellakaan ole leikin asia, eikä sitä pidä ensinkään ajatella tyyliin, että kai mun pitää viedä toi lääkäriin!! Ja miten niin et usko ell apuun? Perin merkillinen kommentti on se kyllä!! Ripulia sulitukos tosin ei aiheuta!
Mistä instituutiosta oikein kuvittelet avun koirallesi saada, jos kirjoituksesi oli totisinta totta???

Aloittaja

Olet kyllä maltillinen ja asiallinen ihminen, mutta en itsekään ihan nolla ole, vaikka se voi siltä näyttää.
Kun puhuin suolitukoksessa ilmasta, tarkoitin sitä ilmaa joka on suolistossa. Suolitukos tunnistetaan siitä, että suoliäänet lakkaavat kuulumasta mm. Siis pieru lakkaa kulkemasta ja moni muu asia.
Joo joku neuvoi kermaa ja kyllä se limakalvoärsytyksessä tuntuu ihan loogiselta. Voi auttaakin, mutta ei nyt tässä tapauksessa.

Tässä maailmassa pitää aika usein apu saada omin neuvoin ja lääkäriin voi mennä vasta kun tietää mikä vaivaa. Olen huomannut, että eläinlääkärit ovat kiinnostuneeempia ja osaavat tehdä diagnoosin jopa ilman labraa, mutta syvällä maaseudun uumenissa ei ole eläinlääkäriä. Lähin on 90 km:n päässä. Ja olethan mm. sinä antanut tällä palstalla hyviä neuvoja. Miksi en minäkin voisi koettaa kepillä jäätä. Kyllä huomaan jos koira alkaa tarvita sairaalaa.

AINA lääkäriin!

Hei!

Koiralle ei saa antaa kermaa/maitoa, koska sen maha ei kestä sitä, eli aikuisella koiralla normaalistikin on laktoosi-intoleranssi!

Jos ripuli ja/tai ilmankerääntyminen on kestänyt jo 4 päivää, niin äkkiä lääkäriin! Joillakin roduilla on tilanteen pahennuttua kyse tunneista, koska voi tulla mahalaukun kiertymä!

Sadi

Jos kyseisellä koiralla olisi vatsalaukunkiertymä, se olisi jo kuollut. VK:n oireiden alkamisesta on noin 2,5 tuntia aikaa saada koira leikkauspöydälle, muuten kuolema on suhteellisen varma. Sitä paitsi voin tilanteen nähneenä sanoa, että koira kiljuu suoraa huutoa siinä vaiheessa, kun vatsalaukku kiertyy.

Epäilen että tästä ei ole kysymys. Entäs vatsahaava? Jos koira piereskelee, niin epäilen ettei se ole suolitukoskaan. Ärtynyt vatsalaukku voi aiheuttaa oksentelua, jopa niin ettei vesikään kestä sisällä.

Myös suolistotulehdusta on ollut liikkeellä viime aikoina. Kannattaisi pitää koiraa paastolla, vettä saa kyllä antaa. Ensin 1 vrk paastoa, sitten kanaa ja riisiä soseutettuna velliksi noin 1,5 dl kerrallaan (koosta riippuen pieniä annoksia) useamman kertaa päivässä.

Kerro kuinka koirallesi kävi ja mitä eläinlääkärissä selvisi.

Eiköhän se ole

kuules röntgen, jolla se suolitukos todetaan!!
Saattaa käydä niinkin, että kun tarpeeksi kauan odottelet, niin koirasi menee niin huonoon kuntoon, ettei kestä edes leikkausta!

säilykeparsaa

Eikös se ole että säilyke parsaa annetaan suolistotukkoiselle koiralle..eikä kermavaahtoa.. näin olen ainakin ymmärtänyt..mutta koira heti lääkäriin niin saat sieltä tarkemmat ohjeet hoitoon..

Soita eläinlääkärille!

Jos lähin eläinlääkäri on kaukana nii soita nyt ainakin johonkin eläinlääkärille ja kysy neuvoa! Kyllä ne varmaan oireiden perusteella pystyy tekemään jonkun diagnoosin ja kertomaan pitääkö sun lähteä viemään sitä eläinlääkärille vai pystytkö hoitamaan sitä kotona!

Onko koiralla rokotukset kunnossa? Miksi epäilet suolistotukosta? Onko koira päässyt syömään jotain sellaista mikä sellaisen voisi aiheuttaa? Jos kyseessä on suolistotukos ja et vie sitä piakkoin eläinlääkäriin nii koira kuolee nopeasti! Se ei ole mikään leikin asia!

Jos kyseessä on ripulitauti (ja rokotukset on kunnossa - eikä koira ole sairastunut esim. penikkatautiin) nii kannattaa antaa sille Tehobact-kuuri (saa apteekista - ohje pullossa).

Soita nyt ainakin ensin eläinlääkäriin (tai vaikka useamalle eri eläinlääkärille jos tarve vaatii)!

No soitin

Lääkäri kehotti pitämään nyt vielä vuorokauden vesidietillä. Sitähän juuri olen tehnyt. Apua ei tullut vieläkään.
Koiran yleiskunto on ok, juoksee ja on iloinen. Juuri ulkoiltiin. Pissaa tulee mutta ehkä hieman normaalia vähemmän, mutta normaalin välistä. Ripulikakkaa tullut kolme kertaa tänään.
Ennen kuin ripuli alkoi, koiralla oli ilmavaivoja, jota en ole ennen huomannut.

Rokotukset ovat kunnossa ja samoin madotukset.
Älkää nyt häiriintykö kyselyistäni. Olkaa iloisia että voitte autata. En minä anna koiran kuolla.
Canicuria en saa sille menemään paloitettuna enkä kokonaisena. Ei huoli eikä sitä väkisin suuhun saa.

Kysy vastaavaa...

...lääkettä piikkinä. Jos et saa suun kautta annettavaa lääkettä menemään alas, niin kysy eläinlääkäriltä piikitettävää vastaavaa valmistetta.

Useimmat eläinlääkärit antavat puhelinreseptejä suoraan apteekkiin. Kannattaa kysyä.
Minulla on serra de airesin paimenkoira jolla näytttää olevan samoja oireita kuin viimeksikkin. Koirani söi sukan joka jäi sen suolistoon, pitkiä venytyksiä, levottomuutta. Sen huomasi heti. Leikkaus tehtiin oulussa, 800 euroa tuli maksamaan. Nyt olen huolissani ja en tiedä pystyykö samaa leikkausta tekemään uudestaan. Leikkauksesta on n. kuukausi. Ei ole kiva maksaa niin suuria summia. Miten sukan saisi pois ? auttakaa !
Parafiiniöljyä!
Suolitukokseen ei ole muuta apua kuin leikkaus. Muuten koira kuolee, kärsittyään ensin hirveitä tuskia.
 /   /  /  / Suolistotukos?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta