Olen 25-vuotias pelaajanainen

pelaava ja outo?

Moi kaikki! Olen ihan tavallinen työssäkäyvä, seurusteleva, urheileva, iloinen ja sosiaalinen nuori nainen. Olen normaalipainoinen, vaalea, sinisilmäinen ja ihan kohtalaisen nätti. Ja pelaan säännöllisesti pleikkaria!!! Voi juku, en tunne ketään muuta ikäistäni naista, joka pelaisi pelejä pleikkarilla, tietokoneella jne. Olenko jotenkin outo? Tunnetko sinä pelihulluja naisia, tai oletko kenties itse sellainen? Miten pelaavaan naiseen suhtaudutaan? Onko pelaava nainen jotenkin friikki? En tiedä miksi, mutta jotenkin häpeän sitä, että pelaan. Kukaan kavereistani ei tiedä että pelaan ja poikaystävälleni "tunnustin" vasta muutaman kuukauden seurustelun jälkeen että pelaan. Ehkä ajattelen että muut pitävät minua epäsosiaalisena nörttinä. Joku joskus taisi maninita, että jos nainen pelaa, on hän ylipainoinen, viiksekäs ja ei omaa mitään muuta elämää jne. Itse en vastaa tuota kuvausta, siksi mainitsin vähän taustatietoja itsestäni. Minulla on ihan terve itsetunto, mutta silti pelaaminen jotenkin nolottaa. Outo juttu. Haluaisin niiiiiiiin kovasti kuulla kommentteja asiasta!

11

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jackal_5on

      "Olenko jotenkin outo?"
      Et.

      "Tunnetko sinä pelihulluja naisia, tai oletko kenties itse sellainen?"
      Itse en ole. Tunnen kyllä muutamia naisia, joiden tiedän harrastavan/harrastaneen pelaamista, mutten tiedä sanoisinko heitä varsinaisesti pelihulluiksi.

      "Miten pelaavaan naiseen suhtaudutaan?"
      Joidenkin mielestä se on ilmeisesti jotenkin isokin asia, vaikken näekkään minkä takia. Minä suhtaudun siten, että no siinä on ihminen joka pelaa videopelejä.

      "Onko pelaava nainen jotenkin friikki?"
      No ei ole. Miksi ihmeessä olisi?

      "En tiedä miksi, mutta jotenkin häpeän sitä, että pelaan. Kukaan kavereistani ei tiedä että pelaan ja poikaystävälleni "tunnustin" vasta muutaman kuukauden seurustelun jälkeen että pelaan. Ehkä ajattelen että muut pitävät minua epäsosiaalisena nörttinä."
      Muutama vuosi sitten olisit ehkä ajatellut samaa tietokoneen käytöstä, mutta nykyisin on jo "oudompaa" olla käyttämättä tietokonetta.
      Meidän sukupolvemme elää maailmassa, jossa on lukemattomia kulttuurinmuotoja ja asioita joita harrastaa ja erillaisia tapoja pitää hauskaa; mitä mieltä lähteä rajaamaan itseltään sellaisia ajanvietetapoja joista oikeasti pitää.
      Jos joku ei sinun mieltymyksiäsi ymmärräkään niin ei sen pitäisi sinulta itseltäsi olla mitenkään pois.

      "Joku joskus taisi maninita, että jos nainen pelaa, on hän ylipainoinen, viiksekäs ja ei omaa mitään muuta elämää jne."
      Kyseinen ihminen oli sitten jonkinlainen ennakkoluuloinen ääliö, tai ainakin tuossa tilanteessa käyttäytyi kuin olisi ollut.

      "Minulla on ihan terve itsetunto, mutta silti pelaaminen jotenkin nolottaa."
      Suotta nolostelet.

    • 26 v pelaaja

      Ei pelaamisessa mitään vikaa ole, oli sitten mies taikka nainen. Vaikka itse olen mies, niin en pidä mitenkään outona jos kuulen naisen pelaavan. Pelaamisella on tutkitusti positiivisia vaikutuksia; ajattelua vaativat pelit kehittävät ongelmanratkaisu kykyä.

      Peleissä, joissa voi rakentaa (esim. Sims ja minecraft) pystyy hyvin käyttämään luovaa mielikuvitusta ja suunnittelua.

      Muutenkin pelit ovat hauskaa ajanvietettä :)

    • 34v

      Naispuoleinen "kummajainen" ilmoittautuu \o/

      Kyllä omasta tuttavapiiristä löytyy pelaavia miehiä ja naisia lähes 70-vuotiaaseen asti. Toiset pelaa enemmän ja toiset vähemmän. Pelaavat naiset tuntuvat olevan kuitenkin vähemmistönä. Ja joo, ihan normaalisti töissä käydään, asiat hoidetaan, sosiaalisia suhteita omataan ja parisuhteessakin eletään. Lapsia mulla tosin ei ole, mutta niitä en ole koskaan ajatellut hankkiakaan. Elopainoa on kyllä kertynyt jonkin verran, mutta ihan yhtälailla sitä näyttää kertyvän niillekin, ketkä ei pelaa... :D

      Mulla nyt on kai tuo harrastus vähän keskivertoa "vakavampaa", koska pelikoneita on useampaa sorttia ja kaikki ovat aktiivisessa käytössä. Voi mennä päiviä, ettei pelaa mitään, mutta jos on vapaata eikä mitään muita pakollisia asioita hoidettavana, niin voi mennä helposti koko päivä pelatessa.
      Kaverit ei ole moksiskaan tästä harrastuksesta. Kuten sanottu, moni niistä pelaa itsekin. Välillä pelaillaan jotain partypelejä ja visailuja ihan porukallakin kun iltaa istutaan. Mies taas on jopa innoissaan asiasta, koska tykkää itsekin pelata. Se on meidän yhteinen harrastus.

      Ole vaan ihan reippaasti oma itsesi!

      • pelaava ja outo?

        Kiitos paljon vastauksista! :D ootte huippuja!


    • werkku

      Mikään tossa asiassa ei ole outoa, paitsi nolous.
      Eikä sekään, koska tytöille on tullut paljon käsittämätönsä negatiivisuutta. lähinnä ulkomailla, jos pelailevat "poikien" pelejä. Lisää ymmärrystä olla asiasta hiljaa. Se olisi kuitenkin surullista ja lisäisi tyttöpelaajafobiaa niiden taukkien keskuudessa.


      Mielestäni olisi mukavaa naisten tulla esiin peliharrastuksiensa kanssa enemmissäkin määrin.
      Tunnen muutaman aikuisen naisen, jotka ovat lapsesta asti pelanneet pelejä ja pelaavat vieläkin. Ovat sosiaalisesti meneviä ja oikeasti nättejä.

      Verkkopelirintamallakin on monesti törmännyt räiskintäpeleissä naisiin, jotka osaavat myös pelata. Enkä käsitä miksi jotkut jaksavat haukkua niitä. Tosin en ole itse vielä kuullut, mutta yleensä taitavat sellaisilla pojilla vetävän valmiiksi alhaisen itsetunnon vieläkin alemmas, jos nainen posauttaa päihin.

      Joten älä turhaan häpeä. Hienoa että pelailet. oli se sitten mitä tahansa.

    • Mikkohan se

      Olen pitänyt nyt pari vuotta blogia (http://mikkoakinkiinnostaa.blogspot.fi), jossa aiheena on juurikin pelaaminen (joskin käsittelee myös paria muuta aihetta, kuten elokuvia, TV-sarjoja ja kirpputoreja). Vakituisia seuraajia blogillani on yli 70, joista suurin osa naispuolisia eri ikäryhmistä.

      Minusta tämä "onko naispuolinen pelaaja outo" -kysymys tuntuu jotenkin käsittämättömältä näin vuonna 2014. Ymmärrän että joskus 90-luvulla paljon pelaavia naispuolisia oli reilusti vähemmän, mutta 2010-luvulla etenkin konsolipelaaminen on alkanut olemaan jo koko kansan viihdettä niin miesten kuin naisten keskuudessa. Vaikkei minulla ole mitään tilastoja tuekseni, niin pelkkien omien havaintojen perusteella voisin veikata että myös naispuolisista yli puolet pelaa ainakin jossain määrin jollakin pelilaitteella.

      Aivan kuten muut jo kommentoivatkin, niin kannattaa vaan rohkeasti tuoda esiin sitä pelaamisharrastusta. Pelaamisharrastuksen kautta saa hyvinkin helposti uusia hyviä tuttavuuksia ja jos saan rehellisesti sanoa, niin mielestäni sellaiset ihmiset ovat jopa tylsiä, jos eivät pelaa :-D

    • Claptrap1233

      Niin no...

      Itse en vieläkään vain käsitä miksi sukupuoli vaikuttaa mitenkään asiaan.
      On ihmisiä jotka pelaa ja on ihmisiä jotka ei pelaa. Niin miehiä kuin naisiakin.
      On erilaisia peligenrejä, erilaisia pelialustoja ja eriasteista kiinnostusta peleihin.
      Kukaan ei ole samasta muotista väänneetty, aivan kuten kaksi saman genren peliäkään ei ole ikinä täysin identtistä, vaikka samaa genreä edustavatkin. :)

      Itse kuulun myös näihin intohimoisesti pelaaviin (naispuolisiin, ihan hyvännäköisiin yli 25 vuotiaisiin sellaisiin).
      Kaveripiirissäni ei ole oikein muita pelaajanaisia, mikä on oikeasti sääli.
      Olen itse moneen otteeseen yrittänyt saada ystäviäni kokeilemaan pelaamista ja huomannut että kaikkia ei vaan kiinnosta. Suurin saavutukseni oli kun sain naispuolisen ystäväni innostumaan Resident Evilin pelaamisesta edes hetkellisesti. Ja oikeastaan turhaudun jos pelikaveri on aivan käsittämättömän surkea ihan perushelpoissa peleissä. Mikä ei ole reilua, mutta minkäs sitä itselleen mahtaa. ;)

      Mutta vastapainoksi, eipä niitä pelaajamieskavereitakaan niin tolkuttomasti ole.
      Miesten on vain helpompi antaa ulkomaailman tietää peliharrastuksestaan. Naiset tuppaavat pelaamaan omissa oloissaan tai kaveriporukoissaan.
      Itsekään en välitä etänä pelaamisesta kenenkään vieraan ihmisen kanssa. Oma tuttavapiiri on se paras pelipiiri.

      Ja yksi asia vielä. Aina löytyy negatiivisia ihmisiä.
      Jotkut suhtautuvat sinuun positiivisesti, jotkut neutraalisti, mutta sitten on niitä joiden mielestä pelaajanaiset on jotain ihan rupusakkia.
      Ikävät mielipiteet kannattaa jättää omaan arvoonsa, niitä tulee elämän varrella kuulemaan, oli aihe sitten mikä vain. ikävä kyllä.

      Jos peleistä nauttii niin sitten niitä on pelattava.
      Ikinä ei kannata antaa muiden mielipiteiden määritellä kuka sinä itse olet. :)

    • casual gamer -74

      Tietokone- ja konsolipelejä on nyt ollut olemassa jo niin kauan ja monta sukupolvea että ei pitäisi olla mitään ihmeellistä enää siinä että naisetkin pelaavat.
      Pikemminkin ihmettelen sitä miten harva nainen ainakaan tunnustaa pelaavansa.

      Tietysti pelaaminen on harrastus siinä missä muutkin ja kaikkia ei välttämättä kiinnosta juuri pelaaminen vaan joku muu ajanviete sen sijasta, ei siinäkään mitään, jokainen tavallaan.

      Esim. online peleissä ei mistään tiedä onko vastapuoli nainen vai mies jollei sitten nimimerkki/pelaajatunnus/avatar/pelihahmo selvästi anna sitä ilmi, tosin siihenkään ei ole välttämättä luottamista.

      En kyllä itsekään tunne ketään pelaavaa naista, olen itse mies joka on pelaillut enemmän ja vähemmän 70-80-luvun taitteesta lähtien monenlaisilla koneilla.

      Ei muutakuin lisää naisia pelaamaan :)

    • bläh bläh

      Aika turhaa tulla pönkittämään itsetuntoa suomi24 foorumeille.

    • Juuh

      Ei pelaaminen ole ainoastaan miesten laji :)

    • iha normaali.

      voih hauluisin tavata sut. pelattas. käytäs ulkoilemassa jne..oltas ehkää lähekkäin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe