Pettynyt- Turhia lupauksia. Lukekaa ja kertokaa mielipiteenne

särkynyt

Suurin osa teistä (ööh ei kukaan tätä varmaan lue) ei varmaan ymmärrä seuraavaa vitutus/rage tekstiä, jonka aion kirjoittaa. Joten lukekaa alusta ja lopettakaa kesken jos käy liian vaikeaksi ymmärtää.

Tästä ei ole edes kauaa aikaa, kun omat asiani alkoivat lähteä alamäkeä pitkin kuin vierivä pallo. Mikään ei mennyt hyvin ja oloni oli kamala. Lopulta päätin unohtaa kaiken ja sulkea tunteeni kokonaan pois. Tässä vaiheessa, joku yleensä voisi kysyä "miten?". Kun on ollut hyvin suuren osan elämästään kiusattu ja elämässä on muutenkin tullut huomattava määrä vastoinkäymisiä, sitä lopulta tottuu siihen ja oppii pian unohtamaan asiat. Se on hyvin helppoa. Ongelmana on vain, että tunteita ei voi sulkea pois vain yhdeltä taholta vaan silloin muuttuu vähäksi aikaa kokonaan tunteettomaksi.

Tässä on pieni esimerkki mitä kaikkea voi käydä jos sulkee tunteet pois:

Voi olla, että joku joka on mahdollisesti aiheuttanut sinulle olotilan miksi olet sulkenut tunteet pois saa ne sinulle takaisin. Silloin voi muistua mieleen asioita ja muistoja kyseiseen henkilöön liittyen. Koska juuri se henkilö sai sinun tunteesi takaisin (joka on todella haastavaa). Yhteiset muistonne voivat palata mieleesi vahvempina. Yleinen tunteettomuus säilyy, mutta tunteesi häntä kohtaan vain kasvavat (oli se sitten vihaa tai rakkautta). Mieti tilanne, jossa olet joskus rakastanut jotain henkilöä. Lopulta tajuat, ettet saa enää rakastaa häntä. Lopulta päädyt sulkemaan tunteesi pois, mutta myöhemmin sama henkilö saa tunteesi palautumaan lähelle entistä. Tunteesi häntä kohtaan kasvavat ja alat taas muistelemaan yhteisiä hetkiänne ja kaipaat niitä. Tämä kyseinen henkilö lupaa sinulle kaikkensa ja olet taas onnellinen. Olet valmiina unohtamaan meneet ja yrittämään uudestaan. Haluaisit taas uudestaan rakastaa häntä niin kuin ennenkin. Ei mene kauaakaan, kun hän on jo unohtanut kaikki lupauksensa siitä miten hän haluaa vielä rakastaa sinua. Olosi on tämän takia hyväksikäytety ja petetty. Hän sai tunteesi ja luottamuksesi takaisin, mutta käytti niitä vain omaksi hyväkseen. Silti et voi olla ajattelematta häntä. Alat taas hiljalleen alitajunnassasi rakastaa häntä, mutta tiedät, että kaikki on menetettyä.

Miltä tällainen tilanne tuntuisi sinussa? Oliko alunperin edes järkevää sulkea tunteet pois? Olisiko entiseen rakkauteen pitänyt luottaa? Miksi meillä ihmisillä on tapana luottaa vaikka luottamus olisi petetty jo monet kerrat? Miten tarinan henkilö olisi voinut välttää tämän tilanteen?

9

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgvc

      Tiedätkö, tekstisi puhutteli minua monella tavalla. Olen itsekin ollut aina vähemmän suosittu, en nyt epäsosiaalinen mutten myöskään koskaan missään satapäisissä kaveripiireissä. Myös minua kiusattiin ja rankasti, etenkin teininä minulla oli hyvin vaikeaa, kun maailmassa etsi omaa paikkaansa ja sai kirjaimellisesti paskaa niskaan kaikilta.
      Tuollaiset kokemukset jättävät aina jälkensä ja sitä on vaikeaa luottaa ihmisiin kun tunteet heitä kohtaan ovat melko negatiivisia. Vaikka olenkin jo aikuinen, tietynlainen tunnekylmyys kalvaa edelleen, etenkin jos joku erehtyy minua satuttamaan.
      Tapahtuipa kuitenkin niin että tapasin erään ihmisen ja rakastuin korviani myöten. Hän oli ihana, luotettava ja hellä - mutta valitettavasti muiden mielihalujen vietävissä ja täysin kykenemätön pitämään lupauksiaan. Kuinka monet kerrat riitelimme, hän lupasi että asiat muuttuvat ja minä menin joka kerta samaan halpaan. Loppupeleissä erosimme, mutta huomaan silloin tällöin häntä kaipaavani, vaikka tiedän ettei yhteenpaluu ole järkevää tai mahdollista. Opin kantapään kautta että vaikka kuinka rakastaisi, jos toinen ei ole valmis muuttamaan tapojaan, ei siihen pysty ja kannata itsekään.
      En usko että mainitsemallasi tunteiden poissulkemisella on loppujenlopuksi kauheana tekemistä asian kanssa, kun rakastuu niin tunteet tulevat tahtomatta esille. Jos luottamus on petetty monta kertaa, toiseen ei kannata tuhlata aikaa, ilman luottamusta on hankala rakentaa suhdetta toiseen.
      Jokainen tarina on yksilöllinen eikä tulevaisuutta voi etukäteen tietää. Emme voi ensinäkemältä sanoa onko ihminen sataprosenttisen halukas omistautumaan toiselle, mutta voimme oppia menneistä suhteistamme. Tärkeää on ettei luottamusta toiseen menetä yhden ihmisen tähden sillä sitten menetät myös uskon itseesi.

    • Särkyneelle

      Et kerro mitkä tuon tarinan kulissit olivat. Oliko nainen/mies varattu vai vapaa, kuinka hyvin hän itse tiesi mitä haluaa.

      Itsekin joskus säätäneenä sanoisin ettei kyse ole välttämättä halusta loukata, yhtä hyvin kyse voi olla siitä ettei todella tiedä mitä tehdä. Sitä voi rakastaa jotakuta ja kun suhde on katkolla tekee kaikkensa saadakseen sen takaisin koska valtava ikävä takaa sen että missään muussa ei ole mitään järkeä. Sitten kun toinen sulkee syliinsä ja kertoo kuinka olet juuri sopiva alkaa pelottaa niin järjettömästi, että ainoa mitä osaat tehdä on lopettaa koko jutun kauniisti jonkinmoisiin ollaan kavereita puheisiin.

      Mitään patenttiratkaisua ei varmaan ole, mutta luulisin että jos tämä on tällainen säikähdän rakkauttasi -tapaus, voisi auttaa, että olet lähellä ja kuvioissa mukana, mutta kun näet toisessa alkavaa levottomuutta annat hiukan tilaa että pelko ehtii hävitä. Hitaasti ihmisiin luottavana voi olla myös vaikea alkaa luottaa toisen hyväntahtoisuuteen kaikenlaisten "kylmäkäsittelyiden" (= loukataan ja sanotaan sitten että se oli vain provosointia/tasataan tilejä koska toinen sanoo yhdellä viikolla yhtä ja toisella toista) jälkeen.

      • Säästöliekillä

        Olen 1,5 vuotta katsonut tällaista miestä, kun pistän poikki hän soittaa ja viestittelee joka päivä. Kun annan tulla lähelle, pelästyy omia tunteita ja vetäytyy. Saimme "suhteemme" jotenkin vakaaksi sillä, että olimme vain "friends with benefits", ilman läheisyyttä ja vahvoja tunteita. Vaikeaa on ollut elää säästöliekillä, ja nyt ajattelin jatkaa omaa eläämäni. Tällä kertaa en ajatellut ilmoittaa erosta, vaan pikku hiljaa poistua kuviosta. Saa nähdä onnistuuko, olemme työkavereita ja nähdään päivittäin. Olen harjoitellut sopivia viestejä "en ehdi tänään, muuta menoa", "sori, olin imuroimassa" ja miettinyt miten selvitä vaaratilanteista jossa olen sortunut aikaisemmin.


    • Aviomies

      Moi särkynyt!


      Koskaan ei ole hyvä tulla torjutuksi ja hylätyksi , joskus sitä on olemassa enemmän ja vähemmän parisuhteessa mutta onko ystävävsi sinulle se oikea jonka kanssa voit elää ikuisesti yhdessä. näyttää siltä että ystäväsi ei tunne viellä itseään tai ei ole rehellinen tunteistaan vai oletko vihainen ja turhautunut kun tulet torjutuksi, voisin puhua loputomiin tästä . Kun olet rehellinen itsellesi ja tunteillesi. .Rakastumisessa ei ole mitään väärää jos se ei ole kohdistunut sopimattomaan henkilöön sanotaan että kemia ei toimi mutta sehän on jo klisee ,kysymys kuuluu uskallako elää rehelisesti itselleni ja toiselle ja uskaltaako toinen . sillä Rakkautta ei ole koskaan liikaa

    • mene eteenpäin

      Jos ajattelisit asian niin että luultavasti se tunne sua kohtaan ei riittänyt.Helpottaisko jos se entinen sanos suoraan että mene eteenpäin.Musta tuntuu että sen pitäis koska et näköjään usko asianlaitaa.Helpottaisiko jos kuulisit että se ei rakasta sua?Vai pitäiskö sulle sanoa jopa rumasti?Joskus on pakko.

      • mene eteenpäin

        Tarkennetaas ja perustellaas tätä vielä.Eli ei tunteiden lapsenomainen ja mielipuolinen kylmettäminen mitään auta,sua auttaisi jos alkaisit nyt vaan käsitellä sitä ettet kelvannut ja että hän ei luultavasti ns.rakastanut,ainakaan kuten sinä.Jos mietit ja mietit mitä olisit voinut itse tehdä lyöt vain päätäsi seinään.Anna oikeiden tunteiden tulla ja käsittele hylätyksituleminen ja irtaudu,unohda vitutus,se ei oikeastaan ole tunne vaan impulssi tai reaktio,eli sinua edelleen ärsyttää hylätyksi tuleminen mutta asian käsittely jää joka kerta siihen.


      • säälittävää
        mene eteenpäin kirjoitti:

        Tarkennetaas ja perustellaas tätä vielä.Eli ei tunteiden lapsenomainen ja mielipuolinen kylmettäminen mitään auta,sua auttaisi jos alkaisit nyt vaan käsitellä sitä ettet kelvannut ja että hän ei luultavasti ns.rakastanut,ainakaan kuten sinä.Jos mietit ja mietit mitä olisit voinut itse tehdä lyöt vain päätäsi seinään.Anna oikeiden tunteiden tulla ja käsittele hylätyksituleminen ja irtaudu,unohda vitutus,se ei oikeastaan ole tunne vaan impulssi tai reaktio,eli sinua edelleen ärsyttää hylätyksi tuleminen mutta asian käsittely jää joka kerta siihen.

        nimenomaan.....näinhän se menee.jos ei halua tai ole valmis hyväksymään,ei päästä irti van lapsenomaisesti kieriskelee itsesäälissä ja omissa ehkä sitten jopa hyväksikäytetyissä tunteissaan on vanki.osittain itseaiheutettua.mitä tuohon nyt vois sanoa,kun että ilmeisen vaikeaa hyväksyä tosiasiat,säälittävääkin.


    • rudge1

      Halpoja Satsumia vuodelta 1987...

    • Rakkaus raatelee

      Aito rakkaus antaa aina anteeksi eikä laske huonoja hetkiä vaan hyvät pysyvät mielessä. Olemme monien kokemusten jälkeen aina vaan varovaisempia mutta mielestäni aito rakkaus on pyyteetöntä ja ottaa toisen sellaisena kuin hän on. Silloin se toinen saattaakin avautua kun huomaa ettei toinen vaadi mitään. Toki jokaisella omat rajansa ja tietenkin vastuu toisesta myös täytyy muistaa. Uskon että aito rakkaus kestää kaiken. Jos joku yllä olevista haikailee exän perään niin miksei sitä kerro koska eihän sitä tiedä kuinka hyvin kokemuksien jälkeen lähtisi menemään. Monilla sitoutumiskammo ja mielestäni turhia lupauksia pitäisi välttää. Lupauksien rikkominen antaa joillekkin tyydytystä. On monenlaista seksisairautta ja yhä useampi viihtyy liikaa yksinkin(Skypessä...). Jos rakastat ja olette yhtä niin pidä siitä kiinni koska se alkaa olla aina vaan harvinaisempaa. Rakkaus raatelee mutta parhaimmillaan antaa taivaan. Nautitaan elämästä eikä liikaa mietitä entisiä ja tulevia vaan opeteltais elämään tässä ja nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe