Japaninpystykorvien omistajia kaivataan!

Japsijeii

Heippa! Onko japanin pystykorva minkä kokoinen? Muistuttaako se kooltaan pomeriania?

Ja se kaikista tärkein kysymys: lähteekö tästä koirasta hilsettä ja karvaa niin paljon, ettei se sopisi allergiasta kärsivälle? Onko talonne täynnä koirankarvoja?
Kaipaan erittäin rehellisiä vastauksia!

3

2139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En omista

      Mutta sen sijaan oman koirani kaverikoiriin lukeutuu tällainen. Se on suomenpystykorvaa hiukan pienempi ja aavistuksen hoikempi. Ulkonäöltään kuin valkoinen suomenpystykorva, ei siis pomerania lähellekään. Luonteeltaan näyttäisi olevan arempi kuin mainittu suokki, siis siinä se muistuttaa pommia melkoisesti. Samoin sen haukku on aika kimakka, sekin enemmän pommia kuin pystiksen haukkua muistuttava.

      Tämä tärkein kysymyksesi on kyllä varmasti sellainen johon itse omistajat voivat vastata parhaiten. Mutta tämän lajityypin kuitenkin tuntien voisin olettaa että karvanlähtö on samaa luokkaa suokin kanssa, eli ensimmäisenä vuonna lähtee eniten, sitten sen jälkeen vähemmän jos ja kun koira on sisäkoira. Eli asunnossa on koirankarvoja, mutta ei järkyttävän paljon.

      Zyrtec on valmiste joka auttaa jos on lievää allergisuutta - sitä kehiin jos...

    • Yksi japsi on

      Japaninpystykorva on noin mittelspitzinkokoinen, pomerania selvästi isompi siis. Rodun sisällä koko ja ruumiinrakenne tosin hieman vaihtelevat. Rotumääritelmän mukaan urosten säkäkorkeus on 30-38cm ja nartut ovat vähän pienempiä. Oman narttuni säkäkorkeus on (huonosti) mitattuna 35cm ja painoa oli viimeksi punnitessa vajaa yhdeksän kiloa, tosin sen ruokahalulla tuossa saattaa olla pari sataa grammaa liikaa. Öhöm. Toinen tuntemani japsinarttu on omaani sirompi ja säkäkorkeutta sillä on noin 32cm. Painoa en tiedä.

      Oman japsini kohdalla silittelyn jälkeen on usein muutama karva hihoissa ja joskus lahkeissa (riippuu tietysti vaatteiden materiaalista), mutta mitään karvakasoja ei muodostu matoille tai muuallekaan. Paitsi... Keväisin ja syksyisin pahimpaan karvanlähtöaikaan koirasta lähtee uskomattoman paljon karvaa. Jos kuitenkin noina aikoina harjaa koiran usein ja huolellisesti ennen kuin karvat ovat pudonneet lattialle, säästyy helpommalla. Lyhyesti, vaatteissa ja huonekaluissa karvaa on aina vähintään vähän mutta harvoin paljon. Japaninpystykorvia on tosin erilaisia karvanlaadultaan ja -pituudeltaan, joten en osaa sanoa, lähteekö muista japseista enemmän vai vähemmän karvaa.

      Allergiaoireisiin... Ennen koiran tuloa äidilläni oli aina ollut todella paha astma ja koira-allergia. Ensimmäiset kuukaudet hänen silmänsä vuotivat punaisina ja allergiaoireet olivat pahat. Mutta oireet vähitellen helpottuivat ja lopulta koiran hilse ei aiheuttanut enää mitään oireita. Pitkäaikainen altistuminen koiran hilseelle onnistui jopa parantamaan hänen astmansa ja allergiansa. Koiran oltua meillä vuoden hänen ei enää tarvinnut käyttää astma- ja allergialääkkeitä ja nykyään hän pystyy juoksemaankin ilman oireita. Minulla ei varsinaista koira-allergiaa ole ollut, mutta itselläni koiran hilse aiheutti pientä nuhaa ensimmäisen kuukauden, jonka jälkeen minulla ei ole ollut oireita.

      On siis täysin mahdollista, että jopa todella paha koira-allergia katoaa kokonaan eikä mitään oireita enää ole ensimmäisen koiran kanssa vietetyn vuoden jälkeen. On myös mahdollisuus, että kaikki menee päinvastoin kuin meillä ja allergiaoireet eivät helpotakaan ja koirasta joutuu luopumaan. Sanoisin, että jos todella haluaa juuri japaninpystykorvan ja on valmis sietämään allergia-oireita ensimmäiset viikot ja/tai kuukaudet ja jos mielellään tietää jonkun luotettavan henkilön, joka on valmis tarjoamaan koiralle uuden kodin jos koiraa ei allergian vuoksi pystykään pitämään, niin siitä vaan tutustumaan rotuun tarkemmin.

      Vastailen mielelläni lisää, jos haluat tietää enemmän.

    • koira on kiva

      Japaninpystykorva on viisas nätti kiva koira, ei hauku liikaa kun pienestä pitäen ei salli sen räkättävän, koiran on opittava huomaamaan sen että isäntä ei tykkää siitä, oppii kyllä.

      Aikuinen japsi painaa 5-12 kiloon kokoja on erinlaisia 28-38 sm säkä

      Harrastaa voi japsin kanssa mitä vaan, siitä se tykkää, touhuumisesta.
      Karvaa lähtee japsista aina, sitä on aina sohvilla autossa sängyssä kaikkialla, eli jos oot huippusiisti, älä ota japaninpystykorvaa, ja se karva on vielä sellaista joka kutiaa ihmisen nenässä jos on allerginen.

      Japsit on pitkäikäisiä 15v on yleisin kuolevaikä ja aika terve rotu joillakin on polvi vikoja, joten kannattaa ottaa pentu ainakin 0 polvisista vanhemmista (eli terveistä)

      Jos on allergiaa perheessä suosittelisin kyllä villakoiraa tai vesikoiraa, niistä ei lähde karvaa, ja koirahilsettäkin vain vähän, jotan ne on koiraystävällisempiä allergiaperheeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3391
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      169
      1431
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1102
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      784
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      729
    Aihe