Tabletilta äly tv:n

tietojaakko

Terve,

Osaisiko joku kertoa miten saan LENOVON IdeaTabA 1000-F taulutietokoneesta siirrettyä esim. Ruutu, yle areena tai katsomon kuvan äly tv:n, jotta voi katsoa näitä isommalta ruudulta. Tv johon lenovo pitäisi yhdistää on Panasonic TX-L42E6Y LED-televisio 42" Smart Viera. Havaitsin, että kyseinen tv näyttää tukevan mac käyttöjärjestelmää älypuhelimien/taulutietokoneiden ja tv:n väliseen kommunikointiin. Ja en pysty näin heijastamaan langattomasti androidista kuvaa tv näyttöön. Riittääkö pelkkä micro usb HDMI kaapeli vai tarvitseeko jonkinlaisen sovitin/muuntoyksikön. Kaikista paras olisi, jos laittaisitte suoran linkinmistä kyseistä yhteensopivaa pakettia voi tilata.

9

2620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Bjvggcc

        Miten chromecast?


    • tietojaakko

      Kiitos vastauksista. Kaapelivaihtoehto tippui pois valinnoista. Lenovon foorumilla oli aika selvästi sanottu, että ei onnistu. Mutta tuo cromecast voisi olla yksi vaihtoehto. Olin aikaisemmin miettinyt android tikun ostamista ja sitä kautta katsoa tv ruudulta yle areenaa ym., mutta siinä joutuisi ohjaamaan näyttöä erillisellä ohjainlevyllä tai langattomalla hiirellä ja näppiksellä. Itseasiassa tuo cromecast vaikuttaa erittäin houkuttelevalta ja ei hintakaan ole paha. http://www.google.com/intl/fi/chrome/devices/chromecast/
      Onko kokemuksia cromecastistä. Mitenköhän yhteensopivuusongelmat? Tosin tämän avulla vain heijastetaan kuva tv ruudulle eli ei varmaan pitäisi olla sopivuusongelmia.

      • ei vielä tukea

        Ko. apsilla pitää olla Chromecast-tuki, jotta homma onnistuu.

        Suomalaisilla apseilla tätä ei (vielä) ole.

        Netflix ja Youtube yms. onnistuvat.


    • TV Remote 2

      > Tv johon lenovo pitäisi yhdistää on Panasonic TX-L42E6Y LED-televisio 42" Smart Viera.
      > Havaitsin, että kyseinen tv näyttää tukevan mac käyttöjärjestelmää älypuhelimien/taulutietokoneiden ja tv:n väliseen kommunikointiin

      Eikös tuonkin tv-mallin pitäisi tukea Swipe & Share -toimintoa? Vai onko puute Lenovossa?

      Tarvittava Panasonicin TV Remote 2 löytyy sekä Androidille että Applen laitteille. Ja voi ladata sovelluskaupasta ilmaiseksi.

      Android tabletit
      http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/vremote2/android/index.html

      Apple tabletit
      http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/vremote2/ios/index.html

      Tuolla tarkempaa tietoa sovelluksesta ja yhteensopivista telkkareista ja ominaisuuksista.

      Ostin itse tabletin pari päivää sitten juuri tuon takia ja ensimmäinen asentamani sovellus oli juuri tuo!! Hieno oli napata siihen tv-kanava kunhan olin vain jossain WLAN:in kuuluvuusalueella . Ja voin vaihtaa tabletista kanavia kun tv:ssä itsessään saattoi katsoa koko ajan muuta kanavaa häiriintymättä. Ja tabletilla pystyi katsomaan kaikista tv:hen kytketyistä USB-kovalevyistä ohjelmia ja digikuvia, myös tv-tallenteita.

      Kokeilin sitä kuvan siirtämistä tabletista telkkariin (Swipe & Share). Aluksi en osannut vetää sitä oikealla tavalla eikä mitään tapahtunut ja tv:stäkin piti kai joku asetus vaihtaa, jotta olisi sallittua tabletilla ohittaa tv-kuvan näyttäminen, mutta harjoittelu teki mestarin. :)

      Ai niin, se tv-kanavien vapaa katselu tabletista niin, että tv:ssä voidaan katsoa muuta kanavaa, vaatii televisiomallin, jossa on ns. kaksoisvirittimet eli kaikki virittimet tuplana. Minulla on VT60-sarjan tv viime vuodelta.

      Terveisin nimimerkki "tyytyväinen laitefriikki" :)

      • TV Remote 2

        Sorry, eikun siis tarkoitat, että ettet saa tabletissa ajamasi sovelluksen kuvaa tai koko tabletin näyttöä tv:n ruudulle.

        Ehkä otsikko "Tabletilta äly tv:n" harhautti ja "en pysty näin heijastamaan langattomasti androidista kuvaa tv näyttöön.", kun luin sanan "kuvaa" kirjaimellisesti digikuvana. :)

        Mutta kuitenkin ainakin tuo sovellus on myös Android-tableteille ja sillä saa ainakin kuvia, mutta kaiketi myös erillisiä videoitakin Androidista tv-näytölle. Mutta siinä taitaa jäädä kuitenkin ulkopuolelle tabletin koko näytön "heijastaminen" televisioon.

        Mutta tarkoititko sinä eri sovellusta?
        Tai sitten Airplay-ominaisuutta? En tiennyt, että tv:ni tukisi sitä!

        Itselläni oli tabletin valinnassa yksi tärkeä valintaperuste se, että sen täytyy tukea kuvan lähettämistä erilliselle näytölle sen omasta micro HDMI -liitännästä. Kaikissa halvimmissa tableteissa ei ole kaikkia noita liitäntöjä (oma maksoi silti alle 300 euroa).


    • näin

      Jos sinulla on Smart televisio , sinun täytyy hakea Menusta ja tooleista internernet yhteys tai käyttää tablettia kaukosäätimenä wifillä.tietysti television wifi tikku.

    • Testattu eräällä

      Testasin tuota kuvan peilaamista televisioon Asuksen 10.1 Full HD -tabletilla (ennen ostoa luin testeistä, että homma toimisi) ja juuri ostamallani mikroHDMI - HDMI -kaapelilla ja toimiihan se. Kuva menee mihin tahansa näyttöön (ei tarvitse olla kalliimpi äly-tv), kunhan vain on HDMI-liitäntä. Samaan aikaan sama kuva näkyy tabletissakin ja tietysti akunsäästömielessä olisi hyvä, jos saisi tabletin oman näytön väilllä pidemmän videon ajaksi jopa kokonaan pimeäksikin (asiaa on tutkittava eli etsin käyttöohjeet).

      Nelosen RUUTU.FI:n kanssa huomasi, että televisiossa kuva räpsyy mainoksien aikana 1080p:stä välillä 720p:hen, mutta palaa sitten ohjelman ajaksi takaisin täydeksi. Ensimmäisellä kerralla ehdin epäillä kaapelia, mutta kun tabletti oli pöydällä liikkumattomana ja tuo toistui uudestaan samojen mainoksien aikana, niin sen täytyy sitten olla jotain niihin liittyvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1655
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      17
      1517
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1429
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      40
      1384
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1258
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1102
    Aihe