Koira "napsaisee" vieraita naamasta

ladyhelsinki

Mistäs tällainen käytös voi johtua ja miten sen saa pois?eli koiralla on vieraiden tai puolituttujen ihmisten kohtaamistilanteessa tapana "napsasta" heitä naamasta.Ei tee tätä tutuille ihmisille. Eli jos joku hiemankin vieraampi ihminen tulee koiraa rapsuttelemaan niin koira kyllä kiehnaa ihmisen ympärillä mutta sitten yhtäkkiä pomppaa naamaa kohti ja "napsaisee. Ei siis pure vaan nappaa samalla tavalla kuin esimerkiksi jotain ilmassa lentävää kärpästä.

Koira ei ennen tätä "hyökkäystä" rähise tai näytä agressiivisia merkkejä vaan saattaa aluksi katsoa sitä rapsuttavaa ihmistä silmiin ja sitten yhtäkkiä pomppaa.

Tämä on vaikuttanut todella paljon siihen ettei enään mielellään tutustuta vieraisiin ihmisiin. olen alkanut jännittää aina näissä kohtaamistilanteissa....

8

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+16

      Vilkaiseeko koira juuri ennen napsaisua sinua? Jos näin on niin teillä on jonkinasteinen väärinymmärrys tullut miten lupa puolustukseen annetaan.

      Mikäli tuo yllämainittu vilkaisu on totta, käännä katseesi poispäin. Näin et vahingossakaan anna sitä koiran kaipaamaa vahvistusta siitä että tutustuva ihminen onkin epäluotettava.

      Pyydä kohdatessa että ihminen katsoo rapsutellessaan koiran viereen eikä ota katsekontaktia suoraan silmiin. Tai pyydä katsomaan vaikka sinuun rapsutellessaan. Ja jutelkaa samaan aikaan rennosti.

      Itselläni koira joka mielellään antaa hammasta handuun joka lähestyy, sitten huomasin tuon vilkaisun juuri ennen päätöstä hammastella. Kun opin oikean hetken jolloin käännän katseeni sivuun, on alkanut mennä paremmin.

      Sinänsä teet oikein kun välttelet vieraisiin tutustumista. Mutta silloin kun teet näin kannattaa myös pyytää olla kumartumatta koiran eteen ja että rapsuttavat vain silloin kun koira tarjoaa persettään rapsutettavaksi. Silloin on oikea hetki rapsauttaa hetki hännäntyvestä.

      Näillä eväillä ollaan pärjäilty oman vähän äkäpussin rekun kanssa

    • ladyhelsinki

      Koira napsaisi lasta naamasta..... :( ilman mitään varoitusta yhtäkkiä.ei kovaa napsassut mutta kyllä se varmaan hieman kipeää otti. En sillä hetkellä katsonu koiraa joten en tilannetta kerinnyt näkemään. Koira ensin nuolee naamasta ja sitten yhtäkkiä alkaa hampailla napsia....

      • ____________________

        Kyllä se varoitti, mutta sinä et vain huomannut sitä sillä ihmiset ei useinkaan huomaa niitä merkkejä, sillä ne on hienovaraisia.

        Vierasta koiraa EI katsota silmiin, se on koirien elekielessä uhkaava ele. Koira luultavasti kokee vieraitten rapsutukset uhkaavina ja ahdistavina, ja miksi koirien edes pitäisi tykätä siitä, että kaikki käy niiden iholle - ethän itsekään pitäisi. Älä anna vieraiden kajota koiraasi. Usein koirille riittää tutustumiseksi se, että saavat vain käydä haistelemassa vierasta, mutta vieras ei ota niihin mitään kontaktia.


      • ____________________ kirjoitti:

        Kyllä se varoitti, mutta sinä et vain huomannut sitä sillä ihmiset ei useinkaan huomaa niitä merkkejä, sillä ne on hienovaraisia.

        Vierasta koiraa EI katsota silmiin, se on koirien elekielessä uhkaava ele. Koira luultavasti kokee vieraitten rapsutukset uhkaavina ja ahdistavina, ja miksi koirien edes pitäisi tykätä siitä, että kaikki käy niiden iholle - ethän itsekään pitäisi. Älä anna vieraiden kajota koiraasi. Usein koirille riittää tutustumiseksi se, että saavat vain käydä haistelemassa vierasta, mutta vieras ei ota niihin mitään kontaktia.

        Höpön: sosiaalistetulle ka koulutetulle koiralle silmiin katsominen on positiivinen kontakti.

        Eräs vaihtoehto: Ihmiset vahingossa hyväksyvät/ kehuvat kaikenlaisesta toiminnasta. Koiran on tavattava ihmisiä, parempi hihnassa, jos omistajaakin hermostuttaa, ja ihmisten on jätettävä koira huomioimatta.


    • Tuijotuskoira

      Meidän koira tekee samaa jos sitä tuijottaa mutta enemmänkin tutuille jotka leikkivät sen kanssa.
      Eli kun koira on leikkimielellä ja sitä tuijottaa tai puhaltaa ilmaa sen päälle se "hyökkää". Ei aggressiivisesti. Ensin se napsaisee ja sitten alkaa hullu naamannuoleminen.
      Tätä voisi ehkä kutsua koiran ärsyttämiseksi mutta ei se siitä suutu, saa vaan kauheesti hepulienergiaa.

    • ladyhelsinki

      Mielenkiintoisinta tässä oli kuitenkin se että koira halusi itse mennä lapsen luo ja aluksi nuoli lasta naamasta ja sitten yhtäkkiä nappas. Kiva että nyt saa sitten aina olla varuillaan kun koiran kanssa jossain on että ketä seuraavaksi napsaisee....Mitenköhän tällaisen käytöksen saa parhaiten loppumaan.

      • 16+14

        Kokeilehan aluksi vaan ihan rentoa kehotusta koiralle "otahan iisisti". Ja olet valmiina estämään sen. Sanoithan kuitenkin että koira ei ollut tilanteessa mielestäsi aggressiiivinen? Eikä sen jälkitilanteessakaan muuttunut varaukselliseksi tai aggreksi? Jos näin niin tuo saattaa olla jonkinlainen koirasi versio yleisemmästä tilanteesta jossa ihminen, yleensä aikuinen, kumartuu seisaallaan koiran ylle rapsuttelemaan, niin koira yhtäkkiä hyppääkin päin ja sitten kolahtaakin kakkulat yhteen.

        Jos kyse on siitä niin luultavasti saat tuon suhteellisen helposti kitkettyä. Kunhan et tartuta epäluuloa koiraan.


      • shiba

        Juu mun kaverin koira teki tuota samaa pennunpana, mutta on jättänyt sen pois ajan myötä. Mielestäni se on ihan leikkimielistä, koska jos se olisi aggressiota, koirahan purisi siihen ihmisen osaan joka olisi llähempänä ja purisi kovaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe